O, Elena, oooooo.
Gražu, gardumas per ekraną lenda
Na va ..papildomai
Likučiai žuvies
Liko tos žuvies,tais sugalvojau suvynioti į bemielę tešlą,sutepiau kiaušinio plakiniu ir užkepiau orkaitėje...
Ir dar...
Troškinta mėsyte
Turėjau gabaliuką mentės.Supjausčiau gabaliukais,sudėjau prieskonių,sojos padažo,imbiero,druskos,biški citrinos sulčių,cukraus ir palikau marinuotis.
Apkepinau morkas,sudėjau mėsą,apkepinau.Vėliau įpyliau sultinio ir troškinau kol mėsa suminkštėja.Prieš pabaigą paskaninau su grietinė.
Salotos:Pekino kopūstas,agurkas,svogūnai,druska ir grietinė.
Košė:sorų kruopų..kukus.
Likučiai žuvies
Liko tos žuvies,tais sugalvojau suvynioti į bemielę tešlą,sutepiau kiaušinio plakiniu ir užkepiau orkaitėje...
Ir dar...
Troškinta mėsyte
Turėjau gabaliuką mentės.Supjausčiau gabaliukais,sudėjau prieskonių,sojos padažo,imbiero,druskos,biški citrinos sulčių,cukraus ir palikau marinuotis.
Apkepinau morkas,sudėjau mėsą,apkepinau.Vėliau įpyliau sultinio ir troškinau kol mėsa suminkštėja.Prieš pabaigą paskaninau su grietinė.
Salotos:Pekino kopūstas,agurkas,svogūnai,druska ir grietinė.
Košė:sorų kruopų..kukus.
Pamėginau iškepti žuvies pyragą (apkepą) ir nesitikėjau, kad jis bus toks skanus siūlau išmėginti receptas paimtas iš manovirtuve.com ir dar šiek tiek pamodifikuotas
Receptukas:
Žuviai:
apie 800g žuvies, supjaustytos gabaliukais, aš naudojau lašišą
pieno, kad apsemtų žuvį
pusę svogūno
gvazdikėlių
lauro lapas
Baltam padažui:
600ml pieno
50g miltų
50g sviesto
druskos, pipirų, muškato riešuto
poros šaukštų susmulkintų petražolių
Bulvių košei:
1 kg bulvių
pieno, kuriame virė žuvis
šaldytų žirnelių
druskos
dar prireiks:
tarkuoto sūrio
Įbeskite į svogūną gvazdikėlius. Sudėkite svogūną, žuvį bei lauro lapą į puodą ir užpilkite pienu. Kaitinti pieną, kol vos pradės virti ir iš karto nuimkite nuo ugnies. Palikite, kad atvėstų. Atvėsusį pieną perkoškite, lauro lapą ir svogūną išmeskite, o žuvį sudėkite į indą kuriame kepsite apkepą. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir pakepkite porą minučių. Maišydami plaktuvu supilkite perkoštą pieną ir karts nuo karto maišydami virkite padažą 5 minutes. Pagardinkite druska, pipirais ir muškato riešutu.
Paruoškite bulvių košę. Ji turi būti kietoka. Įmaišyti žirnelius. Pagardinkite druska.
Užpilkite padažą ant žuvies, ant viršaus sudėkite bulvių košę ir užbarstykite tarkuotą sūrį. Kepkite žuvį orkaitėje maždaug 30 min. Skanaus
Receptukas:
Žuviai:
apie 800g žuvies, supjaustytos gabaliukais, aš naudojau lašišą
pieno, kad apsemtų žuvį
pusę svogūno
gvazdikėlių
lauro lapas
Baltam padažui:
600ml pieno
50g miltų
50g sviesto
druskos, pipirų, muškato riešuto
poros šaukštų susmulkintų petražolių
Bulvių košei:
1 kg bulvių
pieno, kuriame virė žuvis
šaldytų žirnelių
druskos
dar prireiks:
tarkuoto sūrio
Įbeskite į svogūną gvazdikėlius. Sudėkite svogūną, žuvį bei lauro lapą į puodą ir užpilkite pienu. Kaitinti pieną, kol vos pradės virti ir iš karto nuimkite nuo ugnies. Palikite, kad atvėstų. Atvėsusį pieną perkoškite, lauro lapą ir svogūną išmeskite, o žuvį sudėkite į indą kuriame kepsite apkepą. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir pakepkite porą minučių. Maišydami plaktuvu supilkite perkoštą pieną ir karts nuo karto maišydami virkite padažą 5 minutes. Pagardinkite druska, pipirais ir muškato riešutu.
Paruoškite bulvių košę. Ji turi būti kietoka. Įmaišyti žirnelius. Pagardinkite druska.
Užpilkite padažą ant žuvies, ant viršaus sudėkite bulvių košę ir užbarstykite tarkuotą sūrį. Kepkite žuvį orkaitėje maždaug 30 min. Skanaus
QUOTE(starbee @ 2009 12 07, 22:32)
Pamėginau iškepti žuvies pyragą (apkepą)
Nepaprastai skaniai atrodo
QUOTE(starbee @ 2009 12 07, 20:32)
Pamėginau iškepti žuvies pyragą (apkepą) ir nesitikėjau, kad jis bus toks skanus
wow... tai va kodel zuvyte buna skanesne pyraguose, ne tokia zuviska... virta piene!
tai va, man irgi toks derinukas itartinas buvo, bet turejau lasisos ir norejosi kazko kitko, nei tik paprastai kepta zinau tikrai dar ne viena kart kepsiu manau dar galima idet parukytos zuvytes, skonis sodresnis butu
QUOTE(starbee @ 2009 12 07, 21:32)
Pamėginau iškepti žuvies pyragą (apkepą)
Labai gundančiai atrodo
Įsidėjau į receptų knygelę, būtinai išmėginsiu
Elena, kaip visada patiekaliukų įvairovė nuostabi
QUOTE(Elena @ 2009 12 07, 17:50)
Troškinta mėsyte
Košė:sorų kruopų..kukus.
Košė:sorų kruopų..kukus.
va šita lėkštutė mano skonio
tik klausimas, maišei kuskusą su soromis? kokiom proporcijom? įdomu.......
Elena, tu visada pribloski savo patiekalais Labai patiko tas zuvies likuciu sunaudojimo receptas.
QUOTE(Elena @ 2009 12 07, 16:01)
[color=purple]Bulvių plokštainis
Bulvės šiam plokštainiui tarkuojamos su burokinė tarka.Jei jos labai sultingos reikia biški nuspausti.Dedame smulkinto svogūno,prieskonių,druskos.Įpilame aliejaus,išmaišome.Dedame į kepimo indą ir kepame orkaitėje apie valandą...
Bulvės šiam plokštainiui tarkuojamos su burokinė tarka.Jei jos labai sultingos reikia biški nuspausti.Dedame smulkinto svogūno,prieskonių,druskos.Įpilame aliejaus,išmaišome.Dedame į kepimo indą ir kepame orkaitėje apie valandą...
Elena, o nesausokas iseina apkepas? As tokias bulves kepu keptuveje, bet noriu pabandyti ir orkaiteje sita apkepa, labai jau skaniai pas jus atrodo Tik va pagalvojau, ar orkaiteje labai neisdzius kepant?