QUOTE(LinguLingu @ 2010 06 25, 18:40)
Papildyta:
Mano galva tai musu santykis su paciu savimi
Turbut turejai omenyje alkoholio bei tabako gaminiu vartojimas kodel ne nuodeme?
Saikingas naudojimas-sakysim kiekvienas- nera nuodeme, bet cia ir prasideda painiava - arba naudojam alkoholi ir tabaka arba ne.Nes riba tarp saikingo vartojimo ir prieraisos yra tokia menka, kad galima sakyti jog jos nera.Cia tik individas nusprendzia - jis arba prisiima atsakomybe arba ne.Taip ir su viskuo kitu.
Aš kalbėjau apie tai, kad KB neskelbia alkoholio ar tabako esant nuodėme, nors ir labai nedideli kiekiai jo tikrai iškreipia santykį tiek su savimi, tiek su aplinkiniu pasauliu, na o apie nesaikingą vartojimą nėra nė ko kalbėti
Šiaip pasidarė įdomu, kokias kriterijais KB vadovaujasi skelbdama vienus dalykus nuodėmėmis, o kitų ne
QUOTE(ajivlis @ 2010 06 25, 18:56)
na ir diskusijos pas jus ,ką tik sužinojau naujieną ,kad prezervatyvai traumuoja gimdos kaklelį.Pareplikuosiu ir toms didelėm natūralaus planavimo šalininkėms;jūs sakote ,kad po ovuliacijos maždaug 14 dienų "sausos".Mano kolegė pastojo santykiaudama kelios dienos prieš mėnesines.Ką jūs į tai atskysite ir kaip taip gali būti?teoriškai juk spermatozoidai gali išgyventi ,net 7 dienas ,tai reiškia jei ovuliacija buvo per mėn.jinai taip ir pastojo.Žodžiu ,nėra nevaisingų dienų,ką jūs bešnekėtumėt.
Vienintelis patikimas įvykusios ovuliacijos požymis yra pakilusi bazinė temperatūra. Jei Tavo draugė jos nematavo, ji negalėjo žinoti, kada tą ciklą ovuliacija buvo. Ovuliacija tiesiog galėjo užtrukti ir būtent tą ciklą įvykti tuomet, kai paprastai būna mėnesinės. Taigi, jei ji nebūtų pastojusi, mėnesinės būtų labai vėlavusios. Yra tos nevaisingos dienos ir yra moterų, kurios taip saugosi jau daug metų - 6, 8, 10...