Įkraunama...
Įkraunama...

Religija ir kontracepcija

QUOTE(Sazha @ 2009 11 12, 19:08)
Vulgarėjate, Vaižgante, ne dienom, o valandom. Matyt, tikras tas kelias, kuriuo einate. Žavu.


Manyje matote tik tai, ką savyje turite ir ko nenorit priimti mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Urartu @ 2009 11 13, 11:38)

Tokių "sunkių nuodėmių" kamuojamoms norėtųsi pasiūlyti imti globon kokį Veliučionių vaikų socializacijos centro auklėtinį... Mielą narkomaniuką... Ir auklėti jį pagal visus Dievo ir bažnyčios įsakymus. Ugdyti jį kataliku. Geru žmogum...

Įtariu, tada "nuodėmių sąrašuose", daug kas atsistotų į savo vietas, ar ne?


Šaunuolė, Urartu thumbup.gif

Išties- viduramžiais pakvipo...(Mylėkitės su naktiniais, užsigesinę visas šviesas ir t.t. biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaižgantė: 13 lapkričio 2009 - 22:54
šita...


paskaicius pasidare akivaizdu, kad:
1. nuo senu laiku vyrai per ana gala prisidarydavo nemalonumu.
2. nuo senu laiku moterys anuo galu galedavo manipuliuoti vyrais.
3. nuo nutraukto lytinio akto galima numirti.
4. jeigu moteris labai baisi, galima jai ant galvos uzdeti maisa ir...
5. niekur neparasyta, kad negalima naudoti prezervatyvu.
6. ir isvis, pas juos apart mylejimosi dar buvo ka veikti? smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Big_trouble @ 2009 11 05, 16:47)
Sveiki,
Štai norėčiau pasiteirauti visų tikinčiųjų ir jiems artimų, kaip manote, o gal tiksliai žinote - prezervatyvų naudojimas itin sunki nuodėmė?Ar apskritai tai nuodėmė, jei juos naudoja vyras ir žmona taip saugodamiesi.Nepaleistuvauja su kitais partneriais... Kiek teko skaityti internete įvairius straipsnius ir pasisakymus, tai prezervatyvus bažnyčia draudžia Aids sergančiose šalyse, nes tai, anot jų skatina paleistuvystę, neištikimybę ir t.t. O kaip tuomet, kai jie naudojami šeimoje? Norėčiau, kad pasidalintumėte savo mintimis ir nuomonėmis.

sveika, religijoje apskritai nėra tokio žodžio, kaip kontracepcija, yra natūralus šeimos planavimas, kuomet be jokių apsisaugojimo priemonių mylimasi, matuojant savo kūno bazinę temperatūrą ir t.t. nes kadangi šeimoje negali būti jokių paleistuvysčių, jokių lygų nėra, partneriai vienas kitu pasitiki, tai nėra nuo ko saugotis juk wink.gif nenoriu plačiau plėstis, bet manau esmę supratote smile.gif
Atsakyti
tai pala, kas gi yra nsp? apsisaugojimo priemone nuo nestumo. tai ir vadinama kontracepcija. ir prie ko cia paleistuvyste? jeigu as negaliu naudoti nsp, tai mums isvis nesimylet blink.gif ?
Atsakyti
smile.gif+2009 11 15, 15:10-->
QUOTE(kristinukas smile.gif @ 2009 11 15, 15:10)
* tai pala, kas gi yra nsp? apsisaugojimo priemone nuo nestumo. tai ir vadinama kontracepcija.
** ir prie ko cia paleistuvyste? jeigu as negaliu naudoti nsp, tai mums isvis nesimylet blink.gif ?

* drinks_cheers.gif va čia ir nesusiveda galai.NŠP -juk apsisaugojimo priemonė.
** nu turėta omeny kad paleistuvystė-tai nesantuokiniai meilės nuotykiai,meilužiai ir meilužės mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Balanda: 15 lapkričio 2009 - 14:29
QUOTE(Balanda @ 2009 11 15, 16:27)
drinks_cheers.gif va čia ir nesusiveda galai.NŠP -juk apsisaugojimo priemonė.
** nu turėta omeny kad paleistuvystė-tai nesantuokiniai meilės nuotykiai,meilužiai ir meilužės  mirksiukas.gif


nu tarkim ziv galima pasigauti ne vien paleistuvaujant. ir prezervatyvas siuo atveju yra vienintele apsisaugojimo priemone, jeigu nenori uzkresti vyro ar zmonos.
Atsakyti
smile.gif+2009 11 15, 15:10-->
QUOTE(kristinukas smile.gif @ 2009 11 15, 15:10)
tai pala, kas gi yra nsp? apsisaugojimo priemone nuo nestumo. tai ir vadinama kontracepcija. ir prie ko cia paleistuvyste? jeigu as negaliu naudoti nsp, tai mums isvis nesimylet blink.gif ?


na, svarbu, kad pasakiau savo nuomonę....
Atsakyti
Man tai darosi aisku, kad kai kurie zmones, kurie cia komentuoja yra na ne tai kad nereligingi (no offence smile.gif ), bet tokie "alia pasidarau sau religija kokia noriu".
Kataliku Baznycia sako, kad NSP YRA VIENINTELIS MORALISKAI PATEISINAMAS KELIAS. Darykites sau is to kokia tik norit interpretacija, bet tai yra Baznycios Zodis.
Pvz.: i Katal.kunigiste pasauktas jaunuolis gal irgi nevisai lengvai susitaiko su celibato priesaku, bet jei jis nori priklausyti siam luomui, jis ji turi priimti besalygiskai (nors ir celibatas nera esmiskai svarbus kunigystei - tikrai nenustebciau jei jis butu popieziaus panaikintas). Yra vienas svarbus momentas - nuolankumas ir paklusnumas Baznyciai (tikrai ne aklas ir ne be susimastymo). Taciau kiek jis svarbus siandniniam "katalikui" tai jau kt.klausimas.
Ir kazkuria prasme, "nestokit jus i ta kunigyste, jei celibatas persunkus", yra kiti keliai Dieva garbinti savo gyvenimu, taciau ir neapsigaudinekit pries kitus, save vadindami "kunigais".
QUOTE(Balanda @ 2009 11 15, 13:27)
NŠP -juk apsisaugojimo priemonė.

Taip, NSP - padeda isvengti niestumo. Tikslas - tas pats kaip ir kontraceptiku ar przvr. Taciau priemones kitokios, jos yra teigiancios gyvybe, atviros Dievo kurimui, pripazistancios moters ir vyro oruma ir t.t. ir pan... Kiek kam tai svarbu - jau asmn reikalas mirksiukas.gif

Ir dar, cia ne vienai uzkliuna tas vaiku skaicius pas besinaudojancias NSP. Siaip tai NSP patikimumas virsija visas tabletytes ir gumytes, taip kad sitas "kozeris" man visai nesuvokiamas. tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gelyteee: 16 lapkričio 2009 - 17:14
QUOTE(Gelyteee @ 2009 11 16, 17:10)
Man tai darosi aisku, kad kai kurie zmones, kurie cia komentuoja yra na ne tai kad nereligingi (no offence smile.gif ), bet tokie "alia pasidarau sau religija kokia noriu".
Kataliku Baznycia sako, kad NSP  YRA VIENINTELIS MORALISKAI PATEISINAMAS KELIAS. Darykites sau is to kokia tik norit interpretacija, bet tai yra Baznycios Zodis.



Yra du skirtingi dalykai: priklausyti kokiai nors religijai ir būti tikinčiu. Tam, kad būtum tikinčiu, kokia nors religija nėra būtina.
Aišku, jeigu pasirinkai religiją, tada tenka laikytis jos nustatytų taisyklių.

Gelyteee, moterų vaisingumas labai skiriasi. Yra moterų, kurios gali pastoti tik vieną ar dvi dienas per mėnesį, bet yra ir tokių, kaip aš, kurioms tik mmm dienos yra nevaisingos. Todėl ne visiems gali siūlyti NŠP. Jei tu planuoji gimdyti tiek, kiek Dievulis duos, tai tavo pasirinkimas. 4u.gif Aišku, yra ir tokių, kurios apkritai labai sunkiai pastoja. Tada NŠP, aišku, kad joms tinka... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 11 16, 16:46)
Yra du skirtingi dalykai: priklausyti kokiai nors religijai ir būti tikinčiu. Tam, kad būtum tikinčiu, kokia nors religija nėra būtina.
Aišku, jeigu pasirinkai religiją, tada tenka laikytis jos nustatytų taisyklių.

Gelyteee, moterų vaisingumas labai skiriasi. Yra moterų, kurios gali pastoti tik vieną ar dvi dienas per mėnesį, bet yra ir tokių, kaip aš, kurioms tik mmm dienos yra nevaisingos. Todėl ne visiems gali siūlyti NŠP.

tai matai, Vaizgante, netikinciuju tai turbut isvis nera, visi kaip susitare tvirtina, kad "tikiu i kazka Auksciau". Beda prasideda tada, kai ta tikejima reikia "ideti i praktika", ji perverst is idejos i gyvenimo buda. Apie tokius idej`istus as ir kalbejau. Kadangi, kaip supratau, sioj temoj ejo kalba apie Kataliku tikejima ir prezvt, tai bent jau maniau, kad dauguma pasisakanciu save laiko katalikais. O gal idej`istais? g.gif

Suprantu, kad vaisingumas pas kiekv.kitoks. Bet KIEVIENOS MOTERS KIAUSIALASTE yra gyvybinga 1 kart i cikla 12-24 valandu. Moteris isvis yra pats nevaisingiausias sutverimas zemej. tongue.gif Gal Tu turi omeny, snekedama apie savo cikla, kad jis labai nereguliarus arba Tau tiesiog lb.sunku "pagauti" savo ovuliacija? Bet ir tai, cia nera NSP netinkamumo priezastys. Yra gausu NSP konsultantu, kurie padeda tokioms poroms ir jas apmoko.
Va kol kas NSP tinkamumas man neatsakytas ligu atveju (ZIV, HepB ir t.t.)... Cia tai silpna vieta. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Gelyteee @ 2009 11 16, 18:25)
tai matai, Vaizgante, netikinciuju tai turbut isvis nera, visi kaip susitare tvirtina, kad "tikiu i kazka Auksciau". Beda prasideda tada, kai ta tikejima reikia "ideti i praktika", ji perverst is idejos i gyvenimo buda. Apie tokius idej`istus as ir kalbejau. Kadangi, kaip supratau, sioj temoj ejo kalba apie Kataliku tikejima ir prezvt, tai bent jau maniau, kad dauguma pasisakanciu save laiko katalikais. O gal idej`istais?  g.gif

Suprantu, kad vaisingumas pas kiekv.kitoks. Bet KIEVIENOS MOTERS KIAUSIALASTE yra gyvybinga 1 kart i cikla 12-24 valandu. Moteris isvis yra pats nevaisingiausias sutverimas zemej.  tongue.gif Gal Tu turi omeny, snekedama apie savo cikla, kad jis labai nereguliarus arba Tau tiesiog lb.sunku "pagauti" savo ovuliacija? Bet ir tai, cia nera NSP netinkamumo priezastys. Yra gausu NSP konsultantu, kurie padeda tokioms poroms ir jas apmoko.
Va kol kas NSP tinkamumas man neatsakytas ligu atveju (ZIV, HepB ir t.t.)... Cia tai silpna vieta.  rolleyes.gif


Na, kadangi esu krikštyta katalikų bažnyčioje bei priėmus pirmąją komuniją bei sutvirtinimo sakramentą, turėčiau laikyti save katalike, tačiau visa tai buvo padaryta mano tėvų valia. Užaugus pasirinkau savo kelią, kuris yra tolokai nuo katalikybės.

Norėčiau tavęs paklausti, kaip tu paaiškintum tokį faktą, kad aš su dukra pastojau 6-ą ciklo dieną? Teoriškai jūs, kurios naudojat NŠP, tokią dieną ramiai mylitės. (Kadangi tai jau buvo 7-as mano nėštumas, man nereikėjo jokių nėštumo testų- ketvirtą dieną po pasimylėjimo pradėjo lašėti priešpienis, todėl dėl dienos esu 100 proc įsitikinus.)
Mano ciklas visą gyvenimą yra kaip laikrodukas.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 11 16, 19:03)
Norėčiau tavęs paklausti, kaip tu paaiškintum tokį faktą, kad aš su dukra pastojau 6-ą ciklo dieną? Teoriškai jūs, kurios naudojat NŠP, tokią dieną ramiai mylitės.

Jei vyro spermatozoidai pakankamai gyvybingi (nors dabar teigiama, kad daugumos pusgyviai nuo šiuolaikinio gyvenimo būdo) ir tavo organizmas gamina pakankamai gleivių, 6-ta diena puikiai tinka. Jei ciklas trumpas, o menėsinės ilgos, tai pastot galima ir per mėnesines, net tik iškart po jų.
Atsakyti