QUOTE(Una Li @ 2010 06 11, 22:41)
Gal toji sritis išskiriama iš kitų todėl, kad Dievas pakvietė žmogų bendradarbiauti naujų žmonių kūrimo procese, nebelipdo iš molio
. Juk Bažnyčia palaiko net oganų trasplantaciją, ne tik mechaninius palengvinimus kūnui ir nemato prištaravimo Dievo valiai, bet lytiškumo srity atkakliai laikosi savo pozicijos, įžvelgdama Dievo valios paniekinimą.
Taip, tačiau pats šeimos planaimo būdas čia apskritai nė prie ko. Yra nuostabių, gražių protestantų šeimų, kurie naudojasi prezervatyvais ir sėkmingai augina po 4-5 vaikučius, ir yra labai tvirtai tikinčių katalikų, kurie daugiau kaip 1-2 nesiryžta. Todėl aš tikrai nesuprantu, kodėl tie lytiniai santykiai yra šitaip išskiriami ir šiek tiek demonizuojami (tarkim, jie vienas šeimoje serga liga, kurią galima perduoti ir lytiniu keliu).
QUOTE(LinguLingu @ 2010 06 13, 01:51)
Ne...Dievas nekintantis...musu kalboskalbelesporstingavimai praeis...lol
Kada nors gal, bet yra labai daug absurdiškų nesutarimų smulkmeniškais religiniais klausimais, kurie netyla jau labai ilgai
QUOTE(Luknė @ 2010 06 13, 08:31)
Na termometrą prieš mylintis tikrai geriau padėti ant spintelės
Tikra tiesa
QUOTE(Luknė @ 2010 06 13, 08:31)
O jei rimtai, tai man Bažnyčios argumentai prieš kontracepciją ir už NŠP atrodo labai reikšmingi, todėl renkuosi NŠP. O kiekvienas kitas, kuris negali naudoti NŠP turi svarstyti, ieškoti atsakymų ir imtis atsakomybės už savo veiksmus pats.
Galų gale savo darbų apyskaitą duosim ne Bažnyčiai, o Dievui. Nieko ypatingai gero nematau jei aktyvaus spaudimo dėka visuomenė privers Bažnyčią atsisakyti savo prieštaravimo prieš pvz. prezervatyvus. Ši priemonė nuo to netaps labiau ar mažiau šventa-nuodėminga. Jei šis būdas yra žalingas žmogaus dvasiai, požiūriui į gyvybę tai nors ir Bažnyčia sakytų "puiku naudokit" Dievo akyse liks kaip buvę. Jei net NŠP nėra tinkamas būdas tikiuosi gailestingumo, stengiausi kiek suvokiau labiausiai gerbti žmogaus gyvybės šventumą.
O aš niekaip nepagaunu to kabliuko, kuris užkabintų ir įtikintų, kad tie argumentai prieš gyvybės nežudančią kontracepciją yra reikšmingi. Man NŠP yra labai geras, puikus būdas planuoti šeima, bet niekaip nesuokiu, kodėl kiti yra nuodėmingi