Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos

atsiprasau kad neskaiciau visos temos nuo pradziu. blush2.gif ,bet kaip supratau kad jai neseniai iregistruotas birzoje ,tai soceline parama reik pamirsti g.gif
o kap tada su vaiko pinigais bus ?manau ir ju nebegausim .
Atsakyti
QUOTE(rimoska1 @ 2010 01 18, 17:43)
atsiprasau kad neskaiciau visos temos nuo pradziu. blush2.gif ,bet kaip supratau kad jai neseniai iregistruotas birzoje ,tai soceline parama reik pamirsti g.gif

jei 2009m isejo jums daugiau nei 525lt vienam asm ,tada vaiko pinigeliai jums nepriklauso verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rimoska1 @ 2010 01 18, 17:43)

teisingai supratot.socialine pasalpa priklauso jei DB esat registruotas nemaziau kaip 6men.
vaiko pinigai mokami iki 7metu po 52lt,jei pajamos vienam asmeniui nevirsija 525lt per praejusius metus.
Atsakyti
QUOTE(Mantvilytė @ 2010 01 18, 13:59)
Norejau paklausti ar gavote pasalpas ir pinigelius uz vaikus nes kazkaip keista visada gaudavau 11 diena o dabar dar nera blush2.gif

Aš irgi dar negavau, nei vaikų pinigų, nei soc. pašalpos g.gif Vilnius
Atsakyti
QUOTE(ginte*** @ 2010 01 18, 17:41)
va pasipasakosiu kaip man šiandien sekėsi soc.pašalpa ir kompensacija kurui tvarkyti.pirma labai nustebino kad baisioji darbuotoja buvo ganėtinai maloni(gal ji irgi šitam forume lankosi?) blush2.gif pasirodo kadangi su darbo biržos leidimu spalį 10 dienų dirbau valytoja(terminuota darbo sutartis)tai kazkokiu būdu kiša koją gavimui pinigėlių ir dabar jau jai reikia ne paskutinių 3 mėn.pajamų,o sausio(kreipimosi mėn)nesuprantu kodėl? g.gif bet prašymą priėmė ir jei gausiu tai sakė kovo mėnesį už 2 mėn.bet ar gausiu ir ar priklauso ir kiek ko priklauso nepasakė taip ir likau nezinioje kol gaus vyras pažymą už sausio mėnesį.va taip.gal kas susidūrę esate su tokia situacija?

Bet aš abejoju,kad gaus pažyma apie sausio pajamas. Juk dar menesis nesibaigęs.
Atsakyti
QUOTE(Kieliuke @ 2010 01 18, 19:06)
Bet aš abejoju,kad gaus pažyma apie sausio pajamas. Juk dar menesis nesibaigęs.

na tai manau tik vasario pradžioje gauti,bet va įdomu kaip ji sako priimu prašyma ir reik pažymos už kreipimosi mėnesį t.y.sausį tai jau man turi pinigėliai priklausyti už sausį taip pat.ar gerai aš čia išplanavau?
Atsakyti
Jeigu pajamos yra kintamos per paskutini menesi,tai ir skaicioja nuo einamojo menesio.Manau,kad cia tik jusu naudai,nes uz sausi pajamu neturite ir jusu pajamos bus skaiciuojamos kaip apsoliutus 0 lt.
Papildyta:
QUOTE(ginte*** @ 2010 01 18, 21:13)
na tai manau tik vasario pradžioje gauti,bet va įdomu kaip ji sako priimu prašyma ir reik pažymos už kreipimosi mėnesį t.y.sausį tai jau man turi pinigėliai priklausyti už sausį taip pat.ar gerai aš čia išplanavau?

Pinigelius ,manau gausite uz du menesius,kovo menesi.
Atsakyti
Laba vakara,
noreciau paklausti kokias pasalpas galeciau gauti, jeigu siuo metu esu ketvirto kurso studente, studijos dienines, neturiu darbo stazo, vasari isteku, gimdymas liepos 1 diena tai gausis kad jau busiu baigus mokslus, nes birzelio viduryje juos baigiu? kur reiktu kreiptis del kokiu ismoku ir mazdaug kada? sodroje buvau bet gruodi tai sake po nauju viskas keisis ir nieko normaliai nepaiskino.
Labai prasau atsakyti, nes tuose istatymuose tai nlb gaudausi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(agute77 @ 2010 01 18, 20:20)
Jeigu pajamos yra kintamos per paskutini menesi,tai ir skaicioja nuo einamojo menesio.Manau,kad cia tik jusu naudai,nes uz sausi pajamu neturite ir jusu pajamos bus skaiciuojamos kaip apsoliutus 0 lt.
Papildyta:

Pinigelius ,manau gausite uz du menesius,kovo menesi.

va nors kas gero drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Giliuk @ 2010 01 18, 21:22)
Laba vakara,
noreciau paklausti kokias pasalpas galeciau gauti, jeigu siuo metu esu ketvirto kurso studente, studijos dienines, neturiu darbo stazo, vasari isteku, gimdymas liepos 1 diena tai gausis kad jau busiu baigus mokslus, nes birzelio viduryje juos baigiu? kur reiktu kreiptis del kokiu ismoku ir mazdaug kada? sodroje buvau bet gruodi tai sake po nauju viskas keisis ir nieko normaliai nepaiskino.
Labai prasau atsakyti, nes tuose istatymuose tai nlb gaudausi blush2.gif

Savivaldybe turi jums skirti pinigeliu likus porai menesiu iki gimdymo.Jeigu vyras dirba ,tada gimus vaikeliui dalykite visas jo pajamas i 3 dalis ir jeigu nesigauna po 350lt. vienam asmeniui tada eikite soc.rupyba,kur jums turetu skitri pasalpa ir kitas kompensacijas.Kiek zinojau tiek padejau mirksiukas.gif
Papildyta:
Giliuk , va paskaityk;
Parama nėščiai moteriai

Nėščiai moteriai, kuri pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymą neturi teisės gauti motinystės pašalpos, iki numatytos gimdymo datos likus 70 kalendorinių dienų skiriama 2 bazinių socialinių išmokų dydžio (260 Lt) vienkartinė išmoka.

Dokumentai, reikalingi išmokai gauti:

prašymas;
asmens tapatybės dokumentas (Lietuvos Respublikos piliečio pasas arba asmens tapatybės kortelė, arba Lietuvos Respublikos pasas, arba leidimas nuolat gyventi Lietuvos Respublikoje);
sveikatos priežiūros įstaigos išduota pažyma apie nėštumą;
valstybinio socialinio draudimo pažymėjimas (jei turi) ar Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos teritorinio skyriaus pažyma, kad moteriai nėra paskirta ir nemokama motinystės pašalpa, jeigu savivaldybės administracija nėra sudariusi asmens duomenų teikimo sutarties su Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba.
Gimus vaikui

Kiekvienam gimusiam vaikui skiriama 11 bazinių socialinių išmokų dydžio (1430 Lt) vienkartinė išmoka.
Dokumentai, reikalingi išmokai gauti:

prašymas;
asmens tapatybės dokumentas;
vaiko gimimo liudijimas arba civilinės metrikacijos skyriaus išduotas dokumentas, kai vaiko gimimo liudijimas neišduodamas*.

Papildyta:
Va cia visoms yra kas pasiskaitinet:'

http://www.socmin.lt....php?1435775195
Atsakyti
aciu labai uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kinderiukas @ 2010 01 17, 20:33)
Laba vakara ,noriu paklausti ar girdejot kad socialiniu pasalpu nebus (nebus mokami pinigai ) o vietoje ju isduos RIMI parduotuves kaskokias korteles ,ir ten bus suma uz kuria galima bus isigyti produktu  ax.gif 

kazin ar tai tiesa ?

Papildyta:

tai va mano kaimyne laukia nuo gruodzio menesio pasalpos ,nuejo pasiklausti kodel iki siol nera ? tai pasake kad ir nebus bus korteles maistui apsipirkti,o ne pinigai  blink.gif
Papildyta:

turi reiksme  ir dar kokia

O tai cia tik maistui nusipirk? Bet tai kazkokia nesamone. Galvojau,kad galesiu drabuziu vaikams pagaliau nauju nupirkt ar brangesniu knygeliu. Pas mus asociali seima viena tai vaiku pinigus gaudavo į ikinės kortelę,tai galejo viską pirkt išskyrus alhogolį ir cigaretes.
Atsakyti