Įkraunama...
Įkraunama...

Kontraceptinis pleistras

QUOTE(Helianta @ 2005 12 21, 14:18)
Kelis mėnesius naudoju pleistrą, buvau patenkinta, bet pastaruoju metu irgi niežėti pradėjo, galvoju keisti tabletėmis.
O kaip nuo pleistro pereiti prie KT? Ar darėte pertrauką?

Ne visoms tas pleistras thumbup.gif As tik menesi "istempiau"... 4u.gif
O prie KT perejau labai paprastai - kai nuemiau pleistra reikiama diena, pradejau gerti tabletes be jokios pertraukos. Gavosi taip, kad viena menesi likau nesusirgusi smile.gif
Jau 4-as menuo, ir viskas liuks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gita66 @ 2005 12 21, 13:03)
tai gal jus ka nors suvalget, kad pradejo niežet? Per metus nepasitaike tokio stebuklo...
del tableciu, tai gaila skrandzio.

Nemanau kad cia del valgymo schmoll.gif Tiesiog pleistras sudirgina oda, man irgi nieztejo ir siek tiek bere ta vieta ax.gif
Atsakyti
Sveiki,
esu cia naujokas. Mano drauge naudoja evra pleistra jau 1.5 metu, nes as to reikalavau. Dabar prisiskaiciau ispejimu apie ji instrukcijoj tai krc... esu sokiruotas. Panarsiau interneta, radau stai ka: http://www.couplesco...Jason/Ortho.htm

Kaip jum tokios naujienos? Bijau, kad paskui nebutu rimtu problemu su sveikata jai.... Bet kita vertus - kuom gi saugitis?! ?!
patarkit prashau.
Atsakyti
Grem doh.gif Nu dar viena "baisybe" istraukei... Cia jau buvo tokia panasi info. Ka as zinau, naudojau ir as ta pleistra, bet meciau del kitu priezasciu, gal ir gerai g.gif O kas liecia del kraujo kresuliu susidarymo - tai tikrai tikiu, juk sis kontraceptikas veikia tiesiogiai per krauja... Ir tikrai yra didesne rizika nei vartojant kitas KT. Ypatingai jei dar ir siaip problemu merginos turi su venomis, pasireiskia varikoze ir pan.
Kuom saugotis?
Jei nesinori naudoti sargiu, juk yra ir kitu KT ax.gif
Atsakyti
Man tai pleistras super - apsauga gera, prisiminti kasdien nereikia, tik kuo toliau, tuo daugiau pradedu rasti jo minusiuku: krastai atsiklijuoja, apsivelia nuo rubu ir labai negraziai atrodo...
Jei vasara esi pliaze ir nenori, kad kiti matytu tavo saugjimosi budo smile.gif , reikia pleistra klijuoti ant uzpakalio, bet ir tai - per bikini jis persisviecia (ypac jei krasciukai nuo rubu apsivele...)...

O dabar skaitant jusu pasisakymus, pamaniau, kad gal nuo jo as tapau sausesne, maziau susijaudinu, sumazejo lytinis potraukis...
Bet sumazejo ir plaukuotumas, kas yra thumbup.gif
Atsakyti
Prisiminus kontraceptinį pleistrą šiurpas nukrečia. užsiklijavus jaučiauisi kaip didžiausia ligonė - pykino, skaudėjo galvą ir šiaip jautėsi bendras silpnumas , vietą po pleistru nežmoniškai perštėjo, o jį nuklijavus atrodė kaip nudeginta. Mėnesinės tęsėsi tris savaites. Vienu žodžiu man labai netiko, bet či kiekvienam skirtingai. Šiaip man ir geriant KT savijauta būdavo nekokia.
Atsakyti
Sveikos,

norejau pasisakyti del hormonu kiekio tame pleistre.
As anksciau geriau Yarina, bet nusibodo kasdien,
as kazkaip moraliskai negerai jauciuos gerdama kasdien,
ypac pvz. mes susipykstam, o visviena atejus tam tikrai valandai turiu gert..
o pleistra uzsiklijavau ir ramu savaitei,)

bet pasakyt norejau stai ka:
kai issigandus pradejau aiskint kad daug hormonu, gali buti blogai it t.t.
tai
ginekologe man pasake, kad pleistre ju tiek pat kiek mano vartotoj Yarinoj.
Tad jei yarina gerai tai ir pleistras liuks smile.gif

tiesa kai geriau tas tabletes, tai viskas gerai buvo,
jau nuo pat pirmo menesio jokiu blogumu,
bet taj su pleistru pirma menesy sakes..
pilva,galva, koja tai viena tai kita, tai shirdy tai dar kur skaudedavo,
ir tepliojo pirmas 2 sav, paskui labiau pradejo, o dar nepasibaigus treciai,
jau ir M atkeliavo..
nus buvo minciu spjaut, ale pamaniau kad tiek atkenteta tai negi mesiu,
manau viskas susitvarkys smile.gif

taigi velgi - jei yraina ir pleistras turi tiek pat hormonu,
bet su KT jokiu blogumu nebuvo, o su shituo pilna..
tai gal visgi ginekologe apgavo sakydama jog ju tiek pat.
Nus nezinau
Atsakyti
Sveikos, visai neseniai apsisprendziau naudoti pleistra ir jau naudoju. Tai zinokit nepastebejau jokio neigiamo poveikio. Stebetina, bet tikrai, priklijavus pleistra savijauta nepasikeite, kaip buvo puiki, taip ir liko. del to ir stebina, tokie komentarai. su pleistro krasteliais irgi nera kuo skustis, gal keliais mm pasislenka, bet gerai prilimpa, neatsiklijuoja. kiekvianai savaip.
gydytoja minejo, kad ne visoms tinka visi kontraceptikai, del to jei netinka, reikia keisti. Bet dabar patinka pleistras, tai pavartosiu. parasysiu veliau kaip sekasi
Atsakyti
smagu skaityti komentarus, kuriuose taip smagiai komentuojama
pirmiausiai, kvapas nuo odos sklinda tuomet, kai ilgai nesiprausiama
pleistre yra tiek pat hormonu kaip tabletese. taciau kad ir kaip butu keista, kiekvienos moters organizmas yra unikalus ir nepakartojamas, del to ir kontraceptikus patartina rinktis asmeniskai
trecia, jau esu rasiusi, kad naudojant kontraceptikus, harmonai anksciau ar veliau patenka i krauja. kadangi pleistro ir tableciu tema jau iseksplotuota, galima pereiti prie ziedo. taigi ziedas isskiria harmonus, kurie per makšties sienele patenka tiesiai i kraujotaka. tai kresuliai turetu susidaryt neblogi g.gif
Atsakyti
As kontraceptini pleistra naudoju jau du metus. man jis labai patinka. kai prdejau naudoti buvo kai kurie dalykai nurodyti informaciniame lapelyje, taciau tai buvo tik pirmus du menesius ir kraujavimas buvo tiks kad tik retkarciais tepdavo uzsiklijavus trecia menesi viskas dingo.
tik retkarciais pavasari oda tampa jautresne, bet kalbejau su gydytoja tai ji minejo kad yra vitaminu trukumas ir kad turiu gerti B grupes vitaminus.
ir minejo kad bent kas keleta menesiu naudoti toki kaip papilda jogurto kapsules.
po to jokiu problemu.
tiesiog yra taip kad pavasari visada yra vitaminu trukumas, o naudojant nesvarbu kokius kontraceptikus B grupes vitaminu trukumas pavasari yra jauciamas ir kiekviena naudojanti kontraceptikus turetu juos gerti.
Atsakyti
man pleistras nepatiko schmoll.gif ,kaip jau minejo kazkas,po juo niezti oda,arsilupe krasteliai nuo drabuziu apsivelia,o maudanti pastoviai bijodavau,kad nenukristu doh.gif ,man kaip pareigingai mamytei tableteles thumbup.gif
Atsakyti
Kol kas nežinau geresnio kontraceptiko nei pleistras thumbup.gif . Super, jokio šalutinio poveikio, atsiminti jį reikia tik kartą per savaitę, žodžiu nuostabu bigsmile.gif
Kai bandžiau gerti tabletes, tai maniau kojas užversiu, migrena, pilvo skausmai, o ir noro smileysex.gif nebėr jokio doh.gif , tai galvoju kam ta kontracepsija, jei nieko nebereikia doh.gif
Tai va, į nieką kitą kol kas nekeisčiau pleistro schmoll.gif thumbup.gif

QUOTE(Laura_k @ 2004 04 23, 10:28)
dar girdejau kad gerai tiems kas su skrandziu ir kepenim turi problemu nes jis tiesiog apeina juos ir nekenkia thumbup.gif

tikrai neapeina nei inkstų, nei kepenų lotuliukas.gif schmoll.gif , viskas vyksta taip pat.
Atsakyti