Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos

QUOTE(vaiduoklisss @ 2009 12 30, 14:47)
o dabar maisto paketams popirius tvarko visiem metam ar 3 men ir paskui vel isnaujo?

dokumentus sutvarko metams

wink.gifp+2009 12 30, 16:32-->
QUOTE(Burbuliuke wink.gifp @ 2009 12 30, 16:32)
Labas vakaras smile.gif

Gal kuri esate bedarbe studente ir gavote pasalpa 30 nestumo savaite? kokia pazyma apie nestuma reikia nunesti ? as ginekologe turi israsyti ar kas?

pazyma apie nestuma(isejima i dekreta) isduoda priziurinti ginekologe.su ta pazyma einate i soc skyriu,jei neklystu .
Parama nėščiai moteriai

Nėščiai moteriai, kuri pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymą neturi teisės gauti motinystės pašalpos, iki numatytos gimdymo datos likus 70 kalendorinių dienų skiriama 2 bazinių socialinių išmokų dydžio (260 Lt) vienkartinė išmoka.

Dokumentai, reikalingi išmokai gauti:

1.
prašymas;
2.
asmens tapatybės dokumentas (Lietuvos Respublikos piliečio pasas arba asmens tapatybės kortelė, arba Lietuvos Respublikos pasas, arba leidimas nuolat gyventi Lietuvos Respublikoje);
3.
sveikatos priežiūros įstaigos išduota pažyma apie nėštumą;
4.
valstybinio socialinio draudimo pažymėjimas (jei turi) ar Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos teritorinio skyriaus pažyma, kad moteriai nėra paskirta ir nemokama motinystės pašalpa, jeigu savivaldybės administracija nėra sudariusi asmens duomenų teikimo sutarties su Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba.

Gimus vaikui

*
Kiekvienam gimusiam vaikui skiriama 11 bazinių socialinių išmokų dydžio (1430 Lt) vienkartinė išmoka.

Dokumentai, reikalingi išmokai gauti:

1.
prašymas;
2.
asmens tapatybės dokumentas;
3.
civilinės metrikacijos skyriaus išduota nustatytos formos pažyma išmokai gauti.

Auginantiems vieną ar du vaikus

Kiekvienam vaikui iki 3 metų skiriama 0,75 bazinės socialinės išmokos dydžio (97,5 Lt) išmoka per mėnesį.

*
Kiekvienam vaikui nuo 3 iki 18 metų ir vyresniam, kuris mokosi pagal bendrojo lavinimo programą ir (ar) pagal profesinio mokymo programą pirmajai kvalifikacijai įgyti, bet ne ilgiau, kaip iki 21 metai, skiriama 0,4 bazinės socialinės išmokos dydžio (52 Lt) išmoka per mėnesį, jei pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį neviršija 3 valstybės remiamų pajamų (toliau – VRP) dydžio (1050 Lt).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo plazma: 30 gruodžio 2009 - 19:22
QUOTE(plazma @ 2009 12 30, 15:15)
21m ,tai jau esat pilnamete.soc pasalpa priklauso bei maisto paketai.tevu pajamu nereikia,nes esat atskira seima.

KLAIDINAT
Dieninio skyriaus studentai iki 24 m. yra tėvų šeimos sudėtis. Jums reikia kreiptis kartu su tėvu ar mama ( su kuriuo gyvenat ) ir reikalingos tėvų pajamos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amazing: 30 gruodžio 2009 - 21:13
QUOTE(amazing @ 2009 12 30, 21:10)
KLAIDINAT
Dieninio skyriaus studentai iki 24 m. yra tėvų šeimos sudėtis. Jums reikia kreiptis kartu su tėvu ar mama ( su kuriuo gyvenat ) ir reikalingos tėvų pajamos.

teisingai sakot.aciu uz pataisyma
Kam skiriama socialinė pašalpa?
Reikia pateikti šiuos dokumentus:

pažymas apie tėvų pajamas (asmenims, nesukūrusiems šeimos ir besimokantiems dieninio skyriaus studentams iki 24 m.);
Atsakyti
Labas rytas

noriu paklausti ar yra dar negavusiu socialines pasalpos si menesi ?

man priklauso uz 2 menesius ,turejau gauti si menesi ,bet negavau kaip cia yra ?
Kaunas ax.gif
Atsakyti
tai sausi gausi,nieko nuostabaus man ir laiku neismoka,nera pinigu,pasiskambink dar paklausk gal kokiu dokumentu truksta,kad paskui jei kas ar ka
Atsakyti
buvau nuejus tai sake kad nera pinigu .tai ir galvoju paklausiu ar taip sunkiai moka visur ar tik pas mus mieste blink.gif tai dabar taip iseina kad reik laukt sausi tai turbut tures pervest jau uz 3 menesius rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikutes drinks_cheers.gif turiu toki klausimeli,jei gauni socialine pasalpa ar galima meginti gauti kompensacija uz sildyma,jei bustas nuomojamas,ne nuosavas? blush2.gif
Atsakyti
Su naujais visas!!! o as noriu paklausti tokio klausimelio del maistuko, jei popieriukus pernai pildziau kovo men -tai man metai bus kovo men ar visdelto sausi reik susitvarkyt? ir priminkit jei nesunku ,kokiu dokumentu reikia? aciu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jurg_ili @ 2010 01 04, 12:47)
Su naujais visas!!!  o as noriu paklausti tokio klausimelio del maistuko, jei popieriukus pernai pildziau kovo men -tai man metai bus kovo men ar visdelto sausi reik susitvarkyt? ir priminkit jei nesunku ,kokiu dokumentu reikia? aciu  ax.gif

Reikia visu dokumentu,visu pazymu kaip pildant pirma karta.Tipo nauji metai,naujos pazymos.
Atsakyti
Sveikos. Pasimeciau jau tiek info perskaiciusi.
Patarkit, ar galima kreiptis del soc pasalpos, jei as esu vaiko prieziuros atostogose iki 3m., siuo metu laukiames antro vaikelio, o vyro alga pilnu etatu tik minimumas?
Atsakyti
QUOTE(jurg_ili @ 2010 01 04, 11:47)
del maistuko kokiu dokumentu reikia? aciu  ax.gif

1. seimos sudeties pazyma
2.darbo birzos pazymejimu kopiju
3.pasu kopijos
4.vaiku gimimo liudijimo kopijos

ir eiti jau dabar ,nes viska tvarko isnaujo ir grieztai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(egluchiux @ 2010 01 04, 13:28)
Sveikos. Pasimeciau jau tiek info perskaiciusi.
Patarkit, ar galima kreiptis del soc pasalpos, jei as esu vaiko prieziuros atostogose iki 3m., siuo metu laukiames antro vaikelio, o vyro alga pilnu etatu tik minimumas?

Socialinė pašalpa skiriama, jei šeimos pajamos vienam asmeniui neviršija 350lt mirksiukas.gif
Atsakyti