QUOTE(Žiogelis @ 2009 12 06, 17:09)
... kažkada Bažnyčia lygiai taip pat samprotavo, kad, pavyzdžiui,
Žemė sukasi aplink Saulę, o ne atvirkščiai. O tuos, kurie su tuo nesutikdavo, galima būdavo paprasčiausiai iškepti
Atsiprašau, čia turėjo būti Saulė sukasi aplink Žemę
Man tikrai keistai atrodo tokia moralinė buhalterija. Kunigas per išpažintį paklausia, ar nenaudoji prezervatyvų, bet neklausia, ar rūšiuoji atliekas, ar neišmeti maisto, ar nepraeini gatvėje pro sušalusį ir išalkusį benamį, ar savo pinigais neremi iki kraštutinumų žiaurios mėsos pramonės, kur gyvūnai ir auginami, ir nužudomi nežmoniškomis sąlygomis. Visa tai netrukdo priimti Kristaus kūną, o va prezervatyvas - trukdo. Na, kaip tie grūdai, kuriuos per šabą skynė Jėzaus mokiniai tuo susilaukdami begalinio pasmerkimo.
Jei lytiniai santykiai pripažįstami ne tik kaip priemonė pratęsti giminei, bet ir kaip sutuoktiniu meilės išraiška, kodėl tada draudžiama reikšti meilę, jei viena siš sutuoktiniu serga liga, kuria galima užsikrėsti ir lytiniu keliu? Dėl to, kad sėkla patenka ne ten, kur jai skirta?
Kartą pas mus į namus užėjo kokių 5-7 metų mergaitė. Lauke buvo labai šalta, vakaras, aš buvau viena su dviem vaikais. Ji pasakojo istoriją, kad jos mama guli ligoninėje, ji viena su vyresne sese namie, yra dar jaunesnis brolis, neturi ką valgyti. Tada taip pasimečiau, kad sukroviau jai visus jogurtus, sūrelius, bandeles, ką turėjau, įdėjau 20 Lt., daviauvyresnėlės pirštines ir liepiau apsimauti, nes rankos buvo ledinės... Bet tik paskui susivokiau, kad nepakviečiau jos prie stalo, nepamaitinau, nepagirdžiau šilta arbata, neišsiklausinėjau smulkiau, nepasidomėjau, gal galiu padėti daugiau - pranešti vaiko teisių apsaugos tarnyboms ar pan. Aš iki šiol to be proto gailiuosi, meldžiuosi už ją ir man tai šimtą kartų didesnė nuodėmė nei prezervatyvo panaudojimas. Ir jei yra nuodėmė saugotis pastojimo, tai koks skirtumas, kaip. Tada reikia pripažinti, kad visos mes nenorime atsiduoti Dievo valiai ir bijome pripažinti, kad jis geriau žino, kiek vaikų galime pagimdyti ir išauginti