Pietukai
Vištos kepenėlės su obuoliais, svogūniukais, salierais ir paprikyte rikotoje su bulbiukais.
Reikia:
vištos kepenėlių kokio 1/2 kg
1 obuolio
2-3 skiltelių česnako
1 citrinos
bulvių
50g sviesto
2-3 svogūnų
1 saliero stiebuko
petražolės šaknies gabalaičio
1/3 raudonos paprikos
trupučio svogūno laiškų
druskos
rikotos sūrio {dėjau tiek, kie man iš 1 l pieno ir 200 ml grietinėlės išėjo}
Kepenėles nuplaunu, pamerkiu vandenuky su citrinos sultimis, metu į vandenį, kur jau verda česnako skiltelės ir obuolys, ir išverdu. BE DRUSKOS.
Galima išvirt jas iš ir vakaro, tada ir sumuštėlius sumeistraut dar išeina
Užkaičiu bulves.
Sviestelį patirpinu keptuvėj. Apkepinu smulkiai pjaustytą salierą, tada dedu svogūnus, kepinu kepinu, dedu tarkuotą petražolės šaknį, papriką, dar kepinu kepinu, pasūdau, sumetu supjaustytas kepenėles, išmaišau, suverčiu rikotą, išmaišau, dar pasūdau, palieku trioškentis ant silpnos ugnelės.
Nukaičiu ir pasviestinu bulves.
Dėlioju, barstau svogūno laiškiukais ir niammmmmmmmmmm.
Galima agurkais užsikąst.
Skanaus.
nu labai skaniai atrodo