Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos

Papildyta:

tai kad ir aš gavau lapelį niekas ten nenuminusuota doh.gif  doh.gif nieko nesuprantu g.gif
[/quote]
jei viska susitvarkete tai nesuprantu kodel negavote nuolaidos pasidomekite socialiniame skyriuje 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vietine1986: 17 lapkričio 2009 - 23:47
ESU BEDARBE, IREGISTRUOTA DARBO BIRZOJE, PASALPOS NEGAUNU, AR UZ DARZELI GALIECIAU MOKETI MAZIAU?
Atsakyti
[quote=vietine1986,2009 11 17, 23:46]
Papildyta:

tai kad ir aš gavau lapelį niekas ten nenuminusuota doh.gif  doh.gif nieko nesuprantu g.gif
[/quote]
jei viska susitvarkete tai nesuprantu kodel negavote nuolaidos pasidomekite socialiniame skyriuje 4u.gif
[/quote]
išsiaiškinau,negavau nuolaidos kadangi soc.rupybos skyriuj dokumentai priduoti spalio 5 dieną tai dar negavo pajamų mūsų valdyba. doh.gif
Atsakyti
Sveikos, gal nesupyksite ir atsakysite ar mums priklauso pasalpa. As esu bedarbe jau 6 men. todel jau pasalpa si menesi gausiu paskutine 711 Lt. Vyras bedarbis nuo rugpjucio, bet gavo iseitine uz tris menesius 3600 Lt dabar jam mokes tik gruodi bedarbio pasalpa 714 Lt. Turime viena vaika 3.5 uz kuri gaunu 52 Lt. gyvename bute 3 kambariu, bet ten jau pas mus atrodo virsplotis yra nes plotas 69.57 kv.m o registruotas tik vyras ir vaikas. Jei nesunku, gal kas atsakysite. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mumukas @ 2009 11 18, 12:34)
Sveikos, gal nesupyksite ir atsakysite ar mums priklauso pasalpa. As esu bedarbe jau 6 men. todel jau pasalpa si menesi gausiu paskutine 711 Lt. Vyras bedarbis nuo rugpjucio, bet gavo iseitine uz tris menesius 3600 Lt dabar jam mokes tik gruodi bedarbio pasalpa 714 Lt. Turime viena vaika 3.5 uz kuri gaunu 52 Lt. gyvename bute 3 kambariu, bet ten jau pas mus atrodo virsplotis yra nes plotas 69.57 kv.m o registruotas tik vyras ir vaikas. Jei nesunku, gal kas atsakysite.  blush2.gif

Manyciau kad kol kas nepriklauso- paskutiniu menesiu pajamas padalinus 3 zmonems, iseina daugiau nei 525 Lt. O kreiptis galetumete, kai vyras jau bus gaves tuos 714 lt- ne kai bus paskirti, o kai jie bus ismoketi, bent jau mano seniunijoje birzos pajamas taip vertina- ne uz kuri menesi skirtos, o kada ismoketos . Arba kai bus praejes menuo, kai jus negaunate pasalpos. 2 Lt. uz vaika neskaiciuojami kaip pajamos- nes cia jau yra pasalpa.
Atsakyti
QUOTE(zbara @ 2009 11 15, 14:18)
sakykit ar yra koks skirtumas, jei sakysiu kad gyvenu kartu su sugyventiniu, ar sakyt, kad vieniša mama (nes mes nesusituokę) abu stovim DB
noriu prašyt pašalpos ir kompensacijos šildymui.  blush2.gif

QUOTE(zbara @ 2009 11 15, 18:22)
kartu, tame pačiame bute  4u.gif

QUOTE(plazma @ 2009 11 15, 19:45)
tokiu atveju galit tvarkytis kaip atskiri asmenys.o bendru vaiku yra?jei yra,turi but pritisti alimentai.

Mano situacija lygiai tokia pati ir man nedave socialines pasalpos,nes turiu paduoti vyra alimentams .
Atsakyti
Gal paaislinsite man, o tai skaitau skaitau, gal kazka ne taip suprantu...

Cia istrauka is musu darzelio int.psl:

Mokestis už vaikų išlaikymą mažinamas 50%:

* Jei vienam šeimos nariui tenka mažiau nei 1,5 LR Vyriausybės nustatytų valstybės remiamų pajamų dydžio per mėnesį.

Tai, mano supratimu, jei musu pajamos 4 asmenu seimai, nesiekia 2100Lt, mes galime gauti mazesni mokesti uz darzeli? g.gif
Atsakyti
QUOTE(incia @ 2009 11 19, 15:53)
Gal paaislinsite man, o tai skaitau skaitau, gal
Mokestis už vaikų išlaikymą mažinamas 50%:

* Jei vienam šeimos nariui tenka mažiau nei 1,5 LR Vyriausybės nustatytų valstybės remiamų pajamų dydžio per mėnesį.

Pagal tai ką parašėt, priklauso. Bet darželiui lengvatas nustato kiekvienas miestas atskirai, miesto tarybos sprendimu. Paklauskit daržely 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Mumukas @ 2009 11 18, 12:34)
Sveikos, gal nesupyksite ir atsakysite ar mums priklauso pasalpa. As esu bedarbe jau 6 men. todel jau pasalpa si menesi gausiu paskutine 711 Lt. Vyras bedarbis nuo rugpjucio, bet gavo iseitine uz tris menesius 3600 Lt dabar jam mokes tik gruodi bedarbio pasalpa 714 Lt. Turime viena vaika 3.5 uz kuri gaunu 52 Lt. gyvename bute 3 kambariu, bet ten jau pas mus atrodo virsplotis yra nes plotas 69.57 kv.m o registruotas tik vyras ir vaikas. Jei nesunku, gal kas atsakysite.  blush2.gif

Jūs turite kreiptis paramos, kai praeis 3 mėn po išeitinės išmokos išmokėjimo (ji skaičiuojasi į pajamas). Jei vyras atleistas rugpjūtį, reikia kreiptis gruodžio mėn, tada kai jau bus paskirta nedarbo draudimo išmoka. Nuo gruodžio, jums priklausytų apie 300 lt. socialinės pašalpos. 4u.gif
Dėl kreipimosi kai jau pradeda mokėti nesutinku schmoll.gif . Svarbu kreiptis kai jau paskirta t.y. žinot, kad gausit, bet dar nemokėjo, nedarbo draudimo išmoka , gal soc. pašalpą paskaičiuos vėliau (ar išmokės vėliau), bet tuomet neprarasit paramos už gruodį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amazing: 20 lapkričio 2009 - 15:56
sveikos merginos,norejau paklausti jei as jau leidziu vaika kuriam du metai i darzeli,o ne auginu ji namuose tai taip iseina kad man socialine pasalpa nebepriklauso?as esu bedarbe,darbo birzoje stoviu,bet niekas man nemoka.
Atsakyti
laba,as girdejau,kad reikia atidirbti uz ta soc.pasalpa g.gif
Atsakyti
Nieko nereik atidirbinet bent jau Garlej
Atsakyti
QUOTE(donatadonata @ 2009 11 20, 18:22)
sveikos merginos,norejau paklausti jei as jau leidziu vaika kuriam du metai i darzeli,o ne auginu ji namuose tai taip iseina kad man socialine pasalpa nebepriklauso?as esu bedarbe,darbo birzoje stoviu,bet niekas man nemoka.

socialine nebepriklauso.kai vaikui sueis 3metukai,turit stovet DB,tuomet gausit vel socialine pasalpa.
jei vaikas pradejo lankyti darzeli neturedamas 3metu,tuomet gauta socialine pasalpa nutraukiama.
Atsakyti