QUOTE(Simense @ 2010 06 27, 21:10)
Dėsniai egzistavo ir prieš Didįjį sprogimą (kaip gi kitaip jis būtų įvykęs?). Ir nebesvabu, ką apie tai mano fizikai.
Ne, Pries pasaulio atsiradima Pasaulio Desniu nebuvo. Galejo but kiti, bet pastarieji nelabai sietini su siuo pasauliu.
Ka mano fizikai dar ir labai svarbu. Tiesos zinojimas negali neigt mokslo. Jei akivaizdziai neigia - vadinas tai dogma, kuri yra tik bereikalingas balastas ir jos reikia atsikratyt.
Dar daugiau jusu minetas priezasties - pasekmes desnis galioja tik temporalineje erdveje. T.y. laike. Ten kur yra Dievas yra amzinasis dabar. T.y. nera laiko.
Jei norit suzinot ka mano fizikai apie tai kas neatrasta (t.y Uzlepta Giliaja Realybe) siulyciau pasiskaityt apie Eintsteino ir Kopenhagos interpretacijos salininku (Boras ir kt) ginca apie Giliaja Realybe.
Klausimas:
"Kaip skamba krintancio medzio miske slamesys, kurio niekas nemato ir negirdi?"
Atsakymas pagal Bora butu:
Niekaip, nes tokiu atveju nera nei misko, nei medzio, nei garso.
Juo toliau, tuo labiau Boro teorija apie Giliaja Realybe man atrodo itikinamesne (ir su visais mano religiniais atradimais).
Yra įvairūs Dievo ne tik vardai, bet ir pavidalai. Kas kaip Dievą pažįsta.
Ne pazysta o bando suprast. Absoliutas ribotam protui yra tiesiogiai nepazinus.
Gal pasilikime ties bendru Dievo vardo AŠ ESU priėmimu, o kada nors
tyloje ateis atsakymai ir dėl kontracepsinių priemonių.
Pirma - tai nera bendras Dievo vardas. Tai yra bendras Dievo vardas religijoms, kuriose yra Dievo koncepcija. Kitur reikia ziuret kitu atitikmenu, nes tai isties - joks vardas o greciau koncepcija.
Antra toks supratimas kodel nereikia kontracepcijos negali ateit. Filosofinis konceptas apibreziantis samone (sietina su Dieviskaja kibirkstim, Budos sviesa...Nei vienas nei kitas beje nera is Katalikybes) nelabai gali sietis su neprotinga ir koncervatyvia RKB gumyciu ir kitos dirbtines kontracepcijos draudimo dogma.
Dar daugiau, kur Katalikybes interpretacijoje jus atradot "As Esu"? Tai ne visai katalikiska ideja.
Joje (Katalikybeje) Dievas apibreziamas kaip trejybe - Dievas Tevas, Sunus ir Sventoji Dvasia (Sv. Dvasia greiciausiai yra uzmaskuota Shekina).