Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Zemaiciu blynai su grybais.
Isiverdu bulve su lupina, tada nulupu ir sumalu bulves, i bulves musu kiausa, dedu truputi krakmolo, truputi miltu ir druskos, viska gerai ismaisau, maninkau ir ziuriu jei tesla per minksta tai dadedu miltu. grybai is misko, isvirti ir pamrinuoti ziemai, atsidarau stiklaini nuvarvinu marinata, susmulkinu peiliu grybus, dedu i keptuve sviesta ir jame pakepinu grybus ir svogunus. imu teslos, dedu grybu idaro ir formuoju blyna, kepu ikaitintam aliejuje. Padazas sviestas su grietine, sviesta islydau idedu grietines ir druskytes. Viskas.
user posted image
user posted image
Jautienos kepsnys. Jautiena supjaustau ir pamusu su mesos plaktuku, tada padruskinu papipirinu. Mirkau kepsni kiausinyje ir tada dziuveseliuose ir iskepu aliejuje, tada dedu kepsnius is karda juos aptepu majonezu, tada dedu marinuota svoguna ir ant visrsaus surio ir truputi tomato, ir viska kisu i orkaite kol isilydys suris. Valgom su vortom bilvem ir darzovem (marinuoti melynieji kopustai, pomidoras ir svieste kepinti moliugai su cukinija).
user posted image
Atsakyti
mamkaa, kaip skaniai atrodo zemaiciu blynai ir kepsniukai thumbup.gif
Atsakyti
Srove as ir taip apkepineju mesa thumbup.gif labai sultinga buna.

Mammka
o as taip kepsnio noreciau blush2.gif skaniai atrodo thumbup.gif

Spaghetti makaronai su zaliais smidrais ir melyno pelesio suriu
Sitas patiekalas tikrai ne kiekvieno skoniui, bet kas megsta melyna pelesini gorgonzolos suri, tai thumbup.gif

user posted image

Reikes: pundelio smidru, ~200 g melyno pelesio surio , svoguno bei kumpelio kokio namie rasit, na ir makaronu aisku.
Smidrus apvirti 5 min ir deti iskart i ledini vandeni. Svoguna apkepinti iki skaidrumo ant alyvuogiu aliejaus, sudeti smidrus pjaustytus norimo dydzio gabaleliais ir dar pakepinti pora min. Sudeti suri ir leisti issilydyti, as dar ipyliau maza laseli grietineles. Paskaninti druska bei pipirais, sudeti kumpeli. Isvirtus makaronus sumaisyti su padazu ir valgyti drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mėsos-daržovių pyragas
user posted image
Įdaras: kiaulienos faršas su česnakiuku,meksikietiškais prieskoniais(kokius labiausiai mėgstat),daržovės(kokių tik pageidaujat.Aš dėjau konservuotus žaliuosius žirnelius,cukiniją.
Tešlai: 200g miltų,130g šalto sviesto,kiaušinis,šaukštas acto,2šaukštai vandens,žiupsnelis druskos.
Aš dariau iš dvigubos normos.
Miltus ištrint su sviestu,įmušti kiaušinį,įpilti acto,vandens,įberti druskos.Užminkyti tešlą,dėti 1 val į šaldytuvą.
Tešlą padalyti į 4 rutuliukus(2 vienodi,1 didelis ir 1 mažas).Iš jų daryti papločius.
Vieną paplotį išklojame į formą.Dedame įdarą,vėl paplotį,vėl įdaro.Dideliu papločiu apgobiame visą pyragą.Ant viršaus aš išdėliojau cukinijas,pabarstytas druskyte ir aštrios paprikos milteliais.Mažąjį paplotį supjausčiau juostelėm ir jomis formavau tinklelį ant pyrago.
Kepiau formą apgobus folija,kad viršus per greit neapkeptų. Į kepimo pabaigą nuėmiau foliją,leidau truputį apkepti,barščiau fermentiniu sūriu ir kepiau kol išsilydė sūris.
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2009 11 15, 22:56)
Praktiskai as visada jos turiu rasaliuky ''celos'' nail.gif , taip kad, kol ateisi bus paruosta naudojimui, tik irgi ka nors prigriebk hihihi.gif  flirt.gif




Srove, būk gera apšviesk kur tą silkę perki/. taip suprantu ana ne aliejuje būna? ir apie rasaliuko sudėtį papasakok? Please 4u.gif
Atsakyti
Si puslapi paziurejus - taip uzsimanau valgyti. Nuotraukos tikrai kelia apetita smile.gif
Atsakyti
QUOTE(feneke @ 2009 11 16, 11:35)
Mėsos-daržovių pyragas
user posted image
Įdaras: kiaulienos faršas su česnakiuku,meksikietiškais prieskoniais(kokius labiausiai mėgstat),daržovės(kokių tik pageidaujat.Aš dėjau konservuotus žaliuosius žirnelius,cukiniją.
Tešlai: 200g miltų,130g šalto sviesto,kiaušinis,šaukštas acto,2šaukštai vandens,žiupsnelis druskos.
Aš dariau iš dvigubos normos.
Miltus ištrint su sviestu,įmušti kiaušinį,įpilti acto,vandens,įberti druskos.Užminkyti tešlą,dėti 1 val į šaldytuvą.
Tešlą padalyti į 4 rutuliukus(2 vienodi,1 didelis ir 1 mažas).Iš jų  daryti  papločius.
Vieną paplotį  išklojame į formą.Dedame įdarą,vėl paplotį,vėl įdaro.Dideliu papločiu  apgobiame visą pyragą.Ant viršaus aš išdėliojau cukinijas,pabarstytas druskyte ir aštrios paprikos milteliais.Mažąjį paplotį supjausčiau juostelėm ir jomis formavau tinklelį ant pyrago.
Kepiau formą apgobus folija,kad viršus per greit neapkeptų. Į  kepimo pabaigą  nuėmiau foliją,leidau truputį apkepti,barščiau fermentiniu sūriu ir kepiau kol išsilydė sūris.

Sugundei mane su savo mesos pyragu, jau laai skanei atrodo thumbup.gif
Atsakyti
Aguonele, na, tu cia dejai! Oho! Kaip gurmaniska wub.gif Saunuole!!

O pas mamkaa ir Srove i svecius uzsimaniau blush2.gif

Darzoviu pyragas koks grazutis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(nerez @ 2009 11 16, 11:51)
Srove, būk gera apšviesk kur tą silkę perki/. taip suprantu ana ne aliejuje būna? ir apie rasaliuko sudėtį papasakok? Please 4u.gif


Manau, kad Klaipedos kraste jos visuose miestuose buna, kiek zinau jie veza ja tik nedarineta, rasale, kibiruose celas, pas mus netoli super neto parduotuves yra maza krautuvele (cia Tauragej),
ten jie ja ir veza, dar sestadieni turgui buna, didziuosiuose prekybcentruose turbut nera jos.Dvi silkes sveria apie kg.As nusinesu savo kibireli, nusiperku silkes ir paprasau, kad uzpiltu tuo rasalu, kad galeciau laikyti kiek reiks.Tikrai nepaprastai skani silke.

Mamkaa, jau tie blynai kaip atrodo doh.gif wub.gif
Aguonele, prasau man pakeisti suri, kol ateisiu lotuliukas.gif
Ir labai knieti paragauti fenekes pyrago thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(brashke77 @ 2009 11 16, 14:04)

O pas mamkaa ir Srove i svecius uzsimaniau  blush2.gif



Tai kur pirma varysi?Siandien tik blyneliais pavaisinciau, lek pas mamkaa, kol dar neatauso .
hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Srove: 16 lapkričio 2009 - 13:20
QUOTE(mamkaa @ 2009 11 16, 09:26)
Zemaiciu blynai su grybais.
user posted image
user posted image


o gera mintis kur panaudoti dar grybus thumbup.gif
Atsakyti
Juotienos kotletai su Cederiu[B]


Farsas:
Juotienos farsas, pipiru misinys, kiausinis, mirkytas batonas, druska, maltos mesos prieskoniai. Is farso padarome kotletus, I vidury idedam cederio surio gabaleli, iskepame keptuveje.
Ant aliejaus pakepinam miltus, ipilam piena, kaitiname kol sutirstes. Sudedame pipiru misini, druska ir dziovintus krapus, ismaisome. I padaza sudedame kotletus ir dar 10min patroskiname.
Garnyras:
Bulves. Bulves nuskutam, supjaustam riekelemis. Uzpilame slakeli aliejaus ir apibarstom amerikietisku bulvyciu prieskoniais, bei kapoto cesnako skiltele. Idedame i riebalais patepta skarda ir kepame kol bulves graziai apskrus.
Salotos:
Salotu misinys is parduotuves(jei tokio nerandate pirkti, paprasciausiai nusipekrame ivairiu rusiu salotu ir jas suplesome. Pasigaminame uzpila: aliejus, citrinos sultys, ziupsnelis druskos, cukrus.
Skanaus!
Atsakyti
zemaitiski blynai tokie tobuli atrodo, itariu skonis nerealus, seile tysta iki bambos beziurint bigsmile.gif

aguonele, kokio skonio tie smidrai? pelesini suri megstu laaaabai..o va kas per zveris tie smidrai tai nzn g.gif
Atsakyti