Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip apsaugoti kūdikį, kai mama sirguliuoja?

Savaitgalį užpuolė baisi sloga. Ir gerklę paperšti...
2.gif maitinu daugiausia pati. Jis dar tfu tfu tfu nešniurkščioja, bet bijau, kad nuo manęs labai greit irgi gali kvarabą pasigauti.
Gal galit ką patart ar savo patirtim pasidalinti.
Vaistinėj davė kažkokių lašų į nosį, profilaktiškai geriu paracetamolį ir maitinu su respiratorium rolleyes.gif
Atsakyti
Viską darai teisingai tik nelabai suprantu kaip čia paracetamolis profilaktiškai g.gif ? Geriau profilaktiškai pagerk ežuolės arbatos, pasidaryk inhaliacijų su eukalipto aliejumi. Sėkmės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Indrijana: 24 spalio 2005 - 10:28
Paracetamolį profilaktiškai geriu, nes lyg truputį temperatūros jaučiu. Bet ar turiu jos, negaliu tiksliai pasakyti, nes prie krūtų dabar ji šiaip ar taip aukųtesnė, o kirkšnyje niekaip nepavyksta išmatuoti, neprikyla nė normali kūno... ax.gif
Atsakyti
Na jei truputėlį tik temperatūros tai manau paracetamolio tikrai nereikia.
Atsakyti
4u.gif as pati maitinu kudiki ir neseniai sirguliavau, tai vaistineje nusipirk influcida sau, o vaikui aflubina duosi tik profilaktiskai. pagerejimas akyse matosi!!!! biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgutiene @ 2005 10 24, 11:44)
4u.gif as pati maitinu kudiki ir neseniai sirguliavau, tai vaistineje nusipirk influcida sau, o vaikui aflubina duosi tik profilaktiskai. pagerejimas akyse matosi!!!! biggrin.gif  thumbup.gif

aha! man irgi vaistinėj davė influcido, kas valandą gert liepė. gali būti taip dažnai ? o mažiui be gydyttojo nieko neduodu.
Atsakyti
man gydytojas sake, apsirgus ar apsislogavus namiskiams be kitokio gydymo, dar nusipirkti vaistinej vienkartiniu kaukiu, ir prie vaiko eiti tik su jomis, kad neapkrest ax.gif
Atsakyti
As irgi turejau nerealia sloga ir kol kas viena karta buvau virusa kazkoki pasigavusi, kad temperatura apie 39 buvo. Geriau paracetamoli ir dar antibijotikus gydytoja israse (tipo vieninteliu, kurie nekenkia vaikui ). Gydziausi 5 dienas ir jokiu kaukiu nesidejau, bet prie vaiko taip ir neprikibo niekas. Aisku reiktu tris kartus nusispjaut rolleyes.gif Vaikuti saugo mamos pienelyje esancios medziagos. Taip jis gauna atsparuma.
Mane labiau domintu klausimas: kaip stiprinti zindyves imuniteta? Pas mane imuniteto nerasta, nes pastoviai vis kas nors prikimba. Gal kas zino kokiu budu?
Atsakyti
As irgi siuo metu sirguliuoju, o dukrytei 1.5 men. maitinu pati. labai bijau, akd neapresciau. mane tai nuolat rudens-ziemos metu gerkle kankina ir tada buna uzdegimine temperatura. visai ne kaip jauciuosi. o mazoji irgi siek tiek pakosti ir paciaudi, dar snargliukas kazkur labai giliai tuno, tad gaunasi sioks toks gargaliavimas, kai pradeda greitai kvepuoti.
maitinu be kaukes. pati purskiuosi i gerkle homeopatinius purskalaus, geriu daug arbatu, tarp ju ir n uo persalimo, skalauju gerkle ir pakaitinu kojas su druska. va toks mano gydymasis.
Atsakyti
As kai sirguliavau vaikui profilaktiskai tepiau gerklyte ir padukus su tepaliuku Resorbane, i nosyte purskiau homeopatinius lasiukus kudikiams. Drekina nosies gleivine. Pati geriau daug avieciu, gripolio arbatu. Valgiau daug medaus. Geriau eziuoles ekstrakta, skalavau gerkle druska, mirkiau kojas, dejau kompresus ant kaklo...

Mazylis nesusirgo, o as per savaite pasveikau
Atsakyti
www.drnona.com
As vartoju sios firmos produkcija ir siemet pirmi metai kai kol kas apsiejom be jokiu vaistu.Jei idomu bus,galesiu parasyt ir daugiau.
Atsakyti
As issigydziau sloga per tris dienas, bet dejau visas imanomas pastangas ir aciu Dievui neuzkreciau savo dukrytes. Kadangi pati maitinu, tai su vaistais nelabai gali juokauti. Siaip gydytojai sako, kad mamos pienu maitinamas kudikis dazniausiai neuzsikrecia nuo mamos. Butinai reikia kuo maziau glaustytis prie vaiko ir, kad ir kaip juokingai atrodytu, vaikscioti uzsidejus chirurgini raisti blush2.gif . Vaistinese yra toks "Eucabal - balsam S" (kaina apie 14lt), jis tinka inhaliacijoms - nerealiai padeda nuo slogos. Dar geriau "Cinnabsin" (homeopatinis vaistas), o nuo gerkles "Isla Moos" augalines tabletas. O vaikui profilaktiskai sudaviau puse "Oscillococcinum" (homeopatinis vaistas) ir viena karta dienoj purskiau i nosi "Euphordium compositum" (homeopatinis vaistas), nors gydytoja parekomendavo vaikui lasinti "Vibrocil", bet man pasirode keista tai, kad anotacijoje parasyta jog jis netinka maitinancioms mamoms, tai kaip toks vaistas gali tikti kudikiams unsure.gif ? Vakarais mirkiau kojas druskos tirpale ir dejau karstas bulves ant nosies. Rezultatas stebetinas - 3 dienos ir slogos kaip nebuve, nors siaip visa gyvenima minimum pora savaiciu trukdavo... biggrin.gif
Atsakyti