tai taip iseina kad tik maistui nusipirkti ,kazin ar dar kam nors yra taip pasake del tu pinigeliu ?
as ir zinau kad asocialios taip gauna ,bet jin tokia nera tikrai
ir man atrodo kad nesamone kaskokia ,nes pavalgyti tai as ir kruopu galiu bet va mokescius tai moketi reikes nebus uz ka moketi
sveiki, gal kas susidurete ir zinot tokia situacija... esu dvieju vaiku mama vienas eina i darzeli, kitas dar auga namuose, pati stoviu darbo birzoje, vyras nesenai gryzo is uzsienio, isidarbino uz minimuma, kokios pasalpeles mums priklauso?
Labusia del tu korteliu tai cia nesamone tikrai juk zmones uz butus moka is tu soc pinigeliu,jie tikrai negali taip padaryt,o jei asociali seima tai pilnai sutinku kad jiem tokias korteles dalina,kad nepragertu seimai skirtu pinigeliu,bet juk tai ir nera iseitis nueis parduos maista ant turgelio papigiaja ir toliau gers
QUOTE(Kinderiukas @ 2010 01 19, 09:33)
tai taip iseina kad tik maistui nusipirkti ,kazin ar dar kam nors yra taip pasake del tu pinigeliu ?
ir man atrodo kad nesamone kaskokia ,nes pavalgyti tai as ir kruopu galiu bet va mokescius tai moketi reikes nebus uz ka moketi
Nezinau kaip kitur, Vilniuje socialine pasalpa pinigais ( kitas klausimas, nemoka jos jau 2 men, zada tik vis kita men), o maisto produktai kaip visada is "Maisto banko", greiciausiai kovo men, nes vasari sake gali nespeti.Kiek girdejau talonus produktams ir kitoms prekems socialines darbuotojos duoda asocialioms seimoms, kad nepragertu pinigeliu, o pamaitintu vaikus, daznai pacios ir nuperka.Kiek cia tos teisybes nezinau, vakar tvarkiau popierius del sauso davinio, tai tiek tik ir suzinojau, musu SPC labai malonios darbuotojos, pacios jos negali pasakyti kada mokes pinigelius, tik pasake kad paskaiciuota jau uz gruodi seniai, o del maisto daviniu liepe sekti informacija internete.
Laba diena
Skaiciau Jusu temele, bet visos neperskaiciau
turiu asmenini klausima: Kokias pasalpas ar paramas galeciau gauti?
Esu dvieju vaiku mama, berniukui 7 metai ir mazesnem sunui 2 metai. Abu lanko darzeli. Esu bedarbe, stoviu darbo birzoje jau nuo spalio menesio. Vyras taip pat bedarbis, bet jis registruotas DB tik nuo vakar. Pajamos tik uz vaikucius is savivaldybes ir mano DB, tai gaunasi sudejus 600.
Tai kokia parama galetu man priklausyti. ?
Labai laukiu atsakymo
Esu dvieju vaiku mama, berniukui 7 metai ir mazesnem sunui 2 metai. Abu lanko darzeli. Esu bedarbe, stoviu darbo birzoje jau nuo spalio menesio. Vyras taip pat bedarbis, bet jis registruotas DB tik nuo vakar. Pajamos tik uz vaikucius is savivaldybes ir mano DB, tai gaunasi sudejus 600.
Labai laukiu atsakymo
Sveikos Gal kas padetu ? Tokia situacija siu metu esu bedarbe gyvenu su motina (butas priklauso jai ir man) Motina dirba puse etato , As stoviu darbo birzoje is ten pynigeliu negaunu . Zinau kad pretenduoju i socialine pasalpa ir maisto davyni, o vat kaip su ta syldimo ir vandens kompensavimu ? ar man ji paskirs? Nes vienintelis pynigeliu saltinis man bus soc pasalpa .
QUOTE(mamyteegle @ 2010 01 19, 11:43)
Nezinau kaip kitur, Vilniuje socialine pasalpa pinigais ( kitas klausimas, nemoka jos jau 2 men, zada tik vis kita men), o maisto produktai kaip visada is "Maisto banko", greiciausiai kovo men, nes vasari sake gali nespeti.Kiek girdejau talonus produktams ir kitoms prekems socialines darbuotojos duoda asocialioms seimoms, kad nepragertu pinigeliu, o pamaitintu vaikus, daznai pacios ir nuperka.Kiek cia tos teisybes nezinau, vakar tvarkiau popierius del sauso davinio, tai tiek tik ir suzinojau, musu SPC labai malonios darbuotojos, pacios jos negali pasakyti kada mokes pinigelius, tik pasake kad paskaiciuota jau uz gruodi seniai, o del maisto daviniu liepe sekti informacija internete.
bet kad jin net neturi vaiku gyvena tik su vyru (vyras gauna invaliduma )
Papildyta:
QUOTE(Loretajan @ 2010 01 19, 13:11)
Laba diena
Labai laukiu atsakymo
Labai laukiu atsakymo
maisto paketai .pasalpa tik po puse metu (ir tai jei istovesite abudu Darbo birzoje )
QUOTE(mamyteegle @ 2010 01 19, 10:43)
Na va susitvarkiau siandien soc.pasalpa. Mokes i kortele. Pirma pasalpa,tai nezinau ne kiek gausiu
QUOTE(Kieliuke @ 2010 01 19, 13:46)
Na va susitvarkiau siandien soc.pasalpa. Mokes i kortele. Pirma pasalpa,tai nezinau ne kiek gausiu
as pirma karta pasalpa susitvarkiau 2009 -06 men(uz 06-08 men), pinigelius gavau rugsejo 10 uz du men, rugseji vel tvarkiau sekantiems 3 men, tada spali sumokejo uz rugpjuti ir rugseji, paskui jau pora men normaliai mokejo ir uz vaika ir socialine, dabar tik nemoka, nors popierius gruodzio pradzioj vel pridaviau.As pasalpa gaunu uz save ir uz dukra priskaiciuoja, nes issiskyrus ir negaunu alimentu, tai gaunasi 580 lt.Kai yra vaiku, siek tiek skirtingai visiems pasiskaiciuoja,man vienai butu 315 lt.Kokio dydzio pasalpa paskirta, galima suzinoti paskambinus i soc.rupyba, kai gauni pranesima, kad pasalpa paskirta (kai atsiuncia laiska i namus).O kai pirma karta priduodi dokumentus, reikia apsisarvuoti kantrybe ,nes jokios informacijos kada bus pinigeliai jie neteikia, pasako mazdaug menesio tikslumu:)Na bent jau sumoka , kad ir veluoja ir nesumazino nuo naujuju, kaip kitas ismokas.
QUOTE(agute77 @ 2010 01 18, 21:20)
Jeigu pajamos yra kintamos per paskutini menesi,tai ir skaicioja nuo einamojo menesio.Manau,kad cia tik jusu naudai,nes uz sausi pajamu neturite ir jusu pajamos bus skaiciuojamos kaip apsoliutus 0 lt.
Neklaidinkit žmogaus. Jei už sausį gaus kažkokias pajamas, tai jas ir priskaičiuos, tikrai nerodys nulio, tik todėl kad dar mėnuo nesibaigė ir nepristatė pažymų. O išmokas gausit nuo to mėnesio, kai rašytas prašymas. Jei prašymą rašėt sausį, tai kovą gausit už sausį ir vasarį.
Sveiki, gal kas patars. Skaiciau beveik visa tema, bet nelabai radau atsakymo i savo rupimus klausimus.
Situacija pas mus tokia. Yra 2 vaikai, vienam 5, kitam sia savaite sueina 2 metai. Iki dabar gaudavau motinystes pasalpa. Bet nuo kito men nebegausiu. Kol buvau motinystes atostogose, firma kurioje dirbau bankrutavo. Taigi esu be darbo, bet net jei ir rasciau, nelabai galiu dirbt, nes netureciau kur palikt vaiko. I darzeli priimtu tik nuo rugsejo. Vyresnis vaikas eina i darzeli. Vyro alga apie 1000lt (taigi liks musu vieninteles seimos pajamos).
Ar galeciau gauti konpensacijas uz darzeli ir sildyma? Ar as tureciau registruotis darbo birzoje? (net jei siuo metu negaliu eiti dirbti, del mazo vaiko prieziuros)?
Situacija pas mus tokia. Yra 2 vaikai, vienam 5, kitam sia savaite sueina 2 metai. Iki dabar gaudavau motinystes pasalpa. Bet nuo kito men nebegausiu. Kol buvau motinystes atostogose, firma kurioje dirbau bankrutavo. Taigi esu be darbo, bet net jei ir rasciau, nelabai galiu dirbt, nes netureciau kur palikt vaiko. I darzeli priimtu tik nuo rugsejo. Vyresnis vaikas eina i darzeli. Vyro alga apie 1000lt (taigi liks musu vieninteles seimos pajamos).
Ar galeciau gauti konpensacijas uz darzeli ir sildyma? Ar as tureciau registruotis darbo birzoje? (net jei siuo metu negaliu eiti dirbti, del mazo vaiko prieziuros)?
QUOTE(violla @ 2010 01 19, 15:28)
Sveiki, gal kas patars. Skaiciau beveik visa tema, bet nelabai radau atsakymo i savo rupimus klausimus.
Kam jums ta darbo birža? Sėdėkit su vaiku namie, dar turit metus laiko, iki kol vaikui sueis treji. Paskui tai jau privalėsit arba dirbt, arba registruotis Darbo biržoj. O dabar galit tvarkytis socialinę pašalpą. Jei šeimos pajamos tik apie 1000 lt. dar gautumėt pinigėlių, nemokamą maitinimą darželyje, kompensaciją už vandenį ir nemokėtumėt už šildymą visai nieko (jei bute gyvenat). Skaičiuokit savo pajamas. Jei jūsų šeimos (4 asmenys) pajamos neviršija 1400 lt. galit eiti tvarkyti popierių, ten jums viską paaiškins, gal dar bus kažkokių niuansų.
Tiesa, jums gali tekti luktelėti kokį vieną mėnesį, kad galėtumėt pagal jį rodyt pajamas, kad nebegaunat motinystės išmokos. Galima išmokas tvarkytis pagal vieno mėnesio pajamas, nebūtina laukti tris.