Kadangi oras bent jau suomiams {kurie be klaustukų grilina iki -7 laipsniukų ore} grilinimui tinkamas, ištraukiu porą grilintų pietukų nuotraukų. Maistas paprastas, gardus.
Ūkiški pietūs
Grikiių košė, marinuoti burokėliai su pupelėm ir folijoje grilinta kiaulienos mentė su lauro lapais, česnakais, grūstais pipirais ir turkišku prieskoniu sumak.
Mandresni pietukai
Ant mėgstamų salotų su jogurtu guldyti grilinti, prieš tai lengvai pamarinuoti citrinos vandeny muštos kiaulienos suktinukai {viduriuky skiltelė obuolio ir kietesnio sūrio riekutė, naudojau "Džiugą"}.
Mielosios
Po eglute linkiu jums rasti pačių brangiausių dovanų:
turėti jėgų tęsti pradėtus darbus, stiprybės, svajų, naujų minčių, skambančių dainų, meilės,sveikatos, įkvėpimo kibirkštėlės ir šypsenų - šviesių, švelnių...
Su Šv. Kalėdom!
Po eglute linkiu jums rasti pačių brangiausių dovanų:
turėti jėgų tęsti pradėtus darbus, stiprybės, svajų, naujų minčių, skambančių dainų, meilės,sveikatos, įkvėpimo kibirkštėlės ir šypsenų - šviesių, švelnių...
Su Šv. Kalėdom!
QUOTE(gadget3 @ 2009 12 24, 10:38)
Kadangi oras bent jau suomiams {kurie be klaustukų grilina iki -7 laipsniukų ore} grilinimui tinkamas, ištraukiu porą grilintų pietukų nuotraukų. Maistas paprastas, gardus.
Ūkiški pietūs
Grikiių košė, marinuoti burokėliai su pupelėm ir folijoje grilinta kiaulienos mentė su lauro lapais, česnakais, grūstais pipirais ir turkišku prieskoniu sumak.
Mandresni pietukai
Ant mėgstamų salotų su jogurtu guldyti grilinti, prieš tai lengvai pamarinuoti citrinos vandeny muštos kiaulienos suktinukai {viduriuky skiltelė obuolio ir kietesnio sūrio riekutė, naudojau "Džiugą"}.
Ūkiški pietūs
Grikiių košė, marinuoti burokėliai su pupelėm ir folijoje grilinta kiaulienos mentė su lauro lapais, česnakais, grūstais pipirais ir turkišku prieskoniu sumak.
Mandresni pietukai
Ant mėgstamų salotų su jogurtu guldyti grilinti, prieš tai lengvai pamarinuoti citrinos vandeny muštos kiaulienos suktinukai {viduriuky skiltelė obuolio ir kietesnio sūrio riekutė, naudojau "Džiugą"}.
labas visom seimininkelems turiu prasyma
si rudeni kazkuriam zurnale ar TV antenoj ar Zmones buvo dizianerio A.Pogrebnojaus receptas, jautienos troskinys moliuge, gal kuri turit ? buciau laaaaaabai dekinga
p.s. buvau issiplesus ta puslapi bet jis mistiskai dingo is namu, noreciau naujiems metam pagaminti
si rudeni kazkuriam zurnale ar TV antenoj ar Zmones buvo dizianerio A.Pogrebnojaus receptas, jautienos troskinys moliuge, gal kuri turit ? buciau laaaaaabai dekinga
p.s. buvau issiplesus ta puslapi bet jis mistiskai dingo is namu, noreciau naujiems metam pagaminti
ačiū už pastebėjimus skanumų grilintų
Vakar nelijo, tai GRILINOMMMMM
Štai tokia skumbrė žolėse agurkinėse ir akmenuose bulviniuose išėjo
Reikia:
kelių šviežių skumbrių
malto lauro lapo, garstyčių grūdukų, provanso žolelių mišinio, druskos, 1-2 v.š. aliejaus {skumbrei viskas}
agurko
acto, cukraus, mineralinio vandens {2:1:30} - agurko staigiam marinavimui
jau virtų bulvių
sviestuko, pomidorų drožlių {prieskoniai tokie}
Darymas:
Skumbres išdarinėju, nuplaunu, nusausinu, įpjaunu odą keliose vietose, ištrinu visų prieskonių mišinuku, sudedu į uždaromą indą, palaistau aliejum, uždarau, padedu 1-1,5 valandos į šaldytuvą.
Susiprieskoniavusias skumbres kepti reikia grotelėse {uždaromose, taip lengviau vartyti} ant gyvos ugnies.
Kai jau skumbrė beveik iškepusi, staigiai ant sviestuko pakepinti kiek pasmulkintas virtas bulves, pabarstyti jas pomidorų drožlėmis. Palikti uždengtoje keptuvėje, kol staigiuoju būdu pasaldinsim ir paaštrinsim juostelėm pjaustytą agurką.
Mirkaliuke palaikyti agurką reikia laabai trumpai {kuo ploniau supjaustytas, tuo trumpiau}. Minučių reikalas. Traukiu lauk, dedu ant popierinio rankšluosčio, kad nutrauktų perteklių mirkaliuko.
Ir dėliojam, dėliojam.
Gardaus
Vakar nelijo, tai GRILINOMMMMM
Štai tokia skumbrė žolėse agurkinėse ir akmenuose bulviniuose išėjo
Reikia:
kelių šviežių skumbrių
malto lauro lapo, garstyčių grūdukų, provanso žolelių mišinio, druskos, 1-2 v.š. aliejaus {skumbrei viskas}
agurko
acto, cukraus, mineralinio vandens {2:1:30} - agurko staigiam marinavimui
jau virtų bulvių
sviestuko, pomidorų drožlių {prieskoniai tokie}
Darymas:
Skumbres išdarinėju, nuplaunu, nusausinu, įpjaunu odą keliose vietose, ištrinu visų prieskonių mišinuku, sudedu į uždaromą indą, palaistau aliejum, uždarau, padedu 1-1,5 valandos į šaldytuvą.
Susiprieskoniavusias skumbres kepti reikia grotelėse {uždaromose, taip lengviau vartyti} ant gyvos ugnies.
Kai jau skumbrė beveik iškepusi, staigiai ant sviestuko pakepinti kiek pasmulkintas virtas bulves, pabarstyti jas pomidorų drožlėmis. Palikti uždengtoje keptuvėje, kol staigiuoju būdu pasaldinsim ir paaštrinsim juostelėm pjaustytą agurką.
Mirkaliuke palaikyti agurką reikia laabai trumpai {kuo ploniau supjaustytas, tuo trumpiau}. Minučių reikalas. Traukiu lauk, dedu ant popierinio rankšluosčio, kad nutrauktų perteklių mirkaliuko.
Ir dėliojam, dėliojam.
Gardaus
Labas vakaras, as cia su paprastu patiekaliuku. buvo vyro uzsakymas.
Reikes:
vistos sirdeliu
vistos skilveliu
saldytu darzoviu (savo nuoziura kokiu)
svoguno
grietines
makaronu
Supjaustyta svoguna pakepame, tada dedame nuplautas jei reikia apvalytas sirdeles ir skilvelius ir savo nuoziura prieskonius ir troskiname gera pusvalandi. tada supilame norimas saldytas darzoves, jei truksta dar paprieskuoniaujam. ir troskiname dar kokias 15-20min. (priklausomai kokios darzoves).pries pabaiga idedame pora saukstu grietines.
per ta laika issiverdame pageidaujamos formos makaronus.skanaus!
P.S. siame patiekale svarbiausia kantrybe, kuo ilgiau leisite troskintis sirdelem su skilveliais tuo jie bus minkstesni ir skanesni.
Reikes:
vistos sirdeliu
vistos skilveliu
saldytu darzoviu (savo nuoziura kokiu)
svoguno
grietines
makaronu
Supjaustyta svoguna pakepame, tada dedame nuplautas jei reikia apvalytas sirdeles ir skilvelius ir savo nuoziura prieskonius ir troskiname gera pusvalandi. tada supilame norimas saldytas darzoves, jei truksta dar paprieskuoniaujam. ir troskiname dar kokias 15-20min. (priklausomai kokios darzoves).pries pabaiga idedame pora saukstu grietines.
per ta laika issiverdame pageidaujamos formos makaronus.skanaus!
P.S. siame patiekale svarbiausia kantrybe, kuo ilgiau leisite troskintis sirdelem su skilveliais tuo jie bus minkstesni ir skanesni.
Kiauliena kinietiskai
Susipjausciau kiaulieno nugarine nedideliais, ir nestorais gabaliukais, suprieskoniavau megstamais prieskoniais, ir palaikiau pusvalandi, per ta laika, issiviriau ryzius, ir pasidariau toki plakini - du kiausinio baltymai, du saukstai krakmolo ir ziubsnis druskos, ir viska isplaki iki purumo.
Tada susiruosiu padaza - 4 saukstai medaus, 16 skilteliu cesnako, 2-3 saukstai soju padazo, 6 saukstai citrinu sulciu, 4 saukstai aliejaus. Viska sudedu i keptuvele ir pakaitinu, kol issilydo medus. O paskui perkosiu per sieteli, nes as dejau smulkiai pjaustytus cesnakus, tad, kad ju neliktu teko perkosti (grustuves neturiu).
Na ir kai mesa issimarinuoja, ja sudedu i kiausinio baltymu plakini, ismaisau viska, ir dedu i ikaitinta puoda su aliejumi, ir kepu kol apskrus, o kai viskas iskepa, sudedu i keptuve mesiukus, uzpilu padaza, ir patroskinu kol uzverda padazas, ir skanaus .
Susipjausciau kiaulieno nugarine nedideliais, ir nestorais gabaliukais, suprieskoniavau megstamais prieskoniais, ir palaikiau pusvalandi, per ta laika, issiviriau ryzius, ir pasidariau toki plakini - du kiausinio baltymai, du saukstai krakmolo ir ziubsnis druskos, ir viska isplaki iki purumo.
Tada susiruosiu padaza - 4 saukstai medaus, 16 skilteliu cesnako, 2-3 saukstai soju padazo, 6 saukstai citrinu sulciu, 4 saukstai aliejaus. Viska sudedu i keptuvele ir pakaitinu, kol issilydo medus. O paskui perkosiu per sieteli, nes as dejau smulkiai pjaustytus cesnakus, tad, kad ju neliktu teko perkosti (grustuves neturiu).
Na ir kai mesa issimarinuoja, ja sudedu i kiausinio baltymu plakini, ismaisau viska, ir dedu i ikaitinta puoda su aliejumi, ir kepu kol apskrus, o kai viskas iskepa, sudedu i keptuve mesiukus, uzpilu padaza, ir patroskinu kol uzverda padazas, ir skanaus .
QUOTE(Orkinta @ 2009 12 27, 20:11)
Labas vakaras, as cia su paprastu patiekaliuku. buvo vyro uzsakymas.
kaip gardziai atrodo,megstam ir mes sirdeles ir skilvelius,tik jau reikia naujoviu su kuo juos gamint,bus puiki proga pabandyt su makaronais
QUOTE(Orkinta @ 2009 12 27, 20:11)
Labas vakaras, as cia su paprastu patiekaliuku. buvo vyro uzsakymas.
Reikes:
vistos sirdeliu
vistos skilveliu
saldytu darzoviu (savo nuoziura kokiu)
svoguno
grietines
makaronu
Supjaustyta svoguna pakepame, tada dedame nuplautas jei reikia apvalytas sirdeles ir skilvelius ir savo nuoziura prieskonius ir troskiname gera pusvalandi. tada supilame norimas saldytas darzoves, jei truksta dar paprieskuoniaujam. ir troskiname dar kokias 15-20min. (priklausomai kokios darzoves).pries pabaiga idedame pora saukstu grietines.
per ta laika issiverdame pageidaujamos formos makaronus.skanaus!
P.S. siame patiekale svarbiausia kantrybe, kuo ilgiau leisite troskintis sirdelem su skilveliais tuo jie bus minkstesni ir skanesni.
Reikes:
vistos sirdeliu
vistos skilveliu
saldytu darzoviu (savo nuoziura kokiu)
svoguno
grietines
makaronu
Supjaustyta svoguna pakepame, tada dedame nuplautas jei reikia apvalytas sirdeles ir skilvelius ir savo nuoziura prieskonius ir troskiname gera pusvalandi. tada supilame norimas saldytas darzoves, jei truksta dar paprieskuoniaujam. ir troskiname dar kokias 15-20min. (priklausomai kokios darzoves).pries pabaiga idedame pora saukstu grietines.
per ta laika issiverdame pageidaujamos formos makaronus.skanaus!
P.S. siame patiekale svarbiausia kantrybe, kuo ilgiau leisite troskintis sirdelem su skilveliais tuo jie bus minkstesni ir skanesni.
ir as sita darysiu sian.. Labai skaniai atrodo
QUOTE(kachukas @ 2009 12 29, 15:58)
ir as sita darysiu sian.. Labai skaniai atrodo
na man patinka tokie patiekalai,nes juose praktiskai nieko daryti nereikia nes po 3val prie puodo praleisti tai as nemegeja....as ir guliasa buna taip gaminu, dedu mesos gabaliukus ir patroskinus ipilu darzoves.
QUOTE(Orkinta @ 2009 12 29, 20:52)
na man patinka tokie patiekalai,nes juose praktiskai nieko daryti nereikia nes po 3val prie puodo praleisti tai as nemegeja....as ir guliasa buna taip gaminu, dedu mesos gabaliukus ir patroskinus ipilu darzoves.
aga o ir siaip sirdeles man labai patinka. Savitas skonis ir nieko ypatingo daryti nereikia..