Man tai marinuoti svogūnėliai žiauriai skanūs, ypač ant picos mmm na ir česnakai skanūs. Negalėčiau išskirti kurie skanesni
QUOTE(Elena @ 2009 12 10, 15:37)
Marinuotas česnakas yra kietas,kaip agurkėliai marinuoti.Aš niekur jo nededu,valgau taip,man skanu
nusipirkau as ju siandien vakuotu ... bus proga isbandyti, nes siaip vis praeidavau pro sali parasysiu atsiliepimus rytoj
QUOTE(starbee @ 2009 12 07, 23:32)
Pamėginau iškepti žuvies pyragą (apkepą) ir nesitikėjau, kad jis bus toks skanus siūlau išmėginti receptas paimtas iš manovirtuve.com ir dar šiek tiek pamodifikuotas
sita patiekala imu
tai ne pica o pyragas
šiaip tai turėjo būti elzaso svogūnų pyragas,bet neturėjau reikiamo kiekio svogūnų ir grietinėlės už tad apie 0,5 kg kalakutienos faršo ir kelis pievagrybius
tešlai:
250 g miltų persijoti ir sumaišyti su
250 g varškės, įberti
druskos pagal skonį, įpilti
125 ml vandens
išminkyti tešlą ir padėti valandai į šaldytuvą
įdaras:
3 svogūnų galvos supjaustytos pusžiedžiais ir apkepintos nedideliame kiekyje
sviesto.ten pat papjausčiau ir kartu apkepinau
kelis pievagrybius ir
pora skiltelių česnako (tik nespauskit,o būtent supjaustykit).atskirai apkepinau
apie 0,4-0,5 kg neriebaus kalakutienos faršo
druska,pipirai
užpilas:
3 kiaušiniai
apie 125 ml pieno
2 v.š. grietinės
2 v.š. majonezo
4 a.š. krakmolo
druska,pipirai,džiovinos petražolės.viską gerai sumaišyti
tešlą iškočioti ant miltais pabarstyto stalo (tešla man labai patiko -minkšta,elastinga ir ne "guminė" ). iškloti formą (aš kepiau didelėje skardoje.tik nekatokit mano klaidos-neklokit po apačią kepimo popieriaus kaip aš jį paskui krapščiau nuo to pyrago geriau skardą patepti trupučiu aliejaus).padaryti bortelius. ant viršaus kepinti svogūnai,faršas,užpilas ir aš dar pabarsčiau rūkytos šoninės,bet man jos skonis buvo per aštrus čia bet MB patiko ir su ja
kepti 25 min 250 C orkaitėje (man buvo baisu tokioje temperatūroje kepti,padariau 220 C- kuo puikiausiai iškepė )
mums buvo laaaabai skanu labai patiko tešla-visiškai be riebalu,minkšta.
šiaip originale įdaras yra vien iš daug pakepintų svogūnų ,o užpilas iš 3 kiaušinių,250 ml grietinėlės,125 ml natūralaus jogurto,3-4 a.š. krakmolo ir 100-200 g smulkiai supjastyto bekono.
rekomendoju
šiaip tai turėjo būti elzaso svogūnų pyragas,bet neturėjau reikiamo kiekio svogūnų ir grietinėlės už tad apie 0,5 kg kalakutienos faršo ir kelis pievagrybius
tešlai:
250 g miltų persijoti ir sumaišyti su
250 g varškės, įberti
druskos pagal skonį, įpilti
125 ml vandens
išminkyti tešlą ir padėti valandai į šaldytuvą
įdaras:
3 svogūnų galvos supjaustytos pusžiedžiais ir apkepintos nedideliame kiekyje
sviesto.ten pat papjausčiau ir kartu apkepinau
kelis pievagrybius ir
pora skiltelių česnako (tik nespauskit,o būtent supjaustykit).atskirai apkepinau
apie 0,4-0,5 kg neriebaus kalakutienos faršo
druska,pipirai
užpilas:
3 kiaušiniai
apie 125 ml pieno
2 v.š. grietinės
2 v.š. majonezo
4 a.š. krakmolo
druska,pipirai,džiovinos petražolės.viską gerai sumaišyti
tešlą iškočioti ant miltais pabarstyto stalo (tešla man labai patiko -minkšta,elastinga ir ne "guminė" ). iškloti formą (aš kepiau didelėje skardoje.tik nekatokit mano klaidos-neklokit po apačią kepimo popieriaus kaip aš jį paskui krapščiau nuo to pyrago geriau skardą patepti trupučiu aliejaus).padaryti bortelius. ant viršaus kepinti svogūnai,faršas,užpilas ir aš dar pabarsčiau rūkytos šoninės,bet man jos skonis buvo per aštrus čia bet MB patiko ir su ja
kepti 25 min 250 C orkaitėje (man buvo baisu tokioje temperatūroje kepti,padariau 220 C- kuo puikiausiai iškepė )
mums buvo laaaabai skanu labai patiko tešla-visiškai be riebalu,minkšta.
šiaip originale įdaras yra vien iš daug pakepintų svogūnų ,o užpilas iš 3 kiaušinių,250 ml grietinėlės,125 ml natūralaus jogurto,3-4 a.š. krakmolo ir 100-200 g smulkiai supjastyto bekono.
rekomendoju
[quote=Larissa,2009 12 13, 01:42]
šiaip tai turėjo būti elzaso svogūnų pyragas,bet neturėjau reikiamo kiekio svogūnų ir grietinėlės už tad apie 0,5 kg kalakutienos faršo ir kelis pievagrybius
tešlai:
250 g miltų persijoti ir sumaišyti su
250 g varškės, įberti
druskos pagal skonį, įpilti
125 ml vandens
išminkyti tešlą ir padėti valandai į šaldytuvą
mums buvo laaaabai skanu labai patiko tešla-visiškai be riebalu,minkšta.
Larissa, o i tesla nereikia kokiu kepimo milteliu deti? Labai gundausi ismeginti sita pyraga, nes saldytuvo turinys ir pas mane panasus
šiaip tai turėjo būti elzaso svogūnų pyragas,bet neturėjau reikiamo kiekio svogūnų ir grietinėlės už tad apie 0,5 kg kalakutienos faršo ir kelis pievagrybius
tešlai:
250 g miltų persijoti ir sumaišyti su
250 g varškės, įberti
druskos pagal skonį, įpilti
125 ml vandens
išminkyti tešlą ir padėti valandai į šaldytuvą
mums buvo laaaabai skanu labai patiko tešla-visiškai be riebalu,minkšta.
Larissa, o i tesla nereikia kokiu kepimo milteliu deti? Labai gundausi ismeginti sita pyraga, nes saldytuvo turinys ir pas mane panasus
QUOTE(Larissa @ 2009 12 12, 23:42)
Kaip tik atrodo dar yra kalakutienos faršo
QUOTE(noriu zinoti @ 2009 12 13, 14:26)
Larissa, o i tesla nereikia kokiu kepimo milteliu deti? Labai gundausi ismeginti sita pyraga, nes saldytuvo turinys ir pas mane panasus
recepte nebuvo,bet aš dėjau 1 nubrauktą a.š.
beje,ir pašidytas piragas išlieka labai skanus tešla nesukietėjo,ir guminė nepasidarė su MB nuspręndėm,kad šis dalykas mums skanesnis už picą bet tai,aišku,skonio reikalas
QUOTE(Larissa @ 2009 12 13, 15:55)
recepte nebuvo,bet aš dėjau 1 nubrauktą a.š.
beje,ir pašidytas piragas išlieka labai skanus tešla nesukietėjo,ir guminė nepasidarė su MB nuspręndėm,kad šis dalykas mums skanesnis už picą bet tai,aišku,skonio reikalas
beje,ir pašidytas piragas išlieka labai skanus tešla nesukietėjo,ir guminė nepasidarė su MB nuspręndėm,kad šis dalykas mums skanesnis už picą bet tai,aišku,skonio reikalas
Aciu uz greita atsakyma. As irgi buvau linkusi kepimo milteliu ideti del purumo, vadinasi nuomones sutapo. Tai dabar jau keliauju kepti. Esu kepusi ir Jusu obuoliu -svogunu pyraga. Labai netradicinis derinys, bet mums tikrai patiko. Tad ir si syki pasikliausiu jusu skoniu. Net neabejoju, kad irgi bus labai skanu. Aciu uz recepta
QUOTE(Larissa @ 2009 12 13, 14:55)
su MB nuspręndėm,kad šis dalykas mums skanesnis už picą bet tai,aišku,skonio reikalas
kvailai paklausiu, na bet su kuo sitas reikalas valgomas? jei pica - pomidoru padazo ir valio, jei pyragas - atsipjovei gabaliuka ir prie kavos kaip sita reikala valgyti? kaip pagrindini patiekala? kokio padaziuko reiktu ar ir taip skanus?
Lizdeliai
Nelabai man forma gavosi Bet buvo skanu....
Verdame bulvės pasūdytame vandenyje ir paruošiame bulvių košę. Įdedame 1 kiaušinio trynį, įberiame 2 kupinus šaukštus miltų gerai išmaišome.Kepimo skardą ištepame riebalais, bulvių košę dedame į konditerinį švirkštą ir ant skardos formuojame lizdelius.
Įdarui apkepiname pievagrybius,svogūnus ir virtą vištieną.
Įdarą dedame į lizdelius ir kepame orkaitėje kol apskrus...galima tarkuoto sūrio užberti...
Silkė su bulvėmis
Bulvės išverdame,Silkės filę supjaustome gabaliukais.
Paruošiame padažą:sumaišome grietinę su majonezu,įtarkuojame citrinos žievės,sutarkuojame raugintą agurką,dedame smulkintų krapų ir viską gerai išmaišome...
Žuljenas
Reiks:
grybų,
svogūnų galvutės,
miltų,
sviesto,
grietinėlės
fermentinio sūrio,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Grybus ir svogūnus smulkiai supjaustykite, sumaišykite, pabarstykite druska ir pipirais ir pakepinkite svieste 5-7 min. Baigiant kepinti užbarstykite arbatinį šaukštelį miltų.Paruoštus grybus sudėkite į žiuljenams skirtus indelius ir užpilkite grietinėle.
Fermentinį sūrį sutarkuokite ir užbarstykite ant viršaus. Orkaitę įkaitinkite iki 150° ir kepkite, kol užsidės graži rusva plutelė
Nelabai man forma gavosi Bet buvo skanu....
Verdame bulvės pasūdytame vandenyje ir paruošiame bulvių košę. Įdedame 1 kiaušinio trynį, įberiame 2 kupinus šaukštus miltų gerai išmaišome.Kepimo skardą ištepame riebalais, bulvių košę dedame į konditerinį švirkštą ir ant skardos formuojame lizdelius.
Įdarui apkepiname pievagrybius,svogūnus ir virtą vištieną.
Įdarą dedame į lizdelius ir kepame orkaitėje kol apskrus...galima tarkuoto sūrio užberti...
Silkė su bulvėmis
Bulvės išverdame,Silkės filę supjaustome gabaliukais.
Paruošiame padažą:sumaišome grietinę su majonezu,įtarkuojame citrinos žievės,sutarkuojame raugintą agurką,dedame smulkintų krapų ir viską gerai išmaišome...
Žuljenas
Reiks:
grybų,
svogūnų galvutės,
miltų,
sviesto,
grietinėlės
fermentinio sūrio,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Grybus ir svogūnus smulkiai supjaustykite, sumaišykite, pabarstykite druska ir pipirais ir pakepinkite svieste 5-7 min. Baigiant kepinti užbarstykite arbatinį šaukštelį miltų.Paruoštus grybus sudėkite į žiuljenams skirtus indelius ir užpilkite grietinėle.
Fermentinį sūrį sutarkuokite ir užbarstykite ant viršaus. Orkaitę įkaitinkite iki 150° ir kepkite, kol užsidės graži rusva plutelė
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 12 14, 00:24)
kvailai paklausiu, na bet su kuo sitas reikalas valgomas? jei pica - pomidoru padazo ir valio, jei pyragas - atsipjovei gabaliuka ir prie kavos kaip sita reikala valgyti? kaip pagrindini patiekala? kokio padaziuko reiktu ar ir taip skanus?
jokių padažų bent mums nereikėjo-jis yra ir taip pakankamai sultingas.
valgyti paprastai,kaip ir bet kokį pyragą su mėsos (žuvies,daržovių ir t.t.) įdaru - be nieko,arba su sultiniu,su arbata - kaip kam patinka
Elena kaip visada