Įkraunama...
Įkraunama...

Religija ir kontracepcija

pradekime nuo to ar seimos palanvimas aplamai nepriestarauja Dievo valiai. o jei nepriestarauja (kuo remiantis) tai kodel naudojimasis ivairiomis priemonemis nelaikomas atsidavimu dievo valiai - juk rizika pastoti yra bet kuriuo atveju. del auto dristu nesutikti - jei kelyje pasitaikys erelis ir nuvarys tave anapilin, tai kasdienius tavo tarpusavio santykius tai pakeis radikaliai, nekalbant apie itaka tavo vertybiu skalei.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxl: 11 birželio 2010 - 14:27
QUOTE(xxl @ 2010 06 11, 15:26)
pradekime nuo to ar seimos palanvimas aplamai nepriestarauja Dievo valiai. o jei nepriestarauja (kuo remiantis) tai kodel naudojimasis ivairiomis priemonemis nelaikomas atsidavimu dievo valiai - juk rizika pastoti yra bet kuriuo atveju. del auto dristu nesutikti - jei kelyje pasitaikys erelis ir nuvarys tave anapilin, tai kasdienius tavo tarpusavio santykius tai pakeis radikaliai, nekalbant apie itaka  tavo vertybiu skalei.

Jei žmogus taip sutvertas, kad ne visada yra vaisingas, matyt Dievui tai nėra staigmena. "Priemonės" net ir be atsižvelgimo į Dievo valią daro pakankamą žalą žmogaus organizmui, o jei pradedi gilintis į moralinę reikalo pusę, klausimų kaip ir nebelieka. O kodėl tu manai, kad mirtis keičia vertybių skalę? Kasdieninių santykių tiesiog nebelieka, o va kaip keičiasi vertybių skalė, man nelabai suprantama.
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2010 06 09, 22:52)

2)Kokios lytiniu keliu plintančios ligos gresia, jei partneriai sveiki ir mylisi tik vienas su kitu?

Hepatitas B ar C.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2010 06 11, 16:07)
Hepatitas B ar C.

Jei partneriai sveiki ir mylisi tik vienas su kitu?
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2010 06 11, 14:16)
Net nežinau kodėl man nesinori savo šeimos planavimo patikėti Kinijoje pagamintam, nežinia kaip transportotam gaminiui, kurio porų dydis keičiasi nuo temperatūros pokyčių. Bet jei kas turi didesnį nei mano tikėjimą, tegu naudojasi biggrin.gif .
Važiavimas automobiliu ne ypač ryškiai veikia mūsų kasdieninius tarpusavio santykius ir neturi didelės įtakos vertybių skalei.

Va čia ir yra kabliukas. Naudodami NŠP mes pasitikime ne Dievu, o moksliškai išskaičiuotu, biologiniais faktais paremtu metodu, kurio patikimumas yra bet jau toks pats, jei ne didesnis, nei prezervatyvų. Aš už NŠP, esu be galo laiminga, kad jį atradau, bet kažkodėl man neatrodo, kad vien dėl to, kad nenaudoju prezervatyvų paklūstu Dievo valiai.

Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2010 06 11, 16:08)

Turėjau galvoje situaciją, kai vienas iš partnerių užsikrečia hepatitu ne lytiniu keliu.Kaip RKB vertintų prezervatyvų naudojimą tokiu atveju, kai siekiama apsaugoti kitą partnerį nuo užsikrėtimo?
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2010 06 11, 15:08)

ZPV
Atsakyti
una, juk tai primityvu - zmogus aplamai elgiasi taip, kaip elgiasi tik del to, kad taip sutvertas smile.gif tokiu budu galima bet kokia zmogzudyste pateisinti - Dievui juk tai nebus staigmena smile.gif tai nera atsakymas i klausima ar seimos palanvimas aplamai nepriestarauja Dievo valiai - cia as apie moraline seimos planavimo puse jei nesupratai smile.gif daba kokia fizine zala daro gumytes? manau gerdama is plastikinio butelio tu daugiau zalos organizmui padarai. kas liecia vertybiu skale - pagalvok, kas tai yra, kas tuo naudojasi ir kodel po mirties ji gali pasikeisti smile.gif
Papildyta:
dange - manau bet kuriuo atveju gumytes vartoti bus per velu.
Atsakyti
QUOTE(xxl @ 2010 06 11, 16:25)

dange - manau bet kuriuo atveju gumytes vartoti bus per velu.

Kodėl? Tarkim slaugytoja, imdama hepatitu sergančio paciento kraują, įsiduria.Rizika užsikrėsti buvo.Ar užsikrėtė, pasimatys po tam tikro laiko- kai bus įmanoma atlikti tam tikrus tyrimus.Ar jos sutuoktinis/partneris gali naudotis prezervatyvais, kol paaiškės tyrimų rezultatai, ir vėliau, jei paaiškėtų, kad moteris užsikrėtusi?
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 06 11, 16:10)
Naudodami NŠP mes pasitikime ne Dievu, o moksliškai išskaičiuotu, biologiniais faktais paremtu metodu, kurio patikimumas yra bet jau toks pats, jei ne didesnis, nei prezervatyvų.

Naudodami NŠP mes valdome savo potraukį pagal norimą rezultatą, pasinaudodami savo kūno pažinimu. Metodas pradžioje buvo aborigenų atrastas ir tik vėliau moksliškai išskaičiuotas. Nematau prieštaravimo Dievo valiai, jei išnaudojame savo prigimtines savybes (skirtingumą nuo kitų gyvų padarų, kurie savo potraukio nevaldo ir yra priversti daugintis tam tikrais periodais).
QUOTE(dange @ 2010 06 11, 16:14)
Turėjau galvoje situaciją, kai vienas iš partnerių užsikrečia hepatitu ne lytiniu keliu.Kaip RKB vertintų prezervatyvų naudojimą tokiu atveju, kai siekiama apsaugoti kitą partnerį nuo užsikrėtimo?

Neteko susidurti su tokia situacija, bet kiek užkliuvo akys, esu mačiusi du radikaliai skirtingus pakankamai kompetentingų asmenų atsakymus.
QUOTE(Shania @ 2010 06 11, 16:17)

Šis virusas plinta lytiniu keliu. Jei sutuoktiniai į santuoką atėjo skaistūs, neturėję kitų partnerių (kaip reikalauja KB), tai gyvendami poroje ir nenaudodami prezervatyvų juo neužsikrės.
QUOTE(xxl @ 2010 06 11, 16:25)
una, juk tai primityvu - zmogus aplamai elgiasi taip, kaip elgiasi tik del to, kad taip sutvertas smile.gif
daba kokia fizine zala daro gumytes?

Žmogus elgiasi taip, kaip nori, o ne kaip sutvertas.
Yra žmonių alergiškų gumytėms, prie gumyčių dažnai tenka naudot lubrikantus, be to jie apdoroti spermicidais (nemanau, kad cheminės medžiagos gerina makšties mikroflorą).
Atsakyti
Manau, kad natūralus šeimos planavimas ir yra natūralus, o visos pagalbinės dirbtinės priemonės ir planavimą padaro dirbtinį. Kadangi kalbam apie meilę ir gyvybę, tai manau, kad šiuose dalykuose dirbtinumui nėra vietos.
Kas mano kitaip, elgiasi kitaip. Jei kas klaustų manęs patarimo patarčiau taip kaip man atrodo teisinga. Bažnyčia irgi pataria taip kaip jai atrodo teisinga.

Kiekvienas prisiimame atsakomybę už savo pasirinkimus.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2010 06 11, 07:37)
Gal labiausiai prezervatyvai nuodėmė dėl būtent tuo parodomo visiško nepasitikėjimo ir Dievo valios kardinalaus atmetimo. Tikintysis, kuris galima sakyti kasdien kalbėdamas Tėve mūsų sako "teesie tavo valia" naudodamas prezervatyvą sako "o dabar tavo valia tegu neįvyksta, tegu būna tik taip kaip aš noriu", nes griežtai užkerta galimybę pasireikšti Dievo valiai. NŠP irgi sako panašiai: "aš savo valia nenoriu,  kad turėčiau vaikų, bet jei tavo valia kitokia, tam yra visos galimybės". Ar pastebite skirtumą? Man jis atrodo esminis.

Nu ir fundamentalistų čia priviso smile.gif Kiek religijos nepraplautų smegenų žmogeliui reik išgert, kad prisigalvotų tokių idiotizmų???
Papildyta:
QUOTE(Žiogelis @ 2010 06 11, 15:10)
Va čia ir yra kabliukas. Naudodami NŠP mes pasitikime ne Dievu, o moksliškai išskaičiuotu, biologiniais faktais paremtu metodu, kurio patikimumas yra bet jau toks pats, jei ne didesnis, nei prezervatyvų. Aš už NŠP, esu be galo laiminga, kad jį atradau, bet kažkodėl man neatrodo, kad vien dėl to, kad nenaudoju prezervatyvų paklūstu Dievo valiai.

Su tuo patikimumu neperlenk, mergyt wink.gif Nebent pas tave ciklas kaip laikrodis. Nes gatvėj koks kas ketvirtas žmogus yra netyčiukas, tokių būdu 'planuotas' ir skaičiuotas wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Good_girl: 11 birželio 2010 - 17:25