OHO, kaip diskusijos isisiubavo.
Siaip tai noriu priminti, kad autores sukurta tema vadinasi "religija ir przvr" (kiek supratau is jos pasisakymu - kataliku relg). Cia tokiu visokiu, man atrodo... , as manau...., isivaizduoju..., man nekliudo... tai nebaisiai i tema.
Tiesiai sviesiai sakant, - Baznycia yra PRIES barijerines ar kontraceptines apsisaugojimo priemones, nes jos panaikina mylejimosi prokreacini elementa. Viskas - taskas.
O jau kaip kam atrodo, kas kaip pasiinterpretuoja arba isvis paiso Baznytini mokyma kaip svarbu savo gyvenime - tai jau tesakant kiekv.reikalas.
Ta prasme tema jau isbaigta. Lygtais dar norima pasidiskutuoti apie apsisaugojimo priemones - zinoma, i sveikata. Tik as jau lyg ir neturiu ka pridet.
Bukit laimingos/i, melekites ir dauginkites (arba ne)
+2009 11 09, 21:36-->
QUOTE(kristinukas
@ 2009 11 09, 21:36)
tai vis delto- ka galima naudoti porai norint apsisaugoti, kai neimanoma naudoti nsp ir kas pagal baznycia yra ne nuodeme?
Kuria prasme - neimanoma?
Ar jus alergiska termometrui, ar gan neigali tarkim atskirti gleiviu spalva, konsistencija (regos rimti sutrikimai)? O gal jus neistengiate tiesiog susilaikyti per vaisingas dn ir tai vadinat - NSP mums neimanomas.
Tiesa pasakius, ir man tada netinka tas NSP, nes susilaikyt tikrai LABAI sunku.
O jei rimtai, tai patarciau susisiekti su jusu miesto seimos centru, su NSP konsultantais, kurie jus pades pritaikyti si metoda.
QUOTE(Tenderis @ 2009 11 09, 23:30)
Nuodeme tai ka mes asmeniskai savo viduje laikome nuodeme, ka sako baznycia ir tikejimas tai jau yrakitu zmoniu isgalvota nuomone, nes jei dievas butu norejes, kad mes nedarytume nuodemiu, nebutu ju sukures
na va, dar vienas "ne i tema" pasisakymas. Cia jau reiketu labai ilgos diskusijos apie nuodeme ir gal pradziai skirtingu religiju atskyros.
QUOTE(xxl @ 2009 11 10, 08:42)
*ne mano reikalas, kaip jus uzsiimate seksu ir kokias motyvais vedinos renkates vienoki ar kitoki apsisaugojimo buda
**reikia tolerantiskai ziureti i kitus apsisaugojimo budus, jei jie nera abortiniai ar keliantys sveikatos problemas ir nesvarbu, ka tuo klausimu sako kuno teologija - nes tai eiline koncepcija ar modelis, kuris nelabai su realybe susijes.
*O as taip tikejaus, kad Jus teiksites zvilgtelti i musu su vyru patalus.
**Kas cia netolerantiskai ziuri i jas? As asmeniskai, kazkuria prasme, visus ir visokiom priemonem (ne tik apie sex snekant) toleruoju. Ar pateisinu...
Nevisus. Bet kad ir galios tam nelabai turiu.
Kuno teologija su realybe daugiau rysio turi negu isigaslejes hedonizmas.
QUOTE(Urartu @ 2009 11 10, 12:17)
Šiaip, dorovingas poelgis šiuo atveju, manau, būtų, kunigo, kuris yra jaunas ir simpatingas, neklausinėti apie tai, kokį apsisaugojimo būdą geriausia pasirinkti
Na ir as sau leisiu biski ne i tema pavaryt
Gal Jus gyvenat tu bobuciu laikais, kai kunigai traktuojami "zmogadieviais" ir su kuriais apie lovytes reikaliukus niuniuniu...
Man asmeniskai tik keli kunigai ir galejo autoritetingai, su ismanymu ir supratimo sio reikalo paaiskinti viska.
Kaip sake xxl, seksas tikrai yra ir dvasine praktika, kuri veda i "viena kuna". Ji gali ugdyti dorybes, tobulinti pora meileje ir atsidavime. Todel dvasiskio pagalba ypatingai sveikintina ir reikalinga. Cia ne siaip sau cebureka suvalgyt, kur viskas aisku kaip 2kart2
[/url]