Draugystė su kate-II
arba
Citrininta menkė su salsvai aštriu garnyru
Vakarieninė foto, o lėštė tokia injaniškai geltona ir yra
Reikia:
300 g. šviežios menkės file
1/2 citrinos sulčių
2-3 v.š. alyvų aliejaus
2-3 arb. š. žolėlių {žuvims prieskoniuoti skirtų}
miežių, rugių ir pilno grūdo avižų kruopų (vienas nedidelis miuslių dubenėlis kad artypilnis būtų, išenia daaaug košės}
didelė sauja džiovintų datulių
100 g. sviesto
1 svogūnas
3 juodieji ridikai,
saujelė bazilikų lapukų
2-3 v.š. grietinės,
druskos.
Menkę supjaustyti kubeliais, užpilti citrinos sulčių, aliejaus ir žolelių mišiniu, pasūdyti. Palikti uždengtą šaldytuve nakčiai.
Užkaisti košę. Lėtai virti rugius ir miežius, vėliau sumesti avižas ir datules. Galima pagardinti sviestu.
Kol verda košė, nulupti ir stambiai sutarkuoti juoduosius ridikus. Sumaišyti su grietine,pasūdyti.
Nulupti, pusžiedžiais supjaustyti ir svieste pakepinti svogūną. Paruoštą uždengti, ant to paties sviestuko likučių užmesti menkę su visu mirkaliuku, kepti iki iškepimo {greit}.
Pateikti padailinus baziliko lapukais. Svogūnai jungia košę su žuvele.
gadget3, l. skaniai atrodo, bet išbandyti neteks nes MB nemėgsta jokių vaisių ir košių bet patiekas tikrai įspūdingas šaunuole
Rastika, kas gamina, tas ir meniu sudaro O jei pakepinsi daugiau svogūnų, tai jie itin dailiai košę užmaskuos. NEPASTEBĖSSS iš skanumo, ir suvalgys
gadget3,
nu ką įkalbėjai įsitraukiau į menių
nu ką įkalbėjai įsitraukiau į menių
Kepti baklazanai su jogurtiniu cesnakiniu padazu.Baklazanus supjaustyti ir pamerkti i suru vandeni porai val.Nukosti, nuspausti, apvolioti miltuose su megstamais prieskoniais ir kepti keptuveje ant labai ikaitinto aliejaus kol gerai apskrus.Man skaniausia su liesu naturaliu jogurtu, ismaisyti su keliom kruopelem cukraus, druskos, pipiru, cesnaku.
Labai norejos naminiu koldunu, ale darbo daug, tai sugalvojau pasidaryti mantu. greit ir skanu.Isplakiau kiausini su trupuciu druskos, ipyliau vandens puse stiklines, aliejaus saukstuka, viska plakant pyliau miltus pamazu ir kai jau nejo plakti, susoko i guza, isverciau ant miltuoto pavirsiaus ir minkiau, miltu daug nedejau, dar kibo prie ranku, tai palikau tesla stoveti apie 15min., subresti, paskui siek tiek pabarsciau miltu ir gerai isminkiau.Iskociojau nelabai plonai, nes idaro daugoka.Dubeneliu ispaudziau ratukus, i vidu dejau idara ir formavau mantus.Viriau garuose apie 45 min.Idarui naudojau kiaulienos farsa, labai smulkiai ipjausciau sonines gabaliuku, kiausini, pora saukstu jogurto, svoguna dideli, priesk.
Labai norejos naminiu koldunu, ale darbo daug, tai sugalvojau pasidaryti mantu. greit ir skanu.Isplakiau kiausini su trupuciu druskos, ipyliau vandens puse stiklines, aliejaus saukstuka, viska plakant pyliau miltus pamazu ir kai jau nejo plakti, susoko i guza, isverciau ant miltuoto pavirsiaus ir minkiau, miltu daug nedejau, dar kibo prie ranku, tai palikau tesla stoveti apie 15min., subresti, paskui siek tiek pabarsciau miltu ir gerai isminkiau.Iskociojau nelabai plonai, nes idaro daugoka.Dubeneliu ispaudziau ratukus, i vidu dejau idara ir formavau mantus.Viriau garuose apie 45 min.Idarui naudojau kiaulienos farsa, labai smulkiai ipjausciau sonines gabaliuku, kiausini, pora saukstu jogurto, svoguna dideli, priesk.
Šiandien vakarienei išmegintas Donaldos receptas
Žuvų kepsneliai su pelėsiniu sūriu ir šonine
reikės
Žuvies filė -ėmiau pangasijų
Pesto padažo
Mėlynojo pelėsinio sūrio
Rūkytos šoninės
Pomidorų, reikėtų vyšninių, dėjau slyvinius
Žuvį supjaustyti nedideliais vienodais gabaliukais, reiks dėti vieną ant kito. Vidinę pusę aptepti Pesto padažu. Tarp dviejų suvožtų žuvies gabaliukų įdėti gabalėlį pelėsinio sūrio, apvynioti plonai supjaustytta šonine ir dėti į riebalais pateptą skardą. Paruoštus žuvies gabaliukus apdėti pomidorais, jų viršunėles įpjovus ir patepus Pesto padažu. Kepti orkaitėje 220 temperatūroje apie pusvalandį.
Žuvų kepsneliai su pelėsiniu sūriu ir šonine
reikės
Žuvies filė -ėmiau pangasijų
Pesto padažo
Mėlynojo pelėsinio sūrio
Rūkytos šoninės
Pomidorų, reikėtų vyšninių, dėjau slyvinius
Žuvį supjaustyti nedideliais vienodais gabaliukais, reiks dėti vieną ant kito. Vidinę pusę aptepti Pesto padažu. Tarp dviejų suvožtų žuvies gabaliukų įdėti gabalėlį pelėsinio sūrio, apvynioti plonai supjaustytta šonine ir dėti į riebalais pateptą skardą. Paruoštus žuvies gabaliukus apdėti pomidorais, jų viršunėles įpjovus ir patepus Pesto padažu. Kepti orkaitėje 220 temperatūroje apie pusvalandį.
Nu ir gardumynų čia visokiausių
O pas mus šeštadienio vakarui picos
Paplotėlis:
Dėjau viską iš akies tad rašau maždaug kiek ko.
apie 0,5 l. virinto, kambario temperatūros vandens
1 a.š. sausų mielių
Aliejaus truputį (gal kokie 3-4 š. aš pyliau gerą pliūpsnį)
Miltų tiek kad neliptų tešla prie rankų bet kad nebūtų per kietą.
Druskos pagal skonį
Supilam vandenį į dubenį, įdedam mieles, druską ir įpilam aliejaus. Išmaišome viską ir dedame miltus (aš persijoju, nes sako kad geriau ). Tešla padalinam į gabaliukus. Reiktų laukti kol pakils, bet mes žiauriai norėjom valgyt tai nieko nelaukėm bet gavosi puikiai iškočiojam labai plonai tik šonelius paliekam storesnius.
Ant viršaus:
tepiau česankinį padažą sumaišytą su kečupu( tepti ne iki pat kraštų o kraštus petepti aliejum), truputį sūrio, kumpio, pievagrybių, marinuotų agurkų ir svogūno.
Aš kepiau 270 laipsnių temperatūroj nepilnai 10 min. Reikia stebėt kad nepradėtų degti kraštai.
SKANAUS!
Atleiskit už foto, norėjom kuo greičiau ragaut
O pas mus šeštadienio vakarui picos
Paplotėlis:
Dėjau viską iš akies tad rašau maždaug kiek ko.
apie 0,5 l. virinto, kambario temperatūros vandens
1 a.š. sausų mielių
Aliejaus truputį (gal kokie 3-4 š. aš pyliau gerą pliūpsnį)
Miltų tiek kad neliptų tešla prie rankų bet kad nebūtų per kietą.
Druskos pagal skonį
Supilam vandenį į dubenį, įdedam mieles, druską ir įpilam aliejaus. Išmaišome viską ir dedame miltus (aš persijoju, nes sako kad geriau ). Tešla padalinam į gabaliukus. Reiktų laukti kol pakils, bet mes žiauriai norėjom valgyt tai nieko nelaukėm bet gavosi puikiai iškočiojam labai plonai tik šonelius paliekam storesnius.
Ant viršaus:
tepiau česankinį padažą sumaišytą su kečupu( tepti ne iki pat kraštų o kraštus petepti aliejum), truputį sūrio, kumpio, pievagrybių, marinuotų agurkų ir svogūno.
Aš kepiau 270 laipsnių temperatūroj nepilnai 10 min. Reikia stebėt kad nepradėtų degti kraštai.
SKANAUS!
Atleiskit už foto, norėjom kuo greičiau ragaut
QUOTE(Srove @ 2009 11 28, 18:15)
Labai norejos naminiu koldunu, ale darbo daug, tai sugalvojau pasidaryti mantu.
Super {patinka man greitukai} UŽSIRAŠAU.
Labai šaunios paaiškinamosios grandkoldūno darybos nuotraukos
QUOTE(Srove @ 2009 11 28, 17:15)
taip koldunu nemegstu,bet situos pameginsiu..lblblb skaniai atrodo...
Srove nerealus virtinukai bunai pasidarysiu
QUOTE(Tomike @ 2009 11 28, 18:11)
Nu ir gardumynų čia visokiausių
O pas mus šeštadienio vakarui picos
Paplotėlis:
Dėjau viską iš akies tad rašau maždaug kiek ko.
apie 0,5 l. virinto, kambario temperatūros vandens
1 a.š. sausų mielių
Aliejaus truputį (gal kokie 3-4 š. aš pyliau gerą pliūpsnį)
Miltų tiek kad neliptų tešla prie rankų bet kad nebūtų per kietą.
Druskos pagal skonį
Supilam vandenį į dubenį, įdedam mieles, druską ir įpilam aliejaus. Išmaišome viską ir dedame miltus (aš persijoju, nes sako kad geriau ). Tešla padalinam į gabaliukus. Reiktų laukti kol pakils, bet mes žiauriai norėjom valgyt tai nieko nelaukėm bet gavosi puikiai iškočiojam labai plonai tik šonelius paliekam storesnius.
Ant viršaus:
tepiau česankinį padažą sumaišytą su kečupu( tepti ne iki pat kraštų o kraštus petepti aliejum), truputį sūrio, kumpio, pievagrybių, marinuotų agurkų ir svogūno.
Aš kepiau 270 laipsnių temperatūroj nepilnai 10 min. Reikia stebėt kad nepradėtų degti kraštai.
SKANAUS!
Atleiskit už foto, norėjom kuo greičiau ragaut
O pas mus šeštadienio vakarui picos
Paplotėlis:
Dėjau viską iš akies tad rašau maždaug kiek ko.
apie 0,5 l. virinto, kambario temperatūros vandens
1 a.š. sausų mielių
Aliejaus truputį (gal kokie 3-4 š. aš pyliau gerą pliūpsnį)
Miltų tiek kad neliptų tešla prie rankų bet kad nebūtų per kietą.
Druskos pagal skonį
Supilam vandenį į dubenį, įdedam mieles, druską ir įpilam aliejaus. Išmaišome viską ir dedame miltus (aš persijoju, nes sako kad geriau ). Tešla padalinam į gabaliukus. Reiktų laukti kol pakils, bet mes žiauriai norėjom valgyt tai nieko nelaukėm bet gavosi puikiai iškočiojam labai plonai tik šonelius paliekam storesnius.
Ant viršaus:
tepiau česankinį padažą sumaišytą su kečupu( tepti ne iki pat kraštų o kraštus petepti aliejum), truputį sūrio, kumpio, pievagrybių, marinuotų agurkų ir svogūno.
Aš kepiau 270 laipsnių temperatūroj nepilnai 10 min. Reikia stebėt kad nepradėtų degti kraštai.
SKANAUS!
Atleiskit už foto, norėjom kuo greičiau ragaut
NIAM NIAM
QUOTE(Dinelė2 @ 2009 11 28, 22:00)
bunai pasidarysiu
Aciu uz grandkoldunus visoms ir noriu dar pasakyti, jei kuri nesat dariusi, kad nesugalvotumet ju virti, apsemtam vandenyje, jie aklinai neuzsispaudzia, isvirsit kose, jei neturit garpuodzio, yra daug kitu variantu, kaip juos issigarinti, pav. didele metaline trintuve ant puodo su vandeniu(tik siek tiek reika, kad vanduo dugna siektu, kad neprikibtu) spec .groteles garinimui, siaip man dar skaniau jie folijoj troskinti, i apacia ipylus siek tiek sultinio, gale troskinimo galima praplesti ir jei kam patinka, apskrudinti.Tiek nenaujienu