QUOTE(vaižgantė @ 2009 11 16, 18:03)
*Na, kadangi esu krikštyta katalikų bažnyčioje bei priėmus pirmąją komuniją bei sutvirtinimo sakramentą, turėčiau laikyti save katalike, tačiau visa tai buvo padaryta mano tėvų valia. Užaugus pasirinkau savo kelią, kuris yra tolokai nuo katalikybės.
**Norėčiau tavęs paklausti, kaip tu paaiškintum tokį faktą, kad aš su dukra pastojau 6-ą ciklo dieną? Teoriškai jūs, kurios naudojat NŠP, tokią dieną ramiai mylitės.
*Dekui uz nuosirdu pasidalijima. Gerbiu zmones uz ju TIKRUMA
**Paaiskinti tai nelabai turiu tam kompetencijos (o ir faktoriu labai daug reiktu pirmiau issiaiskinti). Bet kad pastoti imanoma per menesines ar iskart po ju, nejoks cia stubuklas. Reikia issiaiskinti savo cikla, kuris nebutinai turi atitikti visas knygu taisykles ir tokiu atveju vaisnga diena nebutinai turi buti 14 c.dn., bet, kaip kad Jusu atveju, gali but ir ankstesne.
QUOTE(lape71 @ 2009 11 16, 19:04)
*na va ir aišku pasidarė: Bažnyčia pasakė - šventa.
** kokia prasmė diskusijai juk ŠVENTA, nes Bažnyčia pasakė
***o aš po tokių žodžių pradedu suprasti kaip galėjo atsirasti inkvizicija, kodėl degė gyvi laužai, nes juk irgi Bažnyčia pasakė - JIE ERETIKAI, JUOS ANT LAUŽO ir ką ŠVENTA.
****Taip, kad jei atsimerktumėt suprastumėt: nieko ji bendro su Jėzum Kristum neturi, o tik pasinaudojo juo siekdama valdžios. Tiek žinių.
*Taip, kazkuria prasme Jus teisi - Baznycia sventa, taciau Ja sudarntys zmones - ne.
**Prasme diskutuoti visada yra, net ir apie sventus dalykus, juk mes tokie skirtingi, nepakartojami ir savaip grazus
. Tik man asmeniskai svarbu iseiti is to paties atspirties tasko su diskutuojanciais. Nes sudirbti BET KURIA religija yra labai labai lengva. Pats Dievas pradejo sia "absurdo drama" , paaukodamas Jezu uz zmoniu isgelbejima. Taigi, ir siuo atveju sudirbti NSP, isvadinti spera tik baltymine lasteliena yra labai paprasta, ypac neisigilinus i Baznycios mokyma (kuris beje irgi isplaukes is diskusiju).
***Ir nereikia perlauzti lazdos
. Visa istorija dare savo klaidas (ir tebedaro), o kalbant apie Baznycia - ji neisimtis, juolab kad uz praeities dalykus seniai atsiprasyta.
****Baznycia tiek bendro turi, kiek Ja ikure pats Kristus (ir tebekuria). Jis Joje gyvas per Sakramentus ir pacius tikinciuosius. Taip kad nelabai suprantu apie koki nebendruma Jus cia snekat. Apie tai, kad zmones dare ir daro klaidas - bet tai nera pozymis, jog laikas jau susivokt, kad Jezaus Baznycioj "nera".
Papildyta:
QUOTE(Žiogelis @ 2009 11 16, 21:05)
*Neieškau sau
patiogios religijos, bet jei bažnyčia dabar imtų šaukti, kad naudojančius prezervatyvus reikia deginti ant laužo, tikrai nepasirašyčiau po tuo vien todėl, kad taip sako bažnyčia. Beje, viduramžiais, jei būtų atsiradusi kokia išmintinga moteriškaitė, gebanti pasiskaičiuoti diena sir vaisingomis dienomis išsisukti nuo vyro glamonių, turbūt būtų paskelbta, kad tą "mokslą" ji išmokusi iš velnio ir sudeginta kaip niekur nieko
**O kur čia moters orumas, jei KIEKVIENĄ DIENĄ pirmoji mintis atsibudus, turi būti kaip čia nepamiršus įsistatyti termometro? Mane ta pareiga tiesiog užmuša morališkai ir visaip kitaip. Buvau pasikabinusi maišelį prie lovos su termometru. per mėnesį laiku prisiminiau gal kokius 2 kartus. Ne seksas man galvoj kiekvien1 ryta
***Ne. Kartais ovuliacija vykstadu kartus per mėnesį. Tiesa, labai retai ir ne visoms moterims, bet būna.
*As irgi NE UZ KA nepasirasyciau.
Nezinia kaip butu jei butu... Nes tuometinius zmones (ir Baznycios hierarchus) labai sunku suprast. Bet siose spelionese prasmes nelabai matau...
**Oij, kaip Jus viska supaprastinat (o dar po to teigiat, kad neieskot sau
patogios religijos). Pasakykit, kur cia nepagarba moteriai???
Visa beda suvertet nieko detam termometrui
. Bendrai tai visai apie kita pagarba kalbama, kuri plaukia is vyro susivaldymo, prisiimant atsakomybe, jog ju suartejimas gali uzmegzti vaikuti; pagarba moters kuno kalbai - man asmeniskai labai grazu, jog as pazistu savo kuna, o kartu su manim ir MB, kad mes galim prie jo prisitaikyti nezalojant, nepresuojant ir neneigiant jo dovanu; pagarba net neuzsimezgusiai gyveybei...
***Sita punkta irgi zinau. Bet va buna ir taip, kaip kad neperseniausiai maciau per TV zinias, kad moteriai ivyko ovuliacija per gal 6ta niestumo menesi ir ji pastojo antra karta jau budama niescia
. Pirmaji pagimde sekmingai, o antrasis atkeliavo iskart po keliu menesiu. Taip kad moters organizmas full of surprises
[/url]