Įkraunama...
Įkraunama...

Spermos kokybė ir tyrimai

QUOTE(dloj @ 2009 12 17, 20:40)
Sveikos,mergaites.Labai seniai esu cia rasius,bet neistveriau, nors dar bijau dziaugtis.Nezinau, gal kazkas prisimena mane, bet mums ivyko stebuklas.Ruosiames IVF+ICsi, nes vyrui buvo sunki oligoastero....nu,neprisimenu to viso zodzio, bet viskas kas blogiausia.Darem 3 spermos tyrimus A-0%, B-8%, kiekis ir kokybe taip pat ziauri, po puses metu A+B 15 %,kiekis truputi padidejo(gere vitaminus), bet iki IVF tikrai toli grazu...Taigi, atejo ta diena, kai pradejom ruostis IVF+ICSI, suleistas diferalinas ir laukaim menesiniu, gonalis jau nupirktas...laukiu, laukiu mmm, veluoja savaite, neiskentus,kad tikrai apsiraminciau, nusiperku testu ir spekit ka pamatau....2 bruksnius, netikiu...nezinau kur detis...nueinu pas gyd. turim 5sav.SOKAS... taigi, dabar turim 11 sav., bet dar bijau dziaugtis...
Taiva, mergaites, pasirodo yra stebuklu, kuriais as netikejau...
Sekmes visoms!

Na tikrai stebuklas. O kazi kokie konkretus paskutiniai spermos duomenys buvo?
Atsakyti
QUOTE(dloj @ 2009 12 17, 21:40)
Sveikos,mergaites.Labai seniai esu cia rasius,bet neistveriau, nors dar bijau dziaugtis.

tikrų tikriausias stebuklas wub.gif sėkmės dideliausios, lengvų 9 mėnesiukų wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dloj @ 2009 12 17, 21:40)
Sveikos,mergaites.Labai seniai esu cia rasius,bet neistveriau, nors dar bijau dziaugtis.Nezinau, gal kazkas prisimena mane, bet mums ivyko stebuklas.Ruosiames IVF+ICsi, nes vyrui buvo sunki oligoastero....nu,neprisimenu to viso zodzio, bet viskas kas blogiausia.Darem 3 spermos tyrimus A-0%, B-8%, kiekis ir kokybe taip pat ziauri, po puses metu A+B 15 %,kiekis truputi padidejo(gere vitaminus), bet iki IVF tikrai toli grazu...Taigi, atejo ta diena, kai pradejom ruostis IVF+ICSI, suleistas diferalinas ir laukaim menesiniu, gonalis jau nupirktas...laukiu, laukiu mmm, veluoja savaite, neiskentus,kad tikrai apsiraminciau, nusiperku testu ir spekit ka pamatau....2 bruksnius, netikiu...nezinau kur detis...nueinu pas gyd. turim 5sav.SOKAS... taigi, dabar turim 11 sav., bet dar bijau dziaugtis...
Sekmes visoms!

NEITIKETINA! Nuosirdziausi sveikinimai!!!! thumbup.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif (Net apsiasarojau)
Atsakyti
Merginos radau kzk homeopatinius vitaminus... norejau pasikonsultuoti smile.gif Vadinasi "PAGINA" cia is parduotuves Sveikas maistas (naturalus korejos zensenio maisto papildai) Vitaminai su zenseniu, elniu pantu ekstraktu, ivairiaspalves kempes, riboflavono (vitam. B2), DL - tokoferolio (vit. E) Gal esate ka nors girdejusios apie ji? smile.gif Nz pirkti ar ne... Nes kaina irgi gera blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Eglucia @ 2009 12 17, 18:24)
Bet siaip kiek sake daktare ne kiek svarbus yra tas procentas o kokia dalis yra judriu spermiuku skaitine israiska visame ejakuliante t.y. Pas mus yra 41proc (A+cool.gif Bet kadangi visame ejakuliante spermiuku yra daug tai kiekybe kompensuoja. na gal supratot apie ka as cia  doh.gif
Pas mus gaunasi 21mln A+B spermiuku. tai net nezinau lyg ir normalus kiekis kiek supratau.

Tik as nelabai suporantu A+B yra 41proc, o normaliu formu tik 17proc
Tai ka is tu 41proc yra ir su galvos uodegos ar pan. defektais taip iseina. Nu man mistika kazkokia  lotuliukas.gif

Pas jus labai geri rezultatai biggrin.gif

Tie nenormalių formų 17 proc manau įeina į C ir D judrumo spermiukus. Juk natūralu kad deformuoti ir lėčiau juda arba visai nejuda biggrin.gif

QUOTE(ziuzi26 @ 2009 12 17, 18:31)
pas mus A+B yra 63%, A-46%, B-17%
viename mililitre 24x10(6) - norma>20x10(6)
visame ejakuliate 72x10(6) - norma>40x10(6)
normaliu formu 21% - norma 14%

Tiesiog idealu

QUOTE(dloj @ 2009 12 17, 20:40)
Sekmes visoms!

Aina sau kaip faina thumbup.gif Sveikinu, viskas bus gerai wub.gif

QUOTE(Totorija @ 2009 12 18, 10:32)
Merginos radau kzk homeopatinius vitaminus... norejau pasikonsultuoti  smile.gif Vadinasi "PAGINA" cia is parduotuves Sveikas maistas (naturalus korejos zensenio maisto papildai) Vitaminai su zenseniu, elniu pantu ekstraktu, ivairiaspalves kempes, riboflavono (vitam. B2), DL - tokoferolio (vit. E) Gal esate ka nors girdejusios apie ji?  smile.gif Nz pirkti ar  ne... Nes kaina irgi gera  blush2.gif

Negirdėjus tokių g.gif
Atsakyti
[quote=bum,2009 12 18, 11:11]

Tie nenormalių formų 17 proc manau įeina į C ir D judrumo spermiukus. Juk natūralu kad deformuoti ir lėčiau juda arba visai nejuda biggrin.gif

Cia nelabai tiesa, nors taip galvoti logiska. Morfologija tai ne vien uodegeles defektai (tada spermatozoidai istikro leciau juda), bet ir galvutes ar kaklelio (kurie daugiau turi reiksmes paciam kiausialastes apvaisinimui, o dar tiksliau apvalkalelio istirpdymui). Ir as manyciau, kad gydytojai daznai ziuri tik du parametrus kieki/ml ir AB/ml. O paskui sako jus abu sveiki, taciau kazkodel nepastojate.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Justytė: 18 gruodžio 2009 - 11:36
dloj, nuostabios naujienos clap.gif clap.gif clap.gif
Lengvu 9 menesiuku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Justytė @ 2009 12 18, 11:35)
Cia nelabai tiesa, nors taip galvoti logiska. Morfologija tai ne vien uodegeles defektai (tada spermatozoidai istikro leciau juda), bet ir galvutes ar kaklelio (kurie daugiau turi reiksmes paciam kiausialastes apvaisinimui, o dar tiksliau apvalkalelio istirpdymui). Ir as manyciau, kad gydytojai daznai ziuri tik du parametrus kieki/ml ir AB/ml. O paskui sako jus abu sveiki, taciau kazkodel nepastojate.

Matomai tie defektai jau paskaičiuoti. Jei telpa daugiau mažiau į normas, tai su tiek defektų, 20 mln/ml ir A+B 50 proc turi pavykti pastoti. O dėl tos galvutės ar kaklelio tai manau kad tokie arba neįsiskverbia į kiaušialąstę, tuo tarpu koks sveikas įlystų. Arba jei įlenda įvyksta pastojimas bet jis nesivysto. Bet kuriuo atveju pastojimui neturėtų turėti didelės įtakos g.gif Aišku nesakau, kai labai daug tų defektuotų tai turbūt iškyla problemų.
O neaiškios kilmės nevaisingumas visviena man atrodo daugiausia dėl moters kaltės būna. Arba netinkamas PH ar dar koks neaiškus dalykas kam gali būt jautrūs spermiukai, ir šiaip kažkas ko medicina dar neatrado ax.gif
Atsakyti
[quote=Justytė,2009 12 18, 11:35]
[quote=bum,2009 12 18, 11:11]

[/quote]

bendras judriu spermatozoidu sk. 45x10(6) - norma >5x10(6)
patologiju
galvutes 33%
akrosomo 7%
kaklelio 31%
vystymosi 0%
uodegeles 8%
tai ar kas blogai?
Atsakyti
QUOTE(ziuzi26 @ 2009 12 18, 19:10)
patologiju
galvutes 33%
akrosomo 7%
kaklelio 31%
vystymosi 0%
uodegeles 8%
tai ar kas blogai?

ziuzi26, manau pas jus puikus rezultatai tyrimo. Bent jau is to kiek domejausi tuo.
Atsakyti
QUOTE(ziuzi26 @ 2009 12 18, 18:10)
patologiju
galvutes 33%
akrosomo 7%
kaklelio 31%
vystymosi 0%
uodegeles 8%
tai ar kas blogai?

O pas tave pacia kokios bedos? Siaip cia tokia sperma su kuria kokius metus galima bandyti naturaliai. O nevaisinga pora pagal PSO yra kuri per vienus metus nesisaugodami nepastoja. Atrodo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Justytė: 19 gruodžio 2009 - 10:55
Sveiki, esu naujokė toje temelėje, bet irgi kamuoja panašios problemos. verysad.gif verysad.gif anksčiau tik vis pasiskaitinėdavau ir pasisemdavau patarimų ir palaikymo, tačiau dabar nusprendžiau parašyti ir savo istorija unsure.gif Visai nesuprantu savojo MB turto, nes dareme 4 tyrimus ir jis visi kardinaliai skirtingi. Pats pirmasis padarytas prieš metus gruodį(Ą-14%, B-8% - diagnozė astenospermija) g.gif Po šių rezultatų ėjome pas urologą, kuris pasakė, kad viskas čia labai gerai, nes didelis kiekis mililitre - 43 mln. Aišku jo nepaklausėm gėrėm vitaminus, bandėm viską ką buvau pasiskaičiusi iš jūsų mergaitės (vitaminų jau negeriam nuo pavasario) šiais metais rugpjūtį (A -47%, B-6%, diagnozė normospermija). g.gif Aišku apsidžiaugiam ir galvojam, gal kai pirmą kartą vežėm, buvo žiema, pašalo grikiukai... tongue.gif Bet kaip vis nėra laukiamo nestuke.gif taip nėra. Tada prieš mėnesį pasidarom jau Vaisingumo klinikoje trečia spermogramą (A-15%, B-22%, diagnozė oligastenospermija) verysad.gif Pradedam gerti kordicepsą (fohow) - vakar pasidaromvėl MB spermograma (A - 0%, B - 5%, diagnozė oligastenozoospermija) verysad.gif verysad.gif
Taigi nesuprantu kaip nuo normos galima šoktelti iki visiško grikiukų neturėjimo? unsure.gif Vaisingumo klinikoje mano ginė liepė pagerti Profertil ir kol kas į urologą nesikreipti, nes tada lauksim rezultatų ilgai, o jei norime greitų rezultatų - kol kas tirsim mano kiaušintakių praeinamumą ir maitinsimm vyrą vitaminais ir meile doh.gif tai dabar svarstau blink.gif gal po GN skuosti savo nuožiūra (nors mano ginė kol kas to nesiūlė) pas Žilaitienę (skaičiau forume, kad labai gera andrologė) ir žiūrėti kas dedasi su MB turtu? Patarkit, ką jūs manot? esu labai pasimetusi blink.gif blink.gif
Atsakyti