agnuole isvarysi mane is proto su savo skanumynais
QUOTE(aguonele @ 2009 11 17, 13:06)
Isbandziau man rodos Sroves zuvies su plutele recepta
Kazkaip neatgaminu
QUOTE(Neila+69 @ 2009 11 17, 16:03)
Visa batona maisei su puskiliu farso? O gal ne taip ka supratau
QUOTE(aguonele @ 2009 11 17, 19:33)
As padesiu suvalgyti
Atsiminiau, kad ir as siandien zuvi kepiau, bet kokia skanule-vegele, labai paprastai ruosta, su druska gerai nutrinta isorine vegeles puse, isimtos kepeneles ir ikriukai, supjaustyta, padruskinta, papipirinta, pamiltuota ir iskepta ant aliejaus, kol apskrunda.Sudejau i lekste, o i keptuve pora svogunu pusziedziais, kai gerokai apkepe, truputuka grietineles ir svalios surio lengvai.Uzdejau po truputi ant zuvytes.
SROVES vegele labai jau skaniai atrodo mmm megstu zuvi....
QUOTE(Evelincik @ 2009 11 16, 22:56)
Kazkokius siaubiakus cia pasakojat Vis gi manau jus valget triusiuka,nenoriu tiket,kad tokie dalykai gali detis musu turguose
Labai teisingai pasakė, bent jau anksčiau tai visuomet turėdavo likt kailiukas ant galūnių, nes katino ir kraliko skerdenas atskirt gali labai retas.
Siek tiek graikiskos virtuves
Dolmadakia avgolemono, arba lietuviskai - Balandeliai vynuogiu lapuose su kiausiniu - citrinu padazu
Kadangi viska darau is akies, tai proporciju nerasau, i keptuve pilam alyvuogiu aliejaus, metam supjaustus svogunu laiskus, pakepinam, dedam nemazai pjaustytu petrazoliu, metu, ismaisom. Tada farsa, gerai ismaisom, pilam pomidoru pasta (ne kecupa!), uzverdam, pilam ryziu, druskos, pipiru, viska gerai ismaisom ir paliekam atvesti. Cia bus idaras.
Imam vynuogiu lapus, as naudojau konservuotus, kuriuos uztenka tik gerai nuplauti, tiesiam i lekste blizgancia puse zemyn, dedam idara ir vyniojam, tai atrodo mazdaug taip
Puodo dugna padengiam keletu vynuogiu lapu, ir rikiuojam balandelius, juos spaudziam viena prie kito, kad verdant nesugalvotu issivynioti
Kai baigiam, ant virsaus dedam keleta citrinos griezineliu, truputi alyvuogiu aliejaus ir vandens, kad viska apsemtu. Ant virsaus dedam lekste ir ka nors paslegimui, balandeliai neturi tureti laisvos vietoj, galima ant lekstes uzdeti puodeli, kuris remtusi i puodo dangti Verdam ant silpnos ugnies, virimo laikas priklauso nuo vynuogiu lapu, as viriau valanda, paragavau, buvo ok, tai ir isjungiau. Gali buti, kad reikia trumpesnio laiko, nes lapai minksti, arba ilgesnio, ziurekit pagal skoni.
Gaminame padaza - gerai isplakam du kiausinius su dviem saukstais miltu, pilam vienos arba puses citrinos sultis (priklausomai nuo kiekio), as visa laika naudojau mikseri, ir po truputi pilam karsta nuovira nuo balandeliu. Tada padaza pilam i puoda ir truputi pakaitinam, kol sutirstes, dedam druskos, ragaujam.
Ir galu gale valgom, mano vienas skaniausiu graikisku patiekalu
Dolmadakia avgolemono, arba lietuviskai - Balandeliai vynuogiu lapuose su kiausiniu - citrinu padazu
Kadangi viska darau is akies, tai proporciju nerasau, i keptuve pilam alyvuogiu aliejaus, metam supjaustus svogunu laiskus, pakepinam, dedam nemazai pjaustytu petrazoliu, metu, ismaisom. Tada farsa, gerai ismaisom, pilam pomidoru pasta (ne kecupa!), uzverdam, pilam ryziu, druskos, pipiru, viska gerai ismaisom ir paliekam atvesti. Cia bus idaras.
Imam vynuogiu lapus, as naudojau konservuotus, kuriuos uztenka tik gerai nuplauti, tiesiam i lekste blizgancia puse zemyn, dedam idara ir vyniojam, tai atrodo mazdaug taip
Puodo dugna padengiam keletu vynuogiu lapu, ir rikiuojam balandelius, juos spaudziam viena prie kito, kad verdant nesugalvotu issivynioti
Kai baigiam, ant virsaus dedam keleta citrinos griezineliu, truputi alyvuogiu aliejaus ir vandens, kad viska apsemtu. Ant virsaus dedam lekste ir ka nors paslegimui, balandeliai neturi tureti laisvos vietoj, galima ant lekstes uzdeti puodeli, kuris remtusi i puodo dangti Verdam ant silpnos ugnies, virimo laikas priklauso nuo vynuogiu lapu, as viriau valanda, paragavau, buvo ok, tai ir isjungiau. Gali buti, kad reikia trumpesnio laiko, nes lapai minksti, arba ilgesnio, ziurekit pagal skoni.
Gaminame padaza - gerai isplakam du kiausinius su dviem saukstais miltu, pilam vienos arba puses citrinos sultis (priklausomai nuo kiekio), as visa laika naudojau mikseri, ir po truputi pilam karsta nuovira nuo balandeliu. Tada padaza pilam i puoda ir truputi pakaitinam, kol sutirstes, dedam druskos, ragaujam.
Ir galu gale valgom, mano vienas skaniausiu graikisku patiekalu
Shalimar, iš kur tu tų lapų gauni? receptuką įsitraiksiu į valgeraštį
QUOTE(Rastika @ 2009 11 18, 16:42)
itariu,kad nuo medzio pasiskina
Receptas tikrai puikus, tik beda, kad pas mus jau visi lapai nukrite, ne tik vynuogiu
QUOTE(brashke77 @ 2009 11 18, 14:48)
itariu,kad nuo medzio pasiskina
Is tikruju tai galima naudoti sviezius, kiek skaiciau, Lietuvoj jie buna geguzes pabaigoj - birzelio pradzioj, ir galima konservuoti. As niekada nesu konservavus, bet reikia daryti taip
Konservuoti vynuogių lapai
1 l vandens
120 g druskos
vynuogių lapų, kiek tilps
Paruošti stiklainius konservavimui. Jaunus vynuogių lapus išplauti, palikti išdžiūti. Sausus sudėti vieną ant kito, lygia puse į vidų. Surišti ryšulėlius lininiu arba medvilniniu siūlu, sudėti į stiklainį vieną šalia kito. Vandenį užvirinti, įberti druskos, išmišyti, kol ištirps. Karštu tirpalu užpilti lapus, uždengti plastikiniais dangteliais. Laikyti šaltoje vietoje. Prieš naudojant vynuogių lapus užmerkti šiltame vandenyje.
Mano pastebejimai - cia lapus susuka kaip cigarus ir sudeda i stiklaini, kai uzpila verdanciu vandeniu, jie truputi pakeicia spalva, ir as tai uzdaryciau metaliniais dangteliais. Pries naudojant - nuplauti.
Taip pat galima ir uzsaldyti - pries tai nuplauti, susukti ir nuplikyti verdanciu vandeniu.
Jei gaminama su svieziais lapais, juo reiktu nuplikyti arba pavirti kokias pora minuciu, kad suminkstetu
Beje, as manau, kad vynuogiu lapu turetu buti lietuviskose parduotuvese, jei jau atsirado phyllo teslos, tai ir lapu gali buti
Shalimar,kaip skaniai atrodo
Cia mano vienas megstamiausiu patiekalu
Teks MB i graiku restorana tempt
Cia mano vienas megstamiausiu patiekalu
Teks MB i graiku restorana tempt
QUOTE(ikristute @ 2009 11 17, 15:36)
Patikėk būna taip, esu girdėjus tokių istorijų, o ir vienas draugas kurio tėvai kaime gyvena, pasakojo, kad kaimiečiai, kaimynai taip buvo padare, vietoj triušio, kates pardavinėjo, sakė nė kuo nesiskiria nulupti , nežinau, kiek sąžinės reikia neturėt, kad taip daryt . Todėl ir mums patarė žiurėt į uodegyte jei kada pirksim, bet mes tokių dalykų nevalgom, sąžinė neleidžia , nes namie auginam dekoratyvinį triušiuką
QUOTE(aguonele @ 2009 11 17, 12:06)
Isbandziau man rodos Sroves zuvies su plutele recepta .labai patiko
Kaip skanu, ta plutelė, tai niam
QUOTE(Srove @ 2009 11 17, 19:17)
Atsiminiau, kad ir as siandien zuvi kepiau, bet kokia skanule-vegele, labai paprastai ruosta,
Tokio skanumyno, tai iš vis nesu ragavus bet jau kaip gundo
QUOTE(Shalimar @ 2009 11 18, 13:45)
Siek tiek graikiskos virtuves
Dolmadakia avgolemono, arba lietuviskai - Balandeliai vynuogiu lapuose su kiausiniu - citrinu padazu
Dolmadakia avgolemono, arba lietuviskai - Balandeliai vynuogiu lapuose su kiausiniu - citrinu padazu
Dievinu balandėlius man jie visokie skanūs
QUOTE(mamkaa @ 2009 11 09, 06:02)
Labas rytelis
Kepti sparneliai
2 kg sparneliu, cesnako galvute, morka didele, 3 svogunai, druska, pipirai, kmynai. Visais siais prieskoniais itriname sparnelius ir paliekame pasimarinuoti 2 val. Tada dedame i skrada, uzpilame vandenuko ir kepame pie 1 val. Bekapant vandenukas isgaruoja, ir sparneliai graziai apkepa. Patiekiau kaip karsta patiekala, su darzovem ir vrtom bulvem. bulves galima kepti ir kartu su sparneliais orkaitej, bet kadangi kepiau daug sparnu tai netilpo bulves.
Papildyta:
niu kaip skaniai tarodo, kai tik pamaciau kazkaip pagalvojau, kad tai pica . Labai viliojanciai spalvos atrodo, kazkaip beziurint atrodo, kad valgyciau valgyciau ir sustoti negaleciau.
Kepti sparneliai
2 kg sparneliu, cesnako galvute, morka didele, 3 svogunai, druska, pipirai, kmynai. Visais siais prieskoniais itriname sparnelius ir paliekame pasimarinuoti 2 val. Tada dedame i skrada, uzpilame vandenuko ir kepame pie 1 val. Bekapant vandenukas isgaruoja, ir sparneliai graziai apkepa. Patiekiau kaip karsta patiekala, su darzovem ir vrtom bulvem. bulves galima kepti ir kartu su sparneliais orkaitej, bet kadangi kepiau daug sparnu tai netilpo bulves.
Papildyta:
niu kaip skaniai tarodo, kai tik pamaciau kazkaip pagalvojau, kad tai pica . Labai viliojanciai spalvos atrodo, kazkaip beziurint atrodo, kad valgyciau valgyciau ir sustoti negaleciau.
niam,niam turiu sparneliu saldikli,tai receptuku pasinauduosiu niu labai skaliai atrodo.