Sveikos, merginos Senokai čia buvau, kiek skanumynų, kiek naujų idėjų prisikaupė! Labai smagu, reikės nuosekliai viską peržiūrėti
Ateinu ne tuščiomis Įsigijau Lino Samėno "Virtuvės knygą", tai puoliau išmėginti kokį receptuką Tikrai yra iš ko pasirinkti, o ir nuotraukos tokios gražios, švarios, elegantiškos...
Taigi, šiam kartui Vištienos salotos su čederio padažu (su mano pakeitimais, bet apie tai vėliau )Salotos:
210 g vištienos filė
40 ml aliejaus
20 g sviesto
4 vnt. geltoni pomidorai
4 vnt. raudoni pomidorai
30 g jaunų burokėlių lapai
5 g česnakų/svogūnų laiškai
druska
juodieji šv. malti pipirai
Čederio padažas:
100 g čederio sūrio
100 ml pieno
druska
1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
2. Višteinos filė pakepti aliejuje su trupučiu sviesto, kol gražia apskrus.
3. Tada filė dėti į orkaitę 10 min., kad baigtų kepti.
4. Kol vištiena kepa paruošti sūrio padažą. Užkaisti pieną ir jama išlydyti sūrį. Padažą pagardinti druska ir gerai išmaišyti. Laikyti šiltai.
5. Abiejų rūšių pomidorus supjaustyti griežinėliais.
6. Kai filė iškeps, ją taip pat supjaustyti griežinėliais.
7. Lėkštėje išdėlioti pomidorus, burokėlių lapus, vištieną, laiškus, užpilti padažą.
8. Salotas patiekti su traškia duonele.
Buvo tikrai nepaprastai skanu, tik aš gaminau su lyriniais nukrypimais
Vietoje padažo, kaip matyti, paprastas sūris, nes paskutinę akimirką apsižiūrėjau, kad neturiu pieno Niekis, tiko ir taip
Toliau, pas mane pomidorai tik raudoni ir kepti, kažkodėl taip norėjosi
Vietoje burokėlių lapų - gražgarstės.
Ir dar pabarsčiau čili pipiriukų prieskonių