Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos

Sveikos Gal kas padetu ? Tokia situacija siu metu esu bedarbe gyvenu su motina (butas priklauso jai ir man) Motina dirba puse etato , As stoviu darbo birzoje is ten pynigeliu negaunu . Zinau kad pretenduoju i socialine pasalpa ir maisto davyni, o vat kaip su ta syldimo ir vandens kompensavimu ? ar man ji paskirs? Nes vienintelis pynigeliu saltinis man bus soc pasalpa .
Atsakyti
QUOTE(bjiaurioji_bete @ 2010 01 19, 15:02)
Sveikos  Gal kas padetu ? Tokia situacija siu metu esu bedarbe gyvenu su motina (butas priklauso jai ir man) Motina dirba puse etato , As stoviu darbo birzoje is ten pynigeliu negaunu . Zinau kad pretenduoju i socialine pasalpa ir maisto davyni, o vat kaip su ta syldimo ir vandens kompensavimu ? ar man ji paskirs? Nes vienintelis pynigeliu saltinis man bus soc pasalpa .

ar DB stovite 6men?
Atsakyti
QUOTE(plazma @ 2010 01 19, 17:15)
ar DB stovite 6men?

TAIP
Atsakyti
QUOTE(bjiaurioji_bete @ 2010 01 19, 15:18)

tuomet priklauso soc pasalpa,maisto davinys bei kompensacijos.bet del kompensaciju turi but namo ,buto seimininkas.nesususidurus su tuo,kad namo seimininkai butu du g.gif tuomet gal tam reikalui reiktu ir mamos,nes ji kaip namo-buto savininke turi padet parasa.
Papildyta:
man taip buvo.buto savininkas vaiku tevas,bet ten gyvenu tik as su vaikais.del kompensaciju reikejo ,kad jis isimtu lapa,kad ten deklaruoti vaiaki bei ju motina,ir kad jis sutinka kad as gauciau kompensacija.
Atsakyti
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2010 01 19, 14:43)
Kam jums ta darbo birža? Sėdėkit su vaiku namie, dar turit metus laiko, iki kol vaikui sueis treji. Paskui tai jau privalėsit arba dirbt, arba registruotis Darbo biržoj. O dabar galit tvarkytis socialinę pašalpą. Jei šeimos pajamos tik apie 1000 lt. dar gautumėt pinigėlių, nemokamą maitinimą darželyje, kompensaciją už vandenį ir nemokėtumėt už šildymą visai nieko (jei bute gyvenat). Skaičiuokit savo pajamas. Jei jūsų šeimos (4 asmenys) pajamos neviršija 1400 lt. galit eiti tvarkyti popierių, ten jums viską paaiškins, gal dar bus kažkokių niuansų.

Tiesa, jums gali tekti luktelėti kokį vieną mėnesį, kad galėtumėt pagal jį rodyt pajamas, kad nebegaunat motinystės išmokos. Galima išmokas tvarkytis pagal vieno mėnesio pajamas, nebūtina laukti tris.

Nelabai supratau blush2.gif
mano sunui spalio men suejo 2 m, tai as isejau i darbo birza ir is ten gaunu ismokas. Vyras ir nuo 11 men stovi darbo birzoj ir gauna nedidele pasalpele. Skambinau i soc rupyba, tai man liepe visas kompensacijas tvarkytis tik vasario men, kai bus darbo birza paskaiciavus ismokas uz 01 men.
o jus paraset, kad galima tvarkytis pagal vieno men pajamas blink.gif tai kodel man neskaiciuoja pagal 1 men? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(plazma @ 2010 01 19, 17:21)
tuomet priklauso soc pasalpa,maisto davinys bei kompensacijos.bet del kompensaciju turi but namo ,buto seimininkas.nesususidurus su tuo,kad namo seimininkai butu du  g.gif  tuomet gal tam reikalui reiktu ir mamos,nes ji kaip namo-buto savininke turi padet parasa.

Tai vat esme tame kad ji ejo apifomint sau ta maisto davyni klause de komnepnasacijos o jai atsake dirbate puse etato stokites i darbo birza ir ieskokites papildomo darbo doh.gif 400 ant popieriaus gauna ...

Tai dabar ir mastau gal man kompensuos. nes esu visiska bedarbe ...
Atsakyti
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2010 01 19, 14:43)

Tiesa, jums gali tekti luktelėti kokį vieną mėnesį, kad galėtumėt pagal jį rodyt pajamas, kad nebegaunat motinystės išmokos. Galima išmokas tvarkytis pagal vieno mėnesio pajamas, nebūtina laukti tris.

tai kad negalima sitaip g.gif bent mano atveju tai netvarke,liepe laukt kol praeis 3men.
Papildyta:
QUOTE(bjiaurioji_bete @ 2010 01 19, 15:25)
Tai vat esme tame kad ji ejo apifomint sau ta maisto davyni klause de komnepnasacijos o jai atsake dirbate puse etato stokites i darbo birza ir ieskokites papildomo darbo  doh.gif  400 ant popieriaus gauna ...

taip,dirbant puse etatu galima stot i DB.
o jus gausit,bet kaip rasiau turi but ir jusu mama,nes ji yra namo savininke.
Atsakyti
QUOTE(plazma @ 2010 01 19, 17:30)
tai kad negalima sitaip  g.gif bent mano atveju  tai netvarke,liepe laukt kol praeis 3men.
Papildyta:

taip,dirbant puse etatu galima stot i DB.
o jus gausit,bet kaip rasiau turi but ir jusu mama,nes ji yra namo savininke.

dekoju uz informacija thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(bjiaurioji_bete @ 2010 01 19, 15:25)
Tai vat esme tame kad ji ejo apifomint sau ta maisto davyni klause de komnepnasacijos o jai atsake dirbate puse etato stokites i darbo birza ir ieskokites papildomo darbo  doh.gif  400 ant popieriaus gauna ...

Kaip sita suprast?... unsure.gif mano bendradarbe gyvena dviese su vaiku, dirba normalu darba, pajamos iseina tik tik kad nebutu virs normos, bet kompensacija gauna....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bumbasi: 19 sausio 2010 - 15:56
QUOTE(plazma @ 2010 01 19, 16:30)
tai kad negalima sitaip  g.gif bent mano atveju  tai netvarke,liepe laukt kol praeis 3men.

Pati lapkričio mėnesį tvarkiausi kompensacijas tik pagal lapkričio mėnesio pajamas. Ir beje tai ne pirmas kartas, kai man taip tvarko. Aš nežinau pagal kokius kriterijus jie leidžia tai daryti. Šiaip visada tvarko pagal trijų mėnesių pajamas, bet kartais tinka ir vieno.
Atsakyti
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2010 01 19, 18:05)
Pati lapkričio mėnesį tvarkiausi kompensacijas tik pagal lapkričio mėnesio pajamas. Ir beje tai ne pirmas kartas, kai man taip tvarko. Aš nežinau pagal kokius kriterijus jie leidžia tai daryti. Šiaip visada tvarko pagal trijų mėnesių pajamas, bet kartais tinka ir vieno.

Jeigu pajamos paskutini menesi yra mazesnes arba didesnes t.y.pakite tada ir apskaiciuoja pasalpa pagal paskutini menesi.
Atsakyti
sveikutės,gal kartais esat buvę tokioj situacijoj,labai rekia patarimo.esam socialiai remtina šeima,vyras ryt perka mašiną na nepigią 35000lt ir formins savo vardu,kažin ar neatims iš mūsų tos soc.pašalpos paskui kai pamatys soc.rupyboj kad pašalpos prašo o mašinas perka. g.gif g.gif g.gif ups netoj pemoj parašiau blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ausra757: 19 sausio 2010 - 19:57