Sveikos merginos,
Na va, atėjo ir mums ta liūdna diena, kai reikia prašytis pagalbos
Nuėjau aš tvarkytis dokumentų kompensacijai už šildymą ir vandenį... Pasirodo, mūsų bute registruota ir mano sesuo su savo 12 m. vaiku (buvau juos priregistravusi, kad vaikas galėtų eiti į atitinkamą mokyklą mūsų rajone). Kartu negyvenam. Sesuo 6 mėn kaip bedarbė, taigi kriterijus atitinka. Bėda ta, kad su vaiko tėvu (jie niekada nebuvo susituokę, bet tėvystė nustatyta) jie neturi jokio susitarimo - nei teismo, nei laisvos formos- dėl vaiko išlaikymo. Iš tikrųjų jis ir neteikia išlaikymo. Konsultantė sakė, kad tinka ir laisvos formos raštas tarp sesers ir jos vaiko tėvo, bet jis jo nerašys. Išsiskyrė jie piktuoju; be to, jis antros grupės invalidas.
Ar šviečia man koks nors šansas? Na, tarkim, sesuo parašytų laisvos formos raštą, kad iš vaiko tėvo išlaikymo negauna? Ar neišdegs?..
QUOTE(rita7777 @ 2010 01 12, 13:52)
315 Lt bent man mokėjo, o aš jokių pajamų neturiu. Bet čia ta pašalpa tik 3 mėnesius taip? o kada galima vėl jos prašyti? tik po metų? o gal galima kokios kitos pašalpos prašyti?
Argi ???
QUOTE(amri @ 2010 01 12, 15:00)
Argi ???
Kuriam laikotarpiui skiriama socialinė pašalpa ir kompensacijos?
Socialinė pašalpa skiriama 3 mėnesiams nuo mėnesio, kurį pateiktas prašymas paraiška, pirmos dienos, jei kreipimosi metu šeimos nariai / asmuo turi teisę į šią pašalpą.
Socialinė pašalpa ir kompensacijos gali būti skiriamos trumpesniam negu 3 mėnesių laikotarpiui, jeigu yra žinomos priežastys, dėl kurių šeima /asmuo per šį laikotarpį neteks teisės į paramą, arba šios paramos dydis pasikeis.
ar aš ne taip čia suprantu?
Kaune maisto paketai bus dalinami tik Kovo menesi
gal pravers kam si info
gal pravers kam si info
QUOTE(rita7777 @ 2010 01 12, 14:18)
Kuriam laikotarpiui skiriama socialinė pašalpa ir kompensacijos?
Socialinė pašalpa skiriama 3 mėnesiams nuo mėnesio, kurį pateiktas prašymas paraiška, pirmos dienos, jei kreipimosi metu šeimos nariai / asmuo turi teisę į šią pašalpą.
Socialinė pašalpa ir kompensacijos gali būti skiriamos trumpesniam negu 3 mėnesių laikotarpiui, jeigu yra žinomos priežastys, dėl kurių šeima /asmuo per šį laikotarpį neteks teisės į paramą, arba šios paramos dydis pasikeis.
Taip suprantat. Galite kreiptis kas tris mėnesius, jei finansinė padėtis nepasikeičia. Laikotarpiui apribojimų kokių nėra, jei atitinkate keliamas sąlygas.
QUOTE(rita7777 @ 2010 01 12, 13:52)
315 Lt bent man mokėjo, o aš jokių pajamų neturiu. Bet čia ta pašalpa tik 3 mėnesius taip?
po 3 men vel einat ir prasitesinejat ,jei esat vis dar bedarbe
p+2010 01 12, 16:12-->
kai tvarkiausi gruodzio men .man liepe pasiskambinti (sausi )ir paklausti ,bet siandiena nuejau ir paklausiau kada bus ,tai pasake kovo viduryje tik
sake zmoniu daug atsirado ,neturi finansu tiek
QUOTE(Burbuliuke p @ 2010 01 12, 16:12)
is kur zinai ?
kai tvarkiausi gruodzio men .man liepe pasiskambinti (sausi )ir paklausti ,bet siandiena nuejau ir paklausiau kada bus ,tai pasake kovo viduryje tik
sake zmoniu daug atsirado ,neturi finansu tiek
QUOTE(amri @ 2010 01 12, 09:47)
Plazma, DĖKUI.
QUOTE(Sweet Dreams @ 2010 01 12, 13:11)
1. O ne 90 % skirtumo tarp pajamų ir VRP kompensuoja? t.y., jei pajamos 0, tai asmeniui 315 Lt moka.
2. Na, dėl to "nedaug" galima pasiginčyti Mums (4 asmenų šeima) už kietą kurą po 200 Lt į mėnesį kompensuoja. Man tai yra daug
2. Na, dėl to "nedaug" galima pasiginčyti Mums (4 asmenų šeima) už kietą kurą po 200 Lt į mėnesį kompensuoja. Man tai yra daug
1.taip,90%-gaunasi 315lt
2.tas nedaug tai 20%.ir tai priklauso nuo busto kvadraturos,zmoniu skaiciaus ir t.t
pvz as uz kieta kura gavau 60lt i menesi.
Sveikos,merginos
Turbut kvailai paklausiu,bet...
Lankau kursus is DB ir gaunu stipendija,tai tie pinigeliai turbut isiskaiciuos i musu pajamas?
Ir dar. Is kur paimt rasta apie priteistus alimentus? Is teismo? Ar anstoles?
Aciu
Turbut kvailai paklausiu,bet...
Lankau kursus is DB ir gaunu stipendija,tai tie pinigeliai turbut isiskaiciuos i musu pajamas?
Ir dar. Is kur paimt rasta apie priteistus alimentus? Is teismo? Ar anstoles?
Aciu
p+2010 01 12, 15:41-->
del istekejimo tik baznycioje, dabar jau yra taip kad skaitosi is tikro, tik reikia per kazkuri laika nunesti ten kur registruojamos santuokos ir galioja, pasitikslinkit pas juos
QUOTE(Burbuliuke p @ 2010 01 12, 15:41)
Esu dieninio skyriaus studente, esu registruota tevu bute. tevai gauna kompensacija uz sildyma.. esu istekejus, bet tik baznycioje.. niekur nedirbau visa nestuma.. girdejau, kad yra pasalpa 270 lt, kuria duoda 30 nest. savaite.. gal kas zinote kaip butu tuo atveju jei gauciau ta pasalpa? ar tada mano tevai negautu kompensacijos uz sildyma? p.s greitu laiku ketinu susituokti ir civiliskai gal kas nors zinote kaip tada butu su visom kompensacijom? ar man geriau butu issiregistruoti is tevu ir tada susituokti ?
del istekejimo tik baznycioje, dabar jau yra taip kad skaitosi is tikro, tik reikia per kazkuri laika nunesti ten kur registruojamos santuokos ir galioja, pasitikslinkit pas juos
QUOTE(plazma @ 2010 01 12, 08:36)
labas,
soc pasalpa skiriama :jei asmuo visai neturi pajamu gauna 350lt
pvz:3asmenu seimos pajamos neturi virsyti 1050lt,jei tokios sumos nera tuomet likuti sumoka soc skyrius.i sia suma sumuojasi alimentai,bedarbio pasalpa,neigalumo pasalpa.jei nedirbat,turit stovet DB netrumpiau kaip 6men
soc pasalpa skiriama :jei asmuo visai neturi pajamu gauna 350lt
pvz:3asmenu seimos pajamos neturi virsyti 1050lt,jei tokios sumos nera tuomet likuti sumoka soc skyrius.i sia suma sumuojasi alimentai,bedarbio pasalpa,neigalumo pasalpa.jei nedirbat,turit stovet DB netrumpiau kaip 6men
na mes esam 4 asmenys ir pajamos 800+turiu 3 ha žemės kuriuos pagal panaudos sutartį dirba kitas žmogus,kazin kiek ja gali įvertinti?ir kokia mums tada pašalpa priklausytų?oi ir dar kai ka pamiršau paklausti,tvarkysiu dokumentus pašalpai pirmadienį,nes 16 diena sueis 6 mėn,darbo biržoje kaip stoviu tai įdomu nuo kada man skaičiuosis pinigėliai ir ar reikia spalio,lapkričio ir gruodžio paskutinių vyro pajamu ar jau sausį reikia rodyti kazkokiu būdu.
QUOTE(Kinderiukas @ 2010 01 12, 16:44)
Pas mus Siauliu raj. taip pat ,siandien perskaiciau kazkaip atrodo ilgikai gausis nuo gruodzuio men
Nebesusigaudau,kiek turi buti men atlygynimas,kad galetum gauti maisto pak. ar 550lt?