Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos

bet i darzeli as jau pristacius pazyma is birzos,bet jau vel reiks nesti tai gal ne is birzos imti,o is soc. rolleyes.gif
Atsakyti
sveiki,norejau gauti informacijos...mes kaip ir turetumem gautisocialine pasalpa,bet dar neikigalo sutvarkyti dok. ...ar mes galetumem dar gauti vienkartine pasalpa sildymo isirengimui,nes musu name buvo visiem atjungtas centralinis sildymas,buvo zadeta kompensacija,bet...kai prasidejo krize jos nebemokes...
Atsakyti
paaiškinkite man nesupratingai blush2.gif jeigu mūsų pajamos 3 asmenims per 3 paskutinius mėnesius vienam šeimos nariui yra 541 Lt. tai ar mes galime gauti kompensaciją šildymui? Ir dar blush2.gif maisto davinys tai jau neišeina ane...nes viršijam 525 Lt.
Išanksto ačiū už pagalbą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gita2006: 27 lapkričio 2009 - 09:37
QUOTE(izabele111 @ 2009 11 26, 22:44)
20% skirtumo tarp bendru seimos pajamu ir seimos asmenu xVRP

o man pasake,kad kompensacijos kurui negausiu.buto kvadratrura 26.4 registruoti 3asmenys ir pajamos 1070lt

QUOTE(gita2006 @ 2009 11 27, 09:31)
paaiškinkite man nesupratingai  blush2.gif jeigu mūsų pajamos 3 asmenims per 3 paskutinius mėnesius vienam šeimos nariui yra 541 Lt. tai ar mes galime gauti kompensaciją šildymui? Ir dar  blush2.gif  maisto davinys tai jau neišeina ane...nes viršijam 525 Lt. 
Išanksto ačiū už pagalbą smile.gif

pagal jusu pajamas negaunat nieko.nebent tai priklasuo nuo savivaldybes,nes mano pajamos vienam zmogui 356lt ir negavau kompensacijos.
maisto davinys nepriklauso,nes virsija 525lt.
Atsakyti
Kompensacijų gavimas/neegavimas priklauso nuo jūsų mokamos sumos.

Formulė:

Šeimos pajamos - (VRP X šeimos narių skaičius) X 20% = suma, kurią galite susimokėti (jei nėra viršpločio), kitą dalį kompensuos.

Jei šeimos nariai ne visi deklaruoti kartu, vistiek jų pajamos sumuojamos.
Atsakyti
musu pajamos 1zm.-357lt,tai kompensacija yra,uz sildyma praeita menesi mokejom tik 3lt,darzelis nemokamas
Atsakyti
gal kuri žinote, kiek gyvenamojo ploto kvadratūros turi būti daugiausiai vienam asmeniui, kad gaut soc.pašalpą ?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidavel @ 2009 11 28, 16:26)
gal kuri žinote, kiek gyvenamojo ploto kvadratūros turi būti daugiausiai vienam asmeniui, kad gaut soc.pašalpą ??  g.gif

Kompensacijoms apskaičiuoti taikomi šie normatyvai:

1. būsto naudingojo ploto normatyvas šeimai arba vienam gyvenančiam asmeniui: vienam iš būste gyvenamąją vietą deklaravusių šeimos narių arba vienam gyvenančiam asmeniui - 38 kvadratiniai metrai, kiekvienam kitam šeimos nariui - 12 kvadratinių metrų. Šie plotai nustatomi pagal kadastrinių matavimų duomenis;
2. karšto vandens - po 1,5 kubinio metro kiekvienam šeimos nariui arba vienam gyvenančiam asmeniui per mėnesį;
3. šalto vandens ir nuotekų - po 2 kubinius metrus kiekvienam šeimos nariui arba vienam gyvenančiam asmeniui per mėnesį, kai karštam vandeniui paruošti naudojama centralizuotai tiekiama šiluma, arba po 3,5 kubinio metro kiekvienam šeimos nariui arba vienam gyvenančiam asmeniui per mėnesį, kai karštam vandeniui paruošti naudojamos kitos energijos ar kuro rūšys.
Atsakyti
ačiū už atsakymą 4u.gif nes skaitydama įstatymą buvau visai susipainiojus...vienur radau, kad 38 ir kitiem po 12, o kitur - kad 60 ir kitiem po 15 unsure.gif vadinasi, esu keletu kvadratų per turtinga ir soc.paramos galiu net neprašyti sad.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidavel @ 2009 11 28, 19:14)
ačiū už atsakymą 4u.gif nes skaitydama įstatymą buvau visai susipainiojus...vienur radau, kad 38 ir kitiem po 12, o kitur - kad 60 ir kitiem po 15  unsure.gif vadinasi, esu keletu kvadratų per turtinga ir soc.paramos galiu net neprašyti  sad.gif

Aš taip pat galvojau, bet man soc.skyriuje pasakė, kad ploto normatyvas taikomas pačiai kompensacijai apskaičiuoti, t.y., jei plotas didesnis, kompensuoja tik už pagal norvatyvą priklausančio ploto šildymą.
Atsakyti
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 11 28, 22:37)
Aš taip pat galvojau, bet man soc.skyriuje pasakė, kad ploto normatyvas taikomas pačiai kompensacijai apskaičiuoti, t.y., jei plotas didesnis, kompensuoja tik už pagal norvatyvą priklausančio ploto šildymą.

taip,bet dar priklauso kiek zmoniu gyvena tame bute,name bei zmoniu pajamos.
Atsakyti
QUOTE(plazma @ 2009 11 29, 09:24)
taip,bet dar priklauso kiek zmoniu gyvena tame bute,name bei zmoniu pajamos.

Tai žinoma, mūsų savivaldybėje norint gauti kompensacijas turi tekti mažiau nei 525 Lt žmogui. O dėl gyvenančių žmonių skaičiaus tai visur taip pat - jei gyvena ne viena šeima ar žmogus, visi turi atitikti kompensacijos gavėjo "požymius". Čia tik apie ploto normatyvą klausė, manau, tai ir atsakiau smile.gif
Atsakyti