Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos

QUOTE(pupppsis_22 @ 2009 11 23, 21:27)
kaskokia betvarke.nuejau i soc.pasalpos skiriu siandien.domejausi ar man kas priklauso kaskiek pinigeliu pasake kad nea.nors mano pajamos tik 97.50lt per menesi nei lito daugiau.viena auginu sunu.gaunu maisto paketus,stoviu eileje del buto.pasake jai jusu vaikas aina i darzeli jus nieko negausite.nejau cia tiesa ir teisinga taip?pasake atsisakyki darzelio tada gausi po beroc sake 320lt dabar nebepamenu sumos tixlei.kaip yra istikro?is ko tada gyventi!  g.gif  gun_bandana.gif

tiesa,nes iki kol vaikui sueis 3metai,jus skaitotes vaiko prieziuros atostogose.todel vaika auginate namuose.jei neturite arba pajamos vienam asmeniui mazesnes nei 350lt tuomet gaunate soc pasalpa,t.y tokia suma kurios truksta vienam asmenui iki 350lt.kai vaikui sukanka 3metai,ir niekur nedirbate,reikia tuoj pat stoti i darbo birza,kad butu mokama soc pasalpa.
pvz:yra 3asmenys,ju pajamos turi but 1050lt,jei tiek nera,likuti sumoka soc skyrius.

QUOTE(pupppsis_22 @ 2009 11 23, 22:05)
jooo pritariu tipo jai vaikas eina i darzeli tai jam nei rubeliu nereikia,nei maisto,juk darzelei nedirba savaitgali ir vakariene vaikas juk namie valgo.nesuprantu as ju.o kaip del tu vienkatrtiniu pasalpu.nuo ko priklauso,kokia suma jie duoda,per kiek laiko???gal kuri gavote papasakokite prasau. ax.gif

toks istatymas,kad iki 3metu vaika mama augina namuose,gauna pinigelius po 97.5lt
as esu gavus vienkartine pasalpa(290lt)uz vaikui atlikta operacija.norejau ir siemet gaut,bet pasake,kad jau nebeskiria uz tokia pat operacija,tipo krize,nauji istatymai.
Atsakyti
Sveikutes,norejau paklausti,gal kuri issiminejot pazyma apie savo gaunamas pajamas,siuo metu as gaunu tuos 97,50 lt. ar reikia jiems paskambint ir paprasyt kad israsytu,ar eiti ten vietoj is kart gali duoti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(astuted @ 2009 11 24, 09:22)
Sveikutes,norejau paklausti,gal kuri issiminejot pazyma apie savo gaunamas pajamas,siuo metu as gaunu tuos 97,50 lt. ar reikia jiems paskambint ir paprasyt kad israsytu,ar eiti ten vietoj is kart gali duoti? ax.gif

O kur jums reikia nešti ją? Nes kiti skyriai nereikalauja, kadangi patys per kompiuterius mato.
O jeigu norite išsiimti pažymą reikia nueiti į soc skyrių ir išrašys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pupppsis_22 @ 2009 11 23, 22:27)
kaskokia betvarke.nuejau i soc.pasalpos skiriu siandien.domejausi ar man kas priklauso kaskiek pinigeliu pasake kad nea.nors mano pajamos tik 97.50lt per menesi nei lito daugiau.viena auginu sunu.gaunu maisto paketus,stoviu eileje del buto.pasake jai jusu vaikas aina i darzeli jus nieko negausite.nejau cia tiesa ir teisinga taip?pasake atsisakyki darzelio tada gausi po beroc sake 320lt dabar nebepamenu sumos tixlei.kaip yra istikro?is ko tada gyventi!  g.gif  gun_bandana.gif

Kazkokia painiava....mano mazgei tik rugsejo 26 suejo 3 metukai...Soc.pasalpa jau gavau tris menesius - 8-9-10,ir net israse pazyma ,kad esu soc.remtina,ir uz darzeli nemoku nuo 8 men......pagal jusu parasymus tai as uz 8-9 men neturejau gauti soc.pasalpos...taip iseina....bet as juos gavau,nors mazei ir nebuvo 3 metuku ir darzeli lankem nuo 2,5 metuku....Mano situacija tokia,spreskit pacios,kur tiesa kur melas g.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo izabele111: 24 lapkričio 2009 - 14:19
QUOTE(izabele111 @ 2009 11 24, 15:18)
Kazkokia painiava....mano mazgei tik rugsejo 26 suejo 3 metukai...Soc.pasalpa jau gavau tris menesius - 8-9-10,ir net israse pazyma ,kad esu soc.remtina,ir uz darzeli nemoku nuo 8 men......pagal jusu parasymus tai as uz 8-9 men neturejau gauti soc.pasalpos...taip iseina....bet as juos gavau,nors mazei ir nebuvo 3 metuku ir darzeli lankem nuo 2,5 metuku....Mano situacija tokia,spreskit pacios,kur tiesa kur melas g.gif  ax.gif

Tai gal jus grįžote idarbą?
Atsakyti
QUOTE(dangira044 @ 2009 11 24, 16:32)

na jo as irgi mastau gal ta mamyte grizo i darba arba nebera motinystes atostogose.mat as esu dar motinystes atostogose 3metus,bet bunu namie nedirbu ir birzoje nesu.o vaikas eina i darzeli ir pasake kad man nepriklauso pasalpa nes vaikas eina i darzeli jai butu namuose as ja gauciau.
Atsakyti
QUOTE(pupppsis_22 @ 2009 11 23, 22:27)

jei astotumėt į Darbo Biržą pusę metų gautumėt po 350 lt.Gal ir iš soc. tada priklausytų.
Atsakyti
QUOTE(izabele111 @ 2009 11 24, 14:18)
Kazkokia painiava....mano mazgei tik rugsejo 26 suejo 3 metukai...Soc.pasalpa jau gavau tris menesius - 8-9-10,ir net israse pazyma ,kad esu soc.remtina,ir uz darzeli nemoku nuo 8 men......pagal jusu parasymus tai as uz 8-9 men neturejau gauti soc.pasalpos...taip iseina....bet as juos gavau,nors mazei ir nebuvo 3 metuku ir darzeli lankem nuo 2,5 metuku....Mano situacija tokia,spreskit pacios,kur tiesa kur melas g.gif  ax.gif

manau reik skambint kur nors i vilniu ir ieskot tiesos, nes jos kaip nori tai padaro, va as moku uz darzeli puse kainos, nes stoviu darbo birzoj, o drauge moka pilna kaina, nors ir stovi birzoj, bet jie reikalauja kad atsovetu puse metu g.gif
tai va uztenka uzsiregistruot, o kitiem reik atstovet doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pupppsis_22 @ 2009 11 24, 15:36)
na jo as irgi mastau gal ta mamyte grizo i darba arba nebera motinystes atostogose.mat as esu dar motinystes atostogose 3metus,bet bunu namie nedirbu ir birzoje nesu.o vaikas eina i darzeli ir pasake kad man nepriklauso pasalpa nes vaikas eina i darzeli jai butu namuose as ja gauciau.

Jei vaikas eina į darželį, tėvai privalo dirbti. Jei jūs sėdit namie, vadinasi galit sau leisti nedirbti ir tai reiškia kad jokių pašalpų nereikia. Tiesiog jūs nebeturit jokios pateisinamos priežasties kodėl nedirbat. Kol auginat vaiką namie tokią priežastį turit - mama augina vaiką. Kai jau atidavėt į valdišką įstaigą, tuomet prašom judint užpakalį ir eiti dirbti. Kodėl kiti turi užsidirbti duonai, o jums turi dykai duoti? Čia aš jūsų nepuolu, čia tokia soc. politika. Žodžiu, savo nedarbą žmogus privalo pateisinti, jei nori gauti kažkokias išmokas.
Jei nerandat darbo, turit registruotis darbo biržoj.
Atsakyti
QUOTE(dangira044 @ 2009 11 24, 15:32)

I darba as grizau ,kai suejo 3 metukai t.y. rugsejo 26d....bet pasalpa gavau tai uz 8-9-10 menesius....o 8-9(be keliu dienu),tai as taip pat buvau vaiko auginimo atostogose ir birzoje nestovejau...ir gavau tik 97 Lt....
Atsakyti
QUOTE(izabele111 @ 2009 11 24, 15:18)

Nes soc.pašalpą tvarkėtės, kol vaikui dar nebuvo sukakę 3 m. Už 8 ir 9 mėn. jūs dar teisingai gavot, o va už 10 mėn. tai jau turėjot nebegaut. Jei kaip nors neužkliūsit, tai kaip nors ir praslysit su tais pinigėliais, bet jei kas patikrins jūsų popieriukus tai gali tekti permoką grąžinti. Nebent yra kokių nors aplinkybių, kurių mes nežinom.

Dabar tik pasižiūrėjau, kad jūs daugiavaikė skaitotės. Gal jums kažkokios kitokios nuolaidos yra?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ŽIEMOS RYTAS: 24 lapkričio 2009 - 17:10
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2009 11 24, 17:02)
Jei vaikas eina į darželį, tėvai privalo dirbti. Jei jūs sėdit namie, vadinasi galit sau leisti nedirbti ir tai reiškia kad jokių pašalpų nereikia. Tiesiog jūs nebeturit jokios pateisinamos priežasties kodėl nedirbat. Kol auginat vaiką namie tokią priežastį turit - mama augina vaiką. Kai jau atidavėt į valdišką įstaigą, tuomet prašom judint užpakalį ir eiti dirbti. Kodėl kiti turi užsidirbti duonai, o jums turi dykai duoti? Čia aš jūsų nepuolu, čia tokia soc. politika. Žodžiu, savo nedarbą žmogus privalo pateisinti, jei nori gauti kažkokias išmokas.
Jei nerandat darbo, turit registruotis darbo biržoj.

be viso to, valstybe dengia tikriausiai 70% vaiko maitinimo, sildymo, auklejimo ir ugdymo kainos.. Tai reiskia, kad gaunant soc pasalpa ir vaika vedant i darzeli jusu seima remiama dvigubai.. O sito bandoma isvengti..
Atsakyti