Įkraunama...
Įkraunama...

Religija ir kontracepcija

QUOTE(xxl @ 2010 01 13, 11:27)
na ir kas - nuodemes gali atsikratyti ispazinties metu, kai prezervatyvai jau bus neaktualus. manai kunigas tau neatleis? atleis ir dar kaip.


thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(xxl @ 2010 01 13, 12:27)
na ir kas - nuodemes gali atsikratyti ispazinties metu, kai prezervatyvai jau bus neaktualus. manai kunigas tau neatleis? atleis ir dar kaip.

Kai eini išpažinties ir atitratini visas savo nuodėmes, pabaigoj, jei gerai amenu, turi pažadėti, jog stengsies nebenusidėti. Labiausiai man nepatinka meluoti ne kunigui ar Dievui, labiausiai man nepatinka meluoti sau. Todėl išpažinties iš viso nebeinu. Koks tikslas sakyti, kad stengsies nebenusidėt, jei net ir spermatozoidui aišku, kad stengsiuos nepastot...
Atsakyti
galima drasiai zadeti ka tik nori, o kitos ispazinties metu pasakyti, kad esi silpna ir pagunda pasinaudoti prezervatyvu pasirode per didele, kad jos atsisakytum. galu gale vienos ispazinties metu tu suprasi, kad prezervatyvai jau nebereikalingi, nes ir taip jau negali pastoti. cia lyrinis pamastymas buvo, jei ka - o ne patarimas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ajivlis @ 2010 01 12, 22:27)
Būtų įdomu ,jei koks kunigėlis į šitą svetainę užklystų;paaiškintų tokiai "šiaudinei "katalikei,kaip man.


Matai, kunigėlis kunigėliui nelygus.Turiu asmeninės patirties tuo klausimu. Vienam gumytės atrodo labai didelė nuodėmė ir reikia stengtis to kiek įmanoma vengti, galų gale atsisakyti, o kitas labiau akcentuoja tai, kad tu nedraskytum savęs ir kitų tokiais dalykais kaip kerštas, neapykanta, nesantaika, apkalbos ir t.t. O jau gumytes kažkaip nejučia nustumia į šalį...
QUOTE(xxl @ 2010 01 13, 13:06)
  galu gale vienos ispazinties metu tu suprasi, kad prezervatyvai jau nebereikalingi, nes ir taip jau negali pastoti. cia lyrinis pamastymas buvo, jei ka - o ne patarimas wink.gif

Yra tiesos...
Atsakyti
QUOTE(Big_trouble @ 2009 11 05, 16:47)
Sveiki,
Štai norėčiau pasiteirauti visų tikinčiųjų ir jiems artimų, kaip manote, o gal tiksliai žinote - prezervatyvų naudojimas itin sunki nuodėmė?


Priklausomai nuo to kas suprantama kaip nuodeme. Viena yra tikejimas, kita yra daznai kunigu diegiama dogma. Kazkada ir nuskausminimas buvo nuodeme (nenaturalu atsieit, Dievas esa dave zmonems skausmus ne siaip sau).
Manau kiekvienas zmogus turi nusprest pats kaip jis tiki, i ka, ir ka laiko nuodeme (panagrinejus yra daug neesminiu dalyku kuriuos kunigai laiko nuodeme), o ko ne.

Taigi, kas yra nuodeme? Ogi kazkokio priesako, standarto, taisykles pazeidimas. Kitas klausimas ar ta taisykle dar galiojanti ar jau beviltiskai pasenusi?

Is kur atsirado religine taisykle kad myletis ne del vaiku - nuodeme? Is baznycios noro kontroliuot zmogaus seksualuma. Seniau (kokiais Viduramziais) dar kazkokia prasme tam buvo - zmoniu buvo palygint nedaug, karai, badai, marai daug isnaikindavo, tad daugintis budavo labai svarbu. Dabar nezinau ar tai beturi tokia reiksme, kai Zeme dusta nuo gyventoju pertekliaus. Kas butu jei visos suaugusios skirtingu lyciu poros myletusi be apsaugu?
Ogi zaibiskas AIDS plitimas neissivysciusiose salyse (kas ir vyksta Afrikoje, nes ten Krikscionys klauso popieziaus, o kitri ne apie prezervatyvus nezino),
didziuliai gyventoju prieaugiai... greit nebeturetume ko valgyt. Gal ir karu padaznetu - kaip konfliktu del resursu.

Kitas aspektas kodel baznycia nori kontroliuot zmogaus seksualuma - malonumo atemimas is zmogaus. Tas malonumas gi baznycios ziurimas kaip kuniskas. O kuniskumas - gi blogis. Reik, esa tik dvasingumo siekt.

Tai va tokie mano pasvarstymai. Beje, as saves krikscione nelaikau.

Vaida
Atsakyti
QUOTE(xxl @ 2010 01 13, 11:13)
gal kai kam patinka tenykste atmosfera, tikintieji suzino kazka naujo apie save ir aplinkinius, yra teviskai pabarami kunigelio ir ramus grizta namo valgyti pietu.

O yra dar ir tokių, kurie paveldėjo pirmųjų krikščionių supratimą, kad dera rinktis pirmąją savaitės dieną (čia pagal žydus, jei kam neaišku) susitikti su Kristumi ax.gif .
QUOTE(Smurka @ 2010 01 13, 11:14)
Vienintelis - natūralus, t.y. kalendorinis. Daugiau joks schmoll.gif

Natūralus dar yra temperatūrinis, Bilingsų, simptoterminis.
Papildyta:
QUOTE(e_vaida @ 2010 01 13, 14:51)
Is kur atsirado religine taisykle kad myletis ne del vaiku - nuodeme? Is baznycios noro kontroliuot zmogaus seksualuma. Seniau (kokiais Viduramziais) dar kazkokia prasme tam buvo - zmoniu buvo palygint nedaug, karai, badai, marai daug isnaikindavo, tad daugintis budavo labai svarbu.

Tai va tokie mano pasvarstymai. Beje, as saves krikscione nelaikau.

Kad pasvarstymai, matosi, kaip ir tai, kad nesi krikščionė biggrin.gif .

Pagal tavo pasvarstymus reikėtų daryti prielaidą, jog kažkas iš kažkokio centro valdo žmones ir rūpinasi, kad jų būtų pakankamai (nežinau, darbams nudirbti ar kokiems kitiems tikslams g.gif ). Tereiktų išsiaiškinti kas tas kažkas ir kokia jam iš to nauda, kad deda tiek pastangų atiminėdamas iš žmonių malonumus ar versdamas daugintis.
Jei būtum krikščionė, žinotum, kad žmogus gimsta amžinai laimei, amžinam gyvenimui ir Dievo pakviestas bendradarbiauti sukuriant kitus žmones, todėl žmogaus tiklas turėtų būti kuo daugiau žmonių į tą laimę kviesti (gimdyti, nes kito būdo nėra). Štai kodėl Bažnyčia smerkia uždarumą gyvybei, kaip egoizmą, savinimąsi gyvenimo, kurio patys niekuom nenusipelnėm, gavom dovanai, bet nenorim dalintis su kitais.
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2010 01 13, 15:03)

Pagal tavo pasvarstymus reikėtų daryti prielaidą, jog kažkas iš kažkokio centro valdo žmones ir rūpinasi, kad jų būtų pakankamai (nežinau, darbams nudirbti ar kokiems kitiems tikslams  g.gif ). Tereiktų išsiaiškinti kas tas kažkas ir kokia jam iš to nauda, kad deda tiek pastangų atiminėdamas iš žmonių malonumus ar versdamas daugintis.


Tai kad yra toks. Ką tik praūžė nežinia kokioje laboratorijoje sukurtas kiaulių gripas, dabar mėginama lietuvaičius skiepinti nuodinga vakcina. Gi aišku, kam tai naudinga. Skiepinkitės nuo pat gimimo, susinaikinkit savo imunitetą, tada pirksit vaistus, sirgsit ir pelnas farmacininkams bus garantuotas.
Atsakyti
Na juk galima rinktis koki kita tikejimą arba netikėti iš viso niekuo bei naudoti tuos prezervatyvus. Tada nebus jokių interesų konfliktų. Nebus problemos tada. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2010 01 13, 16:03)
Pagal tavo pasvarstymus reikėtų daryti prielaidą, jog kažkas iš kažkokio centro valdo žmones ir rūpinasi, kad jų būtų pakankamai (nežinau, darbams nudirbti ar kokiems kitiems tikslams  g.gif ).

Ne is centro, bet valdo. Vienas is tokiu mechanizmu - visuomene. Visuomene, kaip atskira savireguliuojanti sistema, o ne kaip zmoniu valdomas darinys (taip pat kaip zmoniu mase primena gyvuli, nors atskiri zmones joje daug protingesnoi uz gyvuli, taip ir visuomene, kaipo sistema gali elgtis gyvuliskai). Kiekviena visuomene nori augt uzsitikrindama savo egzistencija. Ji nori gyvent. Kaip gyvena atskiras zmogus joje - jai (tuo gyvuliniu aspektu) nesvarbu. Tai nera gerai, tai nera blogai. Tai tiesiog yra. Taip veikia sociumo pasaulis.

QUOTE(Una Li @ 2010 01 13, 16:03)
Tereiktų išsiaiškinti kas tas kažkas ir kokia jam iš to nauda, kad deda tiek pastangų atiminėdamas iš žmonių malonumus ar versdamas daugintis.

Malonumai yra blogis Krikscionybeje, nes tai kuniskumas - SIO gyvenimo dziaugsmo dalis. Krikscionybe aukstina kancia, nes ji, esa, apvalo siela. Seksas, meile - galingos jegos. Del ju juk vyrai kalnus gali nuverst. Isleist galybe is ranku - neparanku baznyciai - uztai ir kontroliuoja.

QUOTE(Una Li @ 2010 01 13, 16:03)
Jei būtum krikščionė, žinotum, kad žmogus gimsta amžinai laimei,

Amzinai laimei kame? Seriant 9-nias burnas ir vos suduriant gala su galu? Dirbant gimdymo ir indu plovimo masina (moteris), ar darbiniu arkliu (vyras), kai vaiku istisa armija? Gyvenant is maisto raciono perpildytoje planetoje (kas tuoj gali atsitikt, uz kokiu 30-50metu) ir kovojant su kitais tokiais pat del amzinosios laimes, vietos po saule? Jei tai laime... tada nezinau.

QUOTE(Una Li @ 2010 01 13, 16:03)
amžinam gyvenimui ir Dievo pakviestas bendradarbiauti sukuriant kitus žmones,

Visa tai tik grazus zodziai, prasilenkiantys su realybe.
Amzinas gyvenimas nebutinai pasiekiamas besilaikant taisykliu (ypac pasenusiu). Tai - saves tobulinimo pasekme.

QUOTE(Una Li @ 2010 01 13, 16:03)
todėl žmogaus tiklas turėtų būti kuo daugiau žmonių į tą laimę kviesti (gimdyti, nes kito būdo nėra). Štai kodėl Bažnyčia smerkia uždarumą gyvybei, kaip egoizmą, savinimąsi gyvenimo, kurio patys niekuom nenusipelnėm, gavom dovanai, bet nenorim dalintis su kitais.

Jei seima nusprendzia turet 1,2, ar 3 vaikus, bet ne 15 ir naudojasi prezervatyvais, tai jau uzdarumas gyvenimui?
Manau, kad zmogaus savanoriskas dauginimosi apribojimas (kontracepcija ir tt.) yra naturalus reiskinys kylantis tada kai zmoniu atsiranda pakankamai daug ir gyvenimo salygos yra palygint geros. Tuom mes skiriames nuo gyvuliu, kurie tik ir dauginasi, kai tik tai jiem imanoma.

Kas atsitiktu jei visi siektu turet daug vaiku ir turetu po 9-10 vaiku dabar, kai salygos palygint geros ir dauguma ju isgyventu (ne taip kaip senoveje). Ogi arsi konkurencija del darbo vietu, maisto, kitu resursu. Kova sociumo viduje. Kiekvienas turetu tenkintis vis mazesniu. Kiltu karai tarp sociumu (saliu) del resurso (Jau dabar dalis to vyksta - Irane, Cecenijoje. Del terorizmo? Ne! Del naftos ir itakos zonu!). Kaip naturali pasekme... Na ar priverstinis dauginimosi apribojimas (kaip Kinijoje).
Gautusi, istisine kova, kuri daugelio zmoniu gyvenima paverstu pragaru. Ypac pralaimejusiuju. Ar tai ir yra Dieviskas planas, amzinosios laimes dalis? Jei taip, tai tos laimes as nelabai suprantu.

Pabandykit paziuret placiau... uz savo religijos ir taisykliu ribu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo e_vaida: 13 sausio 2010 - 17:50
Pasaulis yra didesnis nei viena religija. Ir mes ne visi ir ne visos priklausom tai vienai religijai.
Jei tart kad kiekviena religija teisinga, gautus kad dievu yra visai nemazas skaicius (primityviau paziurejus), o ir religiju deklaruojamos normos skiriasi (musulmonai gali turet iki 4 zmonu, o krikscionys tik viena, musulmonai negali gert alkoholio, o va krikscionys net per misias truputi vyno isgeria ir tt., nekalbant jau apie kitas maziau zinomas religijas).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo e_vaida: 13 sausio 2010 - 18:42
Na tai kiekvienas žmogus ir renkasi sau tinkamą religiją, kuo tikėti-kuo ne. Kokios to ar kito tikėjimo normos priimtinos-kokios ne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(e_vaida @ 2010 01 13, 18:48)

Pabandykit paziuret placiau... uz savo religijos ir taisykliu ribu.

O man Jūsų žodžiuose kaip tik ir pritrūko to platesnio požiūrio. ax.gif Pasirodė, kad pati mąstote gana ribotai ir uždarai... Apribojate save pati prisitaikydama kokias tai taisykles. Gal vertėtų labiau išlaisvinti savo mąstymą ir mintį, kad geriau suvoktumėte Dievo žodžius. Juose ne vien Įstatymas, juose kur kas daugiau prasmės ir daug gilesnės, nei Jums šiuo metu atrodo. mirksiukas.gif
Atsakyti