LAZANIJA
PIRKAU LAKSTUS IS PARDUOTUVES JUOS PALAIKIAU 10 MIN KARSTAM VANDENY IR ISEMIAU .
PASIDARIAU BESAMELIO PADAZA.
PASIDARIAU MESISKA PADAZA (SVOGUNAI SMULKIAI SUPJ ,MORKYTES PATARKUOTOS IR VISKA PAKEPINAU ,IDEJAU POMIDORU PASTOS ,PO TO FARSA TROSKINAU KARTU IR DEJAU CIUT KETCUPO IR GRIETINES SAUKSTA )
I SKARDA SLOKSNIAVAU : MAKARONAI MESISKAS P.,MAKARONAI ,BESAMELIOP.,MAKARONAI ,MESISKAS P.,BESAMELIO P.,IR ANT VISASAUS SURIO TARKAVAU ,IR KEPIAU KOL SURIS APSKRUDO 180-190 LAIPSNIU TEMP .
MAN SKANU
Papildyta:
BULVINIAI BLYNAI SU MESA
(nors ir nekaip atrodo musu seimai skanu )
pasidariau tarkiu idejau 2kiausus ,pipiriuku,druskytes ,miltu ciut ,sumaisiau .
pasidariau farsa kaip kas meksta,ir kepiau
padazas pas mus tai buvo grybu ,bet kadangi mb lb valgyt norejo nesulauke padazo
Kas cia darosi, ar niekaip nebaigiat sudoroti senelio salcio maisto, kad nieko negaminat , atsinesiau as skaniu suktinuku.Reikes tiek sonines juosteliu, kiek noresit suktinuku ir nukaulintu vistos ketvirciu be odos, vieno ketvircio trims sonines juostelems.Vistienos nukaulinta mesyte padalinau mazdaug i tris dalis(dariau is 4 ketvirciu)tam kiekiui dejau sauksteli kmynu, 4 didokas skilteles cesnako, arb. saukteli medaus, sauksta majonezo, sauksta alyvu aliejaus, pipiru, druskos, mairuno, visa mesa ir juosteles gerai ismaisiau su isvardintais ing., uzdengiau plevele ir palikau marinuotis nakciai.Ryte gabala vistienos apsukau sonine, susmeigiau smeigtukais ir i orkaite valandziukei.
Srove..... lekstes grozis... specialia pjaustykle darzovems naudoji ar ranka istreniruota?
QUOTE(lekianti @ 2009 12 31, 16:36)
LAZANIJA
PIRKAU LAKSTUS IS PARDUOTUVES JUOS PALAIKIAU 10 MIN KARSTAM VANDENY IR ISEMIAU .
PASIDARIAU BESAMELIO PADAZA.
PASIDARIAU MESISKA PADAZA (SVOGUNAI SMULKIAI SUPJ ,MORKYTES PATARKUOTOS IR VISKA PAKEPINAU ,IDEJAU POMIDORU PASTOS ,PO TO FARSA TROSKINAU KARTU IR DEJAU CIUT KETCUPO IR GRIETINES SAUKSTA )
I SKARDA SLOKSNIAVAU : MAKARONAI MESISKAS P.,MAKARONAI ,BESAMELIOP.,MAKARONAI ,MESISKAS P.,BESAMELIO P.,IR ANT VISASAUS SURIO TARKAVAU ,IR KEPIAU KOL SURIS APSKRUDO 180-190 LAIPSNIU TEMP .
PIRKAU LAKSTUS IS PARDUOTUVES JUOS PALAIKIAU 10 MIN KARSTAM VANDENY IR ISEMIAU .
PASIDARIAU BESAMELIO PADAZA.
PASIDARIAU MESISKA PADAZA (SVOGUNAI SMULKIAI SUPJ ,MORKYTES PATARKUOTOS IR VISKA PAKEPINAU ,IDEJAU POMIDORU PASTOS ,PO TO FARSA TROSKINAU KARTU IR DEJAU CIUT KETCUPO IR GRIETINES SAUKSTA )
I SKARDA SLOKSNIAVAU : MAKARONAI MESISKAS P.,MAKARONAI ,BESAMELIOP.,MAKARONAI ,MESISKAS P.,BESAMELIO P.,IR ANT VISASAUS SURIO TARKAVAU ,IR KEPIAU KOL SURIS APSKRUDO 180-190 LAIPSNIU TEMP .
šiaip viskas skanu, bet būkit geros dėkit receptus, o ne ingredientus, nes paskui jei nori ką pasigaminti turi labai improvizuoti , va su kiniečiais vakar vargau, nes neradau nei vieno recepto su kiek ir ko dėti, ale truputis medaus, truputis sojos , kitąkart apsišauni su trupučiu , ir čia pvz aš nežinau kaip daromas bešamelio padažas, o taip užsimaniau lazanijos , reiks eit ieškot kaip jis daromas
QUOTE(Naktibalda @ 2010 01 02, 00:50)
šiaip viskas skanu, bet būkit geros dėkit receptus, o ne ingredientus, nes paskui jei nori ką pasigaminti turi labai improvizuoti , va su kiniečiais vakar vargau, nes neradau nei vieno recepto su kiek ir ko dėti, ale truputis medaus, truputis sojos , kitąkart apsišauni su trupučiu , ir čia pvz aš nežinau kaip daromas bešamelio padažas, o taip užsimaniau lazanijos , reiks eit ieškot kaip jis daromas
nera to blogo, kas neiseitu i gera... beieskant recepteliu galima rasti sau tinkamesniu variantu, lengviau improvizuoti, man patinka taip... prisiskaitau receptu ir leidziu dirbti fantazijai
QUOTE(Srove @ 2010 01 02, 00:00)
atsinesiau as skaniu suktinuku
mamamia koks grozis skamba skaniai, bus butinai isbandyta
QUOTE(mazhulinka @ 2010 01 02, 02:35)
Srove..... lekstes grozis... specialia pjaustykle darzovems naudoji ar ranka istreniruota?
Naudoju labai astru peili
QUOTE(aguonele @ 2010 01 02, 11:10)
mamamia koks grozis skamba skaniai, bus butinai isbandyta
Bandyk, bandyk, manau nenusivilsi, aciu mamamia
QUOTE(Srove @ 2010 01 02, 13:39)
Naudoju labai astru peili
o aš buvau tikra,kad pjaustyklė super
srovės peilio miklumas
Kai kurios gamina, bet totaliai nefotografuoja. Nefotografavau: kugelio širdingo {su šonine ir širdelėmis, kurių skanumą man priminė ši tema } ir kugelio egzotiškojo {su patisonais ir kaštainiais}, ir keptos anties. BET galiu juos paminėt, nes vieniems patiekalams įkvėpimas buvo IŠ ČIA, o kitų likučiai buvo išradingai suvalgyti pašildyti Antį dorojau
Anties antrokas
Reikia {dviems porcijoms}:
apelsinų sultyse marinuotos ir su kuminu trintos keptos anties likučių - rieškučių;
anties įdaro {ryžiai/morkos/svogūnai} kiek yra;
aliejaus {kepimui}
1-2 obuolių,
saujos spanguolių,
šiek tiek vandens,
1 pomidoro,
1 agurko,
druskos, grūstų pipirų, acto, aliejaus.
Antieną pasmulkinu, sumaišau su įdaru, pašildau.
Luptą obuolį ketvirčiais ir spanguoles susmulkinu kombainu su šiek tiek vandens. Aš nesaldinu, bet galima.Luptą agurką ir pomidorą supjaustau, pašlakstau actu ir aliejum, pagardinu druska ir grūstais pipirais.
Lėkštėn ir niam niam. Gaivu
Papildyta:
Ėrienos kumpis
Reikia:
Virto šalto ėrienos kumpio {viriau su jūros druska, kvapiais pipirais ir lauro lapais, dar pabaigoje dėjau čiobrelių},
makaronų { apie 1/3 pakučio},
pieno {apie 1/2 stiklinės},
druskos,
1/2 avokado,
šviežių krapų,
tarkuoto sūrio {saujos kokios},
1/2 banano,
1/2 lupto didelio agurko,
1 pomidoro,
grietinės, druskos.
Apviriau makaronus, nusunkiau. Užpyliau pieną, sudėjau šaukštuku smulkintą avokadą, patroškinau, tada subėriau krapus ir sūrį, palaikiau, kad sūris suminkštėtų.
Luptą agurką, pomidorą ir bananą supjausčiau, užpyliau grietine {nefotogeniška, bet skanu}, pabarsčiau druska. Garnyras ir salotos paruoštos
Pjausčiau kumpį, ir dėliojau. Šaltas kumpis labai tiko prie karšto garnyro.
Skanaus
Kai kurios gamina, bet totaliai nefotografuoja. Nefotografavau: kugelio širdingo {su šonine ir širdelėmis, kurių skanumą man priminė ši tema } ir kugelio egzotiškojo {su patisonais ir kaštainiais}, ir keptos anties. BET galiu juos paminėt, nes vieniems patiekalams įkvėpimas buvo IŠ ČIA, o kitų likučiai buvo išradingai suvalgyti pašildyti Antį dorojau
Anties antrokas
Reikia {dviems porcijoms}:
apelsinų sultyse marinuotos ir su kuminu trintos keptos anties likučių - rieškučių;
anties įdaro {ryžiai/morkos/svogūnai} kiek yra;
aliejaus {kepimui}
1-2 obuolių,
saujos spanguolių,
šiek tiek vandens,
1 pomidoro,
1 agurko,
druskos, grūstų pipirų, acto, aliejaus.
Antieną pasmulkinu, sumaišau su įdaru, pašildau.
Luptą obuolį ketvirčiais ir spanguoles susmulkinu kombainu su šiek tiek vandens. Aš nesaldinu, bet galima.Luptą agurką ir pomidorą supjaustau, pašlakstau actu ir aliejum, pagardinu druska ir grūstais pipirais.
Lėkštėn ir niam niam. Gaivu
Papildyta:
Ėrienos kumpis
Reikia:
Virto šalto ėrienos kumpio {viriau su jūros druska, kvapiais pipirais ir lauro lapais, dar pabaigoje dėjau čiobrelių},
makaronų { apie 1/3 pakučio},
pieno {apie 1/2 stiklinės},
druskos,
1/2 avokado,
šviežių krapų,
tarkuoto sūrio {saujos kokios},
1/2 banano,
1/2 lupto didelio agurko,
1 pomidoro,
grietinės, druskos.
Apviriau makaronus, nusunkiau. Užpyliau pieną, sudėjau šaukštuku smulkintą avokadą, patroškinau, tada subėriau krapus ir sūrį, palaikiau, kad sūris suminkštėtų.
Luptą agurką, pomidorą ir bananą supjausčiau, užpyliau grietine {nefotogeniška, bet skanu}, pabarsčiau druska. Garnyras ir salotos paruoštos
Pjausčiau kumpį, ir dėliojau. Šaltas kumpis labai tiko prie karšto garnyro.
Skanaus
QUOTE(lekianti @ 2009 12 31, 17:36)
BULVINIAI BLYNAI SU MESA
(nors ir nekaip atrodo musu seimai skanu )
dar ir kaip atrodo
QUOTE(Naktibalda @ 2010 01 02, 01:50)
šiaip viskas skanu, bet būkit geros dėkit receptus, o ne ingredientus, nes paskui jei nori ką pasigaminti turi labai improvizuoti , va su kiniečiais vakar vargau, nes neradau nei vieno recepto su kiek ir ko dėti, ale truputis medaus, truputis sojos , kitąkart apsišauni su trupučiu , ir čia pvz aš nežinau kaip daromas bešamelio padažas, o taip užsimaniau lazanijos , reiks eit ieškot kaip jis daromas
Šiaip būtų gerai šioje temoje ne tik ingredientai, receptai,bet ir pati gaminimo eiga su nuotraukomis. Tokia tvarka pamenu tikrai buvo pačiose pirmosiose temose "Receptai su nuotraukomis" .