Įkraunama...
Įkraunama...

Homeopatija

Mano mažei pagal aprašymą pavyzdžiui visiškai netinka Gelsemium, absoliučiai schmoll.gif , jinai visai kitoks vaikas iš charakterio. Bet tai turbūt pirmi žirniai, kur aš matau stiprų teigiamą poveikį. Girdėtumėt dabar kokiu balsu užsikoso blink.gif , pagal viską jau trys dienos turėtumėm tupėt virš verdančių garų. O dabar nusikoso kas dvi valandos taip pobjauriai po pora kart, be jokių laringintinių priepuolių. Tarp kitko šiandien jai jau stirpiai geriau.

Ir panos pačios labai skirtingos iš būdo. O Misius vat abiem Calc. carbonicum skyrė.

Šiaip visokios astmų ir alergijų teorijos teigia, kad vaikams linkusiems į alergiją trūksta kalcio, tai gal čia iš tos serijos? g.gif Arba yra kažkoks "keistas", ypatingas požymis, kuris pagal visas homeopatines teorijas leidžia į kitų požymių nesutapimą nekreipti dėmesio.
Atsakyti
Esu svarstymuose dėl Calcium (dar kartais vad.calcarea) carbonicum. Galvoju, ar imt aukštesnę potenciją ( 30) kartą per sav., ar pasilikt prie 6 kasdien mėnesiuką-kitą ( čia savo vaikinui profilaktiškai). Greičiausiai kol kas pasiliksiu prie 6.
Aš taip pat nesu girdėjusi apie Cal.ca kažkokius pašalinius poveikius, bet gal kas buvo susidūręs prakiškai g.gif

Ačiū už nuomones, merginos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lawanda @ 2009 11 06, 23:28)
ačiū labai  4u.gif
ačiū  4u.gif , bandysiu ieškot info ir skaityt, gaila angliškai nesuprantu  blush2.gif

o dar sakykit, gal kas susidurę buvot, mano dičkis turi alergiją įkvepiamiesiams, dasivarė iki tokio chroniško krenkštimo  doh.gif  čia gal jau daugiau įprotis patapo, nei liga, nes dabar jau kaip ir baigėsi visų augalų vėšėjimas, gal kas turėjot tokią bėdą  unsure.gif

Lawanda, pereik temos pradžioje per rusiškus puslapius, tikrai rasi (arba į translit.ru susivedi žodį "gomeopatija", tada kopijuoji į google, šalia prirašai lotyniškom raidėm reikiamą pavadinimą).

Dėl šienligės - visos alergijos turi tendenciją į grandinines reakcijas. Gink D., nenoriu karksėti, bet reik žiūrėt (sakau iš patirties), kartosiuos: maniškiui buvo paūmėję (sutapo po 6 metų skiepo) visos šienligės tiek, kad net negalėdavo būti kambaryje - bet kokia dulkė keldavo priepuolį.

QUOTE(Eima @ 2009 11 07, 11:01)
Vat ir mano mazgiui 1,2m Galvydytė Calcium carbonicum 6 skyrė 1 kart dienoj porą mėnesių. Bet ji jį skyrė kaip konstitucinį. Bet kiek skaičiau visiškai neaititnka mano vaiko. Aš net stebėjausi, kai ji klausinėdavo vis ar ne šaltos galūnės, ar ne prakaituoja ir t.t. Į visus klausimus atsakydavau ne. Ji skyrė Ca carb. Grįžus pasiskaičiau, tai viskas tiesiog atvirkščiai - ir šaltoms galūnėm, ir prakaituojantiems ir t.t. Nesuprantu kodėl ji vis tiek nusprendė, kad šis būtų konstitucinis g.gif

Įtariu dėl to, kad 30 ir 6 skiriasi veikimas. 30 apimtų ir emocinius/psichologinius simptomus (t.y. gali būti ir konstitucinis), o 6 veiktų kaip biocheminė druska.

Vilytte, tu paskaityk Gelsemium mentalinius simptomus ir pabandyk sulyginti su savimi. Per mus vaikams irgi daug kas pereina. Man yra buvęs atvejis, kad mažiui taip atitaikiau (irgi Gelsemium) pagal tuometinę mano emocinę būseną, nes kitaip niekas nesirišo. unsure.gif

Papildyta:
QUOTE(viltuse @ 2009 11 06, 21:25)
Sakykit, ka galeciau naudoti? Mano panele, 5m, nuo antradienio sloguoja, uzgulimas  nosies, nes balsas , kai sneka, toks "uzgultas", siandien jau 4 diena, skauda gerklyte, siandien pradejo koset. Duodu homeovox ir cinnabsin, pradejau duoti ir stodali.Ar tinka visa tai?  4u.gif

Šitą jau kiek laiko duodat? Nuo pat pradžių?
Kosulys kurioje vietoje ir koks darosi?
Dėl kompleksinių: patarčiau daugiau nei 2 vienu metu nevartoti, nes paskui organizmui didelis stimuliavimas gaunasi.

QUOTE(Casual @ 2009 11 06, 21:39)

maziui ir sloga vandeninga suaktyvejo. temperatura vel 37, 5  doh.gif  verysad.gif  gal cia vietoj , namie kur nors pashalo ant grindu begulinedamas su zaislais  unsure.gif  g.gif  verysad.gif

Tiesiog dar nesustiprėjęs. Kaip šiandien?

QUOTE(Coccinela @ 2009 11 07, 00:34)
Sveikos mamos. Skaitinėju palengva senas temas, bet jau pavargau tik skaityt  biggrin.gif

Mūsų pediatrė užsiiminėja ir homeopatija, pas ją dar nebuvom užsirašę homeopatijos konsultacijai (nes bijau, kad suma apvali  unsure.gif ), bet naudojamės jos kaip pediatrės patarimais, nes vis tiek siūlo homeopatinius vaistukus pabandyt  ax.gif

Aš norėjau paklaust, kaip pačiam nusistatyt koks vaiko konstitucinis tipas pagal vaistus (jeigu taip tai vadinasi  blush2.gif ), gal kuri matė internete kokį klausimyną-testą ar kažką pan?  g.gif arba bent jau gal žinot kuri, koks tų tipų sąrašas? ar yra Lachesis?

Nes mums šitas vaistas stebuklus daro ir pagal personality profile nu tip top man ir, turbūt, vaikui, nes visas į mane. mūsų paskutinė patirtis:
po 4val davimo tirpintų Lachesis 30C žirniukų kas 15min, vaikas palengva apsnūdo psichlogiškai, pradėjo glaustytis ir prašytis miegot, visas įšilo, užkaito žandai, bet nekarščiavo. Na, toks įspūdis, kad visom jėgom kūnas pasijungė į kovą.  wub.gif Tai nebuvo paūmėjimas, kaip skaičiau kitos mamos rašė, o vyko tyliai ir ramiai (išmiegojo geriau nei naktį prieš tai). Sekančią dieną atsikėlė be kosulio, kuris kankino. Už tat žiauriai blogos emocinės būklės, verkė dėl kiekvienos smulkmenos.
Dukros silpniausia vieta - bronchai, pernai pripažino bronchinę astmą, gydytoja skirdama vaistą sakė "normalizuos" (suprask, antiastminiai mūsų atveju). Lauksim, žiūrėsim, o kol kas obstrukcijų nuo pavasario dar nėra, nebevartojam jokių cheminių vaistų smile.gif
va, prisiminiau, ką dar paklausti norėjau  ax.gif aš pastebėjau ant savęs, kad ligos pradžioj sučiulpus Influcido kelias tabletas iš eilės kas valandą, man ima kalatotis širdis ar apskritai kažkoks negerumas toj vietoj. Mažesnių dozių jokio poveikio nepastebėjau: nei geriau, nei blogiau. Dukrai irgi nieko nuo jų. Bronchialis-Heel - poveiko vaikui nepastebėjau, pati nevartojau. Cinnabsin.. nu, man atrodo, kad irgi nieko iš jo nesulaukėm unsure.gif na, kad nieko nesuveikia dar suprantu (nors prie išvados dar nepriėjau), bet ką galėtų reikšti tas pablogėjimas po Influcido?  g.gif

Jeigu tinka, galiu tos pačios knygos, kur minėjo Balta, atitempti anglišką nuorodą.

Dėl Influcido - reaguoja į kažkurią sudedamąją dalį, t.y. iššaukia tuos simptomus, kuriuos turi gydyti.
DHU vaistų visos potencijos žemos, todėl aš pirmenybę teikiu Heel arba Boiron, nes stipraus viruso atveju lengviau suvaldyti.
Atsakyti
QUOTE(Obuoliausia @ 2009 11 07, 13:20)
Lawanda, pereik temos pradžioje per rusiškus puslapius, tikrai rasi (arba į translit.ru susivedi žodį "gomeopatija", tada kopijuoji į google, šalia prirašai lotyniškom raidėm reikiamą pavadinimą).

Dėl šienligės - visos alergijos turi tendenciją į grandinines reakcijas. Gink D., nenoriu karksėti, bet reik žiūrėt (sakau iš patirties), kartosiuos: maniškiui buvo paūmėję (sutapo po 6 metų skiepo) visos šienligės tiek, kad net negalėdavo būti kambaryje - bet kokia dulkė keldavo priepuolį.

jau žiūrinėju, ačiū 4u.gif

na jam čia kaip sakant tipinis "alergijos kelias", prasidėjo nuo pilvo dieglių kūdikystėje, vėliau alergija maistui, komplikavosi į dermatitą ir kvėpavimo takus, dabar jau retais atvejais išlenda astmos simptomai verysad.gif Taigi nelabai kažkokio gydymo ir išgalvosi, tik palengvint gyvenimą bent jau ieškau būdų, su vaistažolėm jis nedraugauja verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(lawanda @ 2009 11 07, 14:42)
jau žiūrinėju, ačiū  4u.gif

na jam čia kaip sakant tipinis "alergijos kelias", prasidėjo nuo pilvo dieglių kūdikystėje, vėliau alergija maistui, komplikavosi į dermatitą ir kvėpavimo takus, dabar jau retais atvejais išlenda astmos simptomai  verysad.gif  Taigi nelabai kažkokio gydymo ir išgalvosi, tik palengvint gyvenimą bent jau ieškau būdų, su vaistažolėm jis nedraugauja  verysad.gif

Lawanda, jeigu tai padrąsins, mes irgi nuėjom panašų kelią (buvo "žingsnis iki bronchinės astmos"). Šiuo metu gyvenam palyginus ramiai (jeigu neįlenda kur nors į dulkių kamuolius): praėjusį pavasarį, kad žydi beržai supratau, jau nukritus žirginiams, gali kočiotis su kate ir pan.
Tiesiog ramiai ir nuosekliai ieškokit išeities, ji tikrai yra. 4u.gif
Tik gali užtrukti ne mėnesį ir ne du, bet po pusmečio ar metų pastangų rezultatas turi jaustis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Obuoliausia: 07 lapkričio 2009 - 16:18
QUOTE(Obuoliausia @ 2009 11 07, 17:17)
Lawanda, jeigu tai padrąsins, mes irgi nuėjom panašų kelią (buvo "žingsnis iki bronchinės astmos"). Šiuo metu gyvenam palyginus ramiai

Obuoliausia, gal galit trumpai, kaip lengvinotės sau gyvenimą? Mes vat jau 11 metų vargstam ir kažkaip nelabai progreso matau verysad.gif Tradicine medicina tikrai jau nusivylus, pribrendau rizikuot kažko kitokio, bet dar nesusidėlioju minčių doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lawanda: 07 lapkričio 2009 - 17:00
QUOTE(Eima @ 2009 11 07, 12:01)
Vat ir mano mazgiui 1,2m Galvydytė Calcium carbonicum 6 skyrė 1 kart dienoj porą mėnesių. Bet ji jį skyrė kaip konstitucinį. Bet kiek skaičiau visiškai neaititnka mano vaiko. Aš net stebėjausi, kai ji klausinėdavo vis ar ne šaltos galūnės, ar ne prakaituoja ir t.t. Į visus klausimus atsakydavau ne. Ji skyrė Ca carb. Grįžus pasiskaičiau, tai viskas tiesiog atvirkščiai - ir šaltoms galūnėm, ir prakaituojantiems ir t.t. Nesuprantu kodėl ji vis tiek nusprendė, kad šis būtų konstitucinis g.gif

Kai kurie bruožai gali būti absoliučiai priešingi aprašytiems. Pvz. Natrium muriaticum vartoja labai daug druskos, o gali ir nevartoti visiškai. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nikofija: 07 lapkričio 2009 - 17:04
QUOTE(lawanda @ 2009 11 07, 17:00)
Obuoliausia, gal galit trumpai, kaip lengvinotės sau gyvenimą? Mes vat jau 11 metų vargstam ir kažkaip nelabai progreso matau  verysad.gif Tradicine medicina tikrai jau nusivylus, pribrendau rizikuot kažko kitokio, bet dar nesusidėlioju minčių  doh.gif

Ėjom pas homeopatus jau 1.2 metų (kai kurių maisto produktų netoleravimas). Buvo aprimę iki maždaug 6 metų, kai vieną kartą ypač smarkiai sureagavo į melioną (po to gavo prednizolono ir įvairių antihistamininių). Dar buvo 6 m. skiepas, po kurio padėtis ypač pasunkėjo. Vėl ėjom pas homeopatus (vienas kažkiek padėjo, ėjom pas kitą, nes norėjau geresnio rezultato). Tada šiek tiek aprimo (buvo galima gyventi), paskui mane "dakasė" vaikų vienas po kito sirgimai, kai sezono pradžioje gavo antibiotikų po dozę (pradėjo sirgti vos ne kas savaitę), lygiagrečiai su gydymusi pas homeopatus pati domėjausi.

Be profesionalaus homeopato iš pradžių vargiai ar išsiversite. Nes procesas jau įsisenėjęs, tikrai reikia reguliuoti vidaus organų veiklą (kepenys, tulžis, kasa ar dar kažkas - nepakankama šitų organų veikla dažnai būna įvairių alergijų, dermatitų priežastimi).

Tikrai patariu pasiskaityti Popovo "Homeopatija ne visiems", Kento "Paskaitos apie homeopatijos filosofiją", yra daugybė Materia medica (klasika prieinama nemokamai internete).
Atsakyti
QUOTE(Obuoliausia @ 2009 11 07, 11:20)
Jeigu tinka, galiu tos pačios knygos, kur minėjo Balta, atitempti anglišką nuorodą.

Dėl Influcido - reaguoja į kažkurią sudedamąją dalį, t.y. iššaukia tuos simptomus, kuriuos turi gydyti.

Atitempk, jei nuoroda po ranka 4u.gif

Dėl tų simptomų tai nesuprantu g.gif net jei ir turėčiau problemų su širdim, juos vartoju gi dėl peršalimo, o ne širdies unsure.gif
Atsakyti
Coccinela:

http://books.google....n...;q=&f=false

Turinyje matysi, tos dalys, kur nepabrauktos - jų nerodo (didžiąją knygos dalį galima skaityti).
Ten dar begalę kitų knygų galima rasti (kairėje pusėję rodo, gali susidaryti visą savo google biblioteką, registruotis gali kaip prie savo gmail).

O dėl Influcid - reiktų skaityti apie kiekvieną sudedamąją dalį (pvz. 'mind' arba 'heart' simptomus ir taip pavyktų atrinkti). Yra toks principas: homeopatiniai vaistai gydo tokius simptomus, kokius gali sukelti sveikam žmogui (nžn. ar aiškiai aš čia surašiau blush2.gif ).
Atsakyti
Sveikos, gyvos 4u.gif
jau nespėju skaityti, tai ką prirašot.
Čia truputį ne į temą, bet siejasi su tema ax.gif blush2.gif
Kažkuri buvot rašiusi, kad nusipirkot Tamiflu, apsisaugot nuo gripo. Geriau nusipirkit Remantadin. Triskart pigesnis, o poveikis tas pats. Apie abu vaistus galit pasiskaityt vaistai.lt puslapyje.
Remantadiną man dėstytoja užrodė, kaip pigų (tuo metu kainavo tik 4 lt) ir gerą vaistą gripo profilaktikai ir gydymui.
Atsiprašau už šiukšlinimą, bet manau tai vertinga informacija(nors ir nesusijusi su homeopatija), ypač dabar, kai kelia paniką su tuo kiaulių gripu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Obuoliausia @ 2009 11 07, 13:20)

Papildyta:
Šitą jau kiek laiko duodat? Nuo pat pradžių?
Kosulys kurioje vietoje ir koks darosi?
Dėl kompleksinių: patarčiau daugiau nei 2 vienu metu nevartoti, nes paskui organizmui didelis stimuliavimas gaunasi.

Pradzioj daviau tik homeovoxa, paskui ivedziau cinnabsin, o va siandien jau geriam stodali, bet nosies neatleidzia vis dar, kosulys toks sausas, kazkur is giliai, ne pavirsiuj, kaip kad "tampytu", sakau, gal cinnabsin pakeisti i coryzalia? kas geriau suveiktu?
Atsakyti