Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos

Ar mum kas priklauso jei abu su vyra gauname po minimuma. Auginame viena vaika. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(boružė123 @ 2009 12 07, 15:58)
g.gif Gal kas susidūrė su tokia situacija:vyras stovi DB jau nuo2007 gruodžio,2008 vasarą 3mėn padirbėjo pas ūkininką paskui gavo pašalpą iš DB,šiais metais pas ūkininką dirbo 5mėn pašalpa Iš DB nepriklauso reikėjo išdirbt 6mėn.Aš namuose auginu dvynukes,gruodį joms sueina 2metai:nuvažiavau į darbą,o ten darbdavys pasakė kad neturi ką pasiūlyt nors pagal įstatymą turėtų priimt atgal(nebėra tiek  darbo).Parašiau vaiko auginimo atostogų iki 3metų(gal pagerės situacija tai grįšiu atgal,nes jau 10m toje pačioje darbovietėje).O paklausti noriu štai ko:kokių pašalpų ir lengvatų galiu tikėtis jei vyrui DB nieko nemoka ,o aš gausiu tik vaikų pinigus(trys vaikai). g.gif

Priklauso vyresniąjam nemokami pietūs (ir turbūt pusryčiai) mokykloje bei maisto paketai mirksiukas.gif

QUOTE(vaiduva @ 2009 12 07, 18:17)
Laba diena yra tokia situacija abu su vyru stovime darbo birzoje bet nei vienas negaunam pinigu turiu 2 vaikus vieninteles pajamos yra 150lt uz vaikus gaunami ar priklauso kokios nors pasalpos darbo birzoj tik nuo spalio stoviu.Labai busiu dekinga jei kas patars nes man sake kad nieks nepriklauso jei neistovi birzoj pusmecio, bet kazkaip nesitiki  g.gif valgyt tai reikia

Maisto paketai priklauso. Jei neleidžiate vaiko iki trijų metų į darželį, o vyras DB registruotas bent pusę metų, tada priklauso soc.pašalpa bei turbūt kompensacijos butui (reikia daugiau informacijos) mirksiukas.gif

QUOTE(wilioke_ @ 2009 12 08, 08:41)
laba diena.norejau jusu pasiklausti, stoviu darbo birzoje jau 8men, pirmus 6men gavau pasalpa is birzos, dabar mano pajamos yra 97lt uz vaika, ar man priklausytu kokia socialine pasalpa? as su vaiko tevu negyvenu, mes su vaiku gyvename kitame mieste, alimentu oficialiai neprisiteisus, esam graziuoju susitare kad kas menesi duos vaikui po 200lt, bet buna duoda buna ne..ar nelieps man teistis alimentu, jei noreciau kokios pasalpos?

labai dekoju uz atsakyma 4u.gif

Tam tikrais atvejais nebūtina teistis išlaikymo - Jūsų atveju gali užtekti išrašo iš banko, kur matytųsi, jog pervedami alimentai mirksiukas.gif Tačiau, jei buvote susituokę su tėčiu, ištuokos liudijimas būtinas, o tuo pačiu bus ir teismo sprendimas apie išlaikymą mirksiukas.gif

QUOTE(indigooo @ 2009 12 08, 10:43)
Ar mum kas priklauso jei abu su vyra gauname po minimuma. Auginame viena vaika.  4u.gif

Jei šeimos pajamos mažiau už 1050lt, priklauso soc. pašalpa, o jei mažiau nei 1575lt, tada ir nemokamas maitinimas vaikui mokykloje (jei mokosi), maisto paketai bei kompensacijos (yra papildomų sąlygų) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(IruteB @ 2009 12 08, 12:02)
Priklauso vyresniąjam nemokami pietūs (ir turbūt pusryčiai) mokykloje bei maisto paketai mirksiukas.gif
Maisto paketai priklauso. Jei neleidžiate vaiko iki trijų  metų į darželį, o vyras DB registruotas bent pusę metų, tada priklauso soc.pašalpa bei turbūt kompensacijos butui (reikia daugiau informacijos) mirksiukas.gif
Tam tikrais atvejais nebūtina teistis išlaikymo - Jūsų atveju gali užtekti išrašo iš banko, kur matytųsi, jog pervedami alimentai mirksiukas.gif Tačiau, jei buvote susituokę su tėčiu, ištuokos liudijimas būtinas, o tuo pačiu bus ir teismo sprendimas apie išlaikymą mirksiukas.gif
Jei šeimos pajamos mažiau už 1050lt, priklauso soc. pašalpa, o jei mažiau nei 1575lt, tada ir nemokamas maitinimas vaikui mokykloje (jei mokosi), maisto paketai bei kompensacijos (yra papildomų sąlygų) mirksiukas.gif

Vaikui nera treju metu. Vyras dabar gauna minimuma o as nuo sausio gausiu minimuma. Kada reiktu kreiptis i socialini? Vasario menesi kai tos pajamos matysis ar galiu jau sausi? Gal darzeliui butu nuolaida?
Atsakyti
QUOTE(IruteB @ 2009 12 08, 11:02)

susituoke nebuvome rolleyes.gif reikes kreiptis i socialine tada ziureisu gal ka gausiu..o dar gal zinot, kokiu dokumentu reikia, nes as gyvenu visai kitame mieste nei esu registruota, tai teks vistiek vaziuoti i ta miesta tvarkytis kuriame ir registruota esu, tai kad paskui nebutu, kad kokiu dokumentu neturesiu.. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wilioke_: 08 gruodžio 2009 - 11:59
QUOTE(wilioke_ @ 2009 12 08, 11:55)
susituoke nebuvome rolleyes.gif reikes kreiptis i socialine tada ziureisu gal ka gausiu..labai dekoju uz atsakyma 4u.gif

man tai liepe duoti vyra i teisma del alementu ,o jei ne tai turi parodyti kokios pajamos pas vyra yra (bent jau pas mus taip yra ) o jei jis bedarbis ir nera istovejas 6 men tai pasalpos neduoda .reik laukt kol jam sukaks 6men tada jums ja duos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SuperBrunetė: 08 gruodžio 2009 - 12:01
QUOTE(SuperBrunetė @ 2009 12 08, 12:00)
man tai liepe duoti vyra i teisma del alementu ,o jei ne tai turi parodyti  kokios pajamos pas vyra yra (bent jau pas mus taip yra ) o jei jis bedarbis ir nera istovejas 6 men tai pasalpos neduoda .reik laukt kol jam sukaks 6men tada jums ja duos

as taip ir jauciau kad lieps teistis doh.gif nes daug pazystamu ejo del pasalpu, tai liepia teistis doh.gif na jis stovi darbo birzoje, bet tikrai dar gal nebus puse metu... doh.gif reiks laukt kol gris jis ir ziuresim ka cia daryti.. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wilioke_: 08 gruodžio 2009 - 12:26
QUOTE(wilioke_ @ 2009 12 08, 12:24)
as taip ir jauciau kad lieps teistis doh.gif nes daug pazystamu ejo del pasalpu, tai liepia teistis doh.gif na jis stovi darbo birzoje, bet tikrai dar gal nebus puse metu... doh.gif reiks laukt kol gris jis ir ziuresim ka cia daryti.. unsure.gif

lieps lieps ,sako jei ne jis mokes tai tada fondas uz ji (alimentus)

jei prastovejas 6men tai galit ir jus tvarkytis ir jis del socialines ,tada duos .

Atsakyti
QUOTE(SuperBrunetė @ 2009 12 08, 12:29)
lieps lieps ,sako jei ne jis mokes tai tada fondas uz ji (alimentus)

jei prastovejas 6men tai galit ir jus tvarkytis ir jis del socialines ,tada duos .

nu gris exas reiks tartis ka cia daryt, nes kolkas alimentus moka graziuoju kada gali , kada turi pinigeliu, nesinori ir jam kenkti su tais alimentais rolleyes.gif
aciu jums uz atsakymus 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba, situacija tokia, mano vyras dirba per 2 darbovietes, jo pajamos "pagal popierius" apie 1500lt. as stoviu DB menesi laiko, turim dukryte 3metuku kuri lanko darzeli. Dabar pradejau lauktis antro vaikucio, sakykit ar galiu kreiptis del kazkokios pasalpos ar kokiu maisto pak.?
Atsakyti
QUOTE(indigooo @ 2009 12 08, 11:07)
Vaikui nera treju metu. Vyras dabar gauna minimuma o as nuo sausio gausiu minimuma. Kada reiktu kreiptis i socialini? Vasario menesi kai tos pajamos matysis ar galiu jau sausi? Gal darzeliui butu nuolaida?

Jei lanko darželį, tada galit kreiptis tik nuo sausio (kai baigsis sausio mėnuo, turėsit pateikti pajamas už sausio mėnesį. Darželiui bus nuolaida, jei gausit soc. pašalpa (pajamos bus iki 1400lt) mirksiukas.gif

QUOTE(zilile.c @ 2009 12 08, 14:23)
Laba, situacija tokia, mano vyras dirba per 2 darbovietes, jo pajamos "pagal popierius" apie 1500lt. as stoviu DB menesi laiko, turim dukryte 3metuku kuri lanko darzeli. Dabar pradejau lauktis antro vaikucio, sakykit ar galiu kreiptis del kazkokios pasalpos ar kokiu maisto pak.?

Galit kreiptis dėl maisto paketų. Šiuo metu daugiau niekas (nebent kompensacijos būstui) nepriklauso mirksiukas.gif
Atsakyti
laba diena. turiu toki klausima.
vyras prarado darba, bet i darbo birza nesikreipe. as gaudavau motinystes pasalpa 762 lt. o dabar sodra nusprende ja atimti ir nuo rugsejo menesio as jos negaunu. auginam 11 menesiu dukryte. gal mums priklauso kokia pasalpa is soc. rupybos?
aciu
Atsakyti
QUOTE(plazma @ 2009 12 07, 18:50)
priklauso maisto paketai,jei pajamos nevirsija vienam asmeniui 525lt,norint gaut socialine parama,reikia darbo birzoj but registruotiems 6men.
o jus teisingai informavo,taigi siuo metu jums niekas nepriklauso,tik maisto paketai.dokumentus reikia tvarkytis  savo seniunijoj,soc paramos skyriuje,sausio men.

QUOTE(SuperBrunetė @ 2009 12 07, 20:26)
pasalpa socialine prriklausys jums ir vyrui tik po puse metu .o is darbo birzos niekas nepriklauso ,

taip priklauso tik maisto paketai,o po puses metu pasalpa .

[quote=IruteB,2009 12 08, 11:02]

Maisto paketai priklauso. Jei neleidžiate vaiko iki trijų metų į darželį, o vyras DB registruotas bent pusę metų, tada priklauso soc.pašalpa bei turbūt kompensacijos butui (reikia daugiau informacijos) mirksiukas.gif

Aciu visoms už atsakymus ką gi teks laukt kol 6mėn praeis ,o prisiregistravus aš pas savo tėvus tai kompensaciju butui nepriklauso,del maisto jau susitvarkiau tik labai jau sumažino tą paketėlį g.gif
Atsakyti