mazhulinka, mano seima irgi megsta tokius blynelius
QUOTE(Renatina @ 2009 12 22, 16:14)
nenagrinėjau, tiesa, šio konkretaus rcepto, bet jei tešla yra lyg guminė ir kočiojama "bando grįžti", t.y. trauktis atgal, vadinasi joje per daug drėgnų ingridientų. Galbūt nesilaikėte recepto proporcijų arba naudojote didesnius kiaušinius, arba.....
Tiesa pasakius, man visada labai sudetinga laikytis recepto proporciju . Emiau paprasta 9% varske, tik buvo 200gr pakelis, tad ir miltu dejau maziau ir ~100ml vandens.
Aciu uz patarimus , tikiuosi kad kita karta viskas gausis kaip ir turetu
Be to siandien pyragas buvo dar skanesnis, negu vakar
Siandien vakarienei dariau eksperimenta, nedrasu buvo tiesiai sventiniam stalui gamint. O ir gerai, kad pasibandziau, nes kita kart zinosiu ka reik patobulint . Siaip viskas labai paprasta, svarbiausia manau meniniai sugebejimai .
Taigi, siai zuvytei reikia saldytos bemieles teslos, zuvies file, morku, svogunu ir voveraiciu, vieno kiausinio aptepimui. Pirmiausia pakepiau svogunus, morkas ir voveraites, paprieskoniavau. Paskui iskociojau tesla, pasidariau zuvies forma, tada dejau zuvies file gabala, padruskinau ir pipiriukais pabarsciau, ant zuvies dejau pakepintas morkas, svogunus ir grybukus. Ant viso to, kita toki pat teslos gabaliuka. Na ir paskui jau zaidimas su tesla, kaip ta zuvi papuost, zvynai, akyte, pelekai... cia jau kaip kas sugeba.
Dabar apie mano klaidas: zuvi reikia labai gerai nusausinti, ir teslos jokiais budais neiskociot plonai, geriau storesnius lakstus palikt. Valgyti galima tiek karsta, tiek salta, man asmeniskai salta skaniau
Taigi, siai zuvytei reikia saldytos bemieles teslos, zuvies file, morku, svogunu ir voveraiciu, vieno kiausinio aptepimui. Pirmiausia pakepiau svogunus, morkas ir voveraites, paprieskoniavau. Paskui iskociojau tesla, pasidariau zuvies forma, tada dejau zuvies file gabala, padruskinau ir pipiriukais pabarsciau, ant zuvies dejau pakepintas morkas, svogunus ir grybukus. Ant viso to, kita toki pat teslos gabaliuka. Na ir paskui jau zaidimas su tesla, kaip ta zuvi papuost, zvynai, akyte, pelekai... cia jau kaip kas sugeba.
Dabar apie mano klaidas: zuvi reikia labai gerai nusausinti, ir teslos jokiais budais neiskociot plonai, geriau storesnius lakstus palikt. Valgyti galima tiek karsta, tiek salta, man asmeniskai salta skaniau
QUOTE(miškas kvepia @ 2009 12 23, 15:13)
Ir YRA skanu
Papildyta:
PS Esprit, gražiai pažaidei su žuvimi
Artėja kulinarinių žaidimų meto kulminacija. Čia aš rimmmtu veidu {sako muoteris, kuri ką tik įkalbinėjo tėtuką, kad išimt nevirtai ančiai kaulus - mission possible}.
Sėkmės virtuvėse beigi prie stalo ir šokių/polių {aš apie antrąą dieną kokiąąą}!
QUOTE(Esprit @ 2009 12 23, 17:41)
Siandien vakarienei dariau eksperimenta
aš vakar tokias žuvytes kepiau
Tešlą dariau pati,kaip kibinams:
500g miltų,225g margarino-išminkom,tada dedam
1 didelį kiaušiniį,grietinės 100g,druskos.Palaikom 1 val šaldytuve.
Įdaras:malta pangasija + morkų,svogūnų,obuolių mišrainė(prisigaminau vasarą)
Buvo ir gražesnių žuvyčių,bet nuotraukoj tik likučiai
QUOTE(ohara @ 2009 12 23, 21:08)
sorry kad aš čia taip bet jaučiu gyvenime nesuprasiu ka gadget3 rašo... nei vienos jos frazės minties nepagaunu ir patiekalų pavadinimai nesuprantami mano galvai...
QUOTE(gadget3 @ 2009 12 23, 18:57)
Sėkmės virtuvėse beigi prie stalo ir šokių/polių {aš apie antrąą dieną kokiąąą}!
mintis galiūnė
QUOTE(ohara @ 2009 12 23, 21:08)
sorry kad aš čia taip bet jaučiu gyvenime nesuprasiu ka gadget3 rašo... nei vienos jos frazės minties nepagaunu ir patiekalų pavadinimai nesuprantami mano galvai...
o man jos postai patinka labiausiai (neskaitant postu su kullinariniais sedevrais)
QUOTE(indria @ 2009 12 24, 00:16)
o man jos postai patinka labiausiai (neskaitant postu su kullinariniais sedevrais)
Nera ko juose nesuprast
QUOTE(ohara @ 2009 12 23, 22:08)
sorry kad aš čia taip bet jaučiu gyvenime nesuprasiu ka gadget3 rašo... nei vienos jos frazės minties nepagaunu ir patiekalų pavadinimai nesuprantami mano galvai...
receptai ajskus,nuotraukos grazios o del kitu fraziu taj jei nesuprantama nebutina ju sifruoti
Graziu ir sociu Jums Kuciu