QUOTE(Žiogelis @ 2010 06 14, 10:15)
O aš niekaip nepagaunu to kabliuko, kuris užkabintų ir įtikintų, kad tie argumentai prieš gyvybės nežudančią kontracepciją yra reikšmingi. Man NŠP yra labai geras, puikus būdas planuoti šeima, bet niekaip nesuokiu, kodėl kiti yra nuodėmingi
man NŠP irgi labai patinka, bet dar nepriaugau iki to, kad suprasčiau tik santuokoje naudojamo prezervatyvo blogumą.
O apskritai kalbant gi visi žino, kad Dievas ir Bažnyčia nėra tas pats. Pvz., juk buvo laikai, kai buvo teigiama, kad į Dievą galima kreiptis tik lotyniškai, Mišios buvo laikomos tik lotynų kalba, pasikeitus visuomenei, Bažnyčia dar labai labai ilgai, iki pat XX a. nesutiko Mišių aukoti tautinėmis kalbomis. Dabar sutinka, o kiek žmonių kadaise buvo atskirta nuo Bažnyčios būtent už kovą dėl kalbos teisių. Tai vis dėlto Bažnyčia klydo, o tie vargšai žmogeliai buvo teisūs? kiek garantijų, kad dabar Bažnyčia neklysta dėl prezervatyvų?
Kitas pavyzdys: ligi pat paskutiniojo Vatikano susirinkimo ištisus šimtmečius Mišios buvo laikomos kunigui nusisukus nuo žmonių, ir tik paskutiniaisiais dešimtmečiais pakeistos šios tradicijos. Komuniją buvo liepiama priimti tik iš kunigo rankų tiesiai į burną, o dabar tikintysis gali ją paimti į savo ranką, tik po to įsidėti į burną. Šiais pavyzdžiais norėjau parodyti, kad Bažnyčia keičia savo tradicijas, kas vienos kartos žmonėms būtų neįsivaizduojama ir šventvagiška, kitos kartos žmonėms - priimtina kasdienybė.
Manau, kad kada nors ateis eilė ir prezervatyvams. Nes labai jau sureikšminamas šis fizinis dalykas. Nebūtinai NŠP taikanti pora gyvens tikroje vienas kito meilėje ar bus kitomis prasmėmis geri žmonės ir mylės Dievą. Prezervatyvu gi nieko nenužudai. Gyvybei atviras esi tiek pat kiek mentališkai saugodamasis su NŠP. Prezervatyvas irgi gali plyšti, jeigu tokia bus Dievo valia...