QUOTE(e_vaida @ 2010 06 23, 22:38)
Savo pasisakyme issaket nemazai nedogmatiniu ideju. Gerai jei RKB su savo pletojama Katalikybe butu su tokiu poziuriu. Deja, taip nera.
Nesu aš dogmatikas tiesiog tikiu Dievu, esu katalikė . Ir po truputį kiek spėju, kiek sugebu gilinuosi šiame tikėjime. Gal ką ne taip suprantu, gal ką ne taip sakau, gal kai kur klystu, bet kad į Dievą taip žmogus ir keliauja per sunkius kelius , per rūkus, kol pagaliau suvokia, kad patikėti Dievo meile tai yra taip paprasta o kartu ir nepaprasta.Paslaptis, Jis yra išties Didi Paslaptis. o paprastas žmogus, kartais nori savo protu Jį prašokti.....
tai kad RKB kunigai irgi taip kalba ką čia prieš tai susakiau tas nedogmatines idėjas, tiesiog tenka ne kartą pabendrauti ir jie tikrai nėra akli dogmatikai ar fanatikai.Tai ką aš kalbu , kalba dauguma katalikų ir ne tik katalikai. Nieko čia baisaus, vieną kartą nukalbama į pievas, kitą kartą jau tikslingiau. Gal kartais labiau matėte negatyvių tikinčiųjų, pagal kuriuos ir susidarė visas paveikslas, bet kad jau RKB kai kažkos siaubas, taip nėra. Jei aš remčiausi tik tikinčiųjų veiksmais tai patikėk manim, neičiau į jokią bažnyčią nei į stačiatikių nei į katalikų,ir budizmo nesirinkčiau, bet matai man yra ramu "Kad Dievas pasilieka, o žmonės praeina" jei kas ir vyksta negerai, tai aš galiu daryti kad būtų geriau,( bet galiu ir blogiau, kas dažniau ir pasitaiko) o jei tik piktinsiuosi ir pyksiu ant tų kurie ne taip elgiasi, tai tikrai nerasiu laiko Dievui.Vis kariausiu su žmonėmis norėdama įtvirtinti savo teisumą, o Dievą nustumdama į šalį.
Labai didelį indėlį įdėjo a. a popiežius Jonas Paulius II , tiek savo ekumenizmu , tiek samprata į šeimą tiek sekso klausimais šeimoje.
O kad vyksta kas negero Bažnyčioje, nemanau kad tikintieji ir Popiežius sėdi rankas sudėję jie sprendžia šiuos klausimus.
Tai, kad policijoje pasitaiko blogai atliekančių savo pareigas, dar nereiškia kad policininkai visi blogi žmonės, tai kad mokantis teises vairavimo ne visi gerai išmoksta, o vistiek sėdasi už vairo ir padaro daug žalos nesuteikia mums galvojimo, kad visi vairuotojai tai galvažudžiai. Taip ir Bažnyčioje jei pasitaiko ne taip atliekantys savo pareigas tai nereiškia, kad jau čia RKB blogį neša. Tie pavieniai asmenys, jie ir atsakys prieš Dievą už savo neteisingus veiksmus.
Atsiprašau jei per ilgai priverčiau skaityti. Užsivedžiau. Jau miegelio eisiu.
Geros Jums naktelės.