Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos

merginos ,gal zinot ar iskart isduoda ar reik laukti del seimos sudeties pazymos ?
Papildyta:
QUOTE(emilijut @ 2009 11 30, 12:41)
jau praeitą savaitę pradėjo dalinti smile.gif

o dabar jau vel reik prasitesineti ,ir sake reiks visus dokumentus pristatineti (grieztai sako tikrins )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SuperBrunetė: 01 gruodžio 2009 - 09:42
QUOTE(Ramsius @ 2009 12 01, 09:31)
Kažkas naujo...dėl pusę etato dirbančių...
Įstatymo pataisa padės mažiau uždirbantiems gauti socialinę paramą
O jūs man pasakykit, aš vėl staiga susipainiojau...tas pajamas (525) skaičiuoja "popierines" ar gaunamas į rankas?

Aciu uz informacija 4u.gif
pinigus skaiciuoja man rodos gaunamus i rankas g.gif
Atsakyti
QUOTE(SuperBrunetė @ 2009 12 01, 09:39)
merginos ,gal zinot ar iskart isduoda ar reik laukti del  seimos sudeties pazymos ?

labas, isduoda iskart.
Atsakyti
QUOTE(vaidabas @ 2009 11 30, 17:28)
p kodel jus nesikreipiat i socialini, jei dirbi maziau nei etatu, ir stovi darbo birzoje kaip ieskanti papildomo darbo, tai bent jau man, patikino, jog soc pasalpa priklauso

taip bendra tvarka prastovejus 6men birzoj jei dirbi puse etato,jei 0.75 tada taip iskart
Atsakyti
QUOTE(liepuks @ 2009 12 01, 10:31)
taip bendra tvarka prastovejus 6men birzoj jei dirbi puse etato,jei 0.75 tada taip iskart

bet va raso, kad pataisas daro, skambinau i socialini, tai liepe vel eit i seniunija ir aiskintis, nes jei nenesa seimos nariuj 350, tai turetu priklausyti pasalpa g.gif
bandysiu ryt eit ir tada bus aisku ka pasakys.
Atsakyti
QUOTE(plazma @ 2009 12 01, 10:22)
labas, isduoda iskart.

aciu 4u.gif

ir dar noriu paklausti del socialines tos pasalpos ,
jei as esu prastovejus DB puse metu o vyras tik savaite kaip istojes i birza (pas mus santuokos nera ,vaiko pavarde tevo .registruoti kartu ) ar moka tokiu atveju pasalpa ar ne ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SuperBrunetė: 01 gruodžio 2009 - 15:59
QUOTE(SuperBrunetė @ 2009 12 01, 15:58)
ir dar noriu paklausti del socialines tos pasalpos ,
jei as esu prastovejus DB puse metu o vyras tik savaite kaip istojes i birza  (pas mus santuokos nera ,vaiko  pavarde  tevo .registruoti kartu ) ar moka tokiu atveju pasalpa ar ne ?

Jei darbo birža nemoka, tada ir vyras turi būti registruotas darbo biržoje ne mažiau, kaip šešis mėnesius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(IruteB @ 2009 12 02, 11:17)
Jei darbo birža nemoka, tada ir vyras turi būti registruotas darbo biržoje ne mažiau, kaip šešis mėnesius 4u.gif

Aciu .

siandiena buvau pas tas moteriskes ir viska isaiskino .taip ir yra .
Papildyta:
beje jei kas tvarkysites dokumentus del maisto ,tai zinokit reik visu dokumetu kopijas nesti ir pazyma seimos sudeties reikalinga .(paso ,darbo birzos knigutes ,vaiku gimimo liudijimu kopiju )
Atsakyti
tai kaip supratau įstatymo pataisa, leidžianti mokėti pašalpą pusę etato dirbančiam žmogui, dar neišleista?
Atsakyti
Labas vakaras mirksiukas.gif Dar neperskaičiau visos temos bet noriu paklausti ir sužinoti apie soc.pašalpa trim mėnesiams. Šiandien nusipirkau Mažylio žurnala ir radau straipsnį apie pašalpas,bet gal kas galės man paaiškinti ir pakomentuoti ar turiu teises į šį pašalpą? g.gif
Šio metų esu vaiko priežiuros atostogose. Mažiukui sukako du metukai ir dabar gaunu tik 97 lt. ir 52 lt. už vyresnėlį,jam greitai 8 metai. Į darbą ketinu išeiti nuo rudens. Mūsų pajamas yra mažos,vyras uždirba 2000 lt. atskaičiuojant iš vyro atliginimo 600 už paskolą ir 800 už komunalines ir mums lieka 600 lt. vienam žmogui išeina po 150 lt. . doh.gif Aš nesuprantu kaip reikia skaičiuoti tas pajamas? Pvz. VPR yra 350 lt. bet ji skaičiuojama iš grynaus atliginimo? Jeigu iš atliginimo be išlaidų ( neskaitau maisto,drabužius )vadinasi mes negalim gauti tos pašalpos?
Vaikas žinoma darželio nelanko.
Jeigu įdomu kodėl neišejau dabar į darbą,galiu pasakyti kad esu nelabai geros sveikatos,vaikas dar per mažas lankyti lopšelį ir suprantamas dalykas kad jis pradės sirgti,o dabar tokie laikai kai nelabai mėgsta kaip dažniau sėdi su sergančių vaikų nei dirbi. Dar studijuoju neakivaizdžiai,šiais metai rašysiu bakalauro darba...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksėna: 02 gruodžio 2009 - 23:18
QUOTE(Ksėna @ 2009 12 03, 00:11)
Šio metų esu vaiko priežiuros atostogose. Mažiukui sukako du metukai ir dabar gaunu tik 97 lt. ir 52 lt. už vyresnėlį,jam greitai 8 metai. Į darbą ketinu išeiti nuo rudens. Mūsų pajamas yra mažos,vyras uždirba 2000 lt. atskaičiuojant iš vyro atliginimo 600 už paskolą ir 800 už komunalines  ir  mums lieka 600 lt. vienam žmogui išeina po 150 lt. . doh.gif Aš nesuprantu kaip reikia skaičiuoti tas pajamas? Pvz. VPR yra 350 lt. bet ji skaičiuojama iš grynaus atliginimo? Jeigu iš atliginimo be  išlaidų ( neskaitau maisto,drabužius )vadinasi mes negalim gauti tos pašalpos?

taip,be abejo,jūsų pajamos yra 2000 Lt,taip ir skaičiuoja. vadinasi 500 Lt/asmeniui. Galite rašyti prašymą maisto daviniams ir gal kompensacijai g.gif
Atsakyti
QUOTE(agno @ 2009 12 03, 00:52)
taip,be abejo,jūsų pajamos yra 2000 Lt,taip ir skaičiuoja. vadinasi 500 Lt/asmeniui. Galite rašyti prašymą maisto daviniams ir gal kompensacijai  g.gif

Vadinasi negausiu tos pašalpos verysad.gif Aišku jie negali skirti pašalpą jeigu mums pagal poperius kaip ir užtenka pinigu,bet kad visi pinigai eina kreditui ir komunalinem nekam nesvarbu. doh.gif Mums kaip jau minėjau išeina tik 150 lt.vienam žmogui,tai vienas apsipirkimas parduotuveje...Kaip gyventi toliau nežinau g.gif O kas tai yra maisto daviniai? Ir manot vis gi galiu pabandyti dėl pašalpos kreiptis? g.gif
Atsakyti