tai ne pica o pyragas
šiaip tai turėjo būti elzaso svogūnų pyragas,bet neturėjau reikiamo kiekio svogūnų ir grietinėlės
už tad apie 0,5 kg kalakutienos faršo ir kelis pievagrybius
tešlai:
250 g miltų persijoti ir sumaišyti su
250 g varškės, įberti
druskos pagal skonį, įpilti
125 ml vandens
išminkyti tešlą ir padėti valandai į šaldytuvą
įdaras:
3 svogūnų galvos supjaustytos pusžiedžiais ir apkepintos nedideliame kiekyje
sviesto.ten pat papjausčiau ir kartu apkepinau
kelis pievagrybius ir
pora skiltelių česnako (tik nespauskit,o būtent supjaustykit).atskirai apkepinau
apie
0,4-0,5 kg neriebaus kalakutienos faršo
druska,pipirai
užpilas:
3 kiaušiniai
apie 125 ml pieno
2 v.š. grietinės
2 v.š. majonezo
4 a.š. krakmolo
druska,pipirai,džiovinos petražolės.viską gerai sumaišyti
tešlą iškočioti ant miltais pabarstyto stalo (tešla man labai patiko -minkšta,elastinga ir ne "guminė"
). iškloti formą (aš kepiau didelėje skardoje.tik nekatokit mano klaidos-neklokit po apačią kepimo popieriaus
kaip aš jį paskui krapščiau nuo to pyrago
geriau skardą patepti trupučiu aliejaus).padaryti bortelius. ant viršaus kepinti svogūnai,faršas,užpilas ir aš dar pabarsčiau rūkytos šoninės,bet man jos skonis buvo per aštrus čia
bet MB patiko ir su ja
kepti 25 min 250 C orkaitėje (man buvo baisu tokioje temperatūroje kepti,padariau 220 C- kuo puikiausiai iškepė
)
mums buvo laaaabai skanu
labai patiko tešla-visiškai be riebalu,minkšta.
šiaip originale įdaras yra vien iš daug pakepintų svogūnų ,o užpilas iš 3 kiaušinių,250 ml grietinėlės,125 ml natūralaus jogurto,3-4 a.š. krakmolo ir 100-200 g smulkiai supjastyto bekono.
rekomendoju
uz si patiekaliuka. labai skanu