QUOTE(Fruzina @ 2009 12 02, 11:40)
Aš tai manau, kad tikrai mokytojai nebaugina bausmėmis, jie tiesiog pasako faktą. Kas laukia vaiko, kuris nesimokins.
O čia jau, atleiskit, prasideda klinika. Niekas nežino "faktų", kas laukia vaikų, kurie nesimokins, anei vaikų, kurie mokinsis, jeigu tik ta persona nėra iš debesų nužengęs pranašas.
Pasakysiu pavyzdį. Vienas iš Amerikos top performanso lyderių Anthony Robbins yra nieko nebaigęs (išskyrus Richad Bandler kursus, kurie nėra laikomi išsilavinimu). Šiandien žmonės baigę Harvardus ir Oksfordus jam moka po 5000 dol. už trijų dienų seminarą.
Kitas pavyzdys Einšteinas. Kiek žinau, tie "ateities pranašautojai" kurie jį mokė, laikė jį "nepažangiu". Ir ką gi?
Jeigu jūs parsidavinėsit už kapeikas, jus ir nupirks už kapeikas. Šventam rašte parašyta: "Kur tik bus lavonų, ten sulėks ir maitvanagiai"
(Mt 24,28) ir nepadės čia nei atestatai, nei diplomai.
Gera pastaba - darbo rinka - žiauri. Ji nepripažįsta dirbtinių žinių ir nerodo dirbtinės pagarbos. O tikrų žinių mokykla neduoda ir negali duoti. Tikras žinias duoda gyvenimas. Mokykla gali duoti tik popierių, kas realybėje yra tiktai "filkina gramota". Jeigu nori turėti darbą - tu privalai uždirbti savo darbdaviui pinigus. Tai viskas, ko iš jūsų reikalaujama. Jeigu jūs tai sugebate - viskas tvarkoj. Matematikos ir chemijos pažymys jūsų atestate čia nevaidina jokio vaidmens.
Daugiausia uždirbantys Lietuvos žmonės turbūt yra krepšininkai (turiu omeny tuos, kurie parduoda savo darbo jėgą). Jūs tikite, kad jie gerai uždirba dėl to, kad gerai mokėsi mokykloje?
Man asmeniškai tai baisiausi žodžiai kuriuos tėvai gali pasakyti apie savo vaikus.
Niekada su tuo nesutiksiu. Tai taip išeina svarbu, kad namuose ,,geras'', o tau nerūpi ką jis daro kieme, draugų rate,mokykloje, paskui nerūpės kai žmogų primuš, tavęs gi nemuša, paskui nerūpės kai kaimyną apvogs, iš namų juk nevagia, paskui vis nerūpės ir nerūpės... Svarbu namuose geras. Rožiniai akiniai nukrist gali greit ... Bet aišku kalti tada bus kiti, kad pagarbos nemokėjo tavo vaiko akyse užsitarnaut.
Mes negalime savo vaikams nei įskiepyti, nei implantuoti savo vertybių. Mes galime tik supažindinti su jomis ir parodyti pavyzdį. Bet galų gale kiekvienas vaikas pasirinks pats. Jei tik žinoma jis nebus tas, kuris klauso visų ir visada. Medicinoje tai vadinama "išorine referencija", gyvenime - "nuomonės neturėjimu".
Aš matyt labai bloga mama, bet man rūpi mano vaikai visada ir visur. Mokykloje -darželyje taip pat.
Savo vaikui sakau, visų pirma mokytoja yra moteris, paskui ji yra vyresnė už tave, paskui ji jau yra tavo Mokytoja, todėl pagarba jai turi būti be kalbų.
Mano nuomone geras pavyzdys yra 1000 kartų svarbiau, nei geri pamokymai. Bet koks pamokslas turi būti paremtas asmeniniu pavyzdžiu, antraip jis bus bevertis. Labai abejoju ar mama gali priversti žodžiais vaiką būti švariu tuo metu, kai pati nesiprausia.
Kita vertus nemanau, kad kiekvienas yra vertas pagarbos tik todėl, kad dirba vieną ar kitą darbą. Jeigu žmogus yra goželis, tai į jį ir žiūrėti reikia kaip į goželį, o ne į pagarbos vertą subjektą.
Dėl tos nepelnytos pagarbos mes ir turime tokius mokytojus, kurie galbūt geriau tiktų griovius kasti.
Kita vertus idealaus pasaulio vis tiek nesukursim. Tam reikia, kad mokyklose būtų konkursai 10 žmonių į vieną vietą, o taip tikriausiai nebus niekada. Net jei ir būtų, tai vis tiek negarantuotų šimtaprocentinės kokybės, nes mes gyvename realiame pasaulyje, kur yra ir kitokie veiksniai.