Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos

QUOTE(Ramsius @ 2010 01 11, 10:28)
Maniškiai gauna tik pietus, čia man rodos priklauso nuo pajamų, kurių itin mažos taigi turi gaut ir pusryčius ir pietus, tai manieji tik pietus. O taviškis pagal pajamas gaudavo abu kartus? Dėl pusryčių nuėmimo girdėjau kad buvo siūloma nuimti, palikti tik pietus...Tai gal jau ir patvirtino?

Taip pusryčius nuėmė verysad.gif ,dabar seimūnai pilvus augins doh.gif
Atsakyti
QUOTE(BIELĖ @ 2010 01 11, 12:19)
Taip pusryčius nuėmė verysad.gif ,dabar seimūnai pilvus augins doh.gif

ir mano dukra siandien ju nebegavo.
Atsakyti
Vaikas budavo paprasydavo vietoj pusryciu prideti geriau trim blynais daugiau, tai gaudavo sesis blynus, ir visus suvalgydavo, dabar sako tris tik gavau, pusiau alkanas sako gryzau...
Atsakyti
sveikutės
gal galite paaiškinti korius dokumentus reiktų nusinešti į soc rupybos skyrių norint gauti lengvatas ir kokios priklauso kai šeimos pajamos vienam žmogui mažesnės 525lt į rankas. šeima turi trijų metų vaiką (lanko darželį), būsto paskolą, ir dirba tik vienas iš tėvų
Atsakyti
QUOTE(savitre @ 2010 01 11, 20:30)
sveikutės
gal galite paaiškinti korius dokumentus reiktų nusinešti į soc rupybos skyrių norint gauti lengvatas ir kokios priklauso kai šeimos pajamos vienam žmogui mažesnės 525lt į rankas. šeima turi trijų metų vaiką (lanko darželį), būsto paskolą, ir dirba tik vienas iš tėvų

kitas turi stovet DB.prie tokiu pajamu duodavo maisto paketus,kompensacija vandeniui,sildymui,kompensacija darzeliui.

busto paskola jusu reikalas.
Atsakyti
Plazma, kokią dalį "komunalinių" kompensuojama? (čia turiu uomeny ir vandenį ir šildymą)...
Atsakyti
labas mergaitės.norėjau paklausti ar socialinė pašalpa visiem vienodo dydžio ar skirtingai skiriama?tikiuosi ja gaut pirma karta gyvenime tai esu visai žalia. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ginte*** @ 2010 01 11, 21:20)
labas mergaitės.norėjau paklausti ar socialinė pašalpa visiem vienodo dydžio ar skirtingai skiriama?tikiuosi ja gaut pirma karta gyvenime tai esu visai žalia. smile.gif

labas,
soc pasalpa skiriama :jei asmuo visai neturi pajamu gauna 350lt
pvz:3asmenu seimos pajamos neturi virsyti 1050lt,jei tokios sumos nera tuomet likuti sumoka soc skyrius.i sia suma sumuojasi alimentai,bedarbio pasalpa,neigalumo pasalpa.jei nedirbat,turit stovet DB netrumpiau kaip 6men

*VRP- valstybės remiamos pajamos (šiuo metu – 350 Lt/mėn.)

Papildyta:
QUOTE(amri @ 2010 01 11, 21:14)
Plazma, kokią dalį "komunalinių" kompensuojama? (čia turiu uomeny ir vandenį ir šildymą)...

kompensuoja nedaug,bet visgi
Kompensacija už gyvenamųjų patalpų šildymą, karštą ir šaltą vandenį, kietąjį kurą bei šildymą dujomis

1. Kompensacija už gyvenamųjų patalpų šildymą, karštą ir šaltą vandenį, kietąjį kurą bei šildymą dujomis taikoma mažas pajamas turinčioms šeimoms (vienam gyvenančiam asmeniui), kai:

1.1. nuosavybės teise turimo turto vertė neviršija turto vertės normatyvo;

1.2. dirba arba dėl priežasčių, išdėstytų 2006-11-21 LR įstatymo Nr.X-916, 7 straipsnio nedirba šeimos nariai;

2. Mažas pajamas gaunančioms šeimoms (vienam gyvenančiam asmeniui) kompensuojama :

2.1. šildymo sezono metu – išlaidų už būsto naudingojo ploto, bet ne didesnio už nustatytą normatyvą (vienam asmeniui - 38 kv.m kiekvienam kitam šeimos nariui - 12 kv.m), šildymą, atsižvelgiant į energijos ar kuro sąnaudas, bet ne didesnes už normatyvą (karšto vandens - 1 kub.m vienam šeimos nariui per mėnesį), dalis, viršija 20 procentų skirtumo tarp šeimos (vieno gyvenančio asmens) pajamų ir 90 procentų valstybės remiamų pajamų šeimai (vienam gyvenančiam asmeniui) dydžio;

2.2. išlaidų už faktinį šalto vandens bei nuotėkų kiekį, bet ne didesnį už normatyvą
(2 kub.m/ vienam šeimos nariui per mėnesį), dalis, viršijanti 2 procentus šeimos (vieno gyvenančio asmens) pajamų;

2.3. išlaidų už faktiniam karšto vandens kiekiui, bet ne didesniam už nustatytą normatyvą (1,5 kub.m/ vienam šeimos nariui), paruošti energijos ar kuro sąnaudas, bet ne didesnes už nustatytą normatyvą, pridėjus išlaidas už šalto vandens sąnaudas karštam vandeniui ruošti, dalis, viršijanti 5 procentus šeimos (vieno gyvenančio asmens) pajamų.

3. Po trijų mėnesių kompensacijai gauti būtina pateikti naujus duomenis apie šeimos arba vienišo asmens pajamas.

4. Kompensacijai nuo šildymo sezono pradžios gauti galima kreiptis trijų mėnesių laikotarpiu. Gyventojams, kurie kreipėsi pavėluotai, kompensacija skaičiuojama už du mėnesius iki kreipimosi mėnesio ir už kreipimosi mėnesį.

5. Šildymo sezono metu nedirbančių pensininkų šeimų (arba vienišų pensininkų) vidutinės mėnesio pajamos apskaičiuojamos pagal trijų praėjusių mėnesių dydį iki to mėnesio, kurį atsirado teisė į kompensaciją, ir kompensacija skiriama iki šildymo sezono pabaigos, neperskaičiuojant pajamų.

7. Kai asmenys įregistruoti darbo biržoje ir negauna bedarbio pašalpos, kompensacija taikoma, jeigu asmuo registruotas ne mažiau kaip 6 mėn.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo plazma: 12 sausio 2010 - 08:37
QUOTE(lingė @ 2010 01 10, 23:31)
4u.gif isiaiskinkit jai ten tikrai per daug pervesta pasiskambinkit ir praneskit nes kai tvarkysites popierius po 3men jie matys visu men pervedimus ir jausites nekaip kai tai jum pasakys ax.gif ir paklaus kodel nepraneset juos iskaiciuos i pajamas ir jus soc pasalpa gerokai sumazes unsure.gif

tai mano soc. pašalpa ir tebuvo tie trys mėnesiai, tai jau nebus kam sumažėt nes jau gavau kas man priklauso. bet šiaip tai ta sąskaita aš nesinaudoju, nei aš dirbu nei iš niekur kitur jokių pavedimų negaunu. taigi jei nebūčiau kažkada seniai pasidariusi kad į telefoną gaučiau žinutę apie bet kokį veiksmą savo sąskaitoje tai tikrai iki šiol nieko nežinočiau jog taip įvyko. manau tylėsiu ir tų pinigų neliesiu, jei pasiges tai grąžinsiu o jei ne tai jau jų bėdos ten, o kas dėl jautimosi nekaip kai jie pamatys kad pervedė per daug tai aš tikrai nesijausiu nekaip, aš nepavogiau, patys molio prisidirbo. ir beje ta socialinė man tiek yra kraujo išgėrusi, kad man tie pinigai čia būtų vien kaip moralinei žalai atlyginti. nesijausčiau tikrai blogai nutylėjusi ir juos sau pasilikusi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(plazma @ 2010 01 12, 08:36)
1. jei asmuo visai neturi pajamu gauna 350lt
pvz:3asmenu seimos pajamos neturi virsyti 1050lt,jei tokios sumos nera tuomet likuti sumoka soc skyrius.

2. kompensuoja nedaug,bet visgi

1. O ne 90 % skirtumo tarp pajamų ir VRP kompensuoja? g.gif t.y., jei pajamos 0, tai asmeniui 315 Lt moka.

2. Na, dėl to "nedaug" galima pasiginčyti smile.gif Mums (4 asmenų šeima) už kietą kurą po 200 Lt į mėnesį kompensuoja. Man tai yra daug smile.gif
Atsakyti
Esu dieninio skyriaus studente, esu registruota tevu bute. tevai gauna kompensacija uz sildyma.. esu istekejus, bet tik baznycioje.. niekur nedirbau visa nestuma.. girdejau, kad yra pasalpa 270 lt, kuria duoda 30 nest. savaite.. gal kas zinote kaip butu tuo atveju jei gauciau ta pasalpa? ar tada mano tevai negautu kompensacijos uz sildyma? p.s greitu laiku ketinu susituokti ir civiliskai gal kas nors zinote kaip tada butu su visom kompensacijom? ar man geriau butu issiregistruoti is tevu ir tada susituokti ?
Atsakyti
QUOTE(plazma @ 2010 01 12, 09:36)
labas,
soc pasalpa skiriama :jei asmuo visai neturi pajamu gauna 350lt
pvz:3asmenu seimos pajamos neturi virsyti 1050lt,jei tokios sumos nera tuomet likuti sumoka soc skyrius.i sia suma sumuojasi alimentai,bedarbio pasalpa,neigalumo pasalpa.jei nedirbat,turit stovet DB netrumpiau kaip 6men

*VRP- valstybės remiamos pajamos (šiuo metu – 350 Lt/mėn.)

315 Lt bent man mokėjo, o aš jokių pajamų neturiu. Bet čia ta pašalpa tik 3 mėnesius taip? o kada galima vėl jos prašyti? tik po metų? o gal galima kokios kitos pašalpos prašyti?
Atsakyti