Įkraunama...
Įkraunama...

Religija ir kontracepcija

QUOTE(xxl @ 2009 11 10, 11:55)
jie negali buti nuodeme, nes tai daiktas ar irankis. ir tik jo panaudojimo budas gali buti neutralus, dorovingas arba nuodemingas.

Kooooks? bigsmile.gif
Neutralus - tai kai jie guli stalčiuj?;
Nuodėmingas - kai į jį pripili vandens ir paleidi iš 5 aukšto kažkam ant galvos?;
Dorovingas - ???
Atsakyti
kai guli stalciuje - jis aplamai nenaudojamas. neutralus gali buti kai priputi kaip baliona ir juo papuosi sale vakareliui. kai numeti nuo 5 auksto - tai smulkus chuliganizmas, nebent pripiltum ne vandens, o smelio - tada butu nuodeme, nes tas, kuriam kliutu tokiu maiseliu, turbut, nukeliautu anapilin. o dorovingas - na kai vienas sekspartneris isgelbeja kita nuo sunkios nuodemes - aborto, arba ligos - tripako ar sifilio. prisipazink, juk tai dorovingas poelgis - isgelbeti nuo ligos ar nuodemes?

seksius be preziko turi gilia sakraline prasme - jei uzsiimi dvasiniu tobulejimu - kad ir pagal manteko chia universal dao system arba tantrines praktikas - bet viskas susiveda i tai, kad reikia rasti gera mokytoja. net ir be praktiku jis teigiamai veikia abieju lyciu hormonines bei psichofiziologines sistemas. taip, kad tai yra geras budas praktikuoti susilaikyma su salyga, kad jis neprivers prie sunkios nuodemes - aborto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxl: 10 lapkričio 2009 - 12:06
QUOTE(xxl @ 2009 11 10, 12:58)
prisipazink, juk tai dorovingas poelgis - isgelbeti nuo ligos ar nuodemes?


Nu kad ne. Prisipažinti irgi negaliu. schmoll.gif Nes dorovingas poelgis ir tai, kas susiiję su žmogaus dorove...
O apsaugojimas nuo ligos - yra šiaip, normalus, žmogiškas poelgis...



Šiaip, dorovingas poelgis šiuo atveju, manau, būtų, kunigo, kuris yra jaunas ir simpatingas, neklausinėti apie tai, kokį apsisaugojimo būdą geriausia pasirinkti cool.gif
Nes bet koks susilaikymas yra traktuojamas kaip dorybė... Susilaikymas nuo gašlių minčių - taip pat mirksiukas.gif
Atsakyti
o nuodeme ar nera susijusi su zmogaus dorove? kas gi tuo atveju yra dorybe, dorove ir koks rysys tarp ju, 10 Dievo isakymu bei nuodemiu?
Atsakyti
QUOTE(xxl @ 2009 11 10, 14:43)
o nuodeme ar nera susijusi su zmogaus dorove? kas gi tuo atveju yra dorybe, dorove ir koks rysys tarp ju, 10 Dievo isakymu bei nuodemiu?


Nežinau, aš čia nespecialistė... Koks čia ryšys tarp dorybės ir dorovės? Gal toks pat, kaip tarp sviesto ir sviestuoto?
Atsakyti
gal ir toks pat. o kaip tu isivaizduoji tarpusavio supratima tarp zmoniu kai jie nezino apie ka kalba kiekvienas naudoja tuos pacius zodzius kalbedami apie skirtngus dalykus? as tai neisivaizduoju.
Atsakyti
OHO, kaip diskusijos isisiubavo.
Siaip tai noriu priminti, kad autores sukurta tema vadinasi "religija ir przvr" (kiek supratau is jos pasisakymu - kataliku relg). Cia tokiu visokiu, man atrodo... , as manau...., isivaizduoju..., man nekliudo... tai nebaisiai i tema.
Tiesiai sviesiai sakant, - Baznycia yra PRIES barijerines ar kontraceptines apsisaugojimo priemones, nes jos panaikina mylejimosi prokreacini elementa. Viskas - taskas. tongue.gif O jau kaip kam atrodo, kas kaip pasiinterpretuoja arba isvis paiso Baznytini mokyma kaip svarbu savo gyvenime - tai jau tesakant kiekv.reikalas.
Ta prasme tema jau isbaigta. Lygtais dar norima pasidiskutuoti apie apsisaugojimo priemones - zinoma, i sveikata. Tik as jau lyg ir neturiu ka pridet.
Bukit laimingos/i, melekites ir dauginkites (arba ne) mirksiukas.gif
smile.gif+2009 11 09, 21:36-->
QUOTE(kristinukas smile.gif @ 2009 11 09, 21:36)
tai vis delto- ka galima naudoti porai norint apsisaugoti, kai neimanoma naudoti nsp ir kas pagal baznycia yra ne nuodeme?

Kuria prasme - neimanoma? g.gif Ar jus alergiska termometrui, ar gan neigali tarkim atskirti gleiviu spalva, konsistencija (regos rimti sutrikimai)? O gal jus neistengiate tiesiog susilaikyti per vaisingas dn ir tai vadinat - NSP mums neimanomas.
Tiesa pasakius, ir man tada netinka tas NSP, nes susilaikyt tikrai LABAI sunku. bigsmile.gif
O jei rimtai, tai patarciau susisiekti su jusu miesto seimos centru, su NSP konsultantais, kurie jus pades pritaikyti si metoda.
QUOTE(Tenderis @ 2009 11 09, 23:30)
Nuodeme tai ka mes asmeniskai savo viduje laikome nuodeme, ka sako baznycia ir tikejimas tai jau yrakitu zmoniu isgalvota nuomone, nes jei dievas butu norejes, kad mes nedarytume nuodemiu, nebutu ju sukures wink.gif

na va, dar vienas "ne i tema" pasisakymas. Cia jau reiketu labai ilgos diskusijos apie nuodeme ir gal pradziai skirtingu religiju atskyros.
QUOTE(xxl @ 2009 11 10, 08:42)
*ne mano reikalas, kaip jus uzsiimate seksu ir kokias motyvais vedinos renkates vienoki ar kitoki apsisaugojimo buda
**reikia tolerantiskai ziureti i kitus apsisaugojimo budus, jei jie nera abortiniai ar keliantys sveikatos problemas ir nesvarbu, ka tuo klausimu sako kuno teologija - nes tai eiline koncepcija ar modelis, kuris nelabai su realybe susijes.

*O as taip tikejaus, kad Jus teiksites zvilgtelti i musu su vyru patalus. lotuliukas.gif
**Kas cia netolerantiskai ziuri i jas? As asmeniskai, kazkuria prasme, visus ir visokiom priemonem (ne tik apie sex snekant) toleruoju. Ar pateisinu... g.gif Nevisus. Bet kad ir galios tam nelabai turiu.
Kuno teologija su realybe daugiau rysio turi negu isigaslejes hedonizmas.
QUOTE(Urartu @ 2009 11 10, 12:17)
Šiaip, dorovingas poelgis šiuo atveju, manau, būtų, kunigo, kuris yra jaunas ir simpatingas, neklausinėti apie tai, kokį apsisaugojimo būdą geriausia pasirinkti  cool.gif

Na ir as sau leisiu biski ne i tema pavaryt rolleyes.gif
Gal Jus gyvenat tu bobuciu laikais, kai kunigai traktuojami "zmogadieviais" ir su kuriais apie lovytes reikaliukus niuniuniu... ax.gif Man asmeniskai tik keli kunigai ir galejo autoritetingai, su ismanymu ir supratimo sio reikalo paaiskinti viska.
Kaip sake xxl, seksas tikrai yra ir dvasine praktika, kuri veda i "viena kuna". Ji gali ugdyti dorybes, tobulinti pora meileje ir atsidavime. Todel dvasiskio pagalba ypatingai sveikintina ir reikalinga. Cia ne siaip sau cebureka suvalgyt, kur viskas aisku kaip 2kart2
Atsakyti
Jei kalbėsime tik apie katalikų bažnyčią ir jos požiūrį be jokių vertinimų, tada taip, tema išsemta jau po pirmojo pasisakymo - tai nuodėmė ir taškas. Bet kam tada tokią temą kurti? Galima bet kokio kunigo pasiklausti ir viskas.

Aš širdyje pritariu xxl - jei mylėtis nenorint pastoti yra ne nuodėmė, tai tikrai neturėtų būti jokio skirtumo, kaip saugotis - svarbu, kad ta apsisaugojimo priemonė nežudytų, nekenktų sveikatai. O prevencinė ar barjerinė man daugiau toks žodžių žaismas. Kad ir tas pavyzdys su maistu - o jei aš, tarkim, per pasninką užsiklijuočiau tą burną arba užrakinčiau šaldytuvą ir raktą vyrui atiduočiau, nes kitaip man neišeina, tai jau būtų nuodėmė? Tada nebepasninkaučiau?

O ką daryti moterims, kurias per nevaisingas dienas net purto nuo minties apie seksą? Kurios tuo metu jo visai nenori? Eiti į vienuolyną? Susilaikyti visai? Prievartauti save? Gimdyti kiek Dievas duos? O jei vienas iš sutuoktinių serga LPL? Tarkim, perpilant kraują buvo užkrėstas hepatitu B?

Iš tiesų aš tikrai žaviuosi NŠP. Labai norėčiau to išmokti, pažinti savo kūną, tik nemanau, kad bažnyčia šiuo klasuimu yra be kompromisų teisi. Aišku, aš lygiai taip pat galiu būti neteisi. Tiesiog diskutuoju ir bandau išsiaiškinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gelyteee @ 2009 11 10, 17:00)
Na ir as sau leisiu biski ne i tema pavaryt  rolleyes.gif
Gal Jus gyvenat tu bobuciu laikais, kai kunigai traktuojami "zmogadieviais" ir su kuriais apie lovytes reikaliukus niuniuniu...  ax.gif Man asmeniskai tik keli kunigai ir galejo autoritetingai, su ismanymu ir supratimo sio reikalo paaiskinti viska.

O kuriais laikais jūs gyvenat, jei apie lovos reikalus einate klausti... kunigų? (ir, kaip supratau iš daugiskaitos, to klausinėjote ne vieno kunigo)...
Kunigų, kurie (bent jau pagal pirminę idėją) patys laikosi celibato? Ir iš kur apie tuos reikalus pas juos išmanymas ir supratimas? cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Urartu: 10 lapkričio 2009 - 16:50
QUOTE(Urartu @ 2009 11 10, 09:53)
Tu ką - rimtai klausinėjai kunigo, kokias būdais reikia saugotis, kad nepastotum?... klinkt klinkt... flirt.gif

Šiaip aišku, visi mes nuodėmingi, kunigai ne išimtis... biggrin.gif Netgi žinau vieną kunigą, kurio irgi beveik galėčiau hm hm paklausti... cool.gif Bet iš esmės...
Turbūt greičiau liežuvį nusikasčiau, nei kunigo klausinėčiau tokių dalykų.... biggrin.gif


Įdomu, ką ir kaip įsivaizduoji apie kunigą? Čia pagal tave reikštų, kad reikia gėdintis klausti kunigo apie tai ko neišmanai? Lenkijoje kunigas labai gražias seksologijos paskaitas jauniesiems ir ne tik jiems praveda. Tu manai, kad jau lietuviai kunigai tai tundros su jais negalima kalbėtis apie seksą?
QUOTE(Urartu @ 2009 11 10, 14:17)
Nu kad ne. Prisipažinti irgi negaliu. schmoll.gif  Nes dorovingas poelgis ir tai, kas susiiję su žmogaus dorove...
O apsaugojimas nuo ligos - yra šiaip, normalus, žmogiškas poelgis...
Šiaip, dorovingas poelgis šiuo atveju, manau, būtų, kunigo, kuris yra jaunas ir simpatingas, neklausinėti apie tai, kokį apsisaugojimo būdą geriausia pasirinkti  cool.gif
Nes bet koks susilaikymas yra traktuojamas kaip dorybė... Susilaikymas nuo gašlių minčių - taip pat  mirksiukas.gif


Jei tu pati apie gašlias mintis galvoji tai nereiškia kad kitas jomis gyvena.Skirk skirtumą tarp mąstymo gašliomis mintimis ir tarp išsiaiškinimo, jei žmogus ko nors nežino ir nesupranta.
QUOTE(Urartu @ 2009 11 10, 17:47)
O kuriais laikais jūs gyvenat, jei apie lovos reikalus einate klausti... kunigų? (ir, kaip supratau iš daugiskaitos, to klausinėjote ne vieno kunigo)...
Kunigų, kurie (bent jau pagal pirminę idėją) patys laikosi celibato? Ir iš kur apie tuos reikalus pas juos išmanymas ir supratimas? cool.gif

tai va matai, kuo tu laikai kunigą..... neišmanėliu ir nesupratėliu....
O jie iš kur atsirado ar ne iš šeimų, kaip ir tu? Ar nemanai, kad jie kur kas daugiau už tave išmano....
Papildyta:
smile.gif+2009 11 09, 23:36-->
QUOTE(kristinukas smile.gif @ 2009 11 09, 23:36)
tai vis delto- ka galima naudoti porai norint apsisaugoti, kai neimanoma naudoti nsp ir kas pagal baznycia yra ne nuodeme?

Vis tiktai lieka NSP ir lytinis susilaikymas.
Kontraceptinės tabletės, spiralės, prezervatyvai, atsiurbimai, abortai, nutrauktas lyt. aktas, kontraceptiniai pleistrai (gal dar ko ir nesuminėjau) visa tai naudojantis daroma nuodėmė.
Atsakyti
QUOTE(Urartu @ 2009 11 10, 15:47)
O kuriais laikais jūs gyvenat, jei apie lovos reikalus einate klausti... kunigų? (ir, kaip supratau iš daugiskaitos, to klausinėjote ne vieno kunigo)...
Kunigų, kurie (bent jau pagal pirminę idėją) patys laikosi celibato? Ir iš kur apie tuos reikalus pas juos išmanymas ir supratimas? cool.gif

As "einu klausineti" dazniausiai per ispazinti, ispazistant nuodemes naturaliai pradedam kalbet ir apie sio reikalo nupuolimus mirksiukas.gif
O kito kunigo paskaitas klausiaus, kuris viska nuodugniai nuo A iki Zh isdeste. thumbup.gif
Ir pas byliakuri tikrai neinu, nes zinau kad daug yra neismananciu apie tai.

Palaukit, tai gi kunigu klausiam apie teorija, kuria jie isstudijuoja savo studiju ar siaip laisvo laiko metu. Ir prie ko cia ju praktinis ismanymas?
Atsakyti
QUOTE(Jurgulė @ 2009 11 10, 20:38)
Tu manai, kad jau lietuviai kunigai tai tundros su jais negalima kalbėtis apie seksą?

Palaukit palaukit, o kaip tuomet su jų celibatu? mirksiukas.gif

Šiaip jau turint problemų sekso srity, ar norit kažką sužinoti apie tinkamiausią kontracenciją geriausia kreiptis į tos srities specialistus...

O ką apie tai gali pasakyti kunigas?

Jis užaugo šeimoj, ir anot jūsų, turi apie seką išmanyt daugiau už mane?
Įdomu, tik iš kur pas jį tas išmaymas?
Šeimoje jam mama su tėte seksologijos paskaitas skaitė? cool.gif Ar detaliai demonstravo, kaip tas daroma? Ir aptarinėjo patikimiausius apsisaugojimo būdus?

Jūs pati apie seksą daugiau sužinojote, kai augote šeimoje, ar tuomet, kai tą patyrėte realiai, gyvendama su vyru? rolleyes.gif

Kunigams gal yra vedamos kokios seksologijos paskaitos, nežinau, bet tai jokiu būdu nereiškia, kad pasiklausę tų teorinių paskaitų jie patampa didžiais to reikalo specialistais...

Savo šeimų, bent jau oficialiai jie negali turėti, tad apie jokį seksą ar praktines apsisaugojimo priemones jie išmano tiek, kiek mes apie hadrono dalelių greitintuvą... mirksiukas.gif Kažkiek teoriškai...

Na, niekam nepaslaptis, kad jie turi ir šeimas ir vaikus... Bet tuomet jau gaunasi nonsensas...
Eiti pas kunigą tartis šeimyninio sekso klausimais, nes jis turi tame patirties ?
Papildyta:
QUOTE(Gelyteee @ 2009 11 10, 22:44)
*Ir pas byliakuri tikrai neinu, nes zinau kad daug yra neismananciu apie tai.

**Palaukit, tai gi kunigu klausiam apie teorija, kuria jie isstudijuoja savo studiju ar siaip laisvo laiko metu.

* žinau vieną moterį, kuri palaiko tam tikrus ryšius su vienu kunigu...
Tai jūs pas tokius kunigus ir konsultuojatės?
** Jūs nežinote net teoriškai, kaip reikia saugotis nuo nėštumo? Ir vienintelis būdas sužinoti - to klausti kunigo? Jūs nesitariate su vyru, nepažįstate savo kūno, niekada nekalbėjote su jokiu ginekologu?
Vienintelis būdas - klausinėti apie tai "savo studijų arba laisvu laiko" moteriška fiziologija ir sekso klausimais besidomintį kunigą? cool.gif


Šiaip mane labai stebina toks moterų požiūris...
Kažkada kunigas iš tiesų buvo bene vienintelis šviesus žmogus tamsioje kaimo visuomenėje...
Jis buvo daugiau ar mažiau išsilavinęs, apsiskaitęs ir tikrai galėjo konsultuoti daugeliu gyvenimo klausimų... Ypač tų, kuriems pagrįsti buvo reikalingos mokslo žinios...
Tačiau dabar, kai kunigai turi tokį pat išsilavinimą, kaip ir daugelis kitų, o praktikos - gerokai mažiau, arba tam tikrose gyvenimo srityse visai jokios - eiti ir klausinėti jo, kaip specialisto... cool.gif

Paklausiu jūsų to paties: moterytės, kuriame amžiuje jūs užstrigot? rolleyes.gif

Nors man asmeniškai čia panašu į šiek tiek kitą atvejį...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Urartu: 11 lapkričio 2009 - 10:02