QUOTE(akagintaras @ 2010 05 26, 13:37)
Mano vaikas (beje mergaitė) gavo minusą už tai, kad neįvedė klasėje drausmės.
Mano vaikas - ne prievaizdas ir jis neprivalo daryti darbo, už kurį beje mokytojai gauna atlyginimą.
Manau, kad mokykla - tai ne cirkas ir savo triukus mokytojai turėtų rodyti kitur.
Jeigu kam per sunku dirbti su mokiniais - lai susiranda sau lengvesnį darbą.
Įsivaizduokit griovių kasėją, kuris kiekvieną dieną rauda, kad jam žemė per kieta.
Kaip manote, kokios jo perspektyvos?
Tačiau į raudančius mokytojus, kažkodėl žiūrima kaip į aukas. Jeigu jie mazochistai, tai nėra ko prie jų lįsti.
Jeigu jiems per sunku, tegu susiranda, kur lengviau (nebent čia dar gali būti tas atvejis, kur sakoma, kad kai jau žmogus nieko nesugeba, tada eina kitų mokyti).
Mano vaikas - ne prievaizdas ir jis neprivalo daryti darbo, už kurį beje mokytojai gauna atlyginimą.
Manau, kad mokykla - tai ne cirkas ir savo triukus mokytojai turėtų rodyti kitur.
Jeigu kam per sunku dirbti su mokiniais - lai susiranda sau lengvesnį darbą.
Įsivaizduokit griovių kasėją, kuris kiekvieną dieną rauda, kad jam žemė per kieta.
Kaip manote, kokios jo perspektyvos?
Tačiau į raudančius mokytojus, kažkodėl žiūrima kaip į aukas. Jeigu jie mazochistai, tai nėra ko prie jų lįsti.
Jeigu jiems per sunku, tegu susiranda, kur lengviau (nebent čia dar gali būti tas atvejis, kur sakoma, kad kai jau žmogus nieko nesugeba, tada eina kitų mokyti).
O jei griovių kasėjas rauda ne todėl, kad žemė per kieta, o todėl, kad jis uoliai nori iškasti griovį, deda daug pastangų, o kažkas jį vėl ir vėl užberia žemėmis arba trukdo jam kasti?
Aš manau, kad mokytojas ateina mokinti mokinių, o ne ginčytis su jais, atiminėti telefonus, raminti, pastoviai skambinti tėvams, aiškinti apie drausmę, mokytojas turi mokinti, gerai mokinti, kai visa tam ką anksčiau išvardinau skiriamas vos ne visas dėmesys, mokslams nelieka laiko.
QUOTE(vaižgantė @ 2010 05 26, 13:45)
Tai daug ką keičia. Savo vaikų mokytojams labai retai kada reiškiu pretenzijas, nes išmanau to darbo specifiką.
Išėjau todėl, kad neatsidurčiau psichiatrinėje. Mokyklose turėtų būti po keletą psichoterapeutų, nes dažnas mokytojas, ilgiau padirbėjęs mokykloje, pasidaro kandidatu į psichinius ligonius. Kadangi tai žinau, nuėjus pasikalbėti su vaikų mokytojais, stengiuosi kalbėti ramiai, nes žinau, jog mokytojai ir su tėvais bendrauja taip, kaip su mokiniais Tai yra problema.
Dabar į mokyklas sulindę visi, kas tik sugebėjo sulįsti, ir džiaugiasi, turėdami darbo vietą ir pastovų atlyginimą...
Išėjau todėl, kad neatsidurčiau psichiatrinėje. Mokyklose turėtų būti po keletą psichoterapeutų, nes dažnas mokytojas, ilgiau padirbėjęs mokykloje, pasidaro kandidatu į psichinius ligonius. Kadangi tai žinau, nuėjus pasikalbėti su vaikų mokytojais, stengiuosi kalbėti ramiai, nes žinau, jog mokytojai ir su tėvais bendrauja taip, kaip su mokiniais Tai yra problema.
Dabar į mokyklas sulindę visi, kas tik sugebėjo sulįsti, ir džiaugiasi, turėdami darbo vietą ir pastovų atlyginimą...
Dėl ko? Kame priežastis buvo-mokytojai ar mokiniai?