mesos suktinukai
500gr nugarines ( as naudoju kiaulienos, ypac danar maximoj akcija
125gr riekelemis supjaustytos rukytos sonines
1 didele morka, aliejaus apkepti
padazui
1 svogunas
1 morka
100ml vandens
200ml grietineles (kuo daugiau grietineles tuo saldesnes morkytes ir mesa)
druska
juodieji pipirai
mes supjaustome gabaleliais, ir padeje i maiseli plonai ismusame. morka supjaustome siaudeliais ir pakepiname aliejuje. i kievkiena mesos gabaliuka dedame sonine ir morka, susukame ir sutvirtiname smeigtukais. suktinukus apkepame ir tankia sudedame i nedideli puoda. aliejuje apkepame siaudeliais supjausttyta morka ir svoguna, ipilam 100ml vandens, grietinele pagardinam druska ir pipirais. padaza uzpilam ant suktinuku ir ant silpnos ugnies troskiname apie 30min. skaniausia patiekti su virtom bulvem ir raugintais agurkais
na bet si kart patiekiau su ryziais ir agurkais su grietine
vyras valgo ausis tik linksta, sveciam taip pat patinko lb
)
ziediniu kopustu apkepele
ziedinius kopustus isskirstome ziedynais apverdame 5-10min lengvai pasudytame vandenyje. 250ml kopustu nuoviro nupilame i atskira indeli, mums jo prireiks padazui. ziedinius kopustus sudedame i sviestuistepta skarda arba formeles. padazas: istirpiname svietsa 3saukstai, iberiame miltu 4 saukst. ir gerai ismaisome supilame nuovira( kur virem kopustus) grietine ( 150ml) suberiame tarkuota suri ( 100gr) ir ismaisome suberiam rukyto kumpio ar kokios kietos liesos mesytes padaza supilame i kepimo formas ir kepame 200laipsniu orkaiteje 15-20min. skanaus