Įkraunama...
Įkraunama...

Religija ir kontracepcija

QUOTE(Gelyteee @ 2009 11 16, 18:10)
Man tai darosi aisku, kad kai kurie zmones, kurie cia komentuoja yra na ne tai kad nereligingi (no offence smile.gif ), bet tokie "alia pasidarau sau religija kokia noriu".
Kataliku Baznycia sako, kad NSP  YRA VIENINTELIS MORALISKAI PATEISINAMAS KELIAS. Darykites sau is to kokia tik norit interpretacija, bet tai yra Baznycios Zodis.


na va ir aišku pasidarė: Bažnyčia pasakė - šventa.

kam nors dar neaišku? kokia prasmė diskusijai juk ŠVENTA, nes Bažnyčia pasakėsmile.gif o aš po tokių žodžių pradedu suprasti kaip galėjo atsirasti inkvizicija, kodėl degė gyvi laužai, nes juk irgi Bažnyčia pasakė - JIE ERETIKAI, JUOS ANT LAUŽO ir ką ŠVENTA. Ir čia ta pati tipo Bažnyčia, kurios įkūrėjas, bent jau Bažnyčia taip teigia, sakė: kokia prasmė iš meilės, jei aš mylėsiu tik artimą savo, aš turiu pamilti priešą savo. Čia ta pati Bažnyčia, kurios įkūrėjas sakė: trenkė per vieną skruostą, atsuk kitą. Taip, kad jei atsimerktumėt suprastumėt: nieko ji bendro su Jėzum Kristum neturi, o tik pasinaudojo juo siekdama valdžios. Tiek žinių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lape71: 16 lapkričio 2009 - 20:10
QUOTE(Gelyteee @ 2009 11 16, 17:10)
Man tai darosi aisku, kad kai kurie zmones, kurie cia komentuoja yra na ne tai kad nereligingi (no offence smile.gif ), bet tokie "alia pasidarau sau religija kokia noriu".
Kataliku Baznycia sako, kad NSP  YRA VIENINTELIS MORALISKAI PATEISINAMAS KELIAS. Darykites sau is to kokia tik norit interpretacija, bet tai yra Baznycios Zodis.



Bandau suprasti, KODĖL bažnyčia taip sako. Neieškau sau patiogios religijos, bet jei bažnyčia dabar imtų šaukti, kad naudojančius prezervatyvus reikia deginti ant laužo, tikrai nepasirašyčiau po tuo vien todėl, kad taip sako bažnyčia. Beje, viduramžiais, jei būtų atsiradusi kokia išmintinga moteriškaitė, gebanti pasiskaičiuoti diena sir vaisingomis dienomis išsisukti nuo vyro glamonių, turbūt būtų paskelbta, kad tą "mokslą" ji išmokusi iš velnio ir sudeginta kaip niekur nieko sad.gif

O kur čia moters orumas, jei KIEKVIENĄ DIENĄ pirmoji mintis atsibudus, turi būti kaip čia nepamiršus įsistatyti termometro? Mane ta pareiga tiesiog užmuša morališkai ir visaip kitaip. Buvau pasikabinusi maišelį prie lovos su termometru. per mėnesį laiku prisiminiau gal kokius 2 kartus. Ne seksas man galvoj kiekvien1 ryta smile.gif


QUOTE(Gelyteee @ 2009 11 16, 18:25)


Suprantu, kad vaisingumas pas kiekv.kitoks. Bet KIEVIENOS MOTERS KIAUSIALASTE yra gyvybinga 1 kart i cikla 12-24 valandu.


Ne. Kartais ovuliacija vykstadu kartus per mėnesį. Tiesa, labai retai ir ne visoms moterims, bet būna.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 11 16, 18:03)
*Na, kadangi esu krikštyta katalikų bažnyčioje bei priėmus pirmąją komuniją bei sutvirtinimo sakramentą, turėčiau laikyti save katalike, tačiau visa tai buvo padaryta mano tėvų valia. Užaugus pasirinkau savo kelią, kuris yra tolokai nuo katalikybės.

**Norėčiau tavęs paklausti, kaip tu paaiškintum tokį faktą, kad aš su dukra pastojau 6-ą ciklo dieną? Teoriškai jūs, kurios naudojat NŠP, tokią dieną ramiai mylitės.

*Dekui uz nuosirdu pasidalijima. Gerbiu zmones uz ju TIKRUMA mirksiukas.gif
**Paaiskinti tai nelabai turiu tam kompetencijos (o ir faktoriu labai daug reiktu pirmiau issiaiskinti). Bet kad pastoti imanoma per menesines ar iskart po ju, nejoks cia stubuklas. Reikia issiaiskinti savo cikla, kuris nebutinai turi atitikti visas knygu taisykles ir tokiu atveju vaisnga diena nebutinai turi buti 14 c.dn., bet, kaip kad Jusu atveju, gali but ir ankstesne.
QUOTE(lape71 @ 2009 11 16, 19:04)
*na va ir aišku pasidarė: Bažnyčia pasakė - šventa.

** kokia prasmė diskusijai juk ŠVENTA, nes Bažnyčia pasakėsmile.gif

***o aš po tokių žodžių pradedu suprasti kaip galėjo atsirasti inkvizicija, kodėl degė gyvi laužai, nes juk irgi Bažnyčia pasakė - JIE ERETIKAI, JUOS ANT LAUŽO ir ką ŠVENTA.

****Taip, kad jei atsimerktumėt suprastumėt: nieko ji bendro su Jėzum Kristum neturi, o tik pasinaudojo juo siekdama valdžios. Tiek žinių.

*Taip, kazkuria prasme Jus teisi - Baznycia sventa, taciau Ja sudarntys zmones - ne. mirksiukas.gif
**Prasme diskutuoti visada yra, net ir apie sventus dalykus, juk mes tokie skirtingi, nepakartojami ir savaip grazus biggrin.gif . Tik man asmeniskai svarbu iseiti is to paties atspirties tasko su diskutuojanciais. Nes sudirbti BET KURIA religija yra labai labai lengva. Pats Dievas pradejo sia "absurdo drama" , paaukodamas Jezu uz zmoniu isgelbejima. Taigi, ir siuo atveju sudirbti NSP, isvadinti spera tik baltymine lasteliena yra labai paprasta, ypac neisigilinus i Baznycios mokyma (kuris beje irgi isplaukes is diskusiju).
***Ir nereikia perlauzti lazdos doh.gif . Visa istorija dare savo klaidas (ir tebedaro), o kalbant apie Baznycia - ji neisimtis, juolab kad uz praeities dalykus seniai atsiprasyta.
****Baznycia tiek bendro turi, kiek Ja ikure pats Kristus (ir tebekuria). Jis Joje gyvas per Sakramentus ir pacius tikinciuosius. Taip kad nelabai suprantu apie koki nebendruma Jus cia snekat. Apie tai, kad zmones dare ir daro klaidas - bet tai nera pozymis, jog laikas jau susivokt, kad Jezaus Baznycioj "nera".
Papildyta:
QUOTE(Žiogelis @ 2009 11 16, 21:05)
*Neieškau sau patiogios religijos, bet jei bažnyčia dabar imtų šaukti, kad naudojančius prezervatyvus reikia deginti ant laužo, tikrai nepasirašyčiau po tuo vien todėl, kad taip sako bažnyčia. Beje, viduramžiais, jei būtų atsiradusi kokia išmintinga moteriškaitė, gebanti pasiskaičiuoti diena sir vaisingomis dienomis išsisukti nuo vyro glamonių, turbūt būtų paskelbta, kad tą "mokslą" ji išmokusi iš velnio ir sudeginta kaip niekur nieko sad.gif

**O kur čia moters orumas, jei KIEKVIENĄ DIENĄ pirmoji mintis atsibudus, turi būti kaip čia nepamiršus įsistatyti termometro? Mane ta pareiga tiesiog užmuša morališkai ir visaip kitaip. Buvau pasikabinusi maišelį prie lovos su termometru. per mėnesį laiku prisiminiau gal kokius 2 kartus. Ne seksas man galvoj kiekvien1 ryta smile.gif

***Ne. Kartais ovuliacija vykstadu kartus per mėnesį. Tiesa, labai retai ir ne visoms moterims, bet būna.

*As irgi NE UZ KA nepasirasyciau. schmoll.gif
Nezinia kaip butu jei butu... Nes tuometinius zmones (ir Baznycios hierarchus) labai sunku suprast. Bet siose spelionese prasmes nelabai matau...
**Oij, kaip Jus viska supaprastinat (o dar po to teigiat, kad neieskot sau patogios religijos). Pasakykit, kur cia nepagarba moteriai??? g.gif Visa beda suvertet nieko detam termometrui lotuliukas.gif . Bendrai tai visai apie kita pagarba kalbama, kuri plaukia is vyro susivaldymo, prisiimant atsakomybe, jog ju suartejimas gali uzmegzti vaikuti; pagarba moters kuno kalbai - man asmeniskai labai grazu, jog as pazistu savo kuna, o kartu su manim ir MB, kad mes galim prie jo prisitaikyti nezalojant, nepresuojant ir neneigiant jo dovanu; pagarba net neuzsimezgusiai gyveybei...
***Sita punkta irgi zinau. Bet va buna ir taip, kaip kad neperseniausiai maciau per TV zinias, kad moteriai ivyko ovuliacija per gal 6ta niestumo menesi ir ji pastojo antra karta jau budama niescia blink.gif . Pirmaji pagimde sekmingai, o antrasis atkeliavo iskart po keliu menesiu. Taip kad moters organizmas full of surprises 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2009 11 16, 22:05)
Bandau suprasti, KODĖL bažnyčia taip sako.

Ir aš bandau. Pragmatiniu požiūriu - tai daugiau ar mažiau kenkia sveikatai (NLA) ir (čia jau įsipaišo ir prezervatyvai) formuoja tam tikrus sutuoktinių santykius, kurių pakitimų išsyk gal nejuntame, bet ilgainiui gali padaryti įtaką (panašiai, kaip "sėmkių" spjaudymas formuoja įprotį ant visko nusispjaut - mintys veikia veiksmus, veiksmai - mintis). Čia mano laisvos variacijos duota tema. Be jokios abejonės, šios priemonės vistik nelygintinos su abortuojančiomis.
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2009 11 16, 22:05)
Kartais ovuliacija vykstadu kartus per mėnesį. Tiesa, labai retai ir ne visoms moterims, bet būna.


Visiškai teisingai. Tik, jei būna antra ovuliacija, tai ji įvyksta per 24 val nuo pirmosios.
Atsakyti
QUOTE(Vardė Pavardė @ 2009 11 17, 13:06)
Visiškai teisingai. Tik, jei būna antra ovuliacija, tai ji įvyksta per 24 val nuo pirmosios.

Na jau na jau... Pasiskaitinėkit ta tema plačiau... Kur aprašomas heterozigotinis daugiavaisis nėštumas
Atsakyti
Na ką gi, vėl prasideda kalbos, kad katalikų bažnyčią įkūrė Jėzus Kristus doh.gif Tai gal čia jau praėjus kažkiek laiko po prisikėlimo, a? mirksiukas.gif

Džiugu, kad visgi prieinam prie išvados, kad dalis moterų gali pastoti net ir per mėnesines, ne tik kitomis dienomis, todėl masiškai siūlyti NŠP ir kasrytinį galvojimą apie termometrą (nesąmonių nesąmonė) yra paprasčiausiai juokinga. (Taip ir įsivaizduoju: moteris matuojasi, o vyras laukia, o paskui eina vonion susitvarkyti savo nelaukiančio reikalo.)
Čia lankytųsi koks nors urologas, tai užjuoktų jus ir pasakytų, kad tokie visi vyrų susilaikymai baigiasi prostatos problemomis vyrams, ir cistomis bei miomomis moterims.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 11 17, 15:10)
*Na ką gi, vėl prasideda kalbos, kad katalikų bažnyčią įkūrė Jėzus Kristus  doh.gif  Tai gal čia jau praėjus kažkiek laiko po prisikėlimo, a?  mirksiukas.gif

**Džiugu, kad visgi prieinam prie išvados, kad dalis moterų gali pastoti net ir per mėnesines, ne tik kitomis dienomis, todėl masiškai siūlyti NŠP ir kasrytinį galvojimą apie termometrą (nesąmonių nesąmonė) yra paprasčiausiai juokinga.

***Čia lankytųsi koks nors urologas, tai užjuoktų jus ir pasakytų, kad tokie visi vyrų susilaikymai baigiasi prostatos problemomis vyrams, ir cistomis bei miomomis moterims.

* lotuliukas.gif Cia nereikia dideliu teologiniu ziniu, kad primint, jog Kristus ikure Baznycia sukviesdamas 12 apastalu. Tai yra tikroji Baznycios uzuomazga - ir net ne ta, kuria mes paprastai svenciam liturgijoj - Pentakosta: Sv.Dvasios isliejima. Kristus - naujasis (ir pirmasis) Kunigas, 12apastalu - Pirmoji Baznycia. mirksiukas.gif

** lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif O sakykite, kas Jums cia masiskai siulo??? Kol kas mes tik sekmingai diskutuojam apie moralini Baznycios mokyma apie prezv, sulygindami ji su NSP. Iki siol, mano vienintelis pasiulymas buvo tik vienas - kazkuriai mamytei rasiau, kad galiu nurodyti kelis ismintingus ir galincius autoritetingai reprezentuot si mokyma kunigus. Viskas tongue.gif .
Termometras, tai mazesne nesamone nei 5 kontraceptines (ar kiek ten???) tabletytes ar vargsas vyras, "besirengiantis guminiais eksesuarais". biggrin.gif O siaip man asmeniskai termometras, jis turi tokia svarba, kaip ir dantu issivalymas kasryt - cia gal kai ne kas tame issivalyme irgi sunkuma mato, bet visgi kaip smagu ir gera diena pradeti gaivia burna. smile.gif

***Oij kaip idomu! bigsmile.gif Gal turite kokiu patikimu nuorodu i med.straipsnius apie toki susilaikyma? Bet kad tu vyru tada jau ir siaip turetu buti visai nelike, gi ka besneket apie tolimu reisu (istikimus!) vyrus, ar sunku fizini darba dirbancius, ar niesciosios suzadetini, kuriai niestumas "neleidzia" santykiaut, ar dar... ir dar... ir dar... Nu zodziu, - juodas krachas! lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gelyteee: 17 lapkričio 2009 - 16:35
kazkaip keistai visa tai atrodo - is paprasto sekso daromas kazkoks kultas su ivairiomis apeigomis, tame tarpe ir termometru. vietoje to, kad zmones pasmelstu, jie galvoja apie tai, ar gali uzsiimti seksu ar ne + pagarba neuzsimezgusiai gyvybei (kaip nuostabu - gerbti tai, kas neivyko) - nieko sau kelias i Dieva. is kitos puses, visi keliai veda i Roma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxl: 17 lapkričio 2009 - 17:59
QUOTE(Gelyteee @ 2009 11 17, 16:32)
* lotuliukas.gif  Cia nereikia dideliu teologiniu ziniu, kad primint, jog Kristus ikure Baznycia sukviesdamas 12 apastalu. Tai yra tikroji Baznycios uzuomazga - ir net ne ta, kuria mes paprastai svenciam liturgijoj - Pentakosta: Sv.Dvasios isliejima. Kristus - naujasis (ir pirmasis) Kunigas, 12apastalu - Pirmoji Baznycia.  mirksiukas.gif



Tarkim, kad taip, bet Jėzus Kristus įkūrė ne KATALIKŲ bažnyčią.
Tas pačias citatas kartoja ir "Tikėjimo žodis" bei kitos sektos ir tie žodžiai interpretuojami taip, kaip kam patinka.

Mano supratimu, nepriklausomai nuo to, kas esi- katalikas ar ne katalikas, savo šeimoje naudoji sau priimtinas saugojimosi nuo nėštumo priemones.
Apie dvasines prostatos bei ginekologinių ligų priežastis neaiškinsiu, nes katalikai lankosi tik pas gydytoją ir vaistininką smile.gif
Atsakyti
Dievas žmogų sukūrė taip nuostabiai ir tobulai, kad geriau ir nesugalvosi. Dažnai žmogus su savo "išmintimi" nori iššokti aukščiau Dievo, bet taip save sudarko, kad paskiau atsisuka į Dievą ir Jį pradeda keikti, nors kaltas tik pats žmogus dėl savo pridarytų nuodėmių ir jų pasekmių.Viskas Dievo gražiai paskaičiuota nei atimsi , nei pridėsi, yra laikas vaikus gimdyti, yra laikas juos daryti.Atėjus dar kitam laikus tas vaikučių gamybos "fabrikėlis" užsidaro. O kai pradėjo į organizmą kišti visokias chemijas, spirales ir t. t., kai žmogus peržengė savo ribą lytiniame palaidume, štai iš čia ir kyla jo dvasinės ligos. Visur kur tik žmogus sulaužo Dievo įsakymus, ten kur jis prasilenkia su tikrąja meile, ir iš kietos bei išpuikusios širdies elgiasi blogai, jis kenčia dvasiškai ir fiziškai.
Ne kartą šioje temoje tenka išgirsti nepagarbius žodžius apie krikščionybę, katalikybę. Kodėl negalima gražiai kalbėtis apie naudą ar nenaudą naudojantis prezervatyvais, kodėl dar šalia to reikia išklausyti įvairiausius kaltinimus Katalikų Bažnyčiai, prie ko čia ką Jėzus įkūrė ar neįkūrė.Šaipomasi iš kunigų, iš Atgailos sakramento, iš pačių mamų kurios naudoja NŠP. Kodėl? Katalikų Bažnyčios tvarka yra tokia ir ne kitokia. Ir tie kurie yra katalikai turi tos tvarkos laikytis, o jei jos nesugeba laikytis vadinasi daro nuodėmę, tad nėra čia ko ir kaltinti.
Manau, teologijos temą būtų galima pagvildenti atskirai. 4u.gif smile.gif
Atsakyti
Iš tiesų pašaipos objektas yra nemąstantys žmonės, nes jie prisigalvoja visokių rėmų ir jų įsitvėrę laikosi užuot buvę laisvi. Ir užuot patys galvoję, rašinėja citatas iš NT.
Atsakyti