Įkraunama...
Įkraunama...

Geodeziniai matavimai 2

QUOTE(Matininkė @ 2016 02 02, 11:27)
Man tai labai įdomu, kokiu būdu Jūs tą "laisvą fondą" paliksit? Ir kaip nuspręsit, kurį čia žemės sklypo galbalą nurėžt "laisvam fondui"?

tai ivertini dokumentus turimus, abrisus, projekta. jei jau vieni su kitais prasilenkia tai ruoši schema ir zemetvarkos skyrius teikia atsakyma. Aš nesuprantu niekad nebuvo problemu su virslocio nuemimu jei nera pageidavimo isipirkti. Na turiu as kadastrini, tuoj paziuresiu kas ten yra.
Papildyta:
Ilindau i kadastra, na situacija durnoka tokia g.gif esme kad trys sklypai yra tarp geodezinius kaimynas+burundukas+kaimynas. jei veina kaimyna matuoja nuo veino geo risdamiesi , o kita nuo kitos puses tai viduriniam (burundukui) lieka kas lieka. logiskiausia butu visiem kaimynam darytis kartu ir ziureti kas gaunasi per plotai, gal isidalintu protingai virsplotis.
Del itraukimo i laisva fonda sklypa nelabai suformuosi nes ilgoji krastine 800 m beveik, tai gautusi kad sklypas butu 5 m * 800, toks rezis (jei kaip sako burundukas virsplotis gaunasi 40 aru) .
dar sklypas prie kelio tai gal eitu su zemetvarka susitarti sklypa formuoti nuo kelio (40 aru tikrai nera mazai) o ten kelias kaip tik eina tai ... reiktu zemetvarkai teikti toki dar pasiulyma.

galesiu ikelti foto sklypo jei burundukas sutiks smile.gif kad dar kuo padeti.

Burunduk, as paskaiciuosiu kiek jum pagal rinkos kaina kainuotu isipirkti ta 40 aru smile.gif
Atsakyti
eitų susitart... įdomu kuriam čia skyriui..
smagu, kad padedat, tik neklaidinkint žmonių su tuo "laisvu fondu"..
kiek man yra žinoma, tai teisės aktuose nėra reglamentuota, kad matininkas susitaria su žemėtvarkos skyriumi, ir atrėžia galabą privačios nuosavybės žemės sklypą ir perleidžia "laisvam fondui"..
o jei net taip yra daroma, tuomet tiek matininkas, tiek tas žemėtvarkos skyrius pažeidžia teisės aktų nuostatas..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Matininkė: 02 vasario 2016 - 14:07
QUOTE(Matininkė @ 2016 02 02, 16:02)
kiek man yra žinoma, tai teisės aktuose nėra reglamentuota, kad matininkas susitaria su žemėtvarkos skyriumi, ir atrėžia galabą privačios nuosavybės žemės sklypą ir perleidžia "laisvam fondui"..
o jei net taip yra daroma, tuomet tiek matininkas, tiek tas žemėtvarkos skyrius pažeidžia teisės aktų nuostatas..

kiek teke dirbti tai problemu nebudavo jei eina suformuoti protinga sklypa. Tiesiog bent mes pateikiame schema zemetvarkai su abriso, naturos ir plano ribom ir jie rastu duoda atsakyma, nes kaip pradedi kalbet ir tartis lieki pats kaltas, o zemetvarka jei koks kipisas isvertus akytes ziuri lyg niekur nieko..

Realiai as burunduko vietoj jei kaimynai darysis geodezinius nesirasyciau ant matavimu (nebent mano geodezininkas leistu patikrines) ir daryciaus kartu. Na dar veliau paskaiciuosiuu rinkos verte kiek jau eitu uz ta 40 aru susimoketi, cia dirbami laukai, Utena beroc, nemanau kad bus 6000 euru kaip buruindukas teigia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Matininkė @ 2016 02 02, 15:02)

o kodėl jūs nusprendėt, kad privačios nuosavybės? Žmogus pagal pirkimo - pardavimo sandorį įgijo tarkim 1 ha ploto žemės sklypą su konkrečiais išmatavimais abrisuose (preliminariuose planuose). Jei atliekant pirminius matavimus matininkai ar kiti asmenys nevisiškai teisingai atliko savo darbus, kodėl privatus asmuo dabar privalo įsigyti papildomą valstybinės žemės sklypo dalį? Niekur teisės aktuose pareigos tokios nurodytos nėra. Jei asmuo nesutinka mokėti už viršplotį, jam turi būti geodeziškai išmatuotas toks sklypas, kokį jis įgijo pirkimo-pardavimo sutartimi (plius minus leistinumo ribose) ir sklypo kraštinių ilgis bei konfigūracija turi būti tokios, kokios nurodytos pradiniuose dokumentuose.
Nekilnojamojo turto kadastro nuostatų 21 punkte nustatyta, kokios procedūros vykdomos, kai nustatomas viršplotis, bet niekur nėra pareigos žmogui nusipirkti žemės sklypo dalį, kuri dėl nekurių asmenų klaidų, susidarė. Minėtų nuosatatų 21 punkte nurodyta:
Tais atvejais, kai atlikus kadastrinius matavimus nustatoma, kad žemės sklypo ploto skirtumas didesnis, nei nustatytas šių Nuostatų 1 priede, ir (arba) žemės sklypo ribos (konfigūracija) neatitinka teritorijų planavimo dokumente ar žemės valdos projekte suprojektuoto žemės sklypo ribų (konfigūracijos), vykdytojas apie tai raštu informuoja užsakovą ir Nacionalinės žemės tarnybos teritorinį padalinį pagal žemės sklypo buvimo vietą (toliau vadinama – žemėtvarkos skyrius). Vykdytojas žemėtvarkos skyriui turi pateikti situacijos brėžinį ir nurodyti teritorijų planavimo dokumente ar žemės valdos projekte suprojektuotas ir faktiškai naudojamas šio žemės sklypo ribas. Žemėtvarkos skyrius, per 30 dienų išnagrinėjęs paženklintojo ir su juo besiribojančių žemės sklypų suformavimo dokumentus ir kitą kartografinę medžiagą, nustato žemės sklypo ploto ir (arba) žemės sklypo ribų (konfigūracijos) skirtumo priežastis ir surašo išvadą dėl žemės sklypo ribų patikslinimo vietovėje ir (arba) žemės sklypo ribų, ploto patikslinimo teritorijų planavimo dokumente ar žemės valdos projekte būtinumo. Šiuo atveju nekilnojamojo daikto kadastro duomenų bylos rengimo darbai tęsiami vadovaujantis žemėtvarkos skyriaus išvadomis.
Žemėtvarkos skyrius, nustatęs teritorijų planavimo dokumentuose ar žemės valdos projektuose pažeidimų, dėl kurių susidarė žemės sklypo ploto ir (arba) žemės sklypo ribų (konfigūracijos) skirtumai, inicijuoja teritorijų planavimo dokumentų ar žemės valdos projektų, kurių organizatorius iki 2010 m. birželio 30 d. – apskrities viršininkas ar nuo 2010 m. liepos 1 d. – Nacionalinės žemės tarnybos vadovas ar jo įgaliotas žemėtvarkos skyriaus vadovas, patikslinimą, o kitu atveju apie nustatytus pažeidimus (neatitikimus) informuoja teritorijų planavimo dokumentų ar žemės valdos projektų organizatorių.

Gal yra kažkokių teisės aktų, kurie žmogų įpareigoja pirkti? aš tokių nežinau, jei žinote, prašome nurodyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vi_ktorija: 02 vasario 2016 - 17:40
QUOTE(Vi_ktorija @ 2016 02 02, 18:33)
Gal yra kažkokių teisės aktų, kurie žmogų įpareigoja pirkti? aš tokių nežinau, jei žinote, prašome nurodyti.

Pirkti neįpareigoja, tačiau tai vienas iš kompensavimo būdų.

Privačios žemės sklypų savininkams žemės sklypo ploto skirtumo kompensavimas tais atvejais, kai atlikus žemės sklypo kadastrinius matavimus nustatoma, kad privačios žemės sklypo ploto skirtumas viršija maksimalią leistiną (ribinę) žemės sklypo ploto paklaidą, nurodytą
Lietuvos Respublikos nekilnojamojo turto kadastro nuostatų, patvirtintų Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. balandžio 15 d. nutarimu Nr. 534 „Dėl Lietuvos Respublikos nekilnojamojo turto kadastro nuostatų patvirtinimo“, 1 priede, reglamentuotas Lietuvos Respublikos žemės reformos įstatymo 21 straipsnio 3 dalimi, Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1998 m. balandžio 1 d. nutarimo Nr. 385 „Dėl žemės reformos vykdymo kaimo gyvenamojoje vietovėje“ 2.11 papunkčiu ir nutarimu patvirtintu Privačios žemės, miško sklypo ploto skirtumo kompensavimo tvarkos aprašu.
Atsakyti
oi, net temos nebesekiau, nes kazkaip laukiau privacios zinutes. kalbejau su geodezistu, tai jis neranda kur suformuot normaliai sklypo, tapti su valstybe bendrasavininku nepataria. kaip ir beliktu issipirkimas. dar reikia kalbetis su kaimynais, nes ta virsploti galima sumazinti, bet nezinau, kaip kalbetis, kai nesikalba doh.gif

esme, kad as darausi matavimus, kaimynai nenori, nes tuomet jiems pigiau viskas butu.

laukiam geresniu biski oru, kad su prietaisu praeit ir dar patikslint viska.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burunduks: 06 vasario 2016 - 14:21
Gelbėkit...

Tėtis paveldėjo iš savo tėčio miško sklypą. Paveldėjimo dokumentuose, plane sklypo plotas 2,24 ha.
Pernai metais, kaimyninis sklypas atliko matavimus, tėtis matavimuose nedalyvavo, po kiek laiko gavo laišką su koordinatėm, ribom ir dalele žemėlapio. PEr 30 dienų pretenzijų nepareiškė, nes......... nes nepastėbėjo, kad matmenys ir riboženkliai bei sklypo plotas taaaaaaaip pasikeitė, kad iš sklypo teliko 1,74 ha!

o kaimyno sklypo ribos, matau,kad keliolika metrų paaugo...

Klausimas, ką dabar daryti ir į kurią pusę bėgti po tiek laiko.. Pyyyyyyypt nesikeikiant :/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lerikyte: 17 vasario 2016 - 11:41
QUOTE(Lerikyte @ 2016 02 17, 13:29)
Gelbėkit...

Tėtis paveldėjo iš savo tėčio miško sklypą. Paveldėjimo dokumentuose, plane sklypo plotas 2,24 ha.
Pernai metais, kaimyninis sklypas atliko matavimus, tėtis matavimuose nedalyvavo, po kiek laiko gavo laišką su koordinatėm, ribom ir dalele žemėlapio. PEr 30 dienų pretenzijų nepareiškė, nes......... nes nepastėbėjo, kad matmenys ir riboženkliai bei sklypo plotas taaaaaaaip pasikeitė, kad iš sklypo teliko 1,74 ha!
o kaimyno sklypo ribos, matau,kad keliolika metrų paaugo...
Klausimas, ką dabar daryti ir į kurią pusę bėgti po tiek laiko.. Pyyyyyyypt nesikeikiant :/

niekur jau nepabegiosit. bet nepanikuokit, jei gavot fragmenta is kaimyno tai ten ir yra kaimyno miskas. is kur jus zinot tiksliai savo plota? matavo dabar? matininkas? nes kaimynas tik viena puse darė, ar "apgaubė" jusu miska is visu pusiu?
pirmiausia kodel jus isitikines kad dabar misko plotas mazas? jei matavo matininkas jis turi jum paaiskinti kaip kas, jei nematavo tai nezinot koks tas plotas yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritandra @ 2016 02 17, 15:19)
niekur jau nepabegiosit. bet nepanikuokit, jei gavot fragmenta is kaimyno tai ten ir yra kaimyno miskas. is kur jus zinot tiksliai savo plota? matavo dabar? matininkas? nes kaimynas tik viena puse darė, ar "apgaubė" jusu miska is visu pusiu?
pirmiausia kodel jus isitikines kad dabar misko plotas mazas? jei matavo matininkas jis turi jum paaiskinti kaip kas, jei nematavo tai nezinot koks tas plotas yra smile.gif

Tam fragmente yra nurodytas žemės sklypo plotas ir sklypo numeris. Sklypo numeris sutampa su mano sklypo numeriu. Nurodytos trys kraštinės, kurios turi koordinates. Tame fragmente yra nurodytas sklypo plotas. Mano sklypo niekas nematavo aš taip suprantu, matavo tik besiribojančia vietą su kaimyno. Aš moteraitė, sunku man šitam susigaudyti, gal, duok die, paprasčiausiai kažką ne taip suprantu..
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2016 02 17, 16:41)
Tam fragmente yra nurodytas žemės sklypo plotas ir sklypo numeris. Sklypo numeris sutampa su mano sklypo numeriu. Nurodytos trys kraštinės, kurios turi koordinates. Tame fragmente yra nurodytas sklypo plotas. Mano sklypo niekas nematavo aš taip suprantu, matavo tik besiribojančia vietą su kaimyno. Aš moteraitė, sunku man šitam susigaudyti, gal, duok die, paprasčiausiai kažką ne taip suprantu..

nufotografuokite fragmenta ir atsiuskite i az.

tas plotas yra kaimyno, kuriam matavo. Jum atsiunte kaimyno geodeini plana (kopija) raudonos koordinates kur ribojasi su jusu sklypu tai ten 2 krastines lyg. neviskas matosi tam ka siuntete. Bet panikuojate be reikalo, nes tai yra geodeinis planelis,, jum uz dyka tokio joks kaimynas kad ir puse misko pavoges nepadarys smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ritandra: 17 vasario 2016 - 16:28
As ir vel su savo klausimais ateinu. Vyksta darbai, bet jeigu as nedesiu paraso, tai kaip tai viskas baigsis, t.y. kas toliau seka? negi taip ir liksim visi be geodeziniu?
Atsakyti
QUOTE(burunduks @ 2016 02 26, 13:05)
As ir vel su savo klausimais ateinu. Vyksta darbai, bet jeigu as nedesiu paraso, tai kaip tai viskas baigsis, t.y. kas toliau seka? negi taip ir liksim visi be geodeziniu?

Jus gausit registryotu laisku planu kopija ir akta. Ir turesit 30d teise pareiksti pretenzija kodel nesirasete. Jei nieko neparasysit iregistruos be jusu. Jei pateiksit pretenzija protingai argumentuota geodezininkai ziures, jei nesusitarsit su jais jie byla nes i zemetvarka su jusu irasu ir zemetvarka ivertinus situacija dokumentus ir t.t spres.
Atsakyti