Srove as cia,bet Tavo parasas
QUOTE(Srove @ 2009 12 17, 14:21)
o kas tos matu paprikos?
Cia nuo to saukstelio toks rausvas padaziukas gaunasi?
Cia nuo to saukstelio toks rausvas padaziukas gaunasi?
Aš manau, kad čia maltos paprikos su spausdinimo klaida
Triušio nooo, ir lašišos noooo.
Dar nooo naujo fuotuoaparato.
Atsinešu
kiaulienos kalniuką snieguotą
Reikia:
kumpinės kiaulienos su lašinuku kiek širdis geidžia Manoji geidė maždaug keptuvės {tai trims su puse porcijos}
4 bulvių
3 saliero stiebų
1/3 raudonos saldžios paprikos
1 didelio svogūno balto
1 svogūno raudono
grietinės
sviesto {kepimui}
1 baltojo ridiko
druskos, garam masala {indiškų} prieskonių
Smulkiai pjaustytus saliero stiebus pakepinti sviete, tada dėti stambia tarka tarkuotas bulves, apkepinti, berti vidutiniškai smulkiai pjaustytą baltą svogūną, PADRUSKINTI. Suberti ir kubeliais pjaustytą papriką.
Kol kepa daržovės, kitoj keptuvėj apkepti kiaulienos riekutes. Padruskinti ir pabarstyti garam masala.
Baltą ridiką sutarkuoti stambia tarka, sumaišyti su smulkiai pjaustytu raudonu svogūnu, gardinti druska ir grietine.
Kiaulienos riekutes sudėlioti ant daržovių, palikti ant silpnutės ugnies susidraugauti {kol sriuba bus suvalgyta}.
Dėlioti ir puošti žalumynais, kad būtų kaip kokia sniego nuošliauža, tik šiltutė
Man patiko švelnios mėselės su daržovėm ir aštriai ridikinių/svogūninių salotų derinys, bet KAI KURIE dar naudojo pomidorų padažą.
Skanaus.
kiaulienos kalniuką snieguotą
Reikia:
kumpinės kiaulienos su lašinuku kiek širdis geidžia Manoji geidė maždaug keptuvės {tai trims su puse porcijos}
4 bulvių
3 saliero stiebų
1/3 raudonos saldžios paprikos
1 didelio svogūno balto
1 svogūno raudono
grietinės
sviesto {kepimui}
1 baltojo ridiko
druskos, garam masala {indiškų} prieskonių
Smulkiai pjaustytus saliero stiebus pakepinti sviete, tada dėti stambia tarka tarkuotas bulves, apkepinti, berti vidutiniškai smulkiai pjaustytą baltą svogūną, PADRUSKINTI. Suberti ir kubeliais pjaustytą papriką.
Kol kepa daržovės, kitoj keptuvėj apkepti kiaulienos riekutes. Padruskinti ir pabarstyti garam masala.
Baltą ridiką sutarkuoti stambia tarka, sumaišyti su smulkiai pjaustytu raudonu svogūnu, gardinti druska ir grietine.
Kiaulienos riekutes sudėlioti ant daržovių, palikti ant silpnutės ugnies susidraugauti {kol sriuba bus suvalgyta}.
Dėlioti ir puošti žalumynais, kad būtų kaip kokia sniego nuošliauža, tik šiltutė
Man patiko švelnios mėselės su daržovėm ir aštriai ridikinių/svogūninių salotų derinys, bet KAI KURIE dar naudojo pomidorų padažą.
Skanaus.
QUOTE(aguonele @ 2009 12 17, 15:57)
Tai čia cik 3. Jumej manotia, kad sąrašiuke cik tiek pozicijų?
QUOTE(Agniska @ 2009 12 17, 14:24)
Srove as cia,bet Tavo parasas
Aha ir man patiko todel pasivogiau is kito forumo
QUOTE(gadget3 @ 2009 12 17, 19:05)
Skanu
saunuoles merginos ,kaip viskas skanu
Aviena mėtose su parmezano plutele.
Kad negaišti laiko, įjungiame orkaitę, kurį turės sušilti iki 180-200 C, pastatome keraminę kepimo formą šildyti.
1 asmeniui 2 avienos kotletai ant kauliuko (nugarinė)
Paruošiame mėsą nupjaustome plėves, riebalus. Ideale turi likti tik šonkauliuko kaulas, stuburinę dalį geriau pašalinti, ir būtinai patikrinti, ar neliko smulkių kaulo nuolaužų.
Paruošimui reikia 3 dubenėlių.
1 dubenėlis - mėtos ir česnakai.
Mėtų lapelius (apie 30-40) vnt. smulkiai sukapojame, ten pat susmulkiname 2 česnako skilteles. Įdedame druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
2 dubenėlis - sūrio ir džiūvėsėlių paniruotė.
100-120 gr. Parmezano sūrio (čia tinka ir mūsų lietuviškas Džiūgas) tarkuojame ant smulkios tarkos. Sumaišome su 100 gr. Smulkių paniravimo džiūvėsių.
3 dubenėlis kiaušinio suplaktinė (lezjonas)
3 kiaušinius kruopščiai suplakame su valgomuoju šaukštu vandens ir žiupsneliu druskos.
KEPIMAS.
Keptuvėje įkaitiname 150 gr. Tyro alyvuogių aliejaus su gabaliuku sviesto.
Kotletus įtriname mėtų-česnakų mišiniu, kad jo liktų gausiai.
Pamerkiame į lezjoną, po to į paniruotė, vėl į lezjoną, vėl į paniruotę.
Kotletus apkepame gerai įkaitintuose riebaluose apie 30 sekundžių kiekvienai pusei, kol apskrus nuostabiai auksine spalva.
Jokių būdų negalima kepti per ilgai sugadinsite švelnią paniruotę.
Apkeptus kotletus sudedate į jau įkaitusią keraminę formą.
Kepate orkaitėje 20-30 minučių.
Ištraukiate formą iš orkaitės, užklojate rankšluosčiu ir paliekate 10 minučių.
Nuostabiai prabangaus skonio mėsa.
QUOTE(Marijka @ 2009 12 18, 07:55)
atrodo labiai skaniai
as aviena galiu valgyti jei yra tik labai labai jauno gyvulelio ... siaip is tolo begu nuo jos
QUOTE(aguonele @ 2009 12 18, 11:50)
atrodo labiai skaniai
as aviena galiu valgyti jei yra tik labai labai jauno gyvulelio ... siaip is tolo begu nuo jos
as aviena galiu valgyti jei yra tik labai labai jauno gyvulelio ... siaip is tolo begu nuo jos
be reikalo.
turguje tikrai galima rasti skanios jaunos ir bekvapės avienos.
O šis receptas puikiai tinka ir kitai mėsai.
Papildyta:
QUOTE(Srove @ 2009 12 17, 14:21)
Labai skaniai ir graziai atrodo , o kas tos matu paprikos?
Cia nuo to saukstelio toks rausvas padaziukas gaunasi?
Galetum ir man atnesti, ne tik sau, tokio skanesto, atsinesu matai
Cia nuo to saukstelio toks rausvas padaziukas gaunasi?
Galetum ir man atnesti, ne tik sau, tokio skanesto, atsinesu matai
maltų turėjo būti
taip, nuo jų ir spalva tokia
QUOTE(Marijka @ 2009 12 18, 06:55)
Aviena mėtose su parmezano plutele.
Nuotraukoj tai laabai skaniai atrodo