Įkraunama...
Įkraunama...

Religija ir kontracepcija

QUOTE(e_vaida @ 2010 06 23, 22:38)

Savo pasisakyme issaket nemazai nedogmatiniu ideju. Gerai jei RKB su savo pletojama Katalikybe butu su tokiu poziuriu. Deja, taip nera.

Nesu aš dogmatikas tiesiog tikiu Dievu, esu katalikė . Ir po truputį kiek spėju, kiek sugebu gilinuosi šiame tikėjime. Gal ką ne taip suprantu, gal ką ne taip sakau, gal kai kur klystu, bet kad į Dievą taip žmogus ir keliauja per sunkius kelius , per rūkus, kol pagaliau suvokia, kad patikėti Dievo meile tai yra taip paprasta o kartu ir nepaprasta.Paslaptis, Jis yra išties Didi Paslaptis. o paprastas žmogus, kartais nori savo protu Jį prašokti..... smile.gif
tai kad RKB kunigai irgi taip kalba ką čia prieš tai susakiau tas nedogmatines idėjas, tiesiog tenka ne kartą pabendrauti ir jie tikrai nėra akli dogmatikai ar fanatikai.Tai ką aš kalbu , kalba dauguma katalikų ir ne tik katalikai. Nieko čia baisaus, vieną kartą nukalbama į pievas, kitą kartą jau tikslingiau. Gal kartais labiau matėte negatyvių tikinčiųjų, pagal kuriuos ir susidarė visas paveikslas, bet kad jau RKB kai kažkos siaubas, taip nėra. Jei aš remčiausi tik tikinčiųjų veiksmais tai patikėk manim, neičiau į jokią bažnyčią nei į stačiatikių nei į katalikų,ir budizmo nesirinkčiau, bet matai man yra ramu "Kad Dievas pasilieka, o žmonės praeina" jei kas ir vyksta negerai, tai aš galiu daryti kad būtų geriau,( bet galiu ir blogiau, kas dažniau ir pasitaiko) o jei tik piktinsiuosi ir pyksiu ant tų kurie ne taip elgiasi, tai tikrai nerasiu laiko Dievui.Vis kariausiu su žmonėmis norėdama įtvirtinti savo teisumą, o Dievą nustumdama į šalį.
Labai didelį indėlį įdėjo a. a popiežius Jonas Paulius II , tiek savo ekumenizmu , tiek samprata į šeimą tiek sekso klausimais šeimoje.
O kad vyksta kas negero Bažnyčioje, nemanau kad tikintieji ir Popiežius sėdi rankas sudėję jie sprendžia šiuos klausimus.
Tai, kad policijoje pasitaiko blogai atliekančių savo pareigas, dar nereiškia kad policininkai visi blogi žmonės, tai kad mokantis teises vairavimo ne visi gerai išmoksta, o vistiek sėdasi už vairo ir padaro daug žalos nesuteikia mums galvojimo, kad visi vairuotojai tai galvažudžiai. Taip ir Bažnyčioje jei pasitaiko ne taip atliekantys savo pareigas tai nereiškia, kad jau čia RKB blogį neša. Tie pavieniai asmenys, jie ir atsakys prieš Dievą už savo neteisingus veiksmus.
Atsiprašau jei per ilgai priverčiau skaityti. Užsivedžiau. Jau miegelio eisiu. smile.gif
Geros Jums naktelės. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2010 06 23, 22:54)
Ką manote apie šiuos suvažiavimus?
Ar katalikai ten bando atversti kitų religijų atstovus, o gal juos kaip nors baudžia už nuodėmingus jų ritualus ar pan?


Grazus politinis gestas is RKB puses. Politika ir religines dogmos, kaip zinia, yra kiek skirtingi dalykai.

Daugelis senuju religiju dievu yra krikscionybeje demonai, tad ar gali RKB jas toleruot? Su didziosiom ir itakingom religijom tai skaitytis turi, bet tai - politika.
Atsakyti
QUOTE(e_vaida @ 2010 06 24, 00:25)
1.  Kalba ejo ne apie vaiko "uztaisyma", o isprievartavima.
2.  Tuomet prie ko cia grasinimai pragaru, ir grynai is praktiniu sumetimu - kam tada i baznycia eit ispazinties, jei ir taip viskas ciki-piki?
3.  Nelabai nuo Biblijiniu laiku zmones tepasikeite. Tiesa, tada tai Dievo pamokymas buvo, o dabar - nusikaltimas.
4.  Manau Nazariecio metafora supratot pazodziui. Ar tikrai jisai vien apie pinigus kalbejo?
5.  Velgi griztam prie pradinio klausimo - kam tada ispazintis, jei skolos jau atpirktos?
6.  Man mazai. Man idomu suzinot kas "pakiso" Jona Krikstytoja ir kodel, taip pat kodel tamplieriai (pagal kai kuriuos saltinius) garbino Jona (ir ar isties Jona) o ne Jezu?
<...>

1. Lavrinovičiui tai galėjo būti švelninanti kaltę aplinkybė...
Neteisinu prievartautojų, tai bjauru. Bjauru tai ne tik man, bet ir Jėzus sakė, kad kiekvienas kuris net žiūri ne taip į moterį jau nusideda, tad nors ST lakais, kad būtų bent kiek atlyginama skriauda buvo reikalaujama vesti, tai žmonėms tampant civilizuotesniais reikalavimai griežtėja iki net nepažvelgti gašliai.

2. Prie to, kad jei netiki, neprašai, tai ir nežinia ar gausi. Jėzus mus atpirko, bet jei gyveni tarsi to nebūtų įvykę, šis dalykas tau gali ir neegzistuoti.

3. Žmonės nuo biblijinių laikų labai mažai tepasikeitė, o kartais atrodo, kad ir visai ne. Dievas nemokė žudyti, tik dažnai konstatuodavo tai kaip faktą, nes puikiai žino žmogaus prigimtį.

4. Suprantu ir ne pažodiui, nesiplėsiu apie tai. Tik pastebėjau, kad tai ir pažodžiui pas mus veikia.

5. Skolos atpirktos, vekseliai pas Jėzų Kristų, kam reikia eina pas Jį ir prašo.

6. Nežinau ką reiškia "kas pakišo", bet Jonas pats apie save sakė- "Aš jus krikštiju vandeniu, kad atsiverstumėte, bet po manęs ateis galingesnis už mane, – aš nevertas jam nė kurpių nuauti. Jisai krikštys jus Šventąja Dvasia ir ugnimi. 12 "Mt 3
O tamplieriai dar viena žmonių grupė kodėl turėtų man rūpėti jų požiūrio teisingumas?
Atsakyti
Sugrįšiu prie klausimo esmės, nors labai maga pasisakyti ir kitais klausimais smile.gif Tai va, kelias dienas praleidau pajūryje su savo dukra, ir vėliais vakarais turėjau laiko paskaityti. Perskaičiau knygą "Trobelė", kuri tikrai paliko daug minčių apmąstymui. Gera knyga. Suprantu, kad tai grožinė literatūra, tačiau ten buvo išsakyta ir tokia idėja, kad būti su Dievu, Dievuje, tai reiškia būti nepertraukiamame, nesumeluotame santykyje su Kitu. Čia ir Šv.Trejybės esmė - santykis. O kai būni su savo sutuoktiniu intymiame santykyje, vaisingame santykyje ir naudojiesi išorine apsauga, tu nepriimi savo sutuoktinio viso, atmeti jo vaisingumą, tarsi sakai, kad man tavęs reikia, bet be vaisingumo, todėl ir santykis nėra nesumeluotas. O jei vaisingomis dienomis neini į vaisingumo santykį, tai ir nemeluoji, eini į kitokį santykį, kuriame taip pat gali dovanoti save visą, pvz.: skaityti vienas kitam knygas, stebėti žvaigždes, kalbėtis, vaikštinėti susikibus už rankų - ir tai taip pat bus nesumeluotas, tikras, sąmoningas santykis.

Vaižgante, tik norėjau pasisakyti, jei moterys yra sveikos, jos vaisingos vienodai - 36 valandas vieno ciklo metu, na, ir dar 24, jei įvyksta ne viena, o dvi ovuliacijos, taigi iš viso max 60 valandų. Problema tik ta, kaip tas valandas nustatyti. Su vyrais yra kitaip, jie tikrai gali būti daugiau arba mažiau vaisingi - priklauso nuo to, kokia jų spremos kokybė. Tiesiog Tu sakai, kad su prezervatyvu Tau paprasčiau. Va tai ir yra teisybė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žiogelis: 24 birželio 2010 - 12:34
QUOTE(Luknė @ 2010 06 24, 10:33)
3.  Žmonės nuo biblijinių laikų labai mažai tepasikeitė, o kartais atrodo, kad ir visai ne.  Dievas nemokė žudyti, tik dažnai konstatuodavo tai kaip faktą, nes puikiai žino žmogaus prigimtį.

Dievas ST patardavo zudyti.
Zmogaus prigimti? Kuri pats ir sutvere, be abejjo zinodamas kas ir kaip bus. smile.gif

QUOTE(Luknė @ 2010 06 24, 10:33)
6. Nežinau ką reiškia "kas pakišo", bet Jonas pats apie save sakė- "Aš jus krikštiju vandeniu, kad atsiverstumėte, bet po manęs ateis galingesnis už mane, – aš nevertas jam nė kurpių nuauti. Jisai krikštys jus Šventąja Dvasia ir ugnimi. 12 "Mt 3

Jezus irgi krikstijo vandeniu.

Kas idomu termina 'krikstijimas ugnimi' esu religiniuose aprasymuose macius tik pora kartu (kas greiciausiai nera susije su Jono pasakymu):

Pirma - vienos rusu religines sektos aprasyme (skoptai berods) kur vyrai buvo krikstijami (?) nupjaunant ju lyties organus ir zaizda prideginant (neziurint i tai daug ju mirdavo del nukraujavimo), o moterys - nupjaunant ju krutis. Tai ir buvo aprasoma kaip - krikstijimas ugnimi. Tokiu budu jie norejo i Rojaus karalyste izengt skaistus ir 'nesusitepe geiduliais'.
Gal toks krikstas padetu itvirtint celibato ideja? blink.gif

Antra - vienoje kito religinio judejimo sventoje knygoje, bet ji, toli grazu buvo ne katalikiska. Dar daugiau - daugelis kataliku manytu atvirksciai ir priskirtu ja, greiciausiai, satanizmui.

QUOTE(Luknė @ 2010 06 24, 10:33)
O tamplieriai dar viena žmonių grupė kodėl turėtų man rūpėti jų požiūrio teisingumas?

Man rupi. Jums - jusu reikalas. Panasu kad jie kazka surado (jie Palestinoje ieskojo krikscionisku senoviniu religiniu artefaktu, rastu ir kitu dalyku su tuo susijusiu), kas juos itikino negarbint Jezaus.
Atsakyti
Pagaliau begalinėj SM balasto jūroj radau įdomią temą diskusijoms mirksiukas.gif
Nespėjau dar visko perskaityt-bet jau knieti pasireikšti ax.gif

Tema religijos skyrelyje, tarsi turėtume diskutuot apie dvasinius dalykus, o čia gaunasi gryna seksologija doh.gif

Pastaraisiais metais esu įnykus į atgalos sakramento klausimą..Ieškau kelių vėl su juo iš esmės "susidraugaut"..."Mėsinėju", analizuoju, skaitau literatūra, kaupiuosi ir mąstau..Ir štai visam šitam kontekste buvo pastebėtas ir šitas proziškas prezervatyvų klausimas..Mano pasikapstymų kontekste jisai aplamai atrodo nereikšmingas-niekada net nebūčiau pagalvojus to įtraukt į savo išpažintį-tiesiog man tai neatrodo reikšminga.. schmoll.gif Nežadu to niekada aptarinėt su jokiu kunigu-nes aplamai to nelaikau išpažinties objektu..Nuodugniai perskaičiau katekizmą-nieko ten neradau apie jokius prezervatyvus..O jei arkivyskupui aktualu apie tai pasamprotaut, tai jo teisė -suprantu, kad jis gali turėt savo nuomonę, savo interpretacijas, bet šiaip ar taip tai juk nėra Dievo žodis 4u.gif Jau kas kas bet prezervatyvai tikrai absoliučiai neslegia mano sąžinės-ir net paskaičius visus dorybingus išvedžiojimus, galiu konstatuot tik viena-kai kurie iš jų labai jau kvepia PUIKYBE...O tai jau manau neabejotina ir rimta nuodėmė cool.gif ..Todėl siūlyčiau nemest kelio dėl takelio-šiuo atveju nenuslysti į puikybę begąsdinant kitus prezervatyvų keliamais pavojais tikėjimui mirksiukas.gif


QUOTE(Urartu @ 2009 11 10, 11:17)
Nu kad ne. Prisipažinti irgi negaliu. schmoll.gif  Nes dorovingas poelgis ir tai, kas susiiję su žmogaus dorove...
O apsaugojimas nuo ligos - yra šiaip, normalus, žmogiškas poelgis...
Šiaip, dorovingas poelgis šiuo atveju, manau, būtų, kunigo, kuris yra jaunas ir simpatingas, neklausinėti apie tai, kokį apsisaugojimo būdą geriausia pasirinkti  cool.gif
Nes bet koks susilaikymas yra traktuojamas kaip dorybė... Susilaikymas nuo gašlių minčių - taip pat  mirksiukas.gif


Patiko šita mintis -trumpai ir aiškiai drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 06 24, 12:27)

Vaižgante, tik norėjau pasisakyti, jei moterys yra sveikos, jos vaisingos vienodai - 36 valandas vieno ciklo metu, na, ir dar 24, jei įvyksta ne viena, o dvi ovuliacijos, taigi iš viso max 60 valandų. Problema tik ta, kaip tas valandas nustatyti. Su vyrais yra kitaip, jie tikrai gali būti daugiau arba mažiau vaisingi - priklauso nuo to, kokia jų spremos kokybė. Tiesiog Tu sakai, kad su prezervatyvu Tau paprasčiau. Va tai ir yra teisybė smile.gif


Jei tu būtum turėjus kaip aš 8 nėštumus, ar taip gražiai šnekėtum apie NŠP?
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 06 11, 05:59)
Tik tiek, kad prezervatyvas yra fizinis prieštaravimas tai Dievo valiai, o NŠP - mentalinis.


Beje, mentaliniai prieštaravimai turi kur kas daugiau svorio mirksiukas.gif

QUOTE(Luknė @ 2010 06 13, 06:31)
Galų gale savo darbų apyskaitą duosim ne Bažnyčiai, o Dievui. Nieko ypatingai gero nematau jei aktyvaus spaudimo dėka visuomenė privers Bažnyčią atsisakyti savo prieštaravimo prieš pvz. prezervatyvus. Ši priemonė nuo to netaps labiau ar mažiau šventa-nuodėminga. Jei šis būdas yra žalingas žmogaus dvasiai, požiūriui į gyvybę tai nors ir Bažnyčia sakytų "puiku naudokit" Dievo akyse liks kaip buvę.


Na štai-mintis tiesiai į dešimtuką, nors ir oponentų stovykloje.. ax.gif
Tik šiek tiek ją perfrazuosiu ir iškart viskas mano galva stoja į savo vietas:
"Ši priemonė nuo to netaps labiau ar mažiau šventa-nuodėminga. Jei šis būdas yra nežalingas žmogaus dvasiai, požiūriui į gyvybę tai nors ir Bažnyčia sakytų "šiukštu nenaudokit" Dievo akyse liks kaip buvę. " 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2010 06 24, 19:37)
Jei tu būtum turėjus kaip aš 8 nėštumus, ar taip gražiai šnekėtum apie NŠP?


Aš nežinau, kaip būtų buvę, jeigu būtų buvę. Galų gale, ir toje vaisingumo srityje yra dar mokslo neištirtų "dėmių", neatsakytų klausimų. Aš pati turėjau begalę baimių ir stereotipų apie NŠP, kol galų gale nusprendžiau padėti juos į šoną ir tiesiog pabandyti. Man tiko. Džiaugiuosi tuo. Jei kam nors tinka kažkas kita - puiku. Tiesiog apie NŠP sklando daugybė mitų, kurie yra tiesiog mitai, ir man kartais labai norisi juos prasklaidyti. Ne todėl, kad agituočiau būtent už šį būdą, o tik tam, kad žmonės turėtų daugiau informacijos. 4u.gif


Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2010 06 24, 21:05)
Beje, mentaliniai prieštaravimai turi kur kas daugiau svorio mirksiukas.gif

o kodėl NŠP yra, kad ir mentalinis, prieštaravimas Dievo valiai, jei Dievas padarė moterį vaisingą tik porą dienų per mėnesį? Manyčiau, kaip tik tokia jo valia, negi Jis kažką darė prieš savo valią?
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2010 06 24, 21:49)
o kodėl NŠP yra, kad ir mentalinis, prieštaravimas Dievo valiai, jei Dievas padarė moterį vaisingą tik porą dienų per mėnesį? Manyčiau, kaip tik tokia jo valia, negi Jis kažką darė prieš savo valią?


Pries savo valia? Hm...
Ar visagalis dievas galetu sutvert toki akmeni, kurio pats negaletu pakelt?

Moteris nera vaisinga pora dienu per menesi. Gal tik kai kurios taip. Kartais keli kiausineliai issilupa kone vienu metu. Beje, vyro spermatozoidai daznai irgi gali kiek palaukti.

NŠP - vienas maziau patikimu metodu nestumui isvegt, nes:
1. reikia moteriai atidziai stebet save;
2. reikia atidziai skaiciuot dienas;
3. kokiu vaistu pavartojimas ar stresas gali sutrikdyt cikla - jis nuo to gali pailget ar patrumpet.

Galbut Dievas del to ir sukure zmones tokius, kad jie israstu kontracepcija - gumytes, piliules ir pan. Argi kas aplink vyksta ne Jo valioje?
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 06 24, 13:27)
Sugrįšiu prie klausimo esmės, nors labai maga pasisakyti ir kitais klausimais smile.gif Tai va, kelias dienas praleidau pajūryje su savo dukra, ir vėliais vakarais turėjau laiko paskaityti. Perskaičiau knygą "Trobelė", kuri tikrai paliko daug minčių apmąstymui. Gera knyga. Suprantu, kad tai grožinė literatūra, tačiau ten buvo išsakyta ir tokia idėja, kad būti su Dievu, Dievuje, tai reiškia būti nepertraukiamame, nesumeluotame santykyje su Kitu. Čia ir Šv.Trejybės esmė - santykis. O kai būni su savo sutuoktiniu intymiame santykyje, vaisingame santykyje ir naudojiesi išorine apsauga, tu nepriimi savo sutuoktinio viso, atmeti jo vaisingumą, tarsi sakai, kad man tavęs reikia, bet be vaisingumo, todėl ir santykis nėra nesumeluotas. O jei vaisingomis dienomis neini į vaisingumo santykį, tai ir nemeluoji, eini į kitokį santykį, kuriame taip pat gali dovanoti save visą, pvz.: skaityti vienas kitam knygas, stebėti žvaigždes, kalbėtis, vaikštinėti susikibus už rankų - ir tai taip pat bus nesumeluotas, tikras, sąmoningas santykis.




smile.gif taip ir turi būti grįsti santykiai šeimose, gaila kad būna ir kitaip.
labai gražiai parašei. wub.gif
Atsakyti