Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Man tai marinuoti svogūnėliai žiauriai skanūs, ypač ant picos mmm smile.gif na ir česnakai skanūs. Negalėčiau išskirti kurie skanesni biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2009 12 10, 15:37)
Marinuotas česnakas yra kietas,kaip agurkėliai marinuoti.Aš niekur jo nededu,valgau taip,man skanu  blush2.gif

nusipirkau as ju siandien vakuotu ... bus proga isbandyti, nes siaip vis praeidavau pro sali blush2.gif parasysiu atsiliepimus rytoj mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(starbee @ 2009 12 07, 23:32)
Pamėginau iškepti žuvies pyragą (apkepą) ir nesitikėjau, kad jis bus toks skanus thumbup.gif siūlau išmėginti drinks_cheers.gif receptas paimtas iš manovirtuve.com ir dar šiek tiek pamodifikuotas  biggrin.gif


sita patiekala imu drinks_cheers.gif
Atsakyti
tai ne pica schmoll.gif tongue.gif o pyragas bigsmile.gif
user posted image
šiaip tai turėjo būti elzaso svogūnų pyragas,bet neturėjau reikiamo kiekio svogūnų ir grietinėlės doh.gif už tad apie 0,5 kg kalakutienos faršo ir kelis pievagrybius tongue.gif
tešlai:
250 g miltų persijoti ir sumaišyti su
250 g varškės, įberti
druskos pagal skonį, įpilti
125 ml vandens
išminkyti tešlą ir padėti valandai į šaldytuvą

įdaras:
3 svogūnų galvos supjaustytos pusžiedžiais ir apkepintos nedideliame kiekyje
sviesto.ten pat papjausčiau ir kartu apkepinau
kelis pievagrybius ir
pora skiltelių česnako (tik nespauskit,o būtent supjaustykit).atskirai apkepinau
apie 0,4-0,5 kg neriebaus kalakutienos faršo
druska,pipirai

užpilas:
3 kiaušiniai
apie 125 ml pieno
2 v.š. grietinės
2 v.š. majonezo
4 a.š. krakmolo
druska,pipirai,džiovinos petražolės.viską gerai sumaišyti

tešlą iškočioti ant miltais pabarstyto stalo (tešla man labai patiko -minkšta,elastinga ir ne "guminė" thumbup.gif ). iškloti formą (aš kepiau didelėje skardoje.tik nekatokit mano klaidos-neklokit po apačią kepimo popieriaus doh.gif kaip aš jį paskui krapščiau nuo to pyrago doh.gif geriau skardą patepti trupučiu aliejaus).padaryti bortelius. ant viršaus kepinti svogūnai,faršas,užpilas ir aš dar pabarsčiau rūkytos šoninės,bet man jos skonis buvo per aštrus čia g.gif bet MB patiko ir su ja tongue.gif
kepti 25 min 250 C orkaitėje (man buvo baisu tokioje temperatūroje kepti,padariau 220 C- kuo puikiausiai iškepė thumbup.gif )

mums buvo laaaabai skanu wub.gif labai patiko tešla-visiškai be riebalu,minkšta.
šiaip originale įdaras yra vien iš daug pakepintų svogūnų ,o užpilas iš 3 kiaušinių,250 ml grietinėlės,125 ml natūralaus jogurto,3-4 a.š. krakmolo ir 100-200 g smulkiai supjastyto bekono.
rekomendoju thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Larissa: 13 gruodžio 2009 - 00:21
[quote=Larissa,2009 12 13, 01:42]

šiaip tai turėjo būti elzaso svogūnų pyragas,bet neturėjau reikiamo kiekio svogūnų ir grietinėlės doh.gif už tad apie 0,5 kg kalakutienos faršo ir kelis pievagrybius tongue.gif
tešlai:
250 g miltų persijoti ir sumaišyti su
250 g varškės, įberti
druskos pagal skonį, įpilti
125 ml vandens
išminkyti tešlą ir padėti valandai į šaldytuvą

mums buvo laaaabai skanu wub.gif labai patiko tešla-visiškai be riebalu,minkšta.

Larissa, o i tesla nereikia kokiu kepimo milteliu deti? Labai gundausi ismeginti sita pyraga, nes saldytuvo turinys ir pas mane panasus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Larissa @ 2009 12 12, 23:42)
tai ne pica   schmoll.gif  tongue.gif  o pyragas  bigsmile.gif

thumbup.gif Kaip tik atrodo dar yra kalakutienos faršo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(noriu zinoti @ 2009 12 13, 14:26)
Larissa, o i tesla nereikia kokiu kepimo milteliu deti? Labai gundausi ismeginti sita pyraga, nes saldytuvo turinys ir pas mane panasus  smile.gif

recepte nebuvo,bet aš dėjau 1 nubrauktą a.š. ax.gif
beje,ir pašidytas piragas išlieka labai skanus thumbup.gif tešla nesukietėjo,ir guminė nepasidarė thumbup.gif su MB nuspręndėm,kad šis dalykas mums skanesnis už picą wub.gif bet tai,aišku,skonio reikalas
Atsakyti
QUOTE(Larissa @ 2009 12 13, 15:55)
recepte nebuvo,bet aš dėjau 1 nubrauktą a.š.  ax.gif
beje,ir pašidytas piragas išlieka labai skanus  thumbup.gif tešla nesukietėjo,ir guminė nepasidarė  thumbup.gif  su MB nuspręndėm,kad šis dalykas mums skanesnis už picą  wub.gif bet tai,aišku,skonio reikalas



Aciu uz greita atsakyma. As irgi buvau linkusi kepimo milteliu ideti del purumo, vadinasi nuomones sutapo. Tai dabar jau keliauju kepti. Esu kepusi ir Jusu obuoliu -svogunu pyraga. Labai netradicinis derinys, bet mums tikrai patiko. Tad ir si syki pasikliausiu jusu skoniu. Net neabejoju, kad irgi bus labai skanu. Aciu uz recepta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Larissa @ 2009 12 13, 14:55)
  su MB nuspręndėm,kad šis dalykas mums skanesnis už picą  wub.gif bet tai,aišku,skonio reikalas


kvailai paklausiu, na bet su kuo sitas reikalas valgomas? jei pica - pomidoru padazo ir valio, jei pyragas - atsipjovei gabaliuka ir prie kavos ax.gif kaip sita reikala valgyti? kaip pagrindini patiekala? kokio padaziuko reiktu ar ir taip skanus? blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Lizdeliai 4u.gif
Nelabai man forma gavosi blush2.gif Bet buvo skanu....
Verdame bulvės pasūdytame vandenyje ir paruošiame bulvių košę. Įdedame 1 kiaušinio trynį, įberiame 2 kupinus šaukštus miltų gerai išmaišome.Kepimo skardą ištepame riebalais, bulvių košę dedame į konditerinį švirkštą ir ant skardos formuojame lizdelius.
Įdarui apkepiname pievagrybius,svogūnus ir virtą vištieną.
Įdarą dedame į lizdelius ir kepame orkaitėje kol apskrus...galima tarkuoto sūrio užberti...

user posted image

Silkė su bulvėmis

Bulvės išverdame,Silkės filę supjaustome gabaliukais.
Paruošiame padažą:sumaišome grietinę su majonezu,įtarkuojame citrinos žievės,sutarkuojame raugintą agurką,dedame smulkintų krapų ir viską gerai išmaišome...


user posted image

Žuljenas

Reiks:
grybų,
svogūnų galvutės,
miltų,
sviesto,
grietinėlės
fermentinio sūrio,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Grybus ir svogūnus smulkiai supjaustykite, sumaišykite, pabarstykite druska ir pipirais ir pakepinkite svieste 5-7 min. Baigiant kepinti užbarstykite arbatinį šaukštelį miltų.Paruoštus grybus sudėkite į žiuljenams skirtus indelius ir užpilkite grietinėle.
Fermentinį sūrį sutarkuokite ir užbarstykite ant viršaus. Orkaitę įkaitinkite iki 150° ir kepkite, kol užsidės graži rusva plutelė rolleyes.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 12 14, 00:24)
kvailai paklausiu, na bet su kuo sitas reikalas valgomas? jei pica - pomidoru padazo ir valio, jei pyragas - atsipjovei gabaliuka ir prie kavos  ax.gif kaip sita reikala valgyti? kaip pagrindini patiekala? kokio padaziuko reiktu ar ir taip skanus?  blush2.gif  ax.gif

jokių padažų bent mums nereikėjo-jis yra ir taip pakankamai sultingas.
valgyti paprastai,kaip ir bet kokį pyragą su mėsos (žuvies,daržovių ir t.t.) įdaru - be nieko,arba su sultiniu,su arbata - kaip kam patinka mirksiukas.gif
Atsakyti
Elena kaip visada user posted image
Atsakyti