Įkraunama...
Įkraunama...

Homeopatija

QUOTE(Coccinela @ 2009 11 15, 20:02)
Jokios idėjos nesuprasi jos neišanalizavęs  mirksiukas.gif Juk dėl idėjos ir diskutuojam, ar ne?

Na, tai paskaityk daugiau info internete, tikrai rasi. Aš skaičiau vokiškai, vadinasi stiklinės vandens metodas: sakykim, 2 žirniukai 100 ml vandens, prieš kiekvieną atsigėrimą energingai sumaišyti (aišku, ne metaliniu šaukšteliu). Dar rašo, negerti daugiau nei 10 kartų per dieną. O klasikinis metodas yra sausasis - 2 žirniukai po liežuviu.

QUOTE(*GREISI* @ 2009 11 15, 20:32)
Ūminiu atveju: 1-ą parą 2 val. kas 15 min., po to - kas valandą. 2-ą parą kas 2 val. Pagerėjus - 3 kartus per dieną,o aš taip duodu ,pirmame puslapyje parašyta.

Čia tai kiekvienas autorius turi savo metodą turbūt. Bent jau taip susiduriu beskaitydama. Be to, dar priklauso ir nuo ligos.
Atsakyti
sakykit merginos, del potencijos, vaikui (11 metu) uzkilo auksta temperatura 39 ir sausas kosulys, bijau to gripo, kokios potencijos geriau duot? 12 pakaks Aconitum ar Belladonna? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lawanda @ 2009 11 15, 23:23)
sakykit merginos, del potencijos, vaikui (11 metu) uzkilo auksta temperatura 39 ir sausas kosulys, bijau to gripo, kokios potencijos geriau duot? 12 pakaks Aconitum ar Belladonna? 4u.gif

Kol kas duokit abudu (esu ne kartą davus, kai staiga šauna ir sunku įvertinti niuansus).
Dar ant kaklo karštos druskos kompresą.

Paskui reikia vertinti, koks tas kosulys. Galit šalia pridėti Homeovox (yra keli vaistai sausam, su kimimu kosuliui).
Atsakyti
Meksikos homeopatai kiaulių gripą sėkmingai gydė su Bryonia ir Eupatorium, esant tipiškiems požymiams - sausas kosulys, duriantis skausmas ir laikymasis už krūtinės kostint.

Kitos priemonės:
Arsenicum album - ligonis neramus, išsigandęs ir labai ištroškęs, bet geria mažai ir mažais gurkšneliais. Išsekęs, po valgio viduriuoja, būna bloga, jei mato ar užuodžia ką nors valgomo. Skundžiasi deginančiais skausmais.

Baptisia - ligonis be nuotaikos, išsekęs, abejingas, smarkiai viduriuoja. Skauda kūno vietas, ant kurių guli.

Gelsemium - ligonis jaučiasi apdujęs, mieguistas, svaigsta galva, nelabai troškina, krečia šaltis. Gali skaudėti galvą.

Ipecacuanha - pagrindinis simptomas yra pykinimas. Ligonis nenori gerti, skundžiasi kaulų skausmais.

Indų gydytojas Mukesh Batra rekomenduoja"Oscillococcinum C 30" ir "Influenzium C 200" gydymui ir profilaktikai.

Papildyta:
Homeopatija kiaulių gripo atveju (anglų kalba)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balta: 15 lapkričio 2009 - 23:45
Mus tai gyd. Misis buvo mokęs, kad Aconitum duodam iki tol kol pirmą kartą nuprakaituojam. Nuprakaitavus Aconitum nebeduodamas, o duodama Beladona.
Dar esant kosuliui rekomendavo 2 kart dienoj gerti karštą mineralinį (stiklinę kartui).

Kažkuri mergina įtarinėjo, kad alergija tujų aliejui kilo. Kadangi kartu buvo vartotas Beladona Homaccord (kaip supratau), tai galiu pasakyt, kad mano mažają merginą nuo jo labai sėkmingai bėrė (kaip vėliau stebėjimų būdu išsiaiškinau, mums tokias reakcijas kelia žemų potencijų ežiuolė, esanti daugelyje hom. preparatų). Todėl, reiktų įvertinti tikimybę, kad kaltas gali būti ne tik tujų aliejus. Būtų galima patikrinti patepus vidunę alkūnės pusę su tuo aliejuku ir parą, dvi žiūrėt ar kilo kokia reakcija.
Atsakyti
aciu labai merginos uz patarimus 4u.gif , vakar isprakaitavo mano vaikis, tai kaip supratau Aconitum jau nebetinka g.gif , daviau viena doze oscillococcinum, bet truputuka pasimeciau, anotacijoj raso kad tuos zirniukus reik po liezuviu laikyt kol istirps, taip ir padarem vakar, bet as cia puse nakties apie homeopatija skaiciau, tai radau, kad ji reikia gerti ketvirtadali flakonelio arba 10 tu zirniuku istirpint puseje stiklines vandens ir gerti kas pusvalandi, isgert per 6-8 kartus, tai nebesuprantu kaip geriau daryt g.gif

ir dar mergaites kokios potencijos man zirniuku pradziai geriau tureti kai va tokie umus susirgimai prasideda, vaikams 1, 2 ir 11 metuku, galvoju gal D6 ir D12 blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lawanda: 16 lapkričio 2009 - 08:58
QUOTE(vilytte @ 2009 11 16, 08:19)
Kažkuri mergina įtarinėjo, kad alergija tujų aliejui kilo. Kadangi kartu buvo vartotas Beladona Homaccord (kaip supratau), tai galiu pasakyt, kad mano mažają merginą nuo jo labai sėkmingai bėrė (kaip vėliau stebėjimų būdu išsiaiškinau, mums tokias reakcijas kelia žemų potencijų ežiuolė, esanti daugelyje hom. preparatų). Todėl, reiktų įvertinti tikimybę, kad kaltas gali būti ne tik tujų aliejus. Būtų galima patikrinti patepus vidunę alkūnės pusę su tuo aliejuku ir parą, dvi žiūrėt ar kilo kokia reakcija.

Čia aš įtarinėjau. Visko gali būti, bet jau bijau duoti ka nors. Eisim pas gydytoją. Bet jei ilgai reiks laukti vizito, tai net nežinau.
Atsakyti
Oscilokoksinumas yra labai aukštų potencijų. Jame taip sakykim "materijos" jau nebelikę, todėl kai kurie autoriai laikosi nuomonės, kad tokiu atveju kiekis žirniukų jau nesvarbus.
Todėl aš asmeniškai paskutiniu metu "apsistojau" ties tokiu būdu, kad žemas potencijas duodu pagal metukus, o aukštas (nuo 30) tirpinu ir duodu sugurkšnoti per kelis kartus paros eigoj. Ar tai teisinga nežinau smile.gif . O jei gaunu konkrečius nurodymus iš gydytojų, tada klausau jų.
Lawanda, pas tave tokie sunkūs klausimai biggrin.gif . Ūmioms ligoms teorija siūlo žemesnes potencijas, lėtinėms - aukštesnes. Gydytojai gydo įvairiausiai. Ne kartą čia rašėm, kad kai kurie gydytojai visas ligas gydo 30C potencija, kiti variuoja tarp įvairių potencijų. Tiesiog bandai ir žiūrai.
Sveikit, kuo greičiau 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilytte: 16 lapkričio 2009 - 09:17
labas rytas, na po mano eksperimentų su gelsemium, galiu pasakyti kad šį rytą plaunant ( o plaunant tai čia ohoho kaip vyskta pas mus: vaikas guli, užsėdu ant jo, kad rankytės būtų po manim ir tik galva laisva, o tada purškiu humerį, traukiu su "kriaušyte". įsidrasinau ir burną prasiurbti doh.gif ) tai šį rytą slogos baisios kaip ir neliko thumbup.gif
palikau gelsemium 3 kartus dienoj o 2 žirniukus. o stiklinę sutaisiau su chamomila ir mercurius solubilis - nes naktį sausas kosuliukas išlindo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krika: 16 lapkričio 2009 - 09:22
vilytte blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
[quote=balta,2009 11 16, 00:51]
Indų gydytojas Mukesh Batra rekomenduoja"Oscillococcinum C 30" ir "Influenzium C 200" gydymui ir profilaktikai.

Kaip profilaktikai reikėtų vartoti Oscillococcnum : kasdieną, ar vieną kartą per savaitę.

Skaičiau diskutavot apie žirnių tirpinimą, o kaip su tabletėm (hello), ar galima g.gif

Dar norėčiau užklausti, kas tiktų kai po slogos užkimo, atsikrenkščia, pakosčioja (labiau ramiau sėdint, atsigulus), skauda gerklę. Per savaitgalį jau daug ką išbandėm iš turimų vaistų, daugiausia turiu kompleksų, bet gal jie ir per silpni ligai prigriebti.
Atsakyti
QUOTE(Vilmora @ 2009 11 16, 12:09)
QUOTE(balta @ 2009 11 16, 00:51)

Kaip profilaktikai reikėtų vartoti Oscillococcnum : kasdieną, ar vieną kartą per savaitę.

Skaičiau diskutavot apie žirnių tirpinimą, o kaip su tabletėm (hello), ar galima g.gif

Vilmora, aš radau tik tiek informacijos, kiek parašiau. Pati rekomendacijų nedalinsiu, geriau būtų gydytojo pasiklausti mirksiukas.gif

Minėdama tabletes, turi galvoje Schüsslerio druskas?
Taip, galima tirpinti. Suaugusiam 10 tablečių tirpinama karštam vandeny, maišoma ne su metaliniu šaukšteliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balta: 16 lapkričio 2009 - 12:46