QUOTE(Nerka9 @ 2009 12 26, 19:04)
Vat būtent taip yra yra, nes čekiukus viską man ir perdavė, tai dabar man viskas pasidarė daug aiškiau. O tada man ta toponuotrauka būtina šiuo atveju ar galma apseiti be jos? Ir kokia preliminari kaina galėtų būti? Kaip minėjau apie 1000-1200lt? Ar aš klystu šiuo atveju? 
Papildyta:
Bet aš taip pamąsčiau, ta žemė jau priklausė, tai močiutei kuri po mirties paliko giminaičiam, tai jin visvien valstybinė ar kaip čia gaunasi?

Papildyta:
Bet aš taip pamąsčiau, ta žemė jau priklausė, tai močiutei kuri po mirties paliko giminaičiam, tai jin visvien valstybinė ar kaip čia gaunasi?

Ūkiškai aiškinant, Jūs įsigijote pastatus ir teisę i jiems priklausantį žemės sklypą, nes pagal įstatymus žemė yra pagrindinis turtas, o statiniai jos priklausiniai.
Norint susitvarkyti žemės dokumentus, Jums reikia paruošti šio sklypo kadastrinius matavimus, t.y. jūsų ribos privalo būti pamatuotos, atstatytos į savo vietas, su kaimininių žemės sklypų savininkais suderintos ir įtvirtintos.
Geodezininkai savo ruoštu paruošia tai patvirtinančius dokumentus - kadastrinių matavimų bylą, kurią suderina su teritoriniu žemėtvarkos skyriumi.
Tik tuomet, registrų centras matydamas sklypo formą, kaimininių žemės sklypų savininkų sutikimą dėl ribų, bei žemėtvarkos skyriaus patvirtinimą apie jų atitikimą teritorijų planavimo dokumentams, užregistruos žemę Jųsų vardu.
p.s. Toponuotrauka yra visai kita opera.. Jos pagrindinė funkcija architektam ar projektuotojam pavaizduoti žemės sklypo reljefa, požemines bei antžemines komunikacijas ir kitus situacijos elementus. Ji užsakoma statybos projektavimui ar teritorijų planavimui ir galioja vienerius metus.
p.p.s. Jūsų atveju už 1000 Lt. geodezinius matavimus apsiimtume daryti.