na, o dabar konkreciau. as maitinu krutimi, todel mm dar nera. kad laktacija nera patikimas apsisaugojimo budas, turbut irodineti nereikia. tai ka gi mums pasak baznycios galima naudoti, norint apsisaugoti nuo nestumo? nes man liudna, kad esu laikoma nusidejele. o kitu patikimu apsaugos budu nezinau.
QUOTE(mamutas @ 2009 12 09, 12:04)
Parašiau ir galvoju, kad mano postas atsiduoda puikybe, viena didžiausių nuodėmių...
Nu nei per nago juoduma man Jusu postas puikybe nekvepia. Viskas graziai ir teisingai susakyta, ir tiek
+2009 12 09, 20:46-->
QUOTE(kristinukas @ 2009 12 09, 20:46)
*jusu manymu gyvuliska myletis porai tiek kiek jiems tai yra priimtina? jeigu jums gerai kartas per men., tai puiku. kitiems kartas per men.- skyrybos. ir tai visai nereiskia, kad jie gyvuliai.
**manot, kad GALIT viska daryti, priesintis amzinybes tvarkai, karmos istatymui ir nesulaukti atpildo?
ar cia irgi is kataliku baznycios mokymo ?
**manot, kad GALIT viska daryti, priesintis amzinybes tvarkai, karmos istatymui ir nesulaukti atpildo?
ar cia irgi is kataliku baznycios mokymo ?
* Tikrai ne kiekyje mylejimosi zmogaus gyvuliskumas pasireiskia, bet nenorejime susivaldyti kai iskyla tam tikros seimos aplinkybes (pvz.: NSP - vaisinga faze ARBA moters niestumas, bloga sveikata, komandiruote ir t.t. ir pan...). Kiek kartu per sav/men - cia jau poros sprendimas, pagal ju poreikius, fiziologija ir religija .
** Man pasirode, kad Patricija kabalos atstove, bet vis gi atmetant "karmos istatymus" ir pakeiciant "nesulaukti" i - "neuzsitarnauti sau atpildo", manyciau tinka ir kataliku tikejimui.
+2009 12 09, 23:00-->
QUOTE(kristinukas @ 2009 12 09, 23:00)
na, o dabar konkreciau. as maitinu krutimi, todel mm dar nera. kad laktacija nera patikimas apsisaugojimo budas, turbut irodineti nereikia. tai ka gi mums pasak baznycios galima naudoti, norint apsisaugoti nuo nestumo? nes man liudna, kad esu laikoma nusidejele. o kitu patikimu apsaugos budu nezinau.
Taigis taigis... Man irgi panasi dilema buvo ilgus 16menesiu (nes tik 16men po gimdymo/(vis dar esancio) zindymo sulaukiau mm. Kas pavojingiausia, kad pirmiau ivyksta ovuliacija, kurios pasekoj mm (deja ne atvirksciai ), todel pastoti tikrai yra gan didele rizika. Tiek po pirmo, tiek po antro vaikucio labai sekiau savo kuna, praktiskai pasitikejau tik savo gleivemis, kurios turejo pranesti apie besiartinancia ovuliacija. Abu kartus pavyko. Taciau tai ateme tikrai gan nemazai jegu ir nerimo.
Taigis taigis... Man irgi panasi dilema buvo ilgus 16menesiu (nes tik 16men po gimdymo/(vis dar esancio) zindymo sulaukiau mm. Kas pavojingiausia, kad pirmiau ivyksta ovuliacija, kurios pasekoj mm (deja ne atvirksciai ), todel pastoti tikrai yra gan didele rizika. Tiek po pirmo, tiek po antro vaikucio labai sekiau savo kuna, praktiskai pasitikejau tik savo gleivemis, kurios turejo pranesti apie besiartinancia ovuliacija. Abu kartus pavyko. Taciau tai ateme tikrai gan nemazai jegu ir nerimo.
[/quote]
ir kaip tau pavykdavo atsipalaiduoti besimylint ? juk tai ne apsauga, tai tik tikejimasis, kad nepastosi.
+2009 12 15, 12:01-->
Dar pries sukurdama seima, igudau sekti gleives ir pasitiketi ju simptomais, atsekant vaisinga faze. Taigi dazniausiai budavau rami vien pasitikrinus gleives (jas tikrinu kasdien )
Kitas dalykas yra tas, kad mes tik diskutuojame "kaip turi but" , taciau nesileidziant i didelius asmeniskumus, ne visad tas "kaip turi but" atitinka "o kaip yra" . Stengiuosi niekada neisstatyt savo seimos, kaip alia pavyzdzio, nes tikrai neesam tobulieji sventieji, nes kartais bunam tiesiog silpni ir nuodemingi zmones
QUOTE(kristinukas @ 2009 12 15, 12:01)
ir kaip tau pavykdavo atsipalaiduoti besimylint ? juk tai ne apsauga, tai tik tikejimasis, kad nepastosi.
Dar pries sukurdama seima, igudau sekti gleives ir pasitiketi ju simptomais, atsekant vaisinga faze. Taigi dazniausiai budavau rami vien pasitikrinus gleives (jas tikrinu kasdien )
Kitas dalykas yra tas, kad mes tik diskutuojame "kaip turi but" , taciau nesileidziant i didelius asmeniskumus, ne visad tas "kaip turi but" atitinka "o kaip yra" . Stengiuosi niekada neisstatyt savo seimos, kaip alia pavyzdzio, nes tikrai neesam tobulieji sventieji, nes kartais bunam tiesiog silpni ir nuodemingi zmones
QUOTE(Jurgulė @ 2009 11 08, 02:29)
Nau jau... nereikia persūdyti.Kam, ta lazda taip perlenkta, manai kad šeimoje žmonės kurie mylisi tai nesimeldžia, arba jei meldžiasi tai nesimyli?Niekas nenustato kiek vaikų reikia pagimdyti.Tik męs dažnai Dievo mintis pritempiame prie savųjų minčių, ir vis savo poelgiams randame visokiausių pasiteisinimų. Dievas nieko nebaudžia.Žmogus sau bausmę užsitraukia per nuodėmę, jei žmogus kenčia tai jau kaltas ne Dievas bet tai jau nuodėmių pasekmės.O kaip dažnai tenka išgirsti kaltinimus Dievui. Santuokoje gyvenantys žmonės , mylėdami ir gerbdami vienas kitą, tikrai nesinaudos vienas kitu vien tik sekso pagrindui, ir nežiūrės vienas į kitą kaip į mėsos gabalus. Tada jau aš paklausiu: kam tokia santuoka reikalinga jei jos pagrindu tampa vien tik sekso pasižaidimai , nejau nieko aukščiau nėra?Kurgi dingo žmonėse dvasingumas?Gaila kad žmonės nelabai gilinasi į santuokos esmę. Kartais mes pamirštame tokį paprastą ir dorybingą dalyką, kaip susivaldymas. Tas kas negali valdytis tegu sau naudojasi ar gumas ar geležis , na ką tik nori čia jau jų pačių atsakomybė.Arba lai gimdo kiek tik sveikata neš, kad ir 25 vaikus,tik reikia nepamiršti, kad dar vaikais ir pasirūpinti labai rimtai reiks. ...
Dievas įdrėbė žmogui protą ir laisvą valią.
Aš tai galvoju, kad visokios spiralės, tabletės , gumos ir abortai tikrai nieko gero neatneša moters organizmui nei fiziškai nei dvasiškai. Šitie dalykai labai sėkmingai silpnina šeimą.O mūsų brangiojoje Lietuvėlėje šeima neužima stiprios pozicijos. O vyro kokia vieta ? Kaimuose pijokas vyras ir panaši į jį žmona, arba tas vyras aprūpina kelias to kaimo moteriškas ir nesusirenka kas jo vaikai, daug yra išsiskyrusių šeimų, daug merginų augina vaikiukus be tėvelio...ir t. t. Ar tai nėra nesusivaldymo pasekmės? Aš šiuo atveju ne Dievo bausmę įžvelgiu, bet žmonių neprotavimą iš ko ir kyla visokios problemos.
Vis tiek aš jau geriau rinksiuosi kelią Dievop. Nematau reikalo Jam priekaištauti, kodėl draudžiami prezikai ar dar visokie kitokie žmogaus išmislai.
Čia jau ne mano mintys:
http://www.bernardin...yvenimus-i/3404
Dievas įdrėbė žmogui protą ir laisvą valią.
Aš tai galvoju, kad visokios spiralės, tabletės , gumos ir abortai tikrai nieko gero neatneša moters organizmui nei fiziškai nei dvasiškai. Šitie dalykai labai sėkmingai silpnina šeimą.O mūsų brangiojoje Lietuvėlėje šeima neužima stiprios pozicijos. O vyro kokia vieta ? Kaimuose pijokas vyras ir panaši į jį žmona, arba tas vyras aprūpina kelias to kaimo moteriškas ir nesusirenka kas jo vaikai, daug yra išsiskyrusių šeimų, daug merginų augina vaikiukus be tėvelio...ir t. t. Ar tai nėra nesusivaldymo pasekmės? Aš šiuo atveju ne Dievo bausmę įžvelgiu, bet žmonių neprotavimą iš ko ir kyla visokios problemos.
Vis tiek aš jau geriau rinksiuosi kelią Dievop. Nematau reikalo Jam priekaištauti, kodėl draudžiami prezikai ar dar visokie kitokie žmogaus išmislai.
Čia jau ne mano mintys:
http://www.bernardin...yvenimus-i/3404
labai protingai pasakyta
tik as kaip ka pagal savo nuomone pasakyti noreciau...pagal Dieva, saugotis draudziama, turi gimdyti tiek vaiku, kiek jis duos...taciau tai pasakyta buvo kitais laikais, kai seima isgaledavo uzauginti daug vaiku - kiek parsiuku uzsiaugino, tokia seima ir gales ismaitinti...bet dabar, biurokratijos ir visisko sumaterialejimo laikais, kai zmogus be pinigu negali nei zingsnio zengti, tiesiog neimanoma kitaip, neimanoma gimdyti tiek vaiku, kiek Dievas duos - juk negalesi jais visais tinkamai pasirupinti, vaikai augs nepamaitinti, o tai mano manymu, jau tevu nuodeme, kad nepagalvojo apie vaiku aprupinima pries gimdydami...
butent todel zmogus is pat pradziu turi labai gerai apgalvoti savo veiksmus i prieki
QUOTE(vududu @ 2009 12 18, 10:00)
pagal Dieva, saugotis draudziama, turi gimdyti tiek vaiku, kiek jis duos...taciau tai pasakyta buvo kitais laikais, kai seima isgaledavo uzauginti daug vaiku - kiek parsiuku uzsiaugino, tokia seima ir gales ismaitinti...
Oho, sakot "pagal Dieva"?
Siaip pagal Baznycios mokyma, kuris beje yra apie 1980m (kada mazdaug buvo parasyta K.Woitylos "Meile ir atsakomybe") - saugotis ir planuoti vaikus BUTINA! Ir del tu priezasciu, kurias Jus suminejot ir del to, kad zmogus bendrai nera triusis, jis viska turi kurt, svarstyt ir apsprest.
Kitas klausimas, kokiom priemonem tai bus daroma. Va cia ir kyla diskusija. Bet tikrai ne tame, jog Dievas draudzia saugotis.
teisingai, truputeli ne taip issireiskiau
Kiekvieną rytą čiupinėti savo gleives? Hmmm
QUOTE(vaižgantė @ 2009 12 18, 21:00)
Kam čiupinėti? O gal tu tualetinio popieriaus nenaudoji ?
man rodos naudojant apsisaugojimui gleiviu metoda jas reikia ciupineti, kad nustatytum kokios konsistencijos ir t.t.
p.s. dar ne tokiu dalykeliu prisiciupinejam , ka jau cia gleives....
+2009 12 19, 00:01-->
Gal pirmą kartą pasitikslinimui ir reikia, šiaip užtenka tik užmesti akį į popieriuką ir aiškiai matosi gleivių pobūdis.
QUOTE(kristinukas @ 2009 12 19, 00:01)
man rodos naudojant apsisaugojimui gleiviu metoda jas reikia ciupineti, kad nustatytum kokios konsistencijos ir t.t.
Gal pirmą kartą pasitikslinimui ir reikia, šiaip užtenka tik užmesti akį į popieriuką ir aiškiai matosi gleivių pobūdis.
QUOTE(vaižgantė @ 2009 12 18, 22:00)
O kas čia jau tokio baisaus?Juk visa tai tavo pačios kūnas... Jei jau bijai ir šlykštiesi save pažinti, tai kaip papasakosi vaikams, ką slepia jų kūnas ir į ką reikia atkreipti dėmesį, norint pažinti save kaip Dievo, kaip gamtos kūrinį?