Įkraunama...
Įkraunama...

Gražios mintys apie vaikus

VAIKELIS TAVO

KODĖL NELEIDAI PAMATYT SAULYTĖS?
IR ATSITŪPT PRIE SKRUZDĖLYTĖS,
KODĖL NESKINSIU AŠ ŽIEDŲ,
NEPINSIU VAINIKĖLIO?
NEKRYKŠTAUSIU VAIKŲ BŪRY
IR NEDAINUOSIU LĖLEI?
KODĖL NELEIDAI MAN PRAVIRKTI?
KODĖL DAINELĘ, JUOKĄ NUŽUDEI?
KAM PAŠAUKEI TU JUDOĄ MIRTĮ?
KODĖL PATI NEPRAVIRKAI?
KODĖL?
JUK AŠ VAIKELIS TAVO...

AŠ BŪČIAU GLOSTĘS TAVO PLAUKUS
TAU AŠARYTĘ BŪČIAU BRAUKĘS.
O GEROS GEROS TAVO RANKOS -
PRIE JŲ AŠ BŪČIAU PRISIGLAUDĘS.
DŽAUGSME IR LIŪDESY - ABU.
ARGI VIENAI TAU NEBAISU?
KODĖL?
JUK AŠ VAIKELIS TAVO...

AŠ ATEINU, MAMYT, O TU NELAUKI,
VERKI, PYKSTI IR KANKINIES,
TAI KAM REIKĖJO, MAMA, MANE ŠAUKTI?!
JEIGU JAU TROKŠTI MAN MIRTIES.
KODĖL, MAMYT, MANĘS NENORI?
KODĖL, AŠ TAU NAŠTA SUNKI?
KODĖL ŠIOJ AŠARŲ PAKALNĖJ
TU MANO ŠAUKSMO NEGIRDI?
Atsakyti
DEŠIMT PRIEŽASČIŲ TURĖTI DAR VIENĄ VAIKĄ /By Steve Mosher/

PIRMOJI PRIEŽASTIS: Turėk dar vieną vaiką, kad bendrai su Dievu kurtum nemirtingą sielą.
Tėvams yra duota neįtikėtina galmybė padėti Dievui kuriant nemirtingą sielą. Kaip sakė kardinolas Juozapas Mindszenty, net angelai negavo tokios Dievo malonės. ,,Svarbiausias asmuo žemėje yra motina. Ji negali savintis garbės pastačiusi Notre Dame katedrą. Bet jai ir nereikia. Ji pastatė kažką žymiai didingesnio už bet kokią katedrą - nemirtingos sielos buveinę, mažutį tobulą jos kūdikio kūnelį... Net angelai negavo tokios malonės! Kas yra garbingiau už šita - būti motina."

ANTROJI PRIEŽASTIS: Turėk dar vieną vaiką, kad džiaugsmas pripildytų tavo gyvenimą.
Nėra džiaugsmo panašaus į džiaugsmą, kai dar vienas vaikas pakviečiamas į tavo gyvenimą. Tu stebėsiesi, kaip formuojasi tavo mažiukė ir kaip tu greit ją pamilsti. Tu žavėsiesi net mažiausiu jos pasireiškimu. Jos plaukų spalva, nosiukės pavidalas, patraukli šypsenėle suteiks nepertraukiamas laimingas kalbas tavo šeimoje.
Vaiko gimimas suriš tave su Dievu pagarbiu dėkingumu žymiai tampriau, nei anksčiau. ,,Ji buvo didžiausias stebuklas, kada nors įvykęs mano gyvenime" rašė Whittaker Chambers kūrinyje Witness apie savo naująją dukrelę. Tas pats įvyksta ir daugeliui iš mūsų.
,,Aš maniau, kad vieną dieną tapsiu žymia menininke ir kursiu didžius meno kūrinius.
Vietoj to Dievas padarė mane motina ir mano vaikai yra Jo šedevras.
Jų gyvenimų dizainas tęsis po manęs. Kas liks nutapyta ant jų širdžių, tęsis amžinybėje." Anonimas

TREČIOJI PRIEŽASTIS: Turėk dar vieną vaiką, kad augtum šventume ir dorybėse.
Sukūrusiems šeimas per vaikus Dievas padeda augti šventume ir dorybėse. Vaikai mokina savo tėvus kantrybės, ištvermės, labdaros ir nusižeminimo. Jie suteikia tėvams galimybę praktikuoti kūno ir sielos gailestingumo darbus. Jie ateina į pasaulį nuogi ir mes juos aprengiame, alkani ir pamaitiname juos. Ištrokšta ir paduodame atsigerti. Visus tuos darbus mes įpareigoti daryti ,,mažiausiems mūsų broliams", o pirmiausia savo nuosaviems vaikams. Šv. Kotryna Sienietė kartą turėjo viziją, kurioje Dievas pakvietė ją į patalpą, prikrautą visokiausių kryžių ir pasakė išsirinkti vieną iš jų. Šv. Kotryna išsirinko patį didžiausią ir sunkiausią kryžių. Bet Viešpats tarė, kad tai ne jai. Tas kryžius skirtas gausių šeimų tėvams.
,,Marija pagimdė savo pirmagimį sūnų, suvystė jį vystyklais" Lk.2,7

KETVIRTOJI PRIEŽASTIS: Turėdami dar vieną vaiką padėsite užbaigti abortų darymą.
Kai jauna moteris paklausė motiną Teresę iš Kalkutos kokiu būdu geriausia dirbti gyvybės darbą, ji pabrėžtinai atsakė: ,,Turėk gausią šeimą. Tai geriausias būdas užbaigti abortus!"
Kaip nesunku suprasti šį darbą. Kai vaikai tampa retenybe dėl išplėtotos kontracepcijos, sterilizacijos ir abortų, visi visuomenės segmentai tampa vis mažiau ir mažiau pažįstami su džiaugsmo ir vilties jausmu, kurį gali duoti tik kūdikiai ir vaikai. Tokiame klimate kontracepcija ir abortai palaiko patys save, nes augantis savanaudiškumas ir toliau mažina vaikų skaičių.
Turėdamas dar vieną vaiką, dar kartą parodysi visam pasauliui, kad vaikai yra didžiausia Dievo dovana. ,,Vaikai pastato šeimos ir visuomenės gyvenimą", kaip sakė popiežius Jonas Paulius II. ,,Vaikas tampa dovana savo broliams ir seserims, tėvams ir visai šeimai. Visas gyvenimas virsta dovana kiekvienam žmogui, kuris davė gyvenimą kitam."
Kuo bus daugiau visuomenėje vaikų, tuo visuomenė labiau bus už gyvybę ir tuo lengviau bus iš jos pašalinti didįjį abortų blogį visiems laikams.
,,Rinkis gyvenimą, kad tu ir tavo palikuonys būtumėte gyvi." Įst.30,19

PENKTOJI PRIEŽASTIS A: Turėk dar vieną vaiką, kad tavo sūnūs turėtų brolių, o dukros seserų. Tokie vaikai anksti išmoksta dalintis. Jie išmoksta pasirūpinti pirma kito reikmėmis nei savo. Ryšys susiformuojantis tarp brolių ir seserų trunka visą gyvenimą ir būna tampresnis, nei tarp artimiausių draugų.
,,Kaip malonu ir kaip miela broliams gyventi vienybėj." Ps.132,1
PENKTOJI PRIEŽASTIS B: Turėk dar vieną vaiką, kad tavo sūnūs turėtų seseris ir dukros turėtų brolių. Berniukai, kurie turi seserų, išmoksta kilnaus elgesio su moterimis. Išmoksta vertinti kitas mergaites ir moteris su pagarba, kaip elgiasi su savo seserimis. Mergaitės, kurios turi brolius, išmoksta vyro ir moters papildomumo, nes abu yra sukurti į Dievo paveikslą ir panašumą.
,,Meilė prasideda namuose pasirūpinant pačiais artimiausiais." Motina Teresė.

ŠEŠTOJI PRIEŽASTIS : Turėk dar vieną vaiką, kad tu (ir tavo tėvai) nebūtų vieniši senatvėje. Žmonėms, turintiems vaikų nereikia ieškotis svetimųjų, kad jais pasirūpintų senatvėje. Vaikai taip pat taps tėvais tavo anūkų. O anūkai atneša džiaugsmą, laimę ir juoką, tuo suteikdami gerą nakties miegą.
,,Anūkai yra senųjų vainikas, o vaikų pasididžiavimas – jų tėvai" Pat.17,6

SEPTINTOJI PRIEŽASTIS Turėk dar vieną vaiką, nes žmonės yra didžiausias mūsų išteklius. Žmonija yra palaiminta intelekto ir laisvos valios dovanomis. Tai yra žmogaus genialumas, kuris išsprendžia pasitaikančias problemas. Žmonės be vaikų turi atsiminti, kad tai bus kažkieno vaikas, kuris taps daktaru ir atliks jų gyvybę gelbstinčias operacijas. Dar kažkieno vaikas taps gaisrininku, kuris išgelbės jų namą. Dar kurio kito vaikas taps kelių inžinieriumi.
,,Kaip gali būti per daug vaikų? Tai tas pats, kad sakyti čia yra per daug gėlių". Motina Teresė.

AŠTUNTOJI PRIEŽASTIS: Turėk dar vieną vaiką, kad pagelbėtum ekonomikai. Šeimos su vaikais yra kuras ekonomikai, kai pirks namus ir automobilius, ir aukštąjį išsilavinimą. Be ateinančios jaunosios darbo jėgos socialinio aprūpinimo sistema žlugs. (Lietuvoje jau žlunga). Be vaikų, lankysiančių mokyklą, mokytojai liks bedarbiai. Daug pramonės, pradedant greito maisto restoranais iki žaislų parduotuvių, atsidurs sunkumuose, ypač ta, kuri surišta su vaikais. Pagaliau ištisa ekonomika žlugs.
,,Tavoji žmona - kaip vyno medis derlingas - apie namų židinį suksis, vaikai - kaip jaunos alyvų šakelės - susės aplink stalą. Matai, koks laimingas tas vyras, kuris Viešpaties bijo!" Ps. 127,3-4.

DEVINTOJI PRIEŽASTIS: Turėk dar vieną vaiką, pasipriešindamas globalinei depopuliacijai. Kiekvienas keliaudamas nuo šalies pakraščio iki pakraščio matys tuščius plotus, ir sužinos, kad šalis nėra perpildyta. Yra faktas, kad viso pasaulio žmonės gali gyventi Teksaso valstijoje su atskiru namu ir fasadiniu bei vidiniu kiemu.
Vaisingumo koeficientas visur mažėja. Pasaulio populiacija niekada nepadvigubės. Jei dabartinės tendencijos išliks, pasaulis populiacijos piką pasieks šio amžiaus viduryje ir po to prasidės demografinis kritimas.
Mūsų ilgalaikės problemos yra ne per daug vaikų, bet per mažai vaikų. Turėjimas dar vieno vaiko padės artėjančiai populiacijos implozijai (antisprogimui).
,,Būkite vaisingi ir dauginkitės, pripildykite žemę" Pr.1,28

DEŠIMTOJI PRIEŽASTIS: Turėjimas dar vieno vaiko padės užpildyti dangų. Vaikas, kurį tu ir tavo sutuoktinė malonėjo priimti iš Dievo buvo sukurtas, kad vėl būtų Jam grąžintas po meilės, tarnybos ir klusnumo žemėje gyvenimo į amžinybę pas Dievą į Dangų.
Pats mūsų Viešpats yra sakęs, kad danguje yra daug buveinių nemirtingoms sieloms. Danguje nėra žmonių pertekliaus problemos!
,,Mano Tėvo namuose daug buveinių." Jn.14,2
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pingvinukas: 04 birželio 2006 - 11:37
MANO KŪDIKIUI

Aš laukiau tavęs daugel metų,
Ir štai tu čia.
Mano širdies dalelė,
Tokia maža smiltelė
Prie didelio akmens.
Pasodinau tave žalią medį
Mamos širdy…
Mus apvijai šakelėm
Tokioj mažoj širdelėj,
Trys sielos ten gyvens.

Autorius

Ruslanas Simonaitis
Atsakyti
kiek graziu eiliu vienoje vietoje wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Vienos mamos bučiuoja, kitos bara, bet meilė vienoda visų. O daugelis motinų ir bara bučiuodamos. wub.gif wub.gif wub.gif
/P. Buck/
Atsakyti
Vaikai prideda mums gyvenimo rūpesčių, bet jų dėka mirtis mums neatrodo tokia baisi. - [F.Bekonas]

Jei vaikui duodamas žaislas, kurio stebuklingumo savo menku proteliu jis nesugeba įvertinti, kurio gražumo savo dar pusiau teprasivėrusiomis akimis negali įžvelgti, tai, užsispyręs, jis tą žaislą sulaužo; jei jis apatiškas - numeta ir nužingsniuoja pas sau lygius draugus. - [O.Vaildas]

.........Man patinka vaikai. Jie mane pažadina. Gali klajot kažkur painiuose minčių gniaužtuose, o prabėgęs vaikas skardžiu šūksmu vienu ypu tave grąžina čia. Gera, kai pro šalį praeina vaikas. Būtų gera, jei mokėčiau pamatyti vaiką kiekviename žmoguje – pasaulio grožis slypi vaikuose. Jis būtų gražus, jei aplink matyčiau vien vaikus. Vaiko akimis...

Atsakyti
Dite, labai gražūs žodžiai wub.gif wub.gif wub.gif Ačiū mirksiukas.gif
Atsakyti
Dar kelis radau 4u.gif

„Kiekvienas vaikas yra nepakartojama kūrybinė laboratorija su nežabota fantazija, kurios skrydis beribis ir nesuvaldomas“ (K. Čiukovskis).

„Kiekvienas vaikas iš dalies yra genijus, o kiekvienas genijus - iš dalies vaikas“ (Artūras Šopenhaueris).

"Galvoti apie taiką, vadinasi, galvoti apie vaikus."
Atsakyti
Dešimt vaiko įsakymų tėvams smile.gif

1. Mano rankos dar mažos: būkit geri, nelaukite, kad aš gerai pasikločiau lovą, nupieščiau piešinį . Mano kojos dar trumpos: eikit lėčiau, kad aš suspėčiau.

2. Mano akys dar nematė tiek pasaulio, kiek jūsų: būkit geri, leiskite man pamažu jį ištirti; neverskite manęs, kai tai nebūtina.

3. Namų ruoša niekur nedings; būkit geri, skirkit man laiko paaiškinti apie šį nuostabų pasaulį ir darykit tai su noru.

4. Aš esu jautri! Būkite atidūs mano poreikiams; nesikabinėkite prie manęs visą dieną. Elkitės su manimi taip, kaip norėtumėte, kad su jumis būtų elgiamasi.

5. Aš esu ypatinga dovana! Saugokite mane, reikalaukite iš manęs atsakomybės už savo veiksmus, duokite nurodymų, kaip reikia gyventi, ir drauskite mane su ypatinga meile.

6. Man reikia paramos, kad galėčiau augti. Būkit geri, neskubėkite kritikuoti. Jūs galite kritikuoti veiksmus, kuriuos aš darau ne taip, bet ne mane.

7. Duokite man laisvę pačiam spręsti. Leiskite man suklysti, kad galėčiau pasimokyti iš savo klaidų. Taip aš išmoksiu apsispręsti, kai iš manęs pareikalaus gyvenimas.

8. Būkite geri, neatlikite už mane to, ką aš turiu padaryti pati. Tai priverčia mane jausti, kad mano pastangos neatitinka jūsų lūkesčių.

9. Nebijokite išvykti savaitgaliui abu kartu. Vaikams taip reikia "atostogų" be tėvų. Be to, tai yra puikiausias būdas įrodyti, kad jūsų santuoka yra nuostabi.

10. Būkite man dvasinis vadovas. Išmokykite mane tikrų vertybių namuose ir rodykite man gerą pavyzdį, kuriuo galėčiau sekti.

Šitą radau SM mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano mažas žmogau,
Mano saulės zuikeli,
Be tavęs negaliu
Ir mama nebegali.

Kaspinėliai baltučiai,
Šortukai gėlėti,
Mano mažas žmogau,
Kaip tavęs nemylėti

Tavo aukso plaukai
Saulės spindulius žeria,
Mano mažas žmogau,
Mano lauko gėlele,

Šypsenėlė šilkinė,
Skruostukai įkaitę,
Kaip tavęs nemylėti,
Mano aukso mergaite.

Mano mažas žmogau,
Mano sielos dalele,
Be tavęs negaliu
Ir mama nebegali.

wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif Šitą radau SM 4u.gif
Atsakyti
Tau, vaikeli, dovanojam
mes ramunių pievą,
garbanotą debesėlį
ir švelniausią vėją.

Tavo šypsena tyra
Šviečia mums kaip saulė.
Tu brangiausias mums esi visame pasauly!

********************************************************************

Meiliai šypsosi saulutė
skleidžias mėlyna žibutė,
čiulba linksmas vyturys,
džiaugsmas beldžias į duris:
šiandien krikštytas, vaikeli,
tavęs laukia ilgas kelias.
Kai paaugsi, sutvirtėsi
ir tėveliams tu padėsi...

********************************************************************

Viltie žemelės,
dar nemoki nieko, nieko,
Dar tau pačiam be galo reikia
Rūpesčio visų.
Mirksės žvaigždelės,
Augsi tu iš lėto
Ir mokysies
Šito pasaulio paslapčių.
Mielas vaikeli, greitai suprasi,
Koks grumstelis kietas,
Bet krikšto angelas
budės šalia žingsnelių netvirtų.
Gal tau pavyks suprasti,
Kaip gyvenimas sudėtas,
Ir rast saulėtą krantą,
Kupiną šviesių dienų.

********************************************************************

Dovanojam Tau dvylika žodžių. Priimk juos, išdėliok aplink save kaip brangiausius Tavo širdelei žaislus, o kai užaugsi pajusk, suprask…
Tegu tampa jie Tavo Gyvenimu, Tavo Malda…
...Siela… Jausmas… Tyrumas… Meilė… Žodis… Pagarba… Išmintis… Prasmė… Tikėjimas… Grožis… Džiaugsmas… Gėris…

********************************************************************

Laiškas tėveliams, sesutei, broliukui, seneliams, tetoms ir dėdėms, visiems, kurie mane pažįsta
Aš esu! Jūsų Meilės Gyveniman pakviesta, širdimi ir sąžine palaiminta, Jūsų raukšlėm išsaugota, šypsena pakylėta… Auginkit mane! Auginkit mane tokią, kad vėjai nurimtų, kad saulė spindėtų ir debesys jos neuždengtų. Teisingą auginkit. Švelniausiai migdykit ir bauskit skaudžiausiai. Taip lengva ir paprasta viskas. Užaugsiu. O jei neužaugsiu auginkit dar kartą.

********************************************************************

Visus šituos žodžius radau SM ax.gif 4u.gif wub.gif
Atsakyti
"Leiskite vaikystei subręsti vaikystėje"

Ž. Ž. Ruso wub.gif wub.gif

Atsakyti