Pusę metų naudojau kontr. pleistrą. Faktas tas, kad ne visoms jis tinka. Man, pvz, ji naudojant mėnėsinės pagausėjo ir pailgėjo nuo 3 iki 7 dienų. Gydytojos žodžiais, tai ženklas, kad kontraceptikas netinka ir jį reikia keisti. Kiti minusai- neestetiskai atrodo aplipę pūkeliais pleistro kraštai (ypač juodų apatių, nes tik tokius nešioju), erzino jo polinkis klijuotis prie drabužių, tikrindavau kelis kartus per diena, ar neatsiklijavo
As naudoju kontraceptini pleistra keleta menesiu, ir tiesa sakant galvoju keist i tabletes, nes buvau keleta kartu as ji pametus - prilimpa prie rubu ar patalines ir nuplysta, tai pastoviai rekia tikrint, be to beria ta vieta kur jis buvo priklijuotas, o savijautai tai nepakenke, gal tik siek tiek menesines ilgesnes
Per pirmas dvi savaitės pleistro naudojimo plius 6 kg .
Gal mes kartais tuos kelis papildomus kilogramas suvečiame kontraceptinėm or ne savo padidėjusiam apetitui ir silpnai valiai pateisinti... Aišku, ne kiekvienai vienodai veikia...Aš asmeniškai naudoju jau 8 mėn. pleistrą nei vieno papildomo kilogramo kurio negalėčiau pateisinti (nekalbu apie kelis kilogramus kuriuos visada priaugu žiemą). Kai naudojau tabletes jaučiau didesnį svorio svyravimą, bet negalėčiau teigti kad tai nuo tablečių, aš nuo jų labiau jaučiau kitus papildomus neigiamus simptomus: pilvo skausmą, kraujavimą vidurį ciklo, frigidiškumą, nuotaikų svyravimą. Su pleistru nieko panašaus nejaučiu...Man jis tinka, o šalutiniai poveikiai, manau neatsiejami tiek tablečių tiek pleistro naudojimo metu....O ateityje manau visi jie atsilieps. Tik va gumyčių apsauga manęs visai netenkina....
Sveikos moteriskytes
[B]sakykit, o ar galima ta pleistra naudoti maitinancioms mamoms?
As siuo metu maitinu ir geriu kontraceptines tabletes Mikro-30, bet pleistras butu tikriausiai paprasciau ir nereiktu sau sukti galvos.
Buvau ilindusi i puslapi kontracepcija.lt ir ten p. Haroldo klausiau apie tai, bet jis atsiunte atsakyma, aprases aplamai kontracepcija ir jos sudeti. Dar karta perklausiau jo, bet atsakymo taip ir nesulaukiau.
Pasidalinkit savo patirtimi.
As siuo metu maitinu ir geriu kontraceptines tabletes Mikro-30, bet pleistras butu tikriausiai paprasciau ir nereiktu sau sukti galvos.
Buvau ilindusi i puslapi kontracepcija.lt ir ten p. Haroldo klausiau apie tai, bet jis atsiunte atsakyma, aprases aplamai kontracepcija ir jos sudeti. Dar karta perklausiau jo, bet atsakymo taip ir nesulaukiau.
Man atrodo negalima , nes turi dviejų tipų hormonų. O maitinančioms galima, tik su vieno tipo hormonais, kaip KT Micro-30. Jos būtent skirtos maitinančioms, ne taip kaip kitos KT.
QUOTE(Rencike @ 2005 12 08, 19:54)
Man atrodo negalima , nes turi dviejų tipų hormonų. O maitinančioms galima, tik su vieno tipo hormonais, kaip KT Micro-30. Jos būtent skirtos maitinančioms, ne taip kaip kitos KT.
tai taip maitinačioms tinka MINIPILS, su mažu hormono kiekiu. kiti netinka, nes estrogenai kenkia vaikui. ir siulyčiau tais pleistrais labai nesižavėti...
Na va ir aš su pleistru prasidėjau (5-a diena), kol kas bandau priprasti, bet ypatingai nežavi: niekaip negaliu pamiršti, kad jis yra, nes kažkaip keistai man beveik nuolatos niežti toje vietoje, kur jis priklijuotas (oda neparaudusi, nieko, užklijuota ant menties). Plius, vakar maudžiausi vonioja, tai ką gi, sugebėjo atsiklijuoti jo, niekadėjo, krašteliai, bet nieko, prilipdžiau vėl.
Ir dar bjauru tai, kad, kaip kažkuri jau minėjo, jo krašteliai po truputį ėmė apsivelti juodais pūkeliais (nuo apatinių rūbėlių), tai ne itin simpatiškai atrodo... Žodžiu, nemažai smulkmenų , kurios erzina, ar tik negrįšiu aš prie KT
Ir dar bjauru tai, kad, kaip kažkuri jau minėjo, jo krašteliai po truputį ėmė apsivelti juodais pūkeliais (nuo apatinių rūbėlių), tai ne itin simpatiškai atrodo... Žodžiu, nemažai smulkmenų , kurios erzina, ar tik negrįšiu aš prie KT
Jurgana, zinok man irgi niezejo, ant rankos buvau uzsidejusi, paskui kai nuemiau kokias dvi savaites isberta dar buvo.... bet kai ant uzpakaliuko uzklijavau - tai normaliai bet vistiek man jis neptiko..... jau 3 menuo geriu KT
man pleistras nuo kovo naudoju ir tikrai dziaugiuosiu..is pradziu draugas kazkaip nepatikimai i ji ziurejo,o dabar tiki, kad saugo
tiesa, is pradziu klijuodavau ant rankos, tai man ja niezedavo ir rausdavo, net kai tik uzklijuodavo tai aptirpdavo truputi..o vat po to isbandziau ant pilvo...tai ten ir tebera ir dabar...nieko blogo nebejauciu
tik va kaina jau erzint pradeda...su draugu is pradziu kai pradejom draugaut,tai labai jau ten , tai ta kaina atsipirkdavo su kaupu..bet kadangi abu is skirtingu miestu, ir dabar per mokslus reciau susitinkam tai kazkaip visko daug nuveikiam,ne vien mylimes...tai lyg ir brangokai iseina pleistriukas..bet guodziuosiu bent tuo, kad savijauta normali ir staigmenu nebuna per menesines ir seip svoris susitvarke
tiesa, is pradziu klijuodavau ant rankos, tai man ja niezedavo ir rausdavo, net kai tik uzklijuodavo tai aptirpdavo truputi..o vat po to isbandziau ant pilvo...tai ten ir tebera ir dabar...nieko blogo nebejauciu
tik va kaina jau erzint pradeda...su draugu is pradziu kai pradejom draugaut,tai labai jau ten , tai ta kaina atsipirkdavo su kaupu..bet kadangi abu is skirtingu miestu, ir dabar per mokslus reciau susitinkam tai kazkaip visko daug nuveikiam,ne vien mylimes...tai lyg ir brangokai iseina pleistriukas..bet guodziuosiu bent tuo, kad savijauta normali ir staigmenu nebuna per menesines ir seip svoris susitvarke
QUOTE(Zirziukas @ 2005 12 08, 14:07)
Sveikos moteriskytes
Zirziuke, jeigu siuo metu maitinate kudikį ir vartojate hormonine kontracepcija, tokiu atveju, reiktu zinoti, kad kontraceptinis pleistras EVRA, kuris yra kombinuotas hormoninis kontraceptikas "gali turėti itakos laktacijai: gali sumazinti pieno kiekį ir keisti jo sudėtį. Todėl zindyvems EVRA nerekomenduojama vartoti tol, kol jos visiskai nenustoja zindyti." (istrauka is siuo metu galiojancios kontraceptinio pleistro EVRA PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKOS). Siulymas butu laikytis sios rekomendacijos ir keisti kontraceptine priemone veliau.
QUOTE(Rudaakė @ 2005 12 08, 23:51)
Jurgana, zinok man irgi niezejo, ant rankos buvau uzsidejusi, paskui kai nuemiau kokias dvi savaites isberta dar buvo.... bet kai ant uzpakaliuko uzklijavau - tai normaliai bet vistiek man jis neptiko..... jau 3 menuo geriu KT
Kelis mėnesius naudoju pleistrą, buvau patenkinta, bet pastaruoju metu irgi niežėti pradėjo, galvoju keisti tabletėmis.
O kaip nuo pleistro pereiti prie KT? Ar darėte pertrauką?