Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos

QUOTE(indigooo @ 2010 01 13, 18:18)
Bažnytinės santuokos pripažinimas

Šiuo metu Lietuvoje nėra būtina tuoktis civilinės metrikacijos skyriuje — pakanka santuokos bažnyčioje. Lietuvos Respublikos civilinis kodeksas nustatė konfesijų sudarytų santuokų apskaitos tvarką. Į oficialią apskaitą civilinės metrikacijos skyriuje įtraukiamos santuokos, įregistruotos valstybės pripažintose religinėse bendruomenėse ir bendrijose.

Religinės bendruomenės (išskyrus lotynų apeigų katalikų) įgaliotas asmuo per dešimt dienų po santuokos sudarymo bažnyčios (konfesijų) nustatyta tvarka pateikia santuokos sudarymo vietos metrikacijos įstaigai Lietuvos Respublikos teisingumo ministro įsakymu nustatytos formos pranešimą apie santuokos įregistravimą.

Lotynų apeigų katalikų bendruomenėje susituokę asmenys patys per dešimt dienų po santuokos sudarymo pateikia santuokos sudarymo vietos civilinės metrikacijos skyriui santuokos liudijimą, gimimo liudijimą, asmenybę liudijančius dokumentus. Civilinės metrikacijos skyrius tą pačią dieną įtraukia bažnytinę santuoką į valstybinę apskaitą, įrašydama santuokos sudarymo įrašą ir išduodama santuokos liudijimą.

Tam, kad jums būtų išduotas santuokos liudijimas, į civilinės metrikacijos skyrių privalote pateikti prašymą santuokos liudijimui išduoti, bažnyčios nustatyta tvarka sudarytos santuokos dokumentus, asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, ištuokos liudijimą, jei prieš tai esate išsiskyręs, buvusio sutuoktinio mirties liudijimą, jei esate našlys, kvitą, patvirtinantį, kad sumokėta valstybės rinkliava. Banko rekvizitai nurodomi tie patys kaip ir registruojant santuoką. Skiriasi tik kaina — šiuo atveju sumokėsite 21 Lt.

KARTAIS ZMONES LABAI JAU ISITIKINE SAVO TEISUMU  lotuliukas.gif

mes baznytinio santuokos liudijimo nenesem i CMB, del to TEISISKAI musu santuoka negalioja.. zinau ka kalbu!! mano tevai negautu maisto daviniu ir sildymo kompensacijos, jei mano santuoka teisiskai galiotu!!! Musu seniunija zino, kad as susituokus baznycioj, ir darbuotoja sake, kad kol nesusituoksiu CMB tol gausim tuos davinius.. ka neaiskiai pasakiau ??
veliau idesiu straipsni..

Atsakyti
smile.gif+2010 01 13, 21:58-->
QUOTE(Gintarėsmile.gif @ 2010 01 13, 21:58)
Kaune- kovo 22,23,24 dienomis.Per metus bus 5 daviniai.Vakar tvarkiausi  mirksiukas.gif
Aciu uz Informacija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ambasadore @ 2010 01 13, 22:21)
KLP duos vasario men.

aišku, dėkui...o irgi 5 daviniai?
Atsakyti
QUOTE(jolitukas80 @ 2010 01 14, 00:16)
O gal kuri zinot ar reikalinga pristatyti pazyma apie paskutiniu 3 menesiu gautas pajamas kai esi vaiko prieziuros atostogose g.gif  Taip pat i si laikotarpi ieitu laikas, kai buvau "dekrete".

ne, tikrai jokių pažymų tokiu atveju nereikia mirksiukas.gif jos kompuose viską mato...pati 2 metelius buvau tose atostogose, todėl ir žinau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidavel @ 2010 01 14, 20:44)
ne, tikrai jokių pažymų tokiu atveju nereikia  mirksiukas.gif jos kompuose viską mato...pati 2 metelius buvau tose atostogose, todėl ir žinau  4u.gif

dekui 4u.gif , net palengvejo, nes jau maniau, kad rytoj teks maratona begti per visas valdiskas istaigas doh.gif
Atsakyti
kokios yra galimybes gauti kompensacija uz darzeli? (stoviu DB 4men.) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(amri @ 2010 01 14, 15:41)
aišku, dėkui...o irgi 5 daviniai?

dar nezinau kiek bus.
Atsakyti
Sveikos,
sakykit gal kuri žino, mano situacija tokia, kad aš dirbu puse etato, o vyras stovi DB, norečiau susitvarkyt pašalpa kaip mažas pajamas gaunanti šeima, bet dar rugsejo men, buvau Karmelavos seniunijoj pasiteirauti, tai seniunija reikalauja kad aš dirbdama atsistočiau į darbo biržą, tada kaška žiūrės. Na tipo aš puse etato darbinta tai dar turiu ir DB stovet. Ar tikrai to reikia gal kas žinot?
Ačiū.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linuciuke: 15 sausio 2010 - 14:18
wink.gifp+2010 01 14, 11:30-->
QUOTE(Burbuliuke wink.gifp @ 2010 01 14, 11:30)
mes baznytinio santuokos liudijimo nenesem i CMB, del to TEISISKAI musu santuoka negalioja.. zinau ka kalbu!!  mano tevai negautu maisto daviniu ir sildymo kompensacijos, jei mano santuoka teisiskai galiotu!!!  Musu seniunija zino, kad as susituokus baznycioj, ir darbuotoja sake, kad kol nesusituoksiu CMB tol gausim tuos davinius.. ka neaiskiai pasakiau ??
veliau idesiu straipsni..

O tai nueikit nuneskit ir duokit prasyma santuokso liudijimui.
Atsakyti
o man va mergaitės ir vėl klausimas "pasistojo" kai tvarkaisi pašalpa reikia automobilių dokumentų,namo ar juos ir kazkiek įkainuoja ar jie nesiskaičiuoja prie pajamų?ir dar ar gauni socialinės tik tiek kiek trūksta iki tų 350 žmogui ar kazkokia nustatyta sumą.nes mums truksta 255 litukų,bent aš taip suskaičiavau su savo matematiniais sugebėjimais. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(linuciuke @ 2010 01 15, 14:16)
Sveikos,
sakykit gal kuri žino, mano situacija tokia, kad aš dirbu puse etato, o vyras stovi DB, norečiau susitvarkyt pašalpa kaip mažas pajamas gaunanti šeima, bet dar rugsejo men, buvau Karmelavos seniunijoj pasiteirauti, tai seniunija reikalauja kad aš dirbdama atsistočiau į darbo biržą, tada kaška žiūrės. Na tipo aš puse etato darbinta tai dar turiu ir DB stovet. Ar tikrai to reikia gal kas žinot?
Ačiū.

taip reik stovet darbo birzoje
Atsakyti
laba dienele,noreciau paklausti kada ismoka soc.,pasalpa susitvarkiau gruodi,tai sake kad sausi bus,bet vis dar nera verysad.gif
Atsakyti