Įkraunama...
Įkraunama...

Religija ir kontracepcija

QUOTE(ajivlis @ 2010 01 12, 00:54)
smile.gif įdomi Jūsų diskusija.O aš žinot todėl ir neinu išpažinties,nes naudojam kontracepciją.Koks tikslas apie tai išsakyti kunigui,jei tikrai žinai ,kad vakare pasinaudosi prez.arba kontr.žvakute?Mama liepia eiti išpažinties ,bet kai pasakiau ,kodėl neinu,tai sako kad tik reikia pasakyti ir viskas.Man tai kažkaip veidmainiškai atrodo,juk prieš išpažintį turi ne tik atgailauti,bet ir pasirįžti nebenusidėti.Širdies gilumoje man tai tas apsisaugojimo būdas visai atrodo ne nuodėmė,bet katalikų bažnyčia sako kitaip.Pati esu katalikė ,tai kažko esu pasimetusi.Geriau nueinu į bažnyčią ,savais žodžiais pasimeldžiu,bet sulaukiu piktų artimųjų nuomonių ,kodėl neinu išpažinties.Žodžiu viduramžiai kažkokie.

O kodėl nesinori pereiti prie kitokio apsisaugojimo būdo?
Atsakyti
O koks dorai katalikei efektyvus bei patikimas apsisaugojimo būdas yra leidžiamas tikėjimo...hmmm... unsure.gif
Atsakyti
Gal,sakau,sveiko mastymo,bei sveiku smegenu gramas irgi nepakenktu...Nors 'doriems' katalikams cia turbut bereikalingas gruzas....
Atsakyti
Reiketu tada apibrėžti sąvoką kas yra tas "doras katalikas" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausrine.Ausrine. @ 2010 01 12, 12:48)
Reiketu tada apibrėžti sąvoką kas yra tas "doras katalikas"  biggrin.gif


Tikrai ne tas, kuris kataliku pasijunta atsisėdęs prie stalo per religines šventes...
Atsakyti
smile.gif tie dori katalikai vaiksciojantis kiekviena sekmadieni i baznycia kartais ojojoj kiek grieku pridaro.
Atsakyti
QUOTE(-Mylia- @ 2010 01 12, 13:32)
O kodėl nesinori pereiti prie kitokio apsisaugojimo būdo?

smile.gif Ačiū už atsakymą ir paklausimą tuo pačiu.Matote katalikai pripažįsta tik natūralų šeimos planavimą,o jis tinka tik labai ramų ,stabilų,be stresų ir naktinio darbo nedirbančioms moterims.Aš deja neįsitenku nė į vieną iš jų.Kitų planavimo būdų bažnyčia nepripažįsta.Arbata su citrina taip pat netinka. biggrin.gif Būtų įdomu ,jei koks kunigėlis į šitą svetainę užklystų;paaiškintų tokiai "šiaudinei "katalikei,kaip man.
Atsakyti
QUOTE(ritule.rita @ 2010 01 12, 16:54)
smile.gif tie dori katalikai vaiksciojantis kiekviena sekmadieni i baznycia kartais ojojoj kiek grieku pridaro.


Iš kur žinai?
Atsakyti
QUOTE(TuteSun @ 2010 01 12, 22:37)
Iš kur žinai?


O, viena be grieko atsirado bigsmile.gif
Atsakyti
jei vadovautis filosofija kuo daugiau prigriesyja, tuo greiciau nori tuos griekus nusiplauti, kad gink dieve neuzmirstu, i lankancius baznycia kas savaite reiketu labai atsargiai ziureti. bet realybe turbut nera tokia baisi smile.gif gal kai kam patinka tenykste atmosfera, tikintieji suzino kazka naujo apie save ir aplinkinius, yra teviskai pabarami kunigelio ir ramus grizta namo valgyti pietu.
Atsakyti
QUOTE(Ausrine.Ausrine. @ 2010 01 12, 12:58)
O koks dorai katalikei efektyvus bei patikimas apsisaugojimo būdas yra leidžiamas tikėjimo...hmmm...  unsure.gif

Vienintelis - natūralus, t.y. kalendorinis. Daugiau joks schmoll.gif

Kokia mano nuomonė šiuo klausimu - visiškai nesvarbu. Katalikybė - labai griežta religija, čia nuomones reikia pasilaikyti sau, o elgtis taip, kaip nurodyta. O santuokos katekizme, kurį gavau prieš savo vestuves, buvo aiškiai parašyta, kad bet koks saugojimosi metodas, išskyrus kalendorinį, yra nuodėmė.

Amen.
Atsakyti
na ir kas - nuodemes gali atsikratyti ispazinties metu, kai prezervatyvai jau bus neaktualus. manai kunigas tau neatleis? atleis ir dar kaip.
Atsakyti