Įkraunama...
Įkraunama...

Homeopatija

QUOTE(Restar @ 2009 11 19, 12:20)

Beje, gal kas žino, kiek galioja tie visi žirniukai? Nes aš prieš kelis metus (4 maždaug), kai pas Popovą lankiausi turėjau kelias dėžutes visokių, tarp jų ir čia minimas Gelsemium ir Chamomila, ir kt., bet jau greičiausiai reikia mesti lauk?

Ne, nieko nemesk.
Hahnemanno vaistai, rasti ir po 200 metų, veikė.
Ta galiojimo data užrašyta, nes taip reikalauja įstatymai.
Jei tabletės, tai reiktų išmesti, kai jos pasidaro dėmėtos.
Jei skystis, tai kiti žiūri, ar nepasidarė drumstas.

Ir ar vienas klausimas - dėl mobilijo telefono. Gi negerai tiems vaistams visokie el. prietaisai. Na, tai kaip nešiotis rankinuke vaistus? Kaip išvis nusipirkus parsivežt namo? Telefoną būt palikus namie? Ar tie prietaisai tik kažkiek (nedaug) mažina poveikį vaistų, o ne visai nuima? Šitai man visada rūpėjo, bet taip niekaip ir neišsiaiškinau dar.

Spinduliavimas negerai. Dėl to, sako, ir kelionės lėktuvu jiems kenkia.
Bet aš ir pati neįsivaizduoju, kaip išvengti visų tų poveikių doh.gif .
Tiesa, kažkas rašė, kad nešiojasi kažkokioj specialioj tašelėj. Dar radau tokią eWall-Tasche - ji skirta mobiliam telefonui.
Atsakyti
Eima, dabar kai vakar prasidejo sloga, ir toks itarimas po susirgusiu klases draugu kilo, kad vel yra gripo tikimybe, tai duodu po puse flakonelio du kart dienoj.
Bandysim dar Bryonia prijungt. Tavo mergyte irgi koso?
Atsakyti
QUOTE(Restar @ 2009 11 19, 12:20)
Mes pirmadienį užsirašėm pas Galvydytę. O paskui jai galima skambinti tiesiog ūmios ligos atveju? Ir ar tam Homeopatijos centre galima įsigyti vaistų? (Popovas turėdavo dažniausiai reikalingų).

Kažkas čia peikė Influcid'ą, bet kai man pirmadienį užėjo šaltkrėtis, akių sukimas, tai kas 15 min  2 val čiulpiau po tabletę, tai jau nuo 3 atleido galvą ir gal po 4 jau ir iš po antklodės galėjau išlįsti. Paskui jau suretinau, o šiandien ir darbe jau, nors sausas kosulys nepasiduoda niekaip. T.y. neturiu ir nežinau jam jokių homeopatinių priemonių, o kitos neveikia.

Beje, gal kas žino, kiek galioja tie visi žirniukai? Nes aš prieš kelis metus (4 maždaug), kai pas Popovą lankiausi turėjau kelias dėžutes visokių, tarp jų ir čia minimas Gelsemium ir Chamomila, ir kt., bet jau greičiausiai reikia mesti lauk?

Ir ar vienas klausimas - dėl mobilijo telefono. Gi negerai tiems vaistams visokie el. prietaisai. Na, tai kaip nešiotis rankinuke vaistus? Kaip išvis nusipirkus parsivežt namo? Telefoną būt palikus namie? Ar tie prietaisai tik kažkiek (nedaug) mažina poveikį vaistų, o ne visai nuima? Šitai man visada rūpėjo, bet taip niekaip ir neišsiaiškinau dar.

Restar, jeigu žirniai buvo laikomi tinkamai (toli nuo el. spinduliavimo, įskaitant mobiliuosius, ne prie radiatorių, kokiam stalčiuje ar spintelėje) - tinkami ilgai. Esu radus ne vienoje vietoje, kad vos ne "forever". Gyd. klausiau kažkada - kaip min. 5 metus.
Dėl persivežimų.... Jeigu pabus kokias 15 min. šalia mobilaus, neturi nieko atsitikti (nebent visą tą laiką mobiliuoju prašnekėtumėt).

Vilytte, Eima, kiek pastebėjau, būtent taip ir pasireiškia dabartinis virusas. Šiek tiek galima susidaryti bendro vaizdo, ir apmąstyti, kas tiktų.
Pačiai pradžiai: Aconitum, Belladonna, Gelsemium, Eupatorium perfoliatum ir tikrai Rhus toxidendron (šitą galima išknisti ir iš kompleksų). Rhus grynai dėl virulentiškumo mažinimo, kitus pagal simptomus.
Daug sudedamųjų tinkamų dalių yra Influcide. Tik ten potencijos mažos ir suaugusiems ne visiems gali "pramušti" (esu pastebėjus, jeigu žmogus rūkantis ir dar pavartoja cheminių vaistų, tai tokios potencijos veikia tik kaip 'bombonkė).

Prie pradinės sauso kosulio stadijos (aišku, reikia žiūrėti simptomus) Stodal turi padėt (yra Spongia, Drosera).
Dar galimi variantai:
Bryonia - vienas pagrindinių simptomų tai, kad nepaisant prastos savijautos vis nori eiti užsiimti veikla ir pastoviai skundžiasi silpnumu (jėgų netekimu).
Spongia - sausas, lojantis ištisinis kosulys, užkimimas, geriau po šilto gėrimo (žmonių kalba yra čia: http://www.elixirs.com/spongia.cfm). Spongia yra Homeovox ir Stodal
Drosera - spazminis sausas, priepuolinis, užkimimas. Ypač pablogėja apie vidurnaktį.
http://www.homeopath...topic.php?t=342
Drosera homaccord yra Argentum nitricum (irgi turi panašumų su Drosera).
Hyoscyamus - sausas, paūmėja vos užmigus vakare, sunku ryti skysčius, kutena gerklės (gomurio) liežuvėlį; http://www.homeopath...topic.php?t=317
Hyoscyamus yra Bronchalis heel.
Papildyta:
Dėl homeopatinių transportavimo: rašo, kad turi apsaugoti folija (ir tokias rekomendacijas esu gavus, tokiu būdu esu siuntus ir paskui žirniai ir lašai veikė, t.y. nepakenkė pervežimas).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Obuoliausia: 19 lapkričio 2009 - 12:54

sveikos, mergaites,

kazkada bendravau jau temoje, sekmingai gydomes homeopatija jau antrus metus. na bet kazkaip klausimu nebuvo- ziema issigydem gripus o dabar vel iskilus gripo gresmei ziurinejuosi ka gi cia profilaktiskai pavartot pries ta kiauliu gripa... labai noretusi jo isvengti.. va prissiskaiciau idomybiu apie osciloccosinum - reiks pasidaryti ir gal pagirdyti sau/vaikams... o ka dar profilaktikai rekomenduojat? mes Vilniuj ir praktiskai turim priejima tik prie heel preparatu - vaikai lengvai pakosti, pasnargliuoja- bet taip retsykiais- tai vis pagal poreiki suduodu tai umckalor, tai tartephedreel... turiu gripp heel- o ji profilaktikai mazesnem dozem galima vartoti, ar geriau osciloccosinum? influcid man kazkaip irgi nelabai veikia- visu kitu turimu jauciu poveiki vaikams- o influcid kazkaip nilabai. na bet jei sakot, kad kaip tik tam skirtas- gal vaikams padavinet profilaktiskai...

odar turiu saldytuve kazkadais is rusijos parsiveztu zirniuku: barbaris komp. sudetis: jodium....d6 Thuja...d12 berberis, fruct...d4, Eupatorium perf....d6

kas cia do reikalas ir kokia dozuote ji gert ir nuo ko? pamenu buvo israsytas irgi kazkokiam virusui berods su auksta temperatura...

suprantu kad mano kausimai gan juokingi, bet kazkaip nelabai mes sirgom- tfu tfu ir su tokiais skurdziais istekliais ir ziniom issiversdavom, bet va atejo reikalas ir noras siek tiek dar pasigilinti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Diva*: 19 lapkričio 2009 - 13:06
Dukrai dabar tik temperatūra laikosi 38,5, gydytoja jau liepė mušt. Duodu Aconitum su Belladonna, Gelsemium - visi 30. Bryonia grynos neturiu, todėl duodu Antitusinumą. Dukra karts nuo karto sausai užsikosti, kartais stipriau, kartais silpniau. Rhus Tox turiu 6, ar tiktų? Oscilococsinumą duodu po ~15 žirniukų pusė stiklinės vandens kas 15 minučių po gurkšnį. Daugiau pasimetus, aišku ir komplikacijų labai bijau - straipsnių įtaką prisidėjus doh.gif doh.gif Mano šeimos gydytoja sakė užvažiuos į vakarą pasižiūrėt/pasiklausyt dukros... Dabar dar ir dėl mažiuko pergyvenu, jau sudaviau jam to Oscilococsinumo 6 žirnikus. Daugiau nežinau ką daryt verysad.gif
Atsakyti
Pasimečiau visai,kaip dozuot Oscilococsinumą? blush2.gif skaitau instrukciją ir nedaeina blush2.gif juk ten kiek suprantu aukštos potencijos? Tai po kiek žirniukų duot vaikui(3metai) ir suaugusiam,ir kaip dažnai-čia profilaktškai,dar nėr jokių požymių g.gif
Atsakyti
dar klausimukas del oscillocosinum degtineje- jei ner skirtumo kiak duot- tai gal tos degtines ir vaikams galima- na pvz i puse stiklines vandens ilasinus pora lasiuku. profilaktikai? ka manot? vaikai 3 ir 4 m.
Atsakyti
Eima, 6 tiks. Pagal tiek, kiek surašei apie kosulį - viskas eina palyginus normaliai.

Diva, jeigu nori ekonomiją padaryt, tada gal geriau vienos kolbutės turinį ištirpinti 0,5 l. vandens ir stabilizavimui įpilti 2-3 šaukštelius degtinės. Sukratyti energingai 50 kartų ir prieš kiekvieną vartojimą dar pakratyt 5-7 kartus.

Čia yra aprašyta:
http://www.homeopath...ghlight=oscillo

Google yra viena nuoroda su išsamiu aprašymu LT, tik šiuo metu neveikia (įvedus pavadinimą, antra arba trečia nuo viršaus, atsižvelgiant į naudojamą naršyklę).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Obuoliausia: 19 lapkričio 2009 - 14:53
Diva, aišku, kad galima, gi ir homeopatiniai vaistai lašiukais būna su laipsniais. Duok ir Ossilococcinumą, ir Influcidą, padės, nepadės, bet nepakenks tai tikrai. Vaikai tavo gi dar nedideli.

Eima, mano mergiotė vis kosčiojo (kokios 3 d. iki vėl susergant), labai nedaug, bet užsikosėdavo stipriai. Manėm, kad čia anos ligos pasekmė. Bet užvakar pradėjo sloguot su kosuliu, vakar kosėjo dar sausai, bet iš principo jautės visai gerai. O šiąnakt kažkas baisaus. Kai koso, tai atrodo, kad plaučiai iššoks. Ir koso praktiškai be perstojo. Į klausimą, ką skauda, sako galvą blink.gif . Tempera šokinėja kaip neenormali, tai nėra, tai 38, tai vėl nėra. Dabar vyras parvežė Bryonios30, atrodo tinka. Kosulys pastarają valandą stipriai apslopo. Sėdžiu kaip ant adatų. Duodu faktiškai tą patį, ką ir tu. Tik vietoj Aconitum - Merc. sol. duodu.

Vakar Pinto "homeopatija vaikams" skaičiau, kad beladona, acon., Bryonia 12 arba 30 pot. galima duot drąsiai kas 15 min. iki ženklaus pagerėjimo, Gelsemium 12 arba 30 duodamas kas 3-4 valandos.

Atsakyti
Vyras grįžta, nuveš dukrai padaryt kraujo tyrimą ir bus aišku gripas ar šiaip virusas. Kosulys ganėtinai padažnėjo. Mercurius sol neduodu, nes slogos kaip ir nėr. Aconitum nuėmiau, nes išprakaitavo. Tempa nukrito, bet kosulys vat... Skundžiasi pilvo, galvos ir rankų skausmu - dabar piešia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Obuoliausia @ 2009 11 19, 14:51)
Eima, 6 tiks. Pagal tiek, kiek surašei apie kosulį - viskas eina palyginus normaliai.

Diva, jeigu nori ekonomiją padaryt, tada gal geriau vienos kolbutės turinį ištirpinti 0,5 l. vandens ir stabilizavimui įpilti 2-3 šaukštelius degtinės. Sukratyti energingai 50 kartų ir prieš kiekvieną vartojimą dar pakratyt 5-7 kartus.

Čia yra aprašyta:
http://www.homeopath...ghlight=oscillo

Google yra viena nuoroda su išsamiu aprašymu LT, tik šiuo metu neveikia (įvedus pavadinimą, antra arba trečia nuo viršaus, atsižvelgiant į naudojamą naršyklę).

aha, noriu ekonomijos- nes ligu sezono metu kartais atrodo kad tik vaistams dirbam..

o jei ta puslitri pasidarius- jis laikomas saldytuve? kokia dozuote- suaugusiam/vaikui? kiek laiko gali stoveti/galioja? distiliuoto vandens namie turim...
Atsakyti
Influcid man pavyzdžiui daug sykių yra suveikęs thumbup.gif kai jau atrodė,kad kimba kažkas,šiurpuliukai per nugarą bėgioja ir spausdavo krūtinę. Nepabandžius nesužinosi ax.gif
Kalusiau savo gydytojos ką vartoja profilaktiškai, atsakė : vit.C , Echinacea, Oscilococcinum, Aflubin.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nikofija: 19 lapkričio 2009 - 15:30